روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا: هنوز واکسن نزده ام

رئیس جمهوری گفت: من با صداقت به مردم عرض می کنم بنده هم که رئیس جمهور هستم هنوز واکسن نزدم. ما هم در دولت عین خود مردم بر اساس سن واکسن تزریق می کنیم. من مسئول سطح بالایی را نمی شناسم که خارج از سند واکسیناسیون واکسن زده باشد.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار کرد: همیشه باید بال ملت و دولت با هم حرکت کنند تا به نقطه مطلوب برسیم. مردم آگاه هستند که این ویروس طولانی شده و این ویروس تا آخر سال هم دست از سرمان بر نمی‌دارد.
وی ادامه داد: این ویروس هست و در حال جهش است و با اسم‌های مختلف جهش می کند. همچنان دارویی قطعی برای این ویروس نیست. تنها راه حل امروز همان رعایت پروتکل‌ها است. رئیس جمهوری اظهار کرد: خوشبختانه در برابر این ویروس واکسن کوتاه تر از زمانی که فکر می شد وارد بازار شد. زمانش را کوتاه کردند و واکسن به بازار آمد و این ویروس واکسن پذیر شد. همه آنهایی که واکسن زیاد استفاده کردند مثلا ۶۰ الی ۷۰ درصد جمعیت شان واکسن زده زنجیره انتقال را قطع کرده است.
روحانی گفت: نیاز به واکسن با تعداد واکسنی که در دنیا وجود دارد یکی نیست، میلیون در مقابل میلیارد است. پنج الی شش کشور هستند که فقط توانستند میزان خوبی از جمعیتشان را واکسینه کنند.


روحانی خطاب به کسانی که عقیده داشتند به مسئولین واکسن تزریق شده است گفت: من با صداقت به مردم عرض می کنم بنده هم که رئیس جمهور هستم هنوز واکسن نزدم. ما هم در دولت عین خود مردم بر اساس سن واکسن تزریق می کنیم. من مسئول سطح بالایی را نمی شناسم که خارج از سند واکسیناسیون واکسن زده باشد.
وی یادآور شد: مردم عزیز ما این را بدانند ولو اینکه سلامت مسئولی به خطر بیفتد و آثارش از نظر سیاسی و اجتماعی زیاد باشد ما کاملا در چارچوب مقررات هستیم و مسئولان ما همه مقررات را مراعات کرده‌اند و بر آن مبنای مقررات هم عمل می‌شود.
وی با تبریک عید سعید فطر گفت: یکی از مسائل ما که تکلیف بوده و بر گردن ماست، مسئله سلامت جامعه و سلامت اجتماعی است. اجرای دقیق پروتکل‌ها را به عنوان وظیفه ملی، دینی و انسانی باید مورد مراعات قرار دهیم.
روحانی با اشاره به گزارش ‌هایی که امروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شد گفت: خوشبختانه همه استان‌ها روند کاهشی و نزولی‌شان هم در ابتلا و هم در فوت شروع شده است. مردم در کنار روزه، پروتکل‌ها را رعایت کرده، در مغازه و بازار را بستند و از سفرها صرف نظر کردند. همه اینها دست به دست هم دادند و در کنار کادر پرتلاش درمان کمک کرد.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه شاهد شرایط بهتری هستیم، خاطر نشان کرد: شاید این تعبیر را بتوانیم بکنیم که در موج چهارم از پیک قطعا عبور کردیم و در مسیر شرایط نزولی هستیم. البته به معنای تمام شدن نیست بلکه در مسیری قرار گرفتیم که با یاری هم می‌توانیم زودتر از پیک چهارم خلاص شویم. باید تلاش ما سریع‌تر کردن شیب کاهش‌ها باشد. باید تلاش کنیم به سمت پیک جدیدی حرکت نکنیم.
وی در ارتباط با ضرورت تلاش دو طرفه ملت و دولت گفت: در بال ملت، مردم با ملاحظات‌شان و با رعایت پروتکل‌ها جلوی تجمعات را گرفته و نمی‌روند، سفرها را محدود می‌کنند. همه دستورالعمل‌ها را اجرا می‌کنند. بال دولت از بهداشت و درمان شروع می‌شود که در خط مقدم هستند و کسانی که باید بر اجرای پروتکل‌ها نظارت کنند، باید با هم حرکت کنند تا به نقطه مطلوب برسیم.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است واکسن‌های جدیدی در آینده به بازار آیند که تاثیر بیشتر و قیمت‌ مناسب‌تر داشته باشند.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه در کشور ما شرایط به گونه‌ای نیست که واکسن برای همه به اندازه کافی در اختیار باشد، گفت: اگر امروز برای ۶۰ میلیون نفر، ۱۲۰ میلیون دوز در اختیار داشتیم، شرایط بهتر بود و روزانه می‌توانستیم ۴۰۰، ۵۰۰ هزار نفر را واکسینه کنیم و زنجیره قطع شود اما تعداد واکسن محدود است و به همین خاطر مجبور شدیم به سراغ افرادی برویم که بیشتر در خطر هستند.
روحانی افزود: اینکه در فضای مجازی می‌نویسند برای افرادی که عمرشان رو به پایان است، واکسن می‌زنید و به جوانان واکسن نمی‌زنید، اشتباه است.
روحانی تاکید کرد: کسی که بیشتر در خطر است، کسانی که سن‌شان بالا است و بیماری زمینه‌ای دارند، در اولویت هستند.
وی افزود: ما اگر براساس سند ملی واکسیناسیون عمل کنیم، میزان مرگ و میر به صورت چشم‌گیر کاهش می‌یابد. اگر واکسن به گروه‌های پر خطر تا مرداد ماه یعنی پایان دولت واکسن زده شود، کار بزرگی کردیم و مرگ و میر به صورت محسوس افت می‌کند.
وی ادامه داد: برای سایر افراد هم باید واکسن هم بخریم و هم در داخل تولید کنیم. همه توان ما این است که این زنجیره هرچه زودتر قطع شود و مردم از مشکلات خلاص شوند.
وی در بخشی از این سخنرانی گفت: واکسنی که در اختیار ما هست محدود است و چون محدود است ناچار شدیم سراغ گروه‌های سنی ای برویم که بیشتر در معرض خطر هستند.
وی افزود: اگر بتوانیم تا پایان این دولت ۱۳-۱۲ میلیون نفر که در گروه‌های پرخطر هستند را واکسینه کنیم که باید انجام شود، مرگ و میر به طور محسوسی کاهش می‌یابد.