اتمام حجت قبل از نشست سه‌شنبه

تأکید بر شروط ایران برای بازگشت به تعهدات برجامی اتمام حجت قبل از نشست سه‌شنبه این نشانه کوچکی نیست برای اینکه معلوم شود تشتت در سیستم دولت ایالات متحده آمریکا، آن‌چنان بالاست که برای تعیین رئیس گروه مذاکره آمریکایی، بیش از یک روز زمان طول می‌کشد. روز گذشته سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا آورده است که رابرت مالی نماینده آمریکا در نشست وین خواهد بود.
قرار نیست هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا انجام شود. این شرط ایران است و علت آن هم مشخص‌نبودن جایگاه آمریکا در مذاکراتی است که روز سه‌شنبه قرار است در وین انجام گیرد. ایالات متحده آمریکا هنوز اعلام نکرده که نسبت به برجام چه موضعی خواهد داشت و واکنش این کشور در مقابل تحریم‌هایی که برخلاف برجام علیه ایران وضع شده، چه خواهد بود. ازاین‌رو ایران اعلام کرده در صورتی مذاکره می‌کند که قبل از آن اعلام شود تحریم‌ها برداشته می‌شود. از‌این‌رو عباس عراقچی روز گذشته اعلام کرده که «ما در وین هیچ‌گونه مذاکره‌ای را با آمریکا چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم نخواهیم داشت. ما با کمیسیون مشترک و کشورهای عضو ۱+۴ مذاکره می‌کنیم و خواسته و شرط خودمان برای بازگشت به برجام را به آنها اعلام خواهیم کرد. شرط ما این هست که اول آمریکا همه تعهدات برجامی‌اش را انجام دهد و همه تحریم‌ها را بردارد و بعد از آن ما راستی‌آزمایی می‌کنیم و برمی‌گردیم».
به گزارش ایسنا از شبکه خبری سی‌ان‌ان، مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران قرار است در وین حاضر شود تا نماینده این کشور در مذاکرات غیرمستقیم با ایران باشد. رابرت مالی تنها دیدارهایی با مقامات سایر طرف‌های توافق هسته‌ای خواهد داشت.
معاونان وزرای خارجه ایران، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان قرار است روز سه‌شنبه در پایتخت اتریش گرد هم جمع شوند تا در قالب کمیسیون مشترک درباره مسائل پیرامون توافق هسته‌ای بحث و رایزنی کنند.


سید‌عباس عراقچی گفت: آنچه در وین در کمیسیون مشترک دنبال می‌کنیم، دقیقا مبتنی بر مواضع قطعی نظام هست که از سوی مقام معظم رهبری و مسئولان کشور بارها اعلام شده است.
عراقچی در گفت‌وگو با شبکه خبر ادامه داد: اگر کشورهای ۱+۴ توانستند آمریکا را به هر روشی که می‌دانند راضی کنند، ما به همان مسیر عمل می‌کنیم. گفت‌وگوها در وین کاملا فنی هست: درباره تحریم‌هایی که باید برداشته شود، درباره اقداماتی که باید انجام شود، درباره ترتیب اینها و اینکه آمریکا باید اول انجام دهد و راستی‌آزمایی شود.
او تأکید کرد: ما هیچ طرح یا پیشنهاد گام‌به‌گام را نه داریم و نه قبول می‌کنیم. از نظر ما یک گام بیشتر وجود ندارد و آن گامی هست که همه تحریم‌هایی که در دوران ترامپ مجددا اعمال شد یا جدیدا اعمال شد یا برچسب آنها عوض شد، باید از طرف آمریکا برداشته شود. ما راستی‌آزمایی می‌کنیم و بعد به تعهدات‌مان برمی‌گردیم.
در همین راستا، وزیر امور خارجه ایران عصر شنبه با همتای فرانسوی‌اش گفت‌وگوی تلفنی داشت و در این زمینه در توییتی نوشت: «در تماس تلفنی با آقای لو دریان، وزیر خارجه فرانسه، توصیه کردم در نشست هفته آینده در وین موضعی سازنده درباره برجام به نمایش بگذارد. از فرانسه خواستم به تعهدات خود ذیل توافق برجام احترام ‌گذاشته و اجرای تحریم‌های غیر‌قانونی اعمالی از جانب ایالات متحده را متوقف کند». پیش‌تر لو دریان خواستار حضور سازنده ایران در جلسه ‌سه‌شنبه شده بود. روز گذشته وزیر خارجه ایران با دامینیک راب، همتای بریتانیایی‌اش، به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد. ظریف از کشورهای اروپایی عضو برجام خواست تا ضمن احترام به تعهدات برجامی‌شان، در نشست وین سازنده ظاهر شوند.