قائم مقام دبیر شورای نگهبان مطرح کرد احتمال تجدید نظر در صلاحیت بعد از تایید

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: اگر شورای نگهبان احراز کرد که حتی بعد از اعلام صلاحیت یک اتفاقی قبل از انتخابات افتاده که این از اسباب رد صلاحیت است، این حق قانونی شورای نگهبان است که در صلاحیت آن فرد تجدیدنظر کند لذا این فرقی هم نمی‌کند و ممکن است کسی در دوره قبل بعد از تائید صلاحیت و آنهم در مناظره و غیر مناظره و همچنین در زمان تبلیغات کار‌هایی را انجام داده که الان در این دوره - وقتی پرونده اش بررسی می‌شود - ببیند آن امور، اموری بوده که فاقد شرایط بوده، چه مربوط به گذشته و یا چه مربوط به این دوره باشد این حق نظارتی شورای نگهبان است که می‌تواند به بررسی مجدد صلاحیت آن فرد ورود کند.
به گزارش انتخاب به نقل از خبرگزاری ها، سیامک ره‌پیک با حضور در برنامه تیتریک شبکه خبر با اشاره به مصوبه اخیر شورای نگهبان در زمینه ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری گفت: در مصوبه سال ۹۶، شورای نگهبان تصویب کرد که سن متناسب، مدرک متناسب، عدم محکومیت‌های مختلف و سوابق کافی و قابل ارزیابی در مسئولیت‌های کلان کشور برای انتخابات لازم است.
وی با بیان اینکه این مصوبه در سال ۹۶ پیرو ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات گذرانده شد، ادامه داد: همچنین در سال گذشته مجلس شورای اسلامی براساس مصوبه شورای نگهبان در سال ۹۶، نزدیک به یک سال موضوع بررسی انتخابات را در دستور کار داشت و این موضوع چندین بار در صحن مجلس مطرح و پس از آن به شورای نگهبان آمد و همین شرایط چندگانه را نمایندگان به صورت جزیی و براساس نظری که شورای نگهبان داشت تصویب کردند؛ در همین اواخر هم شورای نگهبان این موضوع را بررسی کرد و این شورا از نظر ماهوی آن ۴۰ سال و مدرک کارشناسی ارشد و ۴ سال سابقه و عدم سوءپیشینه کیفری را قبول کرد و مخالف قانون اساسی و شرع ندانست.
وی افزود: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام که بر سیاست‌ها کنترل داشته و بر آن نظارت می‌کند، ایرادی را به مصوبه مجلس گرفتند که طبق سیاست‌ها، شورای نگهبان بایستی این کار را انجام دهد نه مجلس، لذا شورای نگهبان در هفته‌های اخیر مصوبه خود را نگاه و در آن بازنگری کرده و همان مواردی که در مصوبه مجلس بود و شورای نگهبان هم ماهوی به آن ایرادی نداشت و سن متناسب را بین ۴۰ تا ۷۵ در نظر گرفت و مدرک را حداقل کارشناسی ارشد و گواهی سوءپیشینه و ۴ سال سابقه مدیریت کلان را ابلاغ کردیم، لذا این موضوع امر جدیدی نبوده است. ره پیک اظهار کرد: شورای نگهبان ردصلاحیت گسترده ندارد؛ چند هزار نفر ثبت‌نام کننده با عدم صلاحیت قانونی داریم. وی افزود: برای تمامی کسانی در انتخابات ثبت‌نام کنند پرونده تشکیل می‌شود، اما رسیدگی به آنان به خاطر نداشتن بسیاری از شرایط آسان است.


قائم مقام دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: شورای نگهبان صلاحیت کسانی که ویژگی‌های اصل ۱۱۵ را دارند تائید می‌کند. وی افزود: قوانین جدید ریاست جمهوری سابقه چندساله‌ای برای اجرا و تصویب دارد لذا این یک امر طبیعی اداری سیاسی در کشور بوده است.
ره‌پیک در ادامه بیان داشت: ثبت نام کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری از ۲۱ اردیبهشت آغاز و به مدت پنج روز ادامه دارد.
وی افزود: شورای نگهبان بعد از ثبت‌نام نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری به مدت ۵ روز فرصت دارد تا بررسی صلاحیت را انجام دهد و در مواقع ضروری قانون گفته است که شورای نگهبان می‌تواند ۵ روز دیگر به بررسی صلاحیت‌ها اضافه کند. وی تاکید کرد: شورای نگهبان بین ۵ الی ۱۰ روز رسیدگی به صلاحیت افراد را مدنظر قرار خواهد داد و پس از آن تبلیغات نامزد‌ها آغاز خواهد شد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا فرصت بیست و چند روزه تا برگزاری انتخابات، فرصت کمی برای ارائه برنامه‌های نامزد‌های انتخاباتی نیست؟ و آیا می‌توان این نقیصه را رفع کرد؟ گفت: در همان سال ۹۶ که شورای نگهبان مصوبه‌ای را بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات تعیین کرد، همان موقع یکی از ضوابط و معیار‌هایی که برای مدیر و مدبر بودن و رجل سیاسی و مذهبی بودن ذکر شد، ارائه برنامه بود لذا این موضوع از همان زمان مطرح شد.
وی بیان داشت: همچنین در مصوبه مجلس شورای اسلامی هم که البته به نتیجه نرسید آنجا هم موضوع ارائه برنامه نامزد‌ها مطرح شد، البته در همین مصوبه اصلاحی هم که به تازگی مطرح شده همین بحث یعنی ارائه برنامه مطرح شده است.