آغاز تزریق یک میلیون دوز واکسن کرونا

سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته تزریق یک میلیون دوز واکسن کرونا با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور آغاز شد. مرگ هر انسان زیر ۷۰ سال و در دوران مؤثر خود، ۵۰۰ میلیون تومان خسارت به کشور وارد می‌کند. از سوی دیگر تاکنون ۸۰۰ میلیون دلار خرج مصارف درمانی کرونا شده‌است. در حالی که واکسیناسیون نیمی از جمعیت کشور برای ایجاد ایمنی در کشور نصف این مقدار هزینه بر می‌دارد. بنابراین تلاش برای واکسیناسیون سراسری در کنار رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی منطقی‌ترین شیوه مدیریت اپیدمی کروناست. حالا با تزریق این یک میلیون دوز واکسن می‌توان به سرعت گرفتن فرآیند واکسیناسیون امیدوار شد. به خصوص اینکه به گفته وزیر بهداشت قرار است مرحله نخست واکسیناسیون کرونا تا هفته اول اردیبهشت پایان یابد و مرحله دوم نیز براساس پیش بینی‌ها در اردیبهشت آغاز شود. در مرحله اول تمام کادر درمان، دانشجویان علوم پزشکی و پرستاری، کارکنان آزمایشگاه‌ها و همچنین بیماران صعب‌العلاج واکسینه می‌شوند. وزیر بهداشت همچنین از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواست برای شناسایی بیماران صعب‌العلاج علاوه بر پرونده‌های موجود پزشکی، فراخوانی برای ثبت‌نام این بیماران اعلام کنند.

تاخت و تاز کرونا همچنان با شیبی تند ادامه دارد. در ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۲۴ هزار و ۳۴۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳ هزار و ۹۰۱ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۴۳۵ نفر رسید. در همین زمان، ۳۹۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۷ هزار و ۱۳۰ نفر رسید. تا کنون یک میلیون و ۷۹۷ هزار و ۳۱۹ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۴ هزار و ۸۴۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
خرج ۸۰۰ میلیون دلاری کرونا برای نظام سلامت


آنطور که حسین قناعتی، رئیس اتاق فکر مدیریت کرونای استان تهران می‌گوید، هر انسانی که زیر ۷۰ سال و در دوران مؤثر خود فوت کند، ۵۰۰ میلیون تومان خسارت به کشور وارد می‌کند. از سوی دیگر تاکنون ۸۰۰ میلیون دلار خرج مصارف درمانی کرونا شده‌است. وی با اشاره به اینکه برای هر فرد دو دوز واکسن نیاز داریم، می‌افزاید: «ما ۸۰ میلیون واکسن برای ۴۰ میلیون نفر نیاز داریم تا ایمنی ایجاد شود. هر دوز واکسن با قیمت ۵ دلار در کل مبلغی برابر با ۴۰۰ میلیون دلار نیاز است؛ حالا ۴۰۰ میلیون دلار بهتر است یا ۸۰۰ میلیون دلاری که هزینه درمان کرده‌ایم؟»
طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت تا‌کنون ۴۱۶ هزار و ۸۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۳۴ هزار و ۴۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۵۵۰ هزار و ۱۳۱ دوز رسید. حالا قرار است واکسیناسیون کرونا سرعت بگیرد و روز گذشته تزریق یک میلیون دوز واکسن به افراد دارای اولویت اول تزریق واکسن آغاز شد.
پایان مرحله نخست واکسیناسیون کرونا تا هفته اول اردیبهشت
سعید نمکی، وزیر بهداشت در ارتباط زنده تلویزیونی درباره این مرحله از واکسیناسیون کرونا گفت: «واکسن کرونا یکی از بحث‌های جدی در دنیا است و ما در زمینه تولید واکسن گام‌های مؤثری برداشته‌ایم و می‌دانستیم که واکسن یک موضوع سیاسی است، ما ۱۶ میلیون دوز از طریق سهمیه کوواکس واکسن خریداری کرده‌ایم و بعد از ماه‌ها توانستیم پول آن را انتقال دهیم. ما با کشور روسیه، هند و چین مذاکراتی در زمینه تأمین واکسن انجام داده و به نتایج خوبی رسیدیم.» به گفته وی یک میلیون دوز واکسن که متأسفانه با تأخیر نیمه دوم فروردین به کشور رسید، با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از امروز تزریق می‌شود.
وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد: «مرحله نخست واکسیناسیون کرونا تا هفته اول اردیبهشت پایان یابد و مرحله دوم نیز براساس پیش بینی‌ها در اردیبهشت آغاز شود.»
به گفته نمکی در مرحله اول تمام کادر درمان، دانشجویان علوم پزشکی و پرستاری، کارکنان آزمایشگاه‌ها و همچنین بیماران صعب‌العلاج واکسینه می‌شوند.
وزیر بهداشت افزود: «برای شناسایی بیماران صعب‌العلاج علاوه بر پرونده‌های موجود پزشکی، دانشگاه‌های علوم پزشکی فراخوانی برای ثبت‌نام این بیماران اعلام می‌کنند.»
سهم ۸۰ درصدی ۱۰ کشور از واکسن کرونا
نمکی با اشاره به نشست بلند پایه مجمع سیاست‌گذاری هلسینکی با محوریت تقویت همکاری‌های کشور‌های اروپایی، خلیج فارس، مدیترانه شرقی و شمال آفریقا در حوزه پاندمی کووید ۱۹ افزود: «نشست امروز بیشتر جنبه سیاسی بود و ما معترض شیوه‌های توزیع کوواکس هستیم. بی‌عدالتی در مصرف و توزیع واکسن در دنیا وجود دارد و باید سازمان‌های بین‌المللی به آن رسیدگی کنند. متأسفانه بر اثر تحریم‌های ظالمانه واکسن به سختی به ما می‌رسد. در حال حاضر در شش پلتفرم در زمینه تولید واکسن کار‌های خوبی انجام داده‌ایم.»
وزیر بهداشت در این نشست با انتقاد از نحوه توزیع ناعادلانه واکسن‌های کووید ۱۹ تصریح کرد: «نحوه ناعادلانه توزیع این واکسن روی زشت دنیای ناعادلانه ما را نشان داد، به طوری که تقریباً ۸۰ درصد واکسن‌های تزریقی در ۱۰ کشور پیشرفته است، در حالی که ۱۸ کشور با درآمد پایین و متوسط هنوز واکسنی دریافت نکرده‌اند. بدیهی است که این اتفاق برای COVAX، WHO، GAVI، CEPI و همه سازمان‌های بین‌المللی یک ناکامی است. ما باید با شفافیت، همکاری و همبستگی بر این بی‌عدالتی غلبه کنیم.»
خطر جهش و تهدید سلامت کشور‌های ایمن شده با گردش ویروس
نمکی تأکید کرد: «تا زمانی که کل جهان ایمن‌نشده و ویروس در جایی در حال گردش است، خطر جهش و تهدید سلامت کشور‌های ایمن شده وجود دارد. بنابراین، با توجه به درس‌هایی که تا کنون آموخته‌ایم، در این زمان بخصوص، ما فقط یک راه حل داریم؛ همکاری همه ملت‌ها برای واکسیناسیون همه و حفظ اقدامات دقیق بهداشت عمومی برای شکست این همه‌گیری.» به گفته وی پاندمی کووید ۱۹ یک چالش جهانی با یک راه‌حل جهانی است. راه‌حل‌های ملی فقط می‌توانند به طور موقت کمک کنند. از طریق تقویت رهبری WHO، سرمایه‌گذاری بیشتر در تیم‌های واکنش سریع، به اشتراک گذاری داده‌ها، شفافیت و معتبرسازی داده‌ها در قالب‌های توافق‌شده برای غلبه بر موانع قانونی به نفع سلامت مردم، و انتقال تکنولوژی به کشور‌های با درآمد کم و متوسط، می‌توان موفق به شکست این پاندمی شد.