جولان کرونا در بهارستان

آمار مرگ‌و‌میر روزانه کرونا به بالای 400 نفر رسید جولان کرونا در بهارستان ‌شرق: چهار عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به ویروس کرونا مبتلا شدند. در‌حالی‌که کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا بخش مهمی از مشاغل تعطیل شده‌اند و برپایی جلسات بیش از 15 نفر ممنوع است، جلسات مجلس به‌صورت علنی در حال برگزاری است. این در حالی است که حتی جلسه تشخیص مصلحت نظام بعد از تعطیلات نوروز که قرار بود درباره پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی و تعیین تکلیف لوایح FATF تصمیم‌گیری کند، به‌دلیل نگرانی از شیوع کرونا برگزار نشده است. پیش از این، با شیوع کرونا در پاییز، سلیمی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس، درباره نحوه برگزاری صحن علنی مجلس گفت: قرار بر این است که ۱۶۷ نفر از نمایندگان با فاصله دو متر از یکدیگر در صحن علنی حضور یابند و مابقی نمایندگان هم در تالار مشروطه، یعنی مجلس قدیم، حضور یابند و در صورت نیاز برخی از آنان در محل کمیسیون اصل ۹۰ و کمیسیون تلفیق حاضر شوند. او تصریح کرد: بر‌این‌اساس، نمایندگان در چند نقطه مجلس تقسیم می‌شوند تا در صحن علنی مجلس متمرکز نشوند و پروتکل‌های بهداشتی به‌صورت کامل رعایت شود. نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی افزود: برای بررسی طرح‌ها و لوایح در صحن علنی مجلس نیز صرفا معاون پارلمانی رئیس‌جمهور و یک کارشناس می‌توانند حضور یابند تا از تراکم جمعیت خودداری شود.
در آن دوره سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصمیماتی برای نحوه اداره جلسات مجلس در ایام کرونایی گرفته شده است، تأکید کرد: جلسات علنی مجلس به‌دلیل کرونا تعطیل نمی‌شود و بر‌اساس برنامه زمان‌بندی‌شده برگزار می‌شود.
اما همچنان جلسه‌های علنی و کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی بدون رعایت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در زمینه محدودیت نفرات حاضر در فضای بسته، در حال برگزاری است و این سؤال مطرح می‌شود که چرا مجلس پروتکل‌های بهداشتی کرونا را رعایت نمی‌کند؟ در همین رابطه، با شیوع کرونای انگلیسی در اسفند سال گذشته نیز نماینده مردم میبد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه بعضی اوقات در مجلس شورای اسلامی رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام نمی‌شود؛ این در حالی است که ما مدام از مردم می‌خواهیم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و بر این اساس باید خودمان هم توجه کنیم.
میرمحمدی بیان کرد: از نماینده مجلس حاضر در ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست می‌شود تذکری جدی در‌این‌باره دهد تا برای پیشگیری از شیوع این بیماری خطرناک مصوبه‌ای به تصویب برسد.


هرچند برخی نمایندگان از رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جلسه‌های مجلس شورای اسلامی صحبت می‌کنند، اما به نظر می‌رسد آنچه منظور نمایندگان است، فاصله‌گذاری انجام‌شده به واسطه صندلی‌های سبز بهارستان است؛ در‌حالی‌که منظور از پروتکل‌های بهداشتی، مجموعه‌ای از پروتکل‌ها و قوانین مصوب ستاد ملی مقابله با کروناست که قدر مسلم نیاز به تصویب و اجرا داشته و در غیر این صورت اصلا مصوب نمی‌شد.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در این زمینه به ایرنا گفته بود: اینکه گفته می‌شود بر اساس پروتکل‌های بهداشتی اجرا می‌شود، پروتکل بهداشتی همین نکته حضور حداکثر ۱۵ نفر در جلسه در فضای بسته است و آنچه در حال حاضر اتفاق افتاده، از نظر پروتکل‌های بهداشتی مورد تأیید نیست. او بیان کرده بود: بر‌اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، در شهرهای قرمز برگزاری هرگونه جلسه با بیش از ۱۵ نفر در فضای سربسته ممنوع است. همچنین حداقل فضا نیز به ازای هر نفر باید چهار مترمربع باشد؛ یعنی کف فضا ۶۰ متر است، اما این به آن معنا نیست که افراد در فضای دو‌هزار‌متری می‌توانند با تعداد بیش از ۱۵ نفر حضور داشته باشند. حتی در این فضا هم باید حداکثر ۱۵ نفر حاضر شوند.
به‌هرحال جلسات علنی با رعایت تنفس بین جلسات صبح و ظهر ادامه دارد و کم‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نمایندگان مجلس را با بیماری کرونا دست‌به‌گریبان کرده است. در روزهای گذشته، عفت شریعتی، نماینده زرند، سمیه محمودی، نماینده شهرضا و مهدی طغیانی، نماینده اصفهان، به کرونا مبتلا شده و در قرنطینه به‌سر می‌برند. اصغر سلیمی، نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی نیز به‌دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده است.