روزنامه جوان
1400/03/09
«تنفس مصنوعی» به تلآویو با راه حل دو دولتی
همانگونه که در جنگ 33روزه رژیم صهیونیستی با حزبالله در لبنان، پسلرزههای شکست راهبردی اسرائیل به تدریج خودنمایی کرد و یک کمیته حقوقی و هزاران ساعت بررسی و مصاحبه با تمامی ارکان نظامی و سیاسی و امنیتی، آسیبشناسی از روند جنگ و پیامدها و بایستههای اضطراری را در گزارشی مفصل تهیه و بخشی از آن را منتشر کردند، جنگ 12روزه این رژیم در غزه نیز که رخدادی بزرگ در تحولات منطقه بود و پیامد و آثار آن بهجای خواهد ماند، مسئله روز دستگاههای مسئول در این رژیم است. قدرت پاسخ راهبردی مقاومت، هوشمندی و بانک اطلاعات و اهداف اثرگذار، مدیریت میدانی و عملیاتی در قبال رفتار احتمالی رژیم صهیونیستی و ناتوان نمودن ابزارهای نظامی و دفاعی صهیونیستها و در نهایت خسارتهای جدی در ابعاد مختلف، جامعه و حاکمیت صهیونیستی را در شرایط ویژه قرار داده است.جامعه صهیونیستی که قرار بود چتر امنیت ارتش صهیونیستی باشد و کشورهای غربی، برتری راهبردی آن را تضمین کنند و همواره مقاومت و کشورهای مقابل را در ضعیفترین وضعیت مدیریت کنند، امروز فلسفه خود را از دست داده و ارتش صهیونیستی هم به لحاظ ابزار و هم به لحاظ اشراف اطلاعاتی و برنامه عملیاتی ناتوان است و غرب نیز نمیتواند با فوریت، کاری برای صهیونیستها انجام دهد. لذا جامعه صهیونیستی با موج بیاعتمادی به وعدههای این رژیم، در مسیر مهاجرت معکوس قرار گرفته است و دستگاههای حکومتی 14 کارگروه بررسی دلایل شکست و ناتوانی خود و قدرت و پایداری مقاومت اثرگذار را در بخشهای مختلف شروع کردهاند.
با اینکه بایدن ششبار در تماس با نتانیاهو هشدار داده بود که پیامدهای این جنگ فراتر از دامنه جغرافیایی غزه و فلسطین اشغالی است ولی اصرار نتانیاهو و خشکسری وی برای کسب کمترین دستاورد، شرایط و نتایج را برای آنها پیچیدهتر کرده است. شرایط بهگونهای است که اسرائیل ریسک ورود به یک جنگ جدید و فوری با غزه را تحمل نمیکند و اولویتهای منطقهای امریکا نیز، ماجراجویی نظامی را نمیپذیرند. لذا سفر مقامات غربی و امریکایی به غزه برای دلگرمی و اعلام حمایت و به موازات آن یک فریب و دسیسه امریکایی در جریان است تا با تأکید بر ضرورت شکلگیری طرح دو دولت در فلسطین، فرصت و تنفسی برای این رژیم تولید کرده و از پیامدهای آن در محیط فلسطینی و عربی که نوعی اختلاف را دامن خواهد زد، بهرهمند شوند. یعنی فضای نظامی و درگیری جنگ را به فضای نرم و مباحث بیپایان و بیفایده تشکیل دو دولت هدایت کرده و ابومازن و جریان سازشکار که به حاشیه رفته بودند را به میدان آورده و جان دهند و از ابزار فشار کشورهای عربی روی مقاومت، بالاترین استفاده را ببرند و به رژیم صهیونیستی فرصت بازبینی و بهینه سازی اوضاع خود را بدهند.
حال آنکه در دهه 90 میلادی که کلینتون دموکرات رئیسجمهور بود و نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، نمایش و تئاتر طرح دو دولت در فلسطین را نتانیاهو بر زمین زد و فضای عمومی جامعه صهیونیستی را به سمت افراطیگری و تقویت ایده یک دولت یهودی تابهحال دنبال کرده است. امروز نیز نتانیاهوی برکنار شده به حاشیه رفته و ظرفیتهای راستگرای صهیونیستی، هیچ ظرفیتی به مانور و نمایش بایدن برای طرح دو دولت نخواهند داد و تنفس مصنوعی برای صهیونیستها یا جریان سازش در فلسطین و منطقه را نمیتوانند، جان چندانی ببخشند. اقدامات ایذایی نتانیاهو در شدت دستگیری و سرکوب و درگیری در قدس و اراضی 48 و 67، میتواند مقاومت غزه را مجدداً وارد میدان کند.
سایر اخبار این روزنامه
سردار سلامی: هر رأی یک موشک است
مافیای ارز ۴۲۰۰ تومانی زیر ذرهبین نامزدها
سردار قاآنی: فرزندان فلسطینی برای اداره کل فلسطین برنامهریزی کنند
سخنی با صاحبان سخن نافذ
غزه کار نتانیاهو را تمام کرد
«تنفس مصنوعی» به تلآویو با راه حل دو دولتی
سیگنالهای منفی وین در آستانه انتخابات ایران
سؤالات امتحان نهایی در کانالها در دست دلالها!
آغاز واکسیناسیون عمومی از مرداد ماه
امریکا دیگر تعیینکننده هیچ مناسباتی در منطقه نیست
دولت روحانی در اقتصاد مقاومتی مردود شد
ترویج فرهنگ پهلوانی، از شعار تا واقعیت؟!
قهرمانان دنیا برای حضور در جام تختی سرودست میشکستند