روزنامه شرق
1400/02/28
پایان رانت و پارتیبازی در بخش معدن
پایان رانت و پارتیبازی در بخش معدن رانت موجود در واگذاری محدودههای اکتشافی به سرمایهگذاران و تخلفات گستردهای که میتوانست در قالب دستبهدستشدن پروانهها رخ دهد، همواره با اعتراض بخش وسیعی از فعالان حوزه معدن همراه بود؛ اما علیرضا رزمحسینی، وزیر صمت، اعلام کرد با واگذاری معادن متروکه از طریق مزایده و درپیشگرفتن رویهای جدید در این وزارتخانه، ایجاد رانت و پارتیبازی در بخش معدن پایان خواهد یافت.همواره خبرهایی از دستبهدستشدن پروانههای بهرهبرداری معادن، بدون آنکه اقدام خاصی روی معدن انجام شود، به گوش میرسید. فعالان بخش معدن معتقد بودند تجارت با پروانهها ناشی از رانتی است که برای گروهی خاص در فرایندهای ناسالم ایجاد میشود؛ اما علیرضا رزمحسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت)، در مراسم «فعالسازی ششهزار محدوده و معدن غیرفعال» از پایان این فرایندهای ناسالم خبر داد.
او گفت: در این مراسم، شش هزار محدوده معدنی اکتشافی و بهرهبرداری متروکه، واگذار خواهد شد. همچنین کسانی که بیش از 40 سال معدنی را در اختیار داشتند و به دلایل مختلف آن را فعال نکرده بودند بلکه بهصورت مجوز فروشی اقداماتی را انجام میدادند، از چرخه بهرهبرداری معدن حذف خواهند شد.
به گفته وزیر صمت، با واگذاری معادن متروکه، فرصت جدید سرمایهگذاری برای سرمایهگذارانی که مایل به حضور در این عرصه هستند، فراهم میشود.
او ادامه داد: معادن شناساییشده طبق قانون مزایده و با شفافیت به دیگر سرمایهگذاران واگذار خواهند شد و در چنین شرایطی، نقش نظارتی وزارت صمت پررنگتر خواهد شد.
رزمحسینی تأکید کرد: از این به بعد اگر کسی در مزایده برنده شود و معدنی را در اختیار بگیرد ولی کار بهرهبرداری از معدن را آغاز نکند، خلع ید شده و این معدن به اشخاص دیگری واگذار میشود.
او در این مراسم با تأکید بر جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی یادآور شد: از این به بعد معدنی را استخراج نمیکنیم، مگر اینکه امکان فراوری مواد معدنی حاصل از آن را داشته باشیم.
وزیر صمت تأکید کرد: استخراج معدن و صدور مواد خام معدنی با سود ناچیز، به مصلحت صنعت کشور و آینده ایران نخواهد بود. باید ثروت را در کشور تبدیل به ارزش افزوده بسیار بالایی کنیم.
او با اشاره به مزایدهای که برای شش هزار محدوده معدنی برگزار خواهد شد، گفت: این مزایده طبق مقررات جاری کشور خواهد بود. رانت و پارتیبازی در این مسیر وجود نخواهد داشت و افراد میتوانند در مزایده الکترونیکی شرکت کنند.
رزمحسینی ادامه داد: ایران یک کشور معدنخیز است. ارزش معادن کشفشده در کشور بالغ بر 500 میلیارد دلار است. در آینده نزدیک، با تزریق عملیات اکتشافی در کشور، حتما ارزش ذخایر معدنی ایران نیز افزایش خواهد یافت.
او یادآور شد: شرکتهای بزرگ منطقهای در خاورمیانه میتوانند فرصتهای جدیدی برای ایران ایجاد کنند. ما سعی کردهایم در مدت باقیمانده دولت، فرصت سرمایهگذاری برای شرکتهای بزرگ فراهم شود و این فرصتها را در قالب بستههایی ارائه کردهایم.
در پایان، دستور برگزاری مراسم مزایده شش هزار محدوده معدنی از سوی وزیر صمت صادر شد.
سایر اخبار این روزنامه
ترافیک پدیده نامزدهای پوششی
اين بار «ریاستجمهوری» به رأی گذاشته میشود
حمایت از حضوری تاریخی در شهرداری تهران
اصراری بر انتشار سخنان و تصاویرم از رسانه ملی ندارم
لاریجانی میگفت با هیچ مقام انگلیسی جلسه نداشتهام
بررسی صلاحیت فقط ۴۰ نفر از ۵۹۲ نامزد انتخابات
نظارت ما استصوابی نیست
پایان رانت و پارتیبازی در بخش معدن
سردار آزمون – پالنتینو عشق تمامنشدنی!
دوقطبیهای زودهنگام در انتخابات ۱۴۰۰
مرگ رزیدنتها و مسئله ملی
بلوک هژمونیک، نظامیان و ریاستجمهوری
بازیابی مجدد و نگاه جدید
دنیاي خلقنشده )تفاوت ۶ از ۸(