سر درگمی دانشجویان دکتری روانشناسی

فاطمه رسولی‪-‬ جدا از دانشجویان دانشگاه سراسری هر دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد و غیر انتفاعی، هر ترم میانگین ۱۰ تا ۱۲ میلیون هزینه می‌کند، تا بتواند دوران تحصیل خوبی را سپری کند، حداقل حقوق قانونی یک دانشجو این است که بدون دغدغه و استرس این دوران را سپری کند اما این روزها شاهد افزایش استرس و تنش در بین دانشجویان مقطع دکتری هستیم آنهم به دلیل بلاتکلیفی وعدم برنامه ریزی درست سازمان مرکزی. چند سالیست که سازمان مرکزی تصمیم به سراسری و استانی کردن آزمون جامع دارد اما موفق به انجام اینکار نشده است، امسال آنهم با توجه به شرایط سخت کرونا و مجازی شدن کلاس‌ها به یکباره آزمون جامع قرار است استانی برگزار شود، این در حالیست که هنوز سرفصل‌های آزمون از طرف سازمان مرکزی به اساتید و دانشجویان عنوان نشده است و قرار است آزمون ۱‌ام تا ۱۳ خرداد برگزار شود، نکته اینجاست که سرفصل‌هایی که قرار است عنوان شود ممکن است اصلا سرفصل‌های تدریس شده توسط اساتید نباشند، معمولا امتحان به این معنا است که معلم چیزهایی را که در طول تحصیل آموزش داده است را در نهایت از دانشجویش طلب میکند و انتظار دارد عملکرد خوبی داشته باشد. اما دانشجویان دکتری حتی نمیدانند باید برای چه سرفصل‌هایی آماده باشند؟ آنهم الان که تنها ۱ ماه و نیم به زمان آزمون جامع مانده است.
حالا سوال این است: آیا سازمان مرکزی فکر میکند که دانشجویان دکترا و خانواده‌هایشان از کرونا در امانند و اصلا آن‌ها در این ایام درگیر این معضل نشده اند؟ و واقعا لازم نمیداند به اوضاع و احوال دانشجویان توجه بیشتری کند؟
آیا نمیداند با اینهمه بی‌سر وسامانی علاوه بر استرس همه‌گیری کرونا، استرس دانشجویان را بیشتر میکند؟ آیا نمیدانند دانشجویان دکتری تمام تلاش‌های ۳ ترم گذشته‌شان قرار است در این آمون سنجیده شود پس نیاز است بدون استرس و سردرگمی به مطالعه بپردازند؟
و سوال آخر اینکه فرصت بهتری، از امسال پیدا نکردند برای تغییر روند آزمون و استانی کردنش؟ آیا بهتر نبود این تغییر و تحول را به بعد از کرونا محول کنند؟


کسی نمیداند علت اینهمه بی‌برنامگی چیست، شاید هم سازمان مرکزی میخواهد انتقام کرونا و همه‌گیری آنرا از دانشجویان دکتری بگیرد.
سازمان مرکزی باید سریعتر به اعتراض دانشجویان توجه کند و هم تغییر در زمان آزمون را مد نظر قرار دهد و هم عناوین و سرفصل‌ها را سریعتر عنوان کند، دانشجویان از جامعه جدا نیستند و با این شرایط کرونا باید درک و همدلی بهتری از
آن‌ها شود.