برندسازی برای هنرمند انقلابی و پرورش نسل جدید

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: برخی آثار نامزد‌های چهره سال هنر انقلاب ممکن است مشخصاً ارجاع مستقیمی به انقلاب نداشته باشند چراکه انقلاب برای ما انقلاب ۵۷ نیست بلکه دغدغه هنرمند انقلاب همان دغدغه‌های انقلاب است، به همین علت همه آن‌ها را در دایره هنر انقلاب لحاظ کرده‌ایم.
مجدالدین معلمی، معاون هنری حوزه هنری و دبیر «هفته هنر انقلاب اسلامی» با بیان این مطلب در پاسخ به سؤالی پیرامون رویکرد و اهداف ثانویه و بعدی آکادمی انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی به «جوان» گفت: «صرف‌نظر از تقدیر از این چهره‌ها به خاطر تولید آثار انقلابی، از اهداف چنین اقدامی ارسال این پیام به هنرمندان است که کارشان دیده شده و بر مؤلفه مورد اقبال قرار گرفتنش تأکید بشود. از جمله اهداف مهمی که در لایه‌های بعدی این حرکت وجود دارد، برندسازی برای هنرمند انقلابی است که بتواند یک ارتباط بهتری با فضای عمومی و مردمی جامعه برقرار کند. در عین حال این پیام هم به مردم داده می‌شود که هنرمند انقلاب در حال تولید و زایش بوده و زنده است و متوقف نشده و همچنانی که به پیش می‌رود، رویش‌هایش از ریزش‌های احتمالی آن بیشتر است. معمولاً برخی رسانه‌ها به اخبار منفی و حاشیه‌ای فضای هنری علاقه‌مندی بیشتری به نسبت اتفاقات و اخبار مثبت آن دارند، به همین علت اگر یک هنرمندی به هر دلیلی دچار مشکل یا مرتکب خطایی شود، این دست رسانه‌ها به شدت آن مسئله را پوشش می‌دهند، اما برخلاف این اتفاق یکی دیگر از اهداف این رویداد تقدیر از هنرمندان انقلابی است که در طول سال مشغول تولید آثار هنری بوده‌اند و برای مردم و کشورشان در حال کار کردن و فرهنگ‌سازی هستند.
وی در رابطه با طرح و برنامه‌های احتمالی به منظور حمایت یا هدایت این هنرمندان خاطر نشان کرد: ما یک آکادمی داریم که شامل چهره‌های برجسته از هنرمندان است و هر فردی که به عنوان کاندیدای سال معرفی می‌شود به آکادمی انتخاب چهره هنری سال بعد اضافه می‌شود، ضمن اینکه حمایت‌های مالی هم در قالب جوایز قابل توجهی که به برگزیدگان اهدا می‌شود، صورت می‌گیرد که قطعاً می‌تواند در ادامه روند کاری‌شان مؤثر و مفید باشد.
پرورش نسل هنرمند برای انقلاب


معلمی افزود: یکی از شاخصه‌ها و نکات مهمی که در انتخاب افراد منتخب این رویداد مورد توجه و بررسی قرار می‌گیرد، اهتمام و اقدام افراد در مسیر پرورش نسل هنرمند جدید برای هنر انقلاب است که امسال آقای مؤدب و شفاه هم بر همین مبنا در لیست منتخبان قرار گرفته‌اند. طبیعتاً این پیام را به مجموعه هنرمندانی که به این مقوله اهتمام دارند، مخابره می‌کند که فعالیت‌هایشان صرف‌نظر از اینکه مستقیماً منجر به تولید بشود و صرفاً به پرورش نیرو معطوف شود، مورد توجه آکادمی و اعضایش برای انتخاب چهره سال هنر انقلابی قرار دارد.
دبیر «هفته هنر انقلاب اسلامی» گفت: نامزد‌های اولیه چهره سال هنر انقلاب ۹۹ شامل ۱۴هنرمند بود که از میان این ۱۴ نامزد، پنج هنرمند متشکل از علی‌محمد مؤدب، وحید یامین‌پور، محمدرضا دوست‌محمدی، افشین علاء و جلیل سامان به عنوان نامزد‌های نهایی این رویداد معرفی شدند که یکی از این هنرمندان، چهره سال هنر انقلاب می‌شود. چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۸ هم که سال گذشته به دلیل امکان نداشتن برپایی هفته هنر انقلاب و مراسم تجلیل از این چهره به تعویق افتاده بود، همزمان با معرفی چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۹ معرفی می‌شود.
معاون هنری حوزه هنری در مورد برپایی مراسم افتتاحیه و اختتامیه هفته هنر انقلاب گفت: افتتاحیه هفته هنر انقلاب ۱۸ فروردین‌ماه در گلزار شهدا بر سر مزار شهید سیدمرتضی آوینی به صورت آنلاین و با حضور محدود برگزار می‌شود. همچنین در این روز از خانواده برخی هنرمندان درگذشته سال ۹۹ از جمله احمدعلی راغب هنرمند و پیشکسوت موسیقی انقلابی، مهدی خانبانپور مدیر اجرایی برنامه «شب خاطره» با برپایی بیش از ۳۶۰ برنامه ثابت، کریم اکبری‌مبارکه هنرمند پیشکسوت تئاتر حوزه هنری، پرویز اسکندرپور از هنرمندان برجسته و دغدغه‌مند هنر‌های تجسمی به صورت نمادین تقدیر می‌شود.
وی افزود: اختتامیه هفته هنر انقلاب نیز روز دوشنبه ۲۳فروردین‌ماه به صورت آنلاین و با معرفی چهره سال هفته هنر انقلاب در حضور جمع محدودی از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر برگزار خواهد شد. از تمبر شش اثر فاخر هنر انقلاب در موزه تمبر همزمان با برپایی هفته هنر انقلاب رونمایی می‌شود. تمبر این آثار مربوط به شش استاد هنر انقلاب است که آثارشان پیشتر در موزه و گنجینه هنر انقلاب قرار گرفته است.
معلمی همچنین دیروز در نشست خبری این رویداد با تأکید بر نگاه همه‌جانبه به هنرمندان و آثارشان برای انتخاب نامزدی چهره سال هنر انقلاب گفت: تولیدات انقلابی همه هنرمندان در سال برای ما اهمیت دارد و تمرکز بر پیشکسوتان نداریم، همچنین هنرمندان جوانی که آثار و فعالیت‌های قابل توجهی داشته باشند، مورد توجه آکادمی انتخاب نامزد‌های چهره سال قرار می‌گیرند. معرفی هر ساله چهره هنر انقلاب جایگاه خود را میان هنردوستان و هنرمندان یافته است. امسال نیز ششمین دوره معرفی این چهره است که سال دشواری برای این کار بود چراکه عرصه فرهنگ و هنر از فضای کرونا آسیب بسیاری دید، اما دستاورد‌های خوبی هم برای اهالی فرهنگ و هنر داشت و آن هم توجه بیشتر به فضای مجازی بود.
وی در مورد معرفی هنرمندانی که آثارشان ارتباط مستقیمی با انقلاب ندارند و نامزد چهره سال هنر انقلاب شده‌اند، گفت: انقلاب برای ما انقلاب ۵۷ نیست، بلکه انقلاب اسلامی ایران برای ما و برای انتخاب چهره سال هنر انقلاب در طول بیش از چهار دهه گذشته وجود دارد و خواهد داشت. در نتیجه دغدغه هنرمند انقلاب همان دغدغه‌های انقلاب است. هنرمند انقلاب نسبت به تمامی مسائل مردمی حساس است. مضامین هنری که متوجه عرصه حق و حقانیت بوده باشد، همواره مورد توجه ما قرار گرفته است و همه آن‌ها را در دایره هنر انقلاب لحاظ کرده‌ایم. پس برخی آثار نامزد‌های چهره سال هنر انقلاب و آثارشان ممکن است مشخصاً ارجاع مستقیمی به انقلاب نداشته باشند. هنرمندان و آثاری مورد توجه ما قرار گرفت که در طول سال ۹۹ به دغدغه‌های عمومی پرداخته، جریان‌سازی عمومی داشته و توانسته فرهنگ و پیام تازه‌ای برای مردم داشته باشد.
خشم صهیونیست‌ها از مسابقه کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست»
سیدمسعود شجاعی‌طباطبایی هم پیرامون مسابقه کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» گفت: فراخوان مسابقه آذرماه سال گذشته منتشر شده و ۱۷ اردیبهشت همزمان با روز قدس، اختتامیه مسابقه برگزار می‌شود. این مسابقه با حضور شرکت‌کنندگانی از ۶۶ کشور جریان‌ساز بوده و واکنش صهیونیست‌ها را برانگیخته است و به نوعی پاسخی به نشریه «شارلی ابدو» بود که بار‌ها به پیامبر اسلام و مقدسات مسلمانان توهین کرده و عجیب آنکه آن را مصداق آزادی بیان می‌داند. تندیس برنزی مسابقه که توسط طاهر شیخ الحکمایی ساخته شده است، یک مبارز فلسطینی را در حال پرتاب سنگ نشان می‌دهد.