چرا حزب کارگزاران متعادل نیست؟

از فائزه هاشمی تا غلامحسین کرباسچی؛یکی از این سوی بام افتاده آن یکی از سوی دیگر
کلاب هاوس باعث شده بیشتر و بهتر با سیاسیون و جریان‌های سیاسی کشور آشنا شویم.در همین مدت کوتاه بسیاری از تصورات در اذهان در مورد شخصیت‌ها و احزاب تغییر کرده است.جایگاه برخی بهبود و رشد پیدا کرده و بالعکس برخی هم به اصطلاح سوختند و تمام شدند!
جالب است یکی از دوستان می‌گفت این برنامه حتی باعث تغییر و تحول در دوستی‌ها نیز شده است!او شوخی و جدی ادامه داد،بالاخره صدای هر شخص تاثیر مهمی بر ارتباطات وی دارد و برخی دوستی‌های مجازی که تا پیش از این برپایه متن استوار بود حالا برپایه صدا از بین رفته است!
بهرحال نکته اصلی اینجاست آن کسی که چنین پلت فرمی را طراحی کرده گویی شناخت دقیق و عمیقی از کشورمان داشته و می‌دانسته اولا، حلقه مفقوده اینجا گفتگوست و ثانیا، چه زمانی بهتر از زمان و موسم انتخابات ریاست جمهوری برای شکل‌گیری گفتگوهای سیاسی،اجتماعی،اقتصادی و....


این مقدمه عرض شد تا بگویم در جریان برگزاری اتاق‌های مختلف طی چند روز گذشته در کلاب هاوس چند گفتگو و یا میزگرد بیش از دیگران به چشم آمده است.بنده دو مورد را در این وجیزه طرح می‌کنم و سپس یک نتیجه‌گیری بیان می‌نمایم.
اولی حضور فائزه هاشمی فرزند مرحوم هاشمی و عضو ارشد حزب کارگزاران در یکی از روم‌ها بود.وی در یک جلسه پرسش و پاسخ چندین ساعته پاسخگوی خیل عظیمی از پرسش‌هایی بود که شاید مدت‌ها بود به آن‌ها کسی نپرداخته بود.هاشمی در این گفتگو به قدری صراحت به خرج داد که تقریبا تمام رسانه‌های رسمی کشور تنها توانستند بخش‌های کمی از این گفتگو را
باز نشر کنند.هر چند گفته‌های فرزند آیت الله،در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور نیز بازتاب فوق العاده‌ای داشت و به نوعی در بسیاری از موضوعات فائزه سخنانی را گفته بود که حرف دل آن‌ها بود!
اما درست چند شب قبل تر،غلامحسن کرباسچی شهردار اسبق تهران و دبیرکل حزب کارگزاران نیز به اتفاق مصطفی تاج زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب در یک روم حضور یافت که این حضور همزمان باعث یک حاشیه شد. ماجرا از آنجا شروع شد که کرباسچی توئیت‌های تاج‌زاده را خارج از اصلاح‌طلبی تعریف کرد و نسبت به رای ندادن او در انتخابات 98 منتقد بود و حتی اعتقاد داشت سید محمد خاتمی و دیگر اصلاح‌طلبان حتی بهزاد نبوی با این رویه تاج‌زاده مخالف‌اند، در مقابل نیز تاج‌زاده اظهار کرد که حزب کارگزاران با لیست دادن در انتخابات مجلس شورای اسلامی یازدهم مصوبه اصلاح‌طلبان را نقض کرده است.
فکر می‌کنم اکنون تا حدود بسیاری بحث و مغز اصلی این وجیزه روشن شده است.در حال حاضر ما با حزبی روبرو هستیم که یک سوی آن فائزه هاشمی است که مواضع او با توجه به برخی استانداردها به واقع ساختارشکنانه و تند است و سوی دیگر آن غلامحسین کرباسچی حضور دارد که جزو
محافظه کارترین چهره‌های سیاسی کشور است و فی المثل معتقد است اصلاح‌طلبان تحت هر شرایطی ولو حمایت از یک کاندیدای اصولگرا مثل علی لاریجانی باید در انتخابات شرکت کنند.طبعا چنین دیدگاهی کمترین طرفدار را در میان بدنه اصلی جریان اصلاحات دارد.جدا از بحث جریانی نکته مهم این جاست چنین تفاوت دیدگاهی چگونه در یک حزب جمع می‌شود.
شاید گفته شود اختلاف دیدگاه در میان اعضای احزاب امری مرسوم و عرفی و وجود آن لازم است ولی باید در پاسخ گفت ماجرای فائزه هاشمی و غلامحسین کرباسچی مثل آن است که صادق زیباکلام و حسین الله کرم حزب تاسیس کنند!
بهرحال این موضوعی که عرض شد را باید به عنوان نکته‌ای مبهم در سپهر سیاسی کشور دانست که شاید برای عده‌ای
سوال برانگیز باشد.البته از نکات جالب دیگر این حزب باید به حضور حسین مرعشی به عنوان سخنگو نیز اشاره کرد.شاید باید اعتراف کرد حد وسط غلامحسین کرباسچی و و فائزه هاشمی،حسین مرعشی قرار دارد که سعی می‌کند حداقل از منظر رسانه‌ای بالانسی ایجاد کند.
به نظر می‌رسد مورد حزب کارگزاران،مورد جذابی برای بررسی و تحقیق اهل فن و کارشناسان سیاسی باشد.