نمایان شدن ضعف‌های عدالت آموزشی

مهدی بهلولی‪-‬ بر کسی پوشیده نیست که کرونا سال تحصیلی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است درست آنجا که آموزش‌ها به صورت آنلاین برگزار شد و مشکلات فراوانی را بر سر راه دانش آموزان و معلمان قرارداد. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که کرونا ضعف‌های عدالت آموزشی را بیش از پیش نمایان کرد. وقتی که خود مسئولان می‌گویند حدود ۳ میلیون نفر از دانش آموزان به خاطر نداشتن تبلت و یا موبایل و اینترنت از آموزش‌های آنلاین محروم شده‌اند نشان دهنده آن است که در چه وضعیتی قرار داریم و از همه مهمتر، گواه آن است که فقر و نداری در ایران گسترده است.
حتی در این باره از استان‌های محروم به خصوص سیستان و بلوچستان خبرهای باور نکردنی به گوش می‌رسید که دانش‌آموزان در چه شرایط سختی تحصیل می‌کنند و یا حتی تعداد بیشماری ترک تحصیل کرده اند. البته این مسائل در گذشته هم وجود داشت اما کرونا این تبعیض آموزشی را
بیش از پیش نمایان کرد. در این میان کرونا معلمان را هم تحت تاثیر قرار داد اما نه به اندازه دانش آموزان. مثلاً اگر گوشی هوشمند معلمی خراب می‌شد باید هزینه زیادی را متحمل می‌شد تا آن را درست کند یعنی در واقع مسئولان آموزش و پرورش ابزارهای ارتباطی درستی در اختیار معلمان قرار ندادند.
از سوی دیگر معلمانی که در آموزشگاه‌ها یا به صورت خصوصی تدریس می‌کردند کرونا روند کاری‌شان را تعطیل یا مختل کرد اما در این میان معلمانی که به صورت رسمی در آموزش و پرورش کار می‌کردند کم و بیش مثل سابق حقوق‌شان را دریافت می‌کردند البته به جز معلمان
حق التدریس که آموزش و پرورش قول‌هایی را در خصوص رفع مشکل آن‌ها داده است. بنابراین به طور کلی بیشترین آسیب را کرونا به دانش آموزان وارد کرد.