روزنامه جوان
1400/03/03
کنتور انضباط برق پريد!
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: انواع بيانضباطي همانند برق سه فاز دولت را گرفته است و رها هم نميكند و دامنه اين بيانضباطيها آن قدر وسعت دارد كه اين بار كنتور شبكه برقرساني چنان پريد كه بهسادگي از حجم انتقادها و اعتراضات نسبت به بيانضباطي در قطعي برق ميتوان يك دكل ساخت، نكته قابل اهميت آن است كه ديگر كسي از دولت انتظار ندارد در برقرساني انضباط به خرج دهد، بلكه مردم از دولت ميخواهند حداقل در قطع برق انضباط به خرج دهد. دولت به عنوان نماینده وضع موجود باید بداند که عملکردهای این یکیدو هفته باقیمانده تا انتخابات در مشارکت مردم مؤثر است و حالا باید پاسخگو باشد که با چه نیتی نتوانسته مانع نارضایتی مردم از قطعی نامنظم برق شود! شايد به همين منظور بود كه روز گذشته رئيس مجلس با اعلام اينكه بينظمي در قطعي برق غيرقابل پذيرش است، خواستار بررسي جداول خاموشي در كميسيون انرژي با حضور وزير نيرو شد در عین حال با آنکه دولتیها تلاش میکنند عوامل اصلی رشد مصرف برق در سال 1400 را « افزایش زودهنگام و شدید دمای هوا»! و «رشد فزاینده استفاده از ماینرها و تجهیزات استخراج رمز ارزها» معرفی کنند،مجتبی توانگر، نماینده مجلس در رشته توئیتی توضیح داد که کل میزان برق مصرفی صنعت استخراج رمز ارز در دنیا 12 هزار مگاوات و این میزان در کشور ما در واحدهای مجاز و غیرمجاز جمعاً 600 مگاوات است و چون ظرفیت واقعی تولید برق در کشور 60 هزار مگاوات است، در واقع سهم برق صنعت استخراج رمز ارز در ایران از کل برق تولیدی فقط یک درصد است، فلذا علت قطع برق استخراج رمز ارز نیست و علت اصلی توقف سرمایهگذاری و فرسودگی شبکه توزیع و تولید است. یک کارشناس صنعت برق هم گفت فقط 12درصد برق تولیدی ما آبی و فقط یک درصد برق کشور در ماینرها مصرف میشود. پیدا کنید متهم اصلی خاموشیها را !مدتهاست شاهد انواع و اقسام بيانضباطي در حوزه دولت هستيم از بيانضباطي مالي و بودجهاي گرفته تا بيانضباطي در تنظيم بازارها، اما حالا با نزديك شدن به تابستان شاهد ظهور يك بيانضباطي ديگر در حوزه برقرساني هستيم، نكته قابل تأمل آن است كه ديگر مردم انتظار خود را از دولت كاهش دادهاند وصرف نظر از مطالبه برخورداري از شبكه برق 24ساعته به دليل فرارسيدن فصل گرما و پيك مصرف برق از دولت ميخواهند كه حداقل در قطع برق بر اساس اطلاع قبلي عمل و انضباط را در اين موضوع رعايت كند. شايد بيانضباطي دولت در بخشهايي كه با جان مردم سرو كار ندارد، قابل چشم پوشي باشد، اما از آن جايي كه اين روزها كشور هنوز با كرونا دست و پنجه نرم ميكند و بيشك در بسياري از خانهها مريض كرونايي يا بيماري كه سلامتش وابسته به دستگاههاي برقي است وجود دارد، از دولت و به طور مشخص وزارت نيرو انتظار ميرود قطعي برق را بر اساس جدول از پيش اعلام شده انجام دهد. مردم را برق گرفت!
در 48ساعته پيش كه قطعي برق مسئلهساز شدهاست با موجي از انتقادهاي هموطنان روبهرو هستيم، بهطور نمونه عدهاي نگران بيماراني هستند كه سلامتشان به دستگاههاي برقي بستگي دارد، عدهاي ميگويند با قطع از پيش تعيين نشده برق احتمال دارد وسايل برقي منزل يا محيط كار و كارگاهشان آسيب ببيند با توجه به اينكه قيمت لوازم خانگي و صنعتي و ملزومات اداري با رشد مواجه شدهاست، از اين رو اين نگراني وجود دارد كه اين دستگاههاي برقي آسيب ببيند و از ناحيه تعميرات دچار هزينه قابل ملاحظهاي شوند.
در اين بين انتقادهايي وجود دارد مبني بر اينكه چرا توانير و وزارت نيرو پيشبيني اين روزها را نكرده بودند تا با كمترين قطعي برق مواجه شويم. بهطور مشخص اشاره اين اشخاص به عدم سرمايهگذاري مناسب در شبكه توليد و انتقال و توزيع برق است. در عين حال اشارهاي هم به استخراج رمز ارز و برقخواري ماينرها در كشور دارند. در كل اگر چه دكل انتقادها از بيانضباطي در مديريت برق و قطع برق در جامعه بسيار بالا گرفته و اين بار سه فاز بيانضباطي شبكهبرق كشور را گرفتهاست، اما اين انتظار از مديريت دولتي ميرود كه حداقل انضباط را در قطع برق رعايت كند، زيرا با وجود انتشار جداول خاموشيهاي برنامهريزي شده بازهم وزارت نيرو به شكل نامنظم خاموشي زد كه برخي در فضاي مجازي به مزاح گفتند اين وزارتخانه ميخواهد ياد و خاطره خاموشيهاي دوران جنگ را در اذهان عمومي زنده كند. به هر ترتيب در برخي از مناطق به رغم قطعي برق از پيش اعلام شده اما زمان اين خاموشيها بيش از زمان از پيش اعلام شده بود كه مردم را دچار مشكل كرد البته قطعيهاي متناوب هم گزارش شد كه بايد ديد در روزهاي آتي مقوله خسارت به دستگاههاي برقي منازل و محيطهاي كاري خبر ساز ميشود يا خير؟ در همين راستا رئيس مجلس در جلسه علني روز گذشته با اشاره به اينكه مجلس در حوزه انرژي به وظايف عمل كردهاست، گفت: در برنامه پنجساله هفتم توسعه، موضوع توليد برق در اولويت قرار ميگيرد. وزارت نيرو بايد براي جلوگيري از مصارف غيرقانوني، تدابير لازم را اتخاذ كند. محمد باقر قاليباف افزود: كميسيون انرژي با حضور رضا اردكانيان، جداول خاموشي را بررسي كند. زيرا بينظمي در قطعي برق غيرقابل پذيرش است. به دليل اهميت بحث انرژي در بودجه1400، مجلس در زمينه سرمايهگذاري در توليد برق تصميمي گرفته كه در 40سال گذشته بيسابقه بوده است. بر اساس اين گزارش، هادي بيگينژاد نماينده مجلس با اشاره به اينكه كميسيون انرژي به مسئله برق ورود كردهاست، گفت: سران قوا و شورايعالي امنيت ملي بايد توجه جدي به اين مسئله داشته باشند، زيرا آسيبهاي اجتماعي و اقتصادي نگرانكنندهاي در پي دارد.
وي افزود: تا 15سال آينده بايد 100هزار مگاوات برق توليد شود، در غير اين صورت با مشكل مواجه ميشويم. سالانه مصرف برق افزايش اما توليد كاهش مييابد. سال گذشته 58هزار مگاوات و در سال جاري 57هزار مگاوات برق توليد شده و وزارت نيرو اعلام كرده، اعتبار لازم براي افزايش توليد را ندارد.
سایر اخبار این روزنامه
ركوردزني جهادي بسيج با 12 هزار پروژه
تاکتیک نیروهای خودی نفس بعثیها را در خرمشهر بند آورد
كياني: موفقيتم را به شهدای كشورم تقديم ميكنم
سعي شيطاني واگرايي هنر از انقلاب را باطل كنيد
حمایت دقیقه نودی از المپیکیها
اخطار مجدد مقاومت فلسطینی به تلآویو
بانیان وضع موجود ضد مشارکت عمل میکنند
نمایندگان مخفی وضع موجود در انتخابات!
درسی که باید از حماسه سوم خرداد آموخت
کنتور انضباط برق پريد!
تقليل وجهه ملي شهيد هستهاي!