سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد

آغاز واکسیناسیون ۷۵ ساله‌ها
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به کاهش تعداد شهرهای قرمز گفت: در ایام تعطیلات عید فطر شاهد کاهش سفرها بودیم و ۱۶ درصد نسبت به سال قبل در همین ایام کاهش تردد داشتیم.
به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از مردم برای رعایت پروتکل‌ها در ماه رمضان، شب‌های احیا و نماز عید فطر ممنون هستم. روز گذشته در جلسه مروری بر وضعیت بیماری در سطح دنیا و کشور داشتیم‌ همچنان متاسفانه کشور هندوستان میزان ابتلا و مرگ بالایی دارد و دردسر زیادی دارند. این ویروس جهش یافته هندی توانسته مانند ویروس جهش یافته انگلیسی تاخت و تاز کند و ضرورت دارد ما بیشتر هوشیار باشیم و پروتکل‌ها را رعایت کنیم تا مبادا گرفتار این ویروس شویم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در خصوص ویروس جهش یافته در کشور افزود: مواردی که از ویروس جهش یافته در کشور پیدا شده تحت کنترل است و استان‌ها جنوبی و شرقی باید بیشتر باید رعایت کنند. استان سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان باید به شدت رعایت کنند که اقدامات خوب و به موقعی داشتند.


تعداد شهرهای قرمز به سه شهر کاهش یافته است
رئیسی تاکید کرد: در حال حاضر تعداد شهرهای قرمز به سه شهر کاهش یافته است و از مردم قدردانی می‌کنیم که پروتکل‌ها را رعایت کردند و در ایام این تعطیلات هم شاهد کاهش سفرها بودیم و ۱۶ درصد نسبت به سال قبل در همبن ایام کاهش تردد داشتیم.
وی افزود: واکسیناسیون فاز اول که کادر بهداشت و درمان بودند، به پایان رسید و فاز دوم را آغاز کردیم و به خوبی رو به پایان است و از روز گذشته واکسیناسیون ۷۵ سال به بالا آغاز ‌شده است و محموله جدید واکسن‌ هم به دستمان می‌رسد و بلافاصله توزیع خواهد شد.
رئیسی ادامه داد: برای گروه سنی ۷۵ سال به بالا واکسن به تعداد کافی خواهیم داشت و آنان واکسینه خواهند شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: افراد بالای ۸۵ سال که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند، می‌توانند بر اساس تماسی که با آنان برقرار می‌شود و بر اساس ثبت‌نام صورت گرفته برای دریافت واکسن مراجعه کنند. هر گروه سنی که اعلام می‌شود نیازی به مراجعه حضوری برای ثبت‌نام نیست. اسامی افراد را در سامانه‌ها داریم و با آنان تماس می‌گیریم یا پیامک می‌زنیم تا برای دریافت واکسن به ما مراجعه کنند. اگر در مدت زمان مشخص برای واکسیناسیون اقدام نکنند سهمیه واکسن هیچ کس نمی‌سوزد و نگران این موضوع نباشد.
وی افزود: زمانی که اعلام می‌کنیم چه گروه سنی به ما مراجعه کنند، اگر به فردی پیامک ارسال نشد یا با او تماس نگرفتیم فرد پس از یک هفته با مراجعه به سایت salamat.gov.ir اقدام به ثبت‌نام کند و شماره تلفن در دسترس و کد ملی فرد متقاضی را اعلام کند تا همکاران من ظرف ۴۸ ساعت با آنان تماس بگیرند و هیچگونه نیازی به مراجعه حضوری نیست‌.
رئیسی درباره کسانی که نقض قرنطینه می‌کنند، اظهار کرد: روز گذشته قرار شد برای این افراد جریمه سنگینی درنظر گرفته شود زیرا فرد کرونا مثبتی که قرنطینه را رعایت نمی‌کند می‌تواند خیلی از افراد را آلوده کند.
همه استان‌ها روند نزولی را آغاز کردند
وی در ادامه صحبت‌ها با بیان اینکه روند بیماری به شکل کلی در کشور نزولی است، تصریح کرد: همه استان‌ها روند نزولی را آغاز کردند اما دو یا سه استان‌ هنوز نیاز به مراقبت بیشتری دارند. استان آذربایجان شرقی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان نیاز به دقت و رعایت بیشتری دارند.
به گفته وی خوشبختانه روند ورودی بیمارستانی و حوزه سرپایی کاهشی شده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تاکید کرد: روز شنبه روز پایانی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری بو‌د و از همه کاندیداها و طرفداران آنان خواهش می‌کنم ضمن برگزاری انتخابات پرشور، مراقب شیوع و انتقال بیماری باشیم. هرگونه تجمع کنترل نشده در فضای بسته و با تراکم بالا و بدون و ماسک و تهویه باعث شیوع بیماری می‌شود و تا حد امکان باید از فضای باز استفاده، از برگزاری تجمعات جلوگیری و از فضای مجازی و صدا و سیما برای تبلیغات استفاده کنیم. کشور در شرایط نسبتا پایداری قرار گرفته است و خدایی نکرده نباید این آرامش به هم بخورد یا موج بیماری شکل بگیرد.
آخرین نقشه رنگ‌بندی کرونا در کشور
همانطور که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز گفت طبق آخرین نقشه رنگ‌بندی کشور در حال حاضر سه شهر کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
طبق آخرین نقشه رنگ‌بندی کشور که از سوی اپلیکیشن ماسک اعلام و از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، با عبور کشور از موج چهارم کرونا، شهرستان‌های قرمز به ۳ مورد کاهش یافت. شهرهای قرمز کرونایی شامل شهر سلماس در استان آذربایجان غربی، شهر قلعه گنج در استان کرمان و شهر پارسیان در استان هرمزگان است. بر این اساس طبق آخرین آمار شهرستان‌ها، در حال حاضر سه شهر در وضعیت قرمز کرونا، ۲۶۲ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد کرونایی هستند. در عین‌ حال هیچ شهر آبی در کشور وجود ندارد.
آخرین خبرها از واکسن‌های ایرانی کرونا
با وجود کاهش شهرهای قرمز همچنان کنترل این ویروس و واکسیناسیون از اهمیت بالایی برخوردار است. رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا آخرین خبرها از وضعیت تولید و کارآزمایی بالینی واکسن‌های ایرانی کرونا را تشریح کرد.
مصطفی قانعی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره واکسن‌های ایرانی کرونا که در مرحله دریافت کد اخلاق و ورود به کارآزمایی بالینی قرار دارند، گفت: واکسن نوترکیبی توسط دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله در حال اخذ مجوز است. واکسن مشترک پایافن‌یاخته ‌و اسوه از بانک ملی با تکنولوژی ویروس غیرفعال احتمالا تا اواخر خرداد ماه مجوز کد اخلاق بگیرد و واکسن شرکت رناپ با تکنولوژی MRNA (مشابه واکسن مدرنا) نیز تا پایان خرداد و اوایل تیر مجوز اخلاق خواهد گرفت.
۴ واکسن جدید در راه است
وی با بیان اینکه کارآزمایی بالینی واکسن‌های مذکور از خرداد تا تیر آغاز خواهد شد، اظهار کرد: یک واکسن مشترک سیناژن با کشورهای ژاپن و استرالیا را نیز داریم که در حال اخذ مجوز کد اخلاق است. این واکسن با فناوری نوترکیب ساخته شده است و از خرداد یا تیر کارآزمایی بالینی آن آغاز خواهد شد. فاز اول این واکسن در کشورهای دیگر صورت گرفته و مانند واکسن اسپوتنیک به صورت تحت لیسانسِ کشوری دیگر در ایران تولید خواهد شد. بنابراین ۳ یا ۴ واکسن دیگر به واکسن‌های موجود اضافه می‌شود که اینها تا مهر ماه می‌توانند سبد واکسن کشور را متنوع‌تر کنند.
قانعی درباره مراحل کارآزمایی بالینی سه واکسن فخرا، کووپارس و کنژوگه (تولید مشترک انستیتو پاستور ایران و کشور کوبا)، بیان کرد: واکسن فخرا فعلا در فاز اولیه تزریق مشکلی نداشته است و سلامت و امنیت واکسن در ۲۰ نفر تزریق اول مورد تایید و قابل قبول بوده است ولی باید فاز یک تکمیل شود که احتمالا یک ماه زمان ببرد. واکسن‌های تولید انستیتو پاستور_کوبا و واکسن کووپارس نیز هر دو در مراحل تست بالینی هستند و هنوز نتایج دقیق اعلام نشده است.
وی در پاسخ به این سوال که واکسن‌های ایرانی چقدر قابلیت تغییر در مقابل ویروس جهش یافته را دارند، اظهار کرد: در رتبه اول واکسن شرکت رناپ یا مشابه مدرنا است که حدودا دو ماه طول می‌کشد تا متناسب با هر جهش، واکسن جدید ساخته شود و در رتبه بعد واکسن‌های آدنوویروسی هستند که فعلا هیچ کدام از واکسن‌هایی که با این تکنولوژی ساخته می‌شود به مرحله کمیته اخلاق نرسیدند اما در حال کار بر روی آنها هستیم.
وی درباره آخرین خبرها از راه‌اندازی خط تولید واکسن اسپوتنیک در ایران، گفت: شرکت اکتوور قرارداد تولید دارد و فکر می‌کنم تا دو ماه آینده بتواند موفق به تولید شود.