روزنامه ایران
1400/02/25
انتخابات و پایین و بالا شدن قدرت ارزش ندارد که بخاطر آن دروغ بگوییم و تهمت بزنیم
گروه سیاسی / رئیس جمهوری در جلسه هیأت دولت اضلاع مختلف مثلثی را تشریح کرد که در طول چند سال گذشته برای دولت مشکلاتی بهوجود آوردهاند. تحریم، کرونا و دروغ و تخریب سه ضلعی بودند که حجتالاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه به آنها اشاره کرد و با این حال تأکید کرد که دولت تا آخرین روز کاری مسئولیتهای خود را با قدرت ادامه میدهد از جمله اینکه دولت مصمم است تا تحریمها را بشکند.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، روحانی با اشاره به پایان ماه مبارک رمضان افزود: اگر بعد از این ماه مبارک احساس میکنیم قفلی روی زبان ما هست و در دست و زبان و تلاش و کار خود مراعات رضای حق و حقوق مردم را میکنیم، به این معنی است که ماه رمضان روی ما تأثیر داشته است. رئیس جمهوری با بیان اینکه مگر یک انتخابات و بالاو پایین شدن قدرت چقدر ارزش دارد که بخاطر آن دروغ بگویم و تهمت بزنیم، گفت: غیبت و دروغ از گناهان بزرگ است باید از آن پرهیز کنیم و راستگویی و امانتداری را در دستور کار خود قرار دهیم.
همه باید تلاش کنیم مردم پای صندوق های رأی بیایند
رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت تا روز و لحظه آخر به وظایف سنگینی که برعهده دارد کاملاً متعهد است، اظهار داشت: روز 11 مرداد برای دولت همانند روزهای اولیه شهریور سال 92 است و از وزرا و معاونین خواهش میکنم که مراقب باشید تا شما را با فحاشی، تهمت و حرفهای ناروا خسته نکنند و همچنان به وظایف خود در خدمت به مردم ادامه دهید.
روحانی تصریح کرد: تردیدی ندارم که این موضوع در تاریخ و آینده به روشنی خواهد ماند و افرادی که در راه خدا جهاد کردند این جهادشان در پیشگاه خدا فراموش نمیشود، حرفهای باطل همانند کف روی آب است. رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود موضوع انتخابات و لزوم حضور پرشور مردم در این عرصه را مورد تأکید قرار داد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا مردم بهطور گسترده در پای صندوقهای رأی حضور پیدا کنند و دولت به سهم خود همه تلاشش را برای ایجاد شرایط مناسب، امن و سالم انجام خواهد داد. روحانی در عین حال تأکید کرد: اما دولت به تنهایی نمیتواند این امر مهم را به مقصد برساند و همه باید دست به دست هم کاری کنیم که همه مردم پای صندوق رأی بیایند و این اولویت اصلی است که مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید دارد. رئیس جمهوری تصریح کرد: برای حضور پرشور مردم راه حل این است که کاری کنیم همه امیدوار باشند تا کاندیدای موردنظرشان در لیست تأیید صلاحیت شدهها حضور داشته باشد.
به جای 100 درصد ممکن است به 90 درصد مطالبات برجامی رسیده باشیم
رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت از سه ضلع مورد هجمه و حمله قرار دارد و باید در این سه ضلع مقاومت و ایستادگی کنیم، اظهار داشت: ضلع اول این مثلث تحریمهای ظالمانه است. تحریم به معنای خوردن حق مردم، ظلم مستقیم به فقیرترین افراد جامعه، تضییع حق بیماران و اینکه دارو ندارند و ظلم به قشر مستضعفی است که ناچار است نان شب خود را با قیمت گران تهیه کنند. وی افزود: در تحریم ناچار هستیم قیمت جنسی که وارد میکنیم را 20 درصد گرانتر بپردازیم اما مثل اینکه بعضیها نمیبینند و اهمیتی به این موضوعات نمیدهند. رئیس جمهوری تصریح کرد: تحریم ظلم است و هرکسی بتواند همین الان تحریم را بردارد و آن را یک ساعت به تأخیر بیندازد گناه بزرگ و نابخشودنی در حق مردم انجام داده است و خداوند از این گناه نمیگذرد.
روحانی با بیان اینکه دولت مصمم است تحریم را بشکند و معتقدم که آن را شکستهایم، اظهار داشت: یک بخش از تحریم را در سال 92 و بخشی را در سال 94 شکستیم و دیوارهای تحریم را تخریب کردیم، در سال 97 با تحریم بزرگ و جنگ اقتصادی مواجه شدیم و 3.5 سال در برابر آن مقاومت کردیم و متأسفانه آنهایی که میبایست در این میدان جنگ به دولت کمک میکردند نه تنها این کار را انجام ندادند بلکه روحیه رزمندگان خط مقدم را هم تخریب کردند که خداوند از آنها نیز نگذرد. رئیس جمهوری اضافه کرد: در توافق انجام شده ممکن است به جای صددرصد مطالبات به 85 یا 90 درصد دست یافته باشیم اما یک عده فقط نیمه خالی لیوان را میبینند. روحانی گفت: ملت ایران 3.5 سال با صبر، مقاومت، ایمان و ایثار، ایستادگی کردند و مقام معظم رهبری نیز همواره هدایت و حمایت کردند و امروز آثار این صبر و مقاومت را در وین میبینیم و مذاکرات روزانه وین نشان میدهد که هر روز بخشی از دیوار بلند تحریم فرو میریزد و اگر دست در دست هم دهیم در زمان کوتاهی همه آن فرو خواهد ریخت.
کل تحریمها برداشته میشود
رئیس جمهوری گفت: صهیونیستها همواره به دنبال آن بودند که ایران را دشمن کشورهای منطقه و همسایگان خود معرفی کنند و بعضی از دولتها نادانسته این موضوع را باور کرده بودند که ایران دشمن آنها است اما دولت یازدهم و دوازدهم تلاش کرد این تفکر غلط را از بین ببرد و امروز همسایگان از آمادگی برای برقراری رابطه خوب حرف میزنند. روحانی گفت: عامل سازندهای که از سال 92 روی آن تأکید کردیم امروز در منطقه و وین قابل مشاهده است و تا آخر پای تعامل سازنده خواهیم ایستاد و شک نکنید که کل تحریم برداشته میشود و ملت ایران پیروز است. رئیس جمهوری بیماری کرونا را ضلع دوم مثلث هجمه به دولت دانست و گفت: در مقابله با کرونا تفاوت ما با دیگر کشورها این است که در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم کامل با این بیماری مواجه شدیم. روحانی با اشاره به مشکلات برای خرید واکسن گفت: به مردم قول میدهیم که تا پایان دولت دوازدهم تمام افراد پرخطر که حدود 13، 14 میلیون نفر هستند واکسینه شوند.
تخریب و دروغ ضلع دیگر هجمه به دولت
رئیس جمهوری مقابله و خنثیسازی تخریبها و سخنهای ناروا و دروغ را ضلع سوم هجمه به دولت توصیف کرد و گفت: نمیدانم که ترامپ به اینها چه خوبی کرده است که حتی یک بار هم از ظلم و جنایتهای او سخن نمیگویند و صرفاً عنوان میکنند که مدیریت دولت ضعیف است این درحالی است که دولت در شرایط سخت اقتصادی تجهیزات بهداشت و درمان را توسعه و گسترش داد، سهام عدالت را احیا کرد، حقوق کارکنان را اضافه کرد، همسانسازی بازنشستگان را انجام داد و وامهای مختلفی برای آسیبدیدگان کرونا پرداخت کرد و بیش از 500 هزار میلیارد تومان در این زمینه هزینه کرده است. روحانی تصریح کرد: برخیها واقعیتها را نمیبینند و سیاهنمایی میکنند و فکر میکنند که اگر چهره دولت سیاه شد چهره نظام سفید میشود همه باید به جای این کارها واقعنمایی کنیم و در این حوزه وظیفه سنگینی بر دوش همه رسانهها و دولت قرار دارد.
راهی جز اعتدال و میانهروی نداریم
روحانی روز چهارشنبه در سخنان خود در جلسه هیأت دولت، خاطرنشان کرد: اسرائیل، امریکا و غرب در منطقه گروههای نیابتی درست کرده و در کشورهای منطقه از جمله افغانستان، لبنان، فلسطین، سوریه، پاکستان، عراق، یمن، بحرین و آفریقا جنایت و کشتار میکنند.
وی با بیان اینکه خدا نیامرزد و لعنت کند کسانی را که در دنیای اسلام تندروی را راه انداختند، گفت: امروز راهی جز اعتدال و میانه روی نداریم و افراطی ها در آتشی که برافروختهاند خواهند سوخت. رئیس جمهوری در ادامه به جنایات رژیم صهیونیستی و کشتار مردم بیدفاع و مظلوم فلسطین و لبنان اشاره کرد و با بیان اینکه مگر مردم مظلوم غزه و قدس شریف چه کردهاند که اینهمه علیه آنها کشتار و جنایت میکنید، گفت: صهیونیستهای جانی که کشتار میکنند نسبتی با هیچ دینی ندارند. روحانی با بیان اینکه ایران امروز در حمایت از مردم مظلوم فلسطین تقریباً تنها شده است، از سکوت کشورهای مسلمان و همسایه فلسطین انتقاد کرد و گفت: چرا کشورهای مسلمان و بزرگ همسایه فلسطین مثل مصر و اردن و دیگر کشورها در مقابل این جنایات سکوت کردهاند؟!
بیانیه هیأت وزیران درباره انتخابات:
از حق انتخاب شهروندان دفاع می کنیم
رئیس جمهوری و هیأت دولت، در اظهارنظرها و بیانیههای جداگانهای، خواستار تمهید همه شرایط و لوازم برای برگزاری انتخابات پرشور و با مشارکت حداکثری، از سوی همه دست اندرکاران انتخابات شدند و تأکید کردند که این امر در صورتی میسر است که همه اقشار و گروههای مختلف مردم نامزد مطلوب خود را در فهرست نامزدهای انتخابات داشته باشند. علاوه بر سخنان رئیس جمهوری در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، هیأت وزیران نیز با صدور بیانیهای، با اشاره به اینکه موسم انتخابات در کشور، بار دیگر فرصتی برای تجلی اراده ملی و حراست از مردم سالاری دینی، فراهم آورده است، تأکید کرد: همه آنها که سربلندی ایران و تحقق آرمانهای استقلال و آزادی در جمهوری اسلامی را میخواهند، وظیفه دارند که نگهبان حق انتخاب آزادانه و آگاهانه شهروندان باشند و با کمک به مشارکت گسترده مردم در انتخابات، اقتدار منتخب ملت را در اعمال آرا و اراده شهروندان برای حل مسائل کشور تقویت نمایند.
هیأت وزیران در این بیانیه، لازمه مشارکت حداکثری در انتخابات را که مقام معظّم رهبری، بهعنوان اولویت نخست در انتخابات پیشرو مورد تأکید قرار دادند اطمینان مردم به رعایت کامل و بدون تبعیض قانون و امید به نقش اثرگذار مشارکت شهروندان در تعیین آینده کشور دانست و تصریح کرد: همه مردم و جریانات متنوع فکری و سیاسی کشور، باید بتوانند در جمع نامزدهای انتخابات، گزینهای را بیابند که بیانگر خواستها و نظرات آنها باشد. مطابق این رویکرد، دولت، از شورای محترم نگهبان و همه نهادهایی که در فرایند انتخابات نقش دارند، تقاضا کرد با توجه به ضرورت تقویت وحدت ملی در شرایط کنونی کشور، با دوراندیشی، تعهد به روح حاکم بر قانون اساسی و وفاداری به منافع ملی، زمینه امیدآفرینی و شورانگیزی در انتخابات را فراهم آورند و با تقویت زمینه مشارکت در انتخابات، تداوم امنیت و پیشرفت کشور را تضمین کنند.
این بیانیه میافزاید: دولت عمیقاً باور دارد که وحدت در حضور، معنا مییابد و نه در حذف؛ دولت عمیقاً باور دارد که اسلامی بودن نظام سیاسی اقتضا میکند که از جمهوریت آن بدون جانبداری پاسداری شود؛ دولت عمیقاً باور دارد که فراهم ساختن شرایط مشارکت سیاسی، حق شهروندان و تکلیفی بر حاکمان است و در مردمسالاری دینی، بیش از آنکه شهروندان در مشارکت، مکلف باشند، این حاکمان هستند که مکلفاند و موظف.
هیأت دولت در پایان تأکید کرد که دولت، همه تدابیر بایسته برای حضور نگرشهای متنوع و به تبع، تحقق حق انتخاب و مشارکت گسترده مردم در انتخاباتی قانونمند و امیدبخش را بهکار خواهد گرفت و با تمام توان، به وظیفه خود در اجرای قانونی انتخابات، عمل خواهد کرد. هیأت وزیران از همه کنشگران اجتماعی و سیاسی و شخصیتها و نهادهای اثرگذار نیز دعوت میکند که نقش سازنده خود را در شکلگیری جلوهای شکوهمند از تجلی حق انتخاب سرنوشت مردم، ایفا کنند.
سایر اخبار این روزنامه
انتخابات و پایین و بالا شدن قدرت ارزش ندارد که بخاطر آن دروغ بگوییم و تهمت بزنیم
صدرنشینی پرسپولیس با برد دربی 1400
از حق انتخاب شهروندان دفاع میکنیم
قیام غزه
در سودای پاستور
اجاره بهای مغازههای بسته
تحولات توسعه چابهار با سرعت پیش میرود
مردم نگران کیفیت واکسنهای توزیع شده نباشند
معلمی درجه یک که هرگز از اعتقاد خود تخطی نکرد
وداع با زندگی همزمان با عید فطر
صلح، دموکراسی و مقاومت علیه عصیان صهیونیستی
سقوط اسطوره صهیونیست
سالی که گذشت آنچه آموختیم