امروز بلیت فروشی، فردا جشنواره

گروه فرهنگی/ جشنواره جهانی فیلم فجر از فردا، پنجم خرداد ماه آغاز می‌شود. جشنواره‌ای که به خاطر شیوع کرونا با یک سال تأخیر قدم به سی‌وهشت سالگی می‌گذارد و امسال پنجمین دوره‌ای است که مستقل بودن را جشن می‌گیرد. پس از سی‌وسه دوره، جشنواره جهانی فیلم فجر فعالیت خود را به‌صورت مستقل از بخش ملی آغاز کرد و در طول چهار دوره دبیری این جشنواره برعهده سیدرضا میرکریمی بود. محمد مهدی عسگرپور مسئولیت این دوره از جشنواره را بر عهده دارد. او به فاصله دو روز مانده به آغاز جشنواره در دومین نشست خبری که به‌صورت مجازی و بدون جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد اطلاعاتی از کم و کیف این رویداد سینمایی از جمله اسامی فیلم‌های بخش‌های مختلف، داوران، کارگاه‌های آموزشی و... را اعلام کرد.
افتتاح جشنواره با نمایش فیلم کیانوش عیاری
این دوره از جشنواره طبق گفته عسگرپور به شکل سنتی مراسم افتتاحیه و اختتامیه‌ ندارد. نمایش فیلم‌ها از روز چهارشنبه 5 خردادماه آغاز می‌شود اما جشنواره به‌صورت نمادین ساعت 6 عصر همین روز با افتتاح نمایشگاهی از پوستر فیلم‌های دهه 60 و 70 و پوستر فیلم‌های مطرح کشور کوبا افتتاح می‌شود.
در ادامه نسخه مرمت شده «آن سوی آتش» کیانوش عیاری به نمایش درمی‌آید. آخرین روز برگزاری جشنواره 12 خرداد است و درباره مراسم اختتامیه هنوز اطلاعاتی منتشر نشده است.


رونمایی از 6 فیلم بلند سینمای ایران
جشنواره جهانی فیلم فجر همچون دوره‌های گذشته در بخش‌های اصلی و جانبی برگزار می‌شود.
دو بخش رقابتی اصلی جشنواره، سینمای سعادت (مسابقه بین‌الملل) و جلوه‌گاه شرق (سینمای کشورهای آسیایی و اسلامی) است. علاوه بر آثاری از کشورهای مختلف از جمله هلند، اسپانیا، آلمان، ژاپن، ترکیه و... در این دوره جشنواره از 6 فیلم بلند سینمای ایران رونمایی می‌شود.
در بخش فیلم‌های بلند سینمای سعادت سه فیلم ایرانی «میجر» احسان عبدی‌پور، «شهربانو» مریم بحرالعلومی و «گیسوم» نوید به‌تویی حضور دارند.
در بخش رقابتی جلوه‌گاه شرق نیز سه فیلم سینمایی «سیارک» مهدی حسینی‌وند، «صحنه‌زنی» علیرضا صمدی و «افسانه بناسان، غول چراغ جادو» حبیب احمدزاده سینمای ایران را نمایندگی می‌کنند. همچنین در بخش فیلم‌های کوتاه «سینمای سعادت» نیز سه فیلم کوتاه «وضعیت اورژانسی» به‌کارگردانی مریم اسمی‌خانی، «پاندای کوچک، پاندای بزرگ» به کارگردانی سحر خوشنام و «یوشید» به‌کارگردانی سحر خوش‌چشمان سه نماینده سینمای ایران هستند.
در فهرست فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به بخش جلوه‌گاه شرق این دوره از جشنواره، دو فیلم «واداشته» به کارگردانی سیاوش گرجستانی و «من ایرانی‌ام» به کارگردانی علیرضا کاویان‌راد از ایران حضور دارند.
نسخه مرمت شده اولین فیلم ناطق و اولین فیلم رنگی سینمای ایران
یکی از بخش‌های جذاب جشنواره جهانی فیلم فجر نمایش فیلم‌های کلاسیک‌ مرمت‌ شده است که با همکاری فیلم‌خانه ملی برگزار می‌شود. در این بخش، از سینمای ایران فیلم‌های «دختر لر» اردشیر ایرانی (اولین فیلم ناطق سینمای ایران) و «سفر سنگ» مسعود کیمیایی، «بدوک» مجید مجیدی و «آن سوی آتش» کیانوش عیاری، به نمایش درمی‌آید. یکی از آثار حاضر در این بخش که روز گذشته دبیر جشنواره، علاقه‌مندان به سینما را به تماشای آن دعوت کرد نسخه مرمت شده «ایران پرشیای جدید» اولین فیلم رنگی است که در ایران فیلمبرداری شده است. به گفته عسگرپور در این فیلم تصاویر درجه یکی از تهران، شیراز و دیگر شهرهای ایران وجود دارد. نسخه مرمت شده «کودکی ایوان» اولین ساخته بلند آندری تارکوفسکی، «چهارصد ضربه» فرانسوا تروفو و تعدادی از فیلم‌های معروف تاریخ سینما در این بخش به نمایش درمی‌آید. جشنواره جشنواره‌ها (فیلم‌های برگزیده جشنواره‌های جهانی سال 2020)، مروری بر سینمای معاصر دانمارک، فیلم‌های ژانر معاصر، شاخه‌های زیتون و مستند زیر ذره‌بین از دیگر بخش‌های جنبی جشنواره است که در آن آثاری از سینمای ایران و جهان به نمایش درمی‌آید.
آغاز بلیت فروشی از امروز
برای تماشای این آثار باید از طریق سینماتیکت بلیت تهیه‌کنید. بلیت فروشی از ساعت ۹ صبح امروز (۴ خرداد) آغاز می‌شود. قیمت هر بلیت ۳۰ هزار تومان تعیین شده و امکان کنسلی بلیت خریداری‌ شده نیز وجود دارد. فیلم‌ها در سالن‌های سینما چارسو، سالن یک و دو سینما آزادی و سالن روباز سینما کانون به نمایش درمی‌آیند.
حضور چهره‌های سینمای ایران در جشنواره
از شاخصه‌های جشنواره جهانی فیلم فجر در 4 دوره مستقل آن همکاری چهره‌های شناخته شده با این رویداد بین‌المللی سینمای ایران بود. امسال از همکاری چهره‌های سینمایی در تیم اجرایی جشنواره خبری منتشر نشده است اما بر اساس اطلاعاتی که عسگرپور اعلام کرد چهره‌های مطرح سینمای ایران در بخش داوری و کارگاه‌های آموزشی با جشنواره همکاری می‌کنند. فاطمه معتمدآریا، شهرام مکری (مسابقه بین‌الملل)، مستانه مهاجر (جلوه‌گاه شرق)، مرتضی فرشباف (فیلم‌های اول)، امید روحانی (فیپرشی)و فرهاد توحیدی (نتپک) به‌عنوان داور با جشنواره همکاری می‌کنند و کیانوش عیاری، مجید مجیدی، رضا میرکریمی، نرگس آبیار، محمود کلاری، شهرام مکری، رضا کیانیان و مجید برزگر در کنار مهران کاشانی، جواد طوسی، کامیار محسنین، فردین خلعتبری، مصطفی احمدی و تورج اصلانی با برپایی مسترکلاس در جشنواره حضور خواهند داشت. زینپ آتاکان از ترکیه، فردریک میر از سوئیس، فرانتس رودنکیرشن از آلمان، فولکر شلوندورف از آلمان، کارن شاه‌‌نظرف از روسیه، ژاکو ون دورمال از بلژیک و استفان واربک از ایرلند شمالی سینماگرانی هستند که با برگزاری کارگاه‌های آموزشـــــی، میهمـــــــان جشنواره می‌شوند.