واکنش ایران به آتش‌زدن دیوار خارجی کنسولگری ایران در کربلا

شهروندآنلاین: سخنگوی وزارت امورخارجه درباره حمله به سرکنسولگری ایران در کربلا گفت: «از همان ابتدا با مراجع ذی‌ربط با عراق از طریق سرکنسولگری و سفارت‌مان در بغداد تماس گرفته شد و با متعرضان برخورد شده است، انتظار داریم دولت عراق به وظایف خود عمل کند.»

 سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امورخارجه، در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران که به‌ شکل مجازی برگزار شد،درباره حمله به سرکنسولگری ایران در کربلا تصریح کرد: «عده‌ای تعرضی به نمایندگی ایران در کربلا داشتند. از همان ابتدا با مراجع ذی‌ربط با عراق از طریق سرکنسولگری و سفارت‌مان در بغداد تماس گرفته شد و با متعرضان برخورد شده است.»

او با تأکید بر اینکه ایران این حمله را به‌شدت محکوم می‌کند، خاطرنشان کرد: «امیدواریم دولت عراق در وظایف خود در صیانت از نمایندگی‌های دیپلماتیک براساس کنوانسیون وین ۱۹۶۱ با دقت عمل کند. همچنین وزارت امور خارجه دیشب یادداشت اعتراضی را به سفارت عراق داد و انتظار داریم دولت عراق به وظایف خود عمل کند.»

گزارش منتشرشده از سوی یاهونیوز



خطیب‌زاده در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش منتشرشده از سوی یاهونیوز ابراز کرد: «مسیر پیگیری‌های پرونده ترور شهید سلیمانی در قوه قضائیه، مجامع بین‌المللی و گفت‌وگوهای دوجانبه سیاسی، حقوقی و امنیتی با دولت عراق پیگیری می‌شود. بسیاری از گزارش‌ها از ما پوشیده نیست و راستی‌آزمایی‌ها درباره آنها انجام می‌شود.»

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ادامه داد: «کسانی که مستقیم و غیرمستقیم در هر کشوری که باشند و در این ترور مشارکت داشته باشند، قطعا مسئولیت کیفری، قضائی و جزایی دارند و در مسیر خود با آنها برخوردهای لازم را از طریق مجاری ذی‌ربط دنبال می‌کنیم.»

حملات تروریستی روزهای اخیر در افغانستان

خطیب‌زاده همچنین درباره حملات تروریستی روزهای اخیر در افغانستان بیان کرد: «این حملات و پرپرشدن این جان‌ها و دختران افغانستان که مظلومانه و معصومانه با زبان روزه قربانی این خشونت تکفیری‌ها شدند، دل و جان انسان را به درد می‌آورد. ما داغدار افغانستان هستیم. اتفاقات یک سال اخیر به‌ویژه در چند هفته اخیر ما را ناراحت می‌کند.»

او با تأکید بر اینکه تحولات افغانستان را از نزدیک پیگیری کرده و نگران افغانستان هستیم، یادآور شد: «ضمن تسلیت و همدردی با خانواده قربانیان و هچنین دولت و ملت افغانستان لازم است از فضای برادری استفاده شود و در برابر تفکر داعشی و تکفیری همه متحد شوند.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه برای افغانستان آینده‌ای آباد، آزاد و باثبات آرزومندیم، عنوان کرد: «این مسأله تنها از طریق گفت‌وگوهای اصلی گروه‌های افغانستان و دولت این کشور انجام می‌شود. ایران همواره آماده است از این گفت‌وگوها حمایت کند و مسائلی که آن را تسهیل می‌کند، حمایت کند.»

امکان تمدید توافق ایران و آژانس

خطیب‌زاده درباره امکان تمدید توافق ایران و آژانس گفت: «آنچه سیدعباس عراقچی در  مصاحبه گفتند، این است که قانون مجلس الزام‌آور است و توافق ایران و آژانس در 21 می به پایان می‌رسد. طبیعی است چون عجله‌ای برای سرانجام رساندن این گفت‌وگوها نداریم و اجازه فرسایشی‌شدن را هم نمی‌دهیم، نمی‌خواهیم هیچ تاریخی مانع از این شود که به طور دقیق دستورالعمل‌های اجرایی تهران عملیاتی نشود.»

او افزود: «ایشان گفتند یکی از انتخاب‌ها می‌تواند این باشد که اگر مسیر گفت‌وگوها درست باشد و تهران با آن موافق باشد، با هماهنگی دو طرف این توافق تمدید شود.»

او در عین حال گفت: «تیم مذاکره‌کننده تصمیم‌گیر نیست و تصمیم‌گیری در تهران انجام می‌شود.»

گفت‌وگوهای ایران و عربستان

این دیپلمات ارشد درباره تأیید گفت‌وگوهای ایران و عربستان از سوی یک مقام سعودی اظهار داشت: «هدف گفت‌وگوها مسائل دوجانبه و منطقه‌ای بوده است. همواره از این گفت‌وگوها در هر سطحی استقبال می‌کنیم. این سیاست جدیدی نیست باید منتظر نتایج ماند.»

خطیب‌زاده درباره دلیل چرخش عربستان به گفت‌وگو با ایران و جدی‌بودن ریاض در گفت‌وگوها تصریح کرد: «در روابط بین‌المللی به جای اینکه به نیت‌خوانی بپردازیم باید به عملکردها پرداخته شود. تنش‌زدایی و روابط میان دو کشورر اسلامی در منطقه خلیج فارس به نفع دو ملت و منطقه است.»

او با تأکید بر اینکه فکر می‌کنیم باید از رفع کدورت‌ها و موضوعاتی که بین دو کشور بوده است، استقبال کنیم، ابراز امیدواری کرد با تغییر فضا به مفاهمه معنی‌داری درباره روابط دوجانبه و منطقه برسیم و مساعی جمیله خود را در این باره به کار خواهیم گرفت.

آخرین تحولات مذاکرات وین

سخنگوی وزارت امورخارجه درباره آخرین تحولات مذاکرات وین و انتشار برخی اخبار از سوی منابع آگاه ابراز داشت: «وزارت امور خارجه به خاطر جایگاه حرفه‌ای خود در مسائل داخلی کمتر ورود می‌کند و به صبر و شکیبایی در این مسائل معروف است. ما در وزارت امور خارجه هیچ منبع آگاهی نداریم. همه رسانه‌ها بدانند هر منبع آگاهی از وزارت امور خارجه نیست.»

خطیب‌زاده با بیان اینکه مواضع ما صریح و نشان‌دار است، عنوان کرد:«انتظار جدی ما از رسانه‌ها این است که مانند همیشه همراه مردم و مصالح عالیه آنها باشند. قطعا براساس دستورالعمل‌ها برای تیم مذاکراتی عمل خواهیم کرد.»

او تأکید کرد: «باید مدیریت انتظارات درباره نتایج رفع تحریم‌ها انجام شود تا در فضای آرامش کار جلو برود. این موضوع امنیت ملی است و از طریق مجاری فرادستگاهی پیگیری می‌شود.»

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امورخارجه درباره رفع تحریم‌ها در مذاکرات وین بیان کرد: «گفت‌وگوها در وین چون در فاز نگارش در حوزه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها شده است، با دقایق و جزئیات مختلفی روبه‌رو است. این جزئیات اجازه نمی‌دهد در فضای عمومی وارد اعلان شویم؛ چون گفت‌وگوها در حال انجام است و هر روز به نتایج متفاوتی می‌رسد.»

خطیب‌زاده با بیان اینکه آمریکا در چارچوب تعهدات خود بخش عمده‌ای از کاری که باید انجام دهد و ما هم آنها را ضروری می‌دانیم، قبول کرده، گفت: «درباره بخشی هم که قبول نکرده، اعلام کردیم همه موارد لیست مد نظر ایران برای از بین بردن برجام بوده است و لذا اینکه آنها بخشی، گروهی و اشخاص یا با برچسب‌های مختلفی باشد، پیگیری می‌کنیم.»

او اضافه کرد: «البته پوشیده نیست اختلافات جدی هم وجود دارد. گزارش‌ها در تهران بررسی می‌شود و هر روز مواضع به تیم مذاکره‌کننده اطلاع داده می‌شود. دستورالعمل‌هایی که در تهران تهیه می‌شود، چارچوب گفت‌وگوهای وین است.»