روزنامه جوان
1400/02/28
پیامدهای خسارتبار بداخلاقی در عرصه رقابتهای سیاسی
گرچه تبلیغات رسمی انتخابات، پس از اعلام صلاحیتها و اعلام زمان تبلیغات قانونی کلید خواهد خورد، اما با ثبتنام داوطلبان و گمانهزنیها نسبت به نامزدهای اصلی احتمالی، شاهد شکلگیری موجی از تخریب و بداخلاقی سیاسی هستیم که نهتنها با ارزشهای دینی بلکه با عقلانیت، انصاف و عرف مغایرت داشته و یکی از آفات و ناهنجاریهایی است که متأسفانه کمکم به عنوان یک رویه در فضای انتخاباتی تبدیل شده است.عواملی که به شکلگیری این رویه منفی و زشت منجر شده عبارتند از:
۱- اصالت یافتن قدرت و جابهجایی هدف و وسیله نزد برخی از فعالان و بازیگران سیاسی که برای رسیدن خود یا فرد و جریان مورد حمایتشان خود را مجاز به هرگونه انگزنی، تهمت و افترا و استفاده از فریب و اغوا میدانند.
۲- فاصله گرفتن فعالان و بازیگران سیاسی از ارزشهای دینی و اخلاقی و گرایش به آموزهها و ارزشهای ماکیاولی و مکاتب مادی و سکولاریستی که استفاده از هر ابزار و شیوه را برای خارج کردن رقیب از گود رقابت مجاز میشمارند.
۳- خالی بودن دست برخی بازیگران سیاسی برای اثبات خود در عرصه رقابت و استفاده از شیوههای تخریب و بیاعتبارسازی رقیب برای خارج کردن او از گود رقابت انتخاباتی که در جبران کاستی خود با شدیدترین و قبیحترین شکل ممکن به اجرا میگذارند.
۴- استفاده از فرصت رقابتهای انتخاباتی برای عقدهگشایی و انتقامجویی علیه رقبا و تصفیه حساب سیاسی با یکدیگر توسط برخی بازیگران سیاسی یا حامیان آنها که با پوشش رقابت انتخاباتی انجام میشود.
۵- بیپروایی اخلاقی در غیریتسازی و بلوکبندیهای سیاسی برای شکلدهی به قطبهای سیاسی در عرصه رقابت انتخاباتی که از نگاه نیروهای حاضر در عرصه رقابت انتخاباتی ضروری محسوب شده و گاه در ساخت آن مرزهای انصاف و اخلاق را هم مخدوش میسازند.
شوربختانه این پدیده زشت که در چند انتخابات گذشته سابقه پیدا کرده، در آستانه انتخابات پیشرو نیز رخ عیان کرده و مواردی از بداخلاقی و تخریب را از سوی برخی عوامل و بازیگران و حامیان نامزدها و گاه خود آنان مشاهده میکنیم که گرچه برخی از آنان احتمالاً آن را یک ابزار و تاکتیک فصلی و نه چندان جدی تلقی میکنند، اما پیامدها و تبعات آن بسیار خسارتبار و فاجعه آمیز است.
پیامد هایی، چون:
۱- لطمهزدن به سرمایه اجتماعی جریانات سیاسی و حتی کل نظام سیاسی با مخدوش ساختن اعتبار چهرهها و شخصیتهای سیاسی و سلب اطمینان مردم از آنان.
۲- فراهم کردن سوژه و ابزار تخریب و سیاهنمایی برای ضدانقلاب و نیروهای معاند و مخالف انقلاب و نظام اسلامی.
۳- اعتبارزدایی و دلسردکردن برخی از عناصر سیاسی آبرومند و مؤثر و خارج کردن آنان از مدار خدمت.
۴- اخلاقکشی و رایجساختن روال بداخلاقی و بیانصافی در عرصه رقابتها و فعالیتهای سیاسی.
با توجه به زشتی این پدیده و پیامدهای خسارتبار آن، انتظار میرود تمامی فعالان سیاسی و حامیان آنان، براجتناب از بداخلاقی و بی انصافی و قبیح شمردن آن اهتمام ورزیده و هرگونه آلودگی در این عرصه را به شدت مورد سرزنش قرارداده و عناصر خاطی را با فشار اخلاقی مجازات و طرد نمایند.
گفتنی است اگر این رویه ناصواب و خسارتبار اصلاح نشود، دیر یا زود میتواند دامن دیگران و حتی مرتکبان به آن را نیز بگیرد و امنیت را از هر عنصر فعال و مشتاق عرصه فعالیت سیاسی سلب و البته میدان را برای جولان عناصر لمپن و بینزاکت باز نماید.
سایر اخبار این روزنامه
مجلس برای سهامداران مالباخته وکیل گرفت
مجلس برای سهامداران مالباخته وکیل گرفت
مقاومت زیر بمباران فسفری صهیونیستها
اجرای ویژهبرنامه ماه رمضان ثانیه به ثانیه برکت است
توان تهاجمی پهپادی ایران افزایش مییابد
پسرم رفت تا ریشه قاتلان پدربزرگش را بخشکاند
۷۰ درصد بازار دخانیات ایران در دست ۲ شرکت خارجی!
بازداشت مدیرعامل صرافی رمز ارز داخلی
انتخابات با دستورالعملهای کرونایی برگزار میشود
معیار تأییدصلاحیتها قانون است نه گرایش سیاسی
پیامدهای خسارتبار بداخلاقی در عرصه رقابتهای سیاسی
همه ظرفیتهای مقاومت فلسطینی در «شمشیر قدس»
خداحافظی از ورزش راه فرار از بیتوجهیها!
اعترافی تلویحی به انگیزه انتشار فایل صوتی ظریف
موسوی و رهنورد واکسن زدند