روزنامه ایران
1400/03/09
برنامههای اجتماعی نامزدان 1400
جلیلی: وضعیت مسکن تأثیر منفی بر ازدواج جوانان گذاشته استرضایی: به زنان خانهدارحقوق میدهیم
رئیسی: باید جلو خلق پول و تصمیمات خلقالساعه را گرفت
زاکانی: مواجهه دولتم با رانت خواران است
قاضیزاده: وقت جراحیهای بزرگ فرا رسیده است
مهرعلیزاده: معتقد به یکسانسازی نرخ ارز هستم
همتی: «تعامل، از خانه تا جهان» شعار دولت من است
جلیلی: وضعیت مسکن تأثیر منفی بر ازدواج جوانان گذاشته است
سعید جلیلی در اینستاگرام روبهروی طرفدارانش نشست و از سیاستهای دولت فعلی انتقاد کرد. او در این برنامه که روایت مسکن نام داشت، گفت که روند هشت سال گذشته نشان داد که دولت وظیفهای جدی در تأمین مسکن برای خود قائل نبوده است؛ در حالی که یکی از مهمترین حقوق شهروندی و وظایف قانونی دولت، تأمین مسکن مورد نیاز مردم است. جلیلی ادامه داد: تنها در سه سال، قیمت مسکن در کشور ما شش برابر شده؛ آیا نمیتوانستید نقشی ایفا کنید که وضعیت مسکن به این شرایط تاسف باری که امروز هست، درنیاید؟ جلیلی که همزمان با دولت دوم روحانی، دولت در سایه تشکیل داده بود، از اقدامات آن دولت گفت: یکی از مهمترین کارها، پیشنهاد بسته مالیات بر عایدی سرمایه بویژه در حوزه مسکن بود که به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. با تغییر رئیس مجلس، بحث مالیات بر عایدی سرمایه جدی گرفته شد و خوشبختانه گامهای بسیار خوبی برای تحقق آن برداشته شده است. جلیلی از دوران مسئولیت خود در وزارت امور خارجه هم خاطرهای تعریف کرد و گفت: در دیداری که در ابتدای دولت نهم با آقای چاوز داشتیم، ونزوئلا تمایل فراوانی برای حضور ایران جهت ساخت مسکن انبوه در این کشور داشت. سفارشی که به ما داده شد ساخت حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی به ارزش ۳ میلیارد دلار بود که مهندسان ایرانی با مصالح داخلی آن پروژه را به اتمام رساندند. همان زمان در برخی رسانهها علیه دولت هجمه شد که ونزوئلا چه از جان ما میخواهد! جالب اینجاست برخی وزرای دولت فعلی در دو دوره اخیر، به واسطه شرکتهای خصوصیشان در آن پروژهها حضور داشتند! جلیلی تأکید کرد: وقتی به این آقایان گفته میشد که چرا وضعیت بازار مسکن این گونه است، میگفتند اثر تحریم است؛ زمین، مصالح تولید داخل و نیروی انسانی دخیل در صنعت مسکن چه ربطی به تحریم دارد؟ هر یک واحد مسکونی که متناسب با نیاز جامعه ساخته نمیشود، یعنی یک خانواده امید صاحبخانه شدنش کمتر میشود. وی با بیان اینکه شش برابر شدن قیمت مسکن و نصف شدن آمار ساخت و ساز به اشتغال کشور آسیب وارد کرد، اظهار داشت: برای هر 100 متر واحد مسکونی، یک و نیم شغل مستقیم و یک شغل غیر مستقیم ایجاد میشود؛ وقتی ۳۵۰ هزار واحد مسکونی سالانه در این دولت ساخته نشد، چه میزان بیکاری به وجود میآید؟ جلیلی همچنین تصریح کرد: ساخت و سازهایی که تا 12-10 سال گذشته انجام شده، اگر مبتنی بر یک هدایت صحیح از سوی شورای عالی شهرسازی بود، چهره شهرها بسیار زیباتر و دلنشینتر به نظر میآمد.
رضایی: به زنان خانهدار حقوق میدهیم
نگاه فرهنگی محسن رضایی اول از همه بهسوی اقوام ایرانی است. او که در نخستین گفتوگوی انتخاباتی خود در رسانه ملی به تبیین نگاه فرهنگی دولت «اقدام و تحول» پرداخت، گفت که اهانت به اقوام ایرانی را به عنوان یک جرم تلقی میکنم و لایحه آن را به مجلس خواهم فرستاد و همچنین زبان مادری اقوام ایرانی را در مدارس جاری و ساری خواهم ساخت. رضایی از قیام فرهنگی و اقتصادی به عنوان یک نیاز یاد کرد و گفت که بدون آن قادر به سامان دادن پیشرفت در کشور نخواهیم بود. نگاه رضایی به زنان هم قابل تأمل است. او وعده پرداخت حقوق به آنان را داد و گفت: خانهداری در دولت ما شغل محسوب میشود، ما به زنان خانهدار حقوق میدهیم. او از همین حالا هم اعلام کرده که دو نفر از اعضای کابینهاش را زنان تشکیل خواهند داد. او درخصوص موضوع «جمعیت و ازدواج جوانان» گفت: 10 سال است که با این پدیده آشنا هستم و از پنج، شش سال پیش سیاستهای کلی جمعیت را تقدیم رهبر انقلاب کردهایم، ولی دولتها و مجالس توجهی به این نداشتهاند. ما بهسرعت قانون این سیاستها را تنظیم میکنیم. از تصمیمگیریهای اشتباه در وزارتخانههای بهداشت و... جلوگیری میکنیم و مقررات جدیدی را برای ساماندهی سالخوردگان تنظیم میکنیم. استفاده از پنجره جمعیتی را بیشتر خواهیم کرد و سن بازنشستگی را از 50 تا 70 سال خواهیم داشت. برنامههای ترویجی و تشویقی برای ازدواج جوانان را دنبال خواهیم کرد. رضایی درباره «شورای عالی انقلاب فرهنگی» و «شورای فرهنگ عمومی» هم گفت: متولیان فرهنگی همه در دولت نیستند. حوزههای علمیه و دستگاههای فرهنگی مرتبط به نهاد رهبری هم کارهای خوبی دارند. با مشورت مقام معظم رهبری اختیاراتی را برای شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهم گرفت و شورای انقلاب فرهنگی را به این سمت خواهم برد که تأثیرگذار باشد وگرنه بهتر است وظیفه این شورا را به نهادهای دیگر بسپاریم. رضایی همچنین در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «صندوق ملی صنعت نفت ایران را تشکیل میدهیم. ملی شدن نفت، یعنی اینکه مالکیت نفت و درآمدهایش متعلق به یکایک ملت باشد. دولت اقدام و تحول که انشاءالله با رأی شما ملت عزیز ایران تشکیل میشود، صندوقی را که مالک نفت و گاز و فرآوردههای نفتی و گازی است تشکیل میدهد و ۳۰درصد سهام آن را برای بهبود معیشت مردم مستقیماً به یکایک ایرانیان، ۴۰درصد سهام را به تأمین سرمایهگذاریهای دولت در بخشهای مختلف پیشرفت کشور و ۳۰ درصد سهام را برای نسلهای آینده ایرانیان به صندوق توسعه ملی میدهد.
رئیسی: باید جلو خلق پول و تصمیمات خلقالساعه را گرفت
سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و کاندیدای ریاست جمهوری سیزدهم روز گذشته در اولین برنامه تبلیغیاش که از رادیو اقتصاد پخش شد، به موضوع ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت و با بیان اینکه این ارز به دست افراد خاصی به تعداد انگشتان دست، رفته است، گفت: البته من تعداد آنهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیبشان رفته است را دارم. به گزارش مهر، رئیسی با بیان اینکه آنچه من را وادار به حضور در عرصه انتخابات کرد، مشکلات اقتصادی، ناامیدیها و شرایط بازار برای تولیدکننده و مصرف کننده بود و من شاهد برخی نارساییها مثل پروندههای فساد اقتصادی بودم، گفت: نمیخواهم خدمات و زحماتی که در ادوار مختلف انجام شده است را نادیده بگیرم اما ما ناگزیر به یک تحول هستیم. این نامزد ریاست جمهوری مشکلات موجود را حاصل بیبرنامگی و عمل نکردن به برنامه دانست و با بیان اینکه مسئول دولت باید یک درک صحیح از مشکلات و آماده یک اقدام انقلابی باشد، گفت: ما سه برنامه را برای کاهش هزینهها در نظر گرفتیم؛ برنامه اول کنترل تورم، دوم تأمین مسکن و سوم نظام سلامت. رئیسی با بیان اینکه ما باید جلوی خلق پول را بگیریم زیرا نقدینگی سیل بنیانکن است، افزود: دولت پرهزینه اداره میشود. او با تأکید بر اینکه باید جلوی تصمیمات خلقالساعه گرفته شود، درباره اینکه اولویت با ارتقای تولید است یا کنترل تورم، گفت: باید برای رونق و جهش تولید اقدام کرد که میتواند اثر مهمی در کاهش تورم داشته باشد و هم باید نسبت به مدیریت حساس بود زیرا رها شدگی در این رابطه مشکلات جدی ایجاد میکند. روز گذشته برخی نهادها و تشکلهای سیاسی و اقتصادی در بیانیههایی به اعلام حمایت از ابراهیم رئیسی پرداختند. از جمله گروه شرکتهای تدبیر مؤسسه پژوهشی اقتصاد مقاومتی که در بیانیهشان نوشتند: «امروز ایران؛ رئیس جمهوری میخواهد که حراست و صیانت و پاسداری از آرمانها و دستاوردهای خونرنگ انقلاب اسلامی را بر خود فرض واجب بداند و خدمتگزاری خالصانه، بی ریا و بی ادعا به آحاد ملّت ایران را در کمال امانتداری و ساده زیستی بر خود و کارگزاران و دولتمردان واجب کفایی بداند.» روز گذشته همچنین ستادی تحت عنوان «ستاد اصلاحطلبان حامی رئیسی» آغاز به کار کرد. آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاحات اما در واکنش به تشکیل این ستاد گفت: متأسفانه شاهدیم افرادی عنوان و نام اصلاحطلبی را یدک میکشند، در حالی که هیچ نسبتی با گفتمان اصلاحات ندارند و عملاً در خدمت جریان رقیب اصلاحات عمل میکنند.دیروز همچنین علی نیکزاد رئیس ستاد انتخاباتی سید ابراهیم رئیسی از صدور احکام رؤسای ستادهای استانی این کاندیدای ریاست جمهوری خبر داد.
زاکانی: مواجهه دولتم با رانت خواران است
علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته در نشستی با خبرنگاران به تشریح برنامهها و شعارهای دولتش پرداخت و بهحواشی که بهدلیل سکونت دخترش در کشور سوئیس مطرح شده است، پاسخ داد. به گزارش فارس، زاکانی در این نشست خبری دولت اش را دولت جوان حزباللهی توصیف کرد و با بیان اینکه هیچ وقت ضرورت تغییر در کشور به اندازه امروز که در ابتدای گام دوم انقلاب هستیم احساس نمیشد گفت: تمام برنامههای ما در انتخابات معطوف به 5 جزء شامل «جمهوریت نظام، استقلال، آزادی، عدالت و معنویت» است و همه را باید با هم دنبال کرد. او در تشریح محوراقتصاد و مدیریت در برنامه پیشنهادی اش گفت: با همه وجود به تعارض منافع، مفاسد اقتصادی و بوروکراسی افراطی حمله خواهیم کرد و برای آنها جایگزینی ارائه خواهیم داد، نتیجه این برنامهها رشد اقتصادی پایهدار و اشتغالزا باید باشد. زاکانی با بیان اینکه «بهسیاست خارجی بهعنوان یک میدان و فرصت بزرگ نگاه میکنیم که محصول آن باید بهعنوان عزت ملی و اقتدار جهانی برداشت شود»، گفت: اصل انجام مذاکره و بودن یا نبودن آن به اراده شورای عالی امنیت ملی و تأیید رهبر معظم انقلاب بستگی دارد و ما نیز با این فرض هیچگاه مخالف مذاکره نبودهایم اما مخالف تصمیمگیری 20 دقیقهای و غیرکارشناسی هستیم. او در عین حال محور مقاومت و همسایگان را اولویت اول سیاست خارجی اش عنوان کرد. این نامزد ریاست جمهوری در واکنش به آنچه پیرامون تحصیل دخترش در سوئیس، تعدد زوجات و نیز سوابق تحصیلی اش با بیان اینکه «من از مبارزه با رانت و فساد صحبت میکنم ،آنها به همسر، دختر و نوه من حمله میکنند»، گفت: معاون رئیسجمهوری وقت تجدید سال ۶۲ من را در دوران تحصیل درآورد که علتش حضور در جبهه بود. بعد گفتند سه ترم مشروط شدهای که دو ترم بود و علتش مسافرکشی من برای درآوردن خرج زندگی با داشتن دو فرزند بود. او درباره تحصیل دخترش در سوئیس هم گفت: دختر من بدون رانت و بورس رفت سوئیس و درسی را که باید ۲ ساله میخواند یک ساله طی کرد و فرزندش در آستانه اتمام تحصیل به دنیا آمد؛ نوهام الان شناسنامه آنجا را دارد و به کشور برگشت. زاکانی در ادامه با تکذیب شایعه تعدد زوجاتش افزود: حاشیه درست کردند که دو همسر یکی در تهران و یکی در قم دارم؛ شرم نمیکنند؟وقتی روی کار بیایم آنها را راحت نمیگذارم هر چه خوردند بردند از گلویشان بیرون میکشم. دانشگاه دختر من پولی نبود و از ۱۴ نفر، دختر من بین ۸ نفر موفق شده بود. من یک ریال خرج دخترم نکردم و دخترم و همسرش آنجا کار میکردند و خرج خودشان را میدادند.
قاضیزاده هاشمی: وقت جراحیهای بزرگ فرا رسیده است
امیرحسین قاضیزاده هاشمی پزشک سیاستمدار از فرارسیدن زمان جراحیهای بزرگ در کشور گفت. او از وجود آزادیها در کشور هم گفت و معتقد بود که با مفهوم آن بازی شده است: «تفکر لیبرال آزادی را به ولنگاری تفسیر کرده و در مقابل عدهای فکر میکنند دفاع از دین محدود کردن آزادیهای فردی است. در حالی که هرگونه توسل به زور در هر حوزهای نادرست است». او درمورد آزادی بیان هم گفت: اینکه اسم آزادی بیان را بیاوریم ولی در عمل اجازه حرف زدن به منتقدین را ندهیم، لوث کردن این مفهوم است. این رویه باید تغییر کند.
قاضیزاده هاشمی برای «دولت سلام» خود بیدارباش همیشگی داد و گفت: دولت هیچوقت نباید بخوابد و باید همواره بیدار باشد. زمان برای «دولت سلام» معنا ندارد، دولت باید در تمام ۲۴ ساعت کار کند یعنی دولتی ۲۴ ساعته خواهیم داشت و به همین دلیل این دولت باید جوان، پرانرژی، دارای آرزوهای بلند و مسلط به علم جهان باشد. او از دولت سلام اینگونه تعریف کرد: دولت سلام پنج کار خواهد کرد که دولت مردم حاکم شود. اولینش شفافیت است، ما نظام جامع شفافیت را برقرار میکنیم. دوم اینکه باید گفتوگوی دولت، مردم و نخبگان برای رسیدن به تصمیمات اجماعی شکل بگیرد و پایه تفکر دولت افکار عمومی باشد. سوم وجود رقابت و عدم انحصار و رانت است و چهارم عدالت در رشد و نهایتاً پاسخگویی دولت به تصمیماتش است. برای این کار فرزندان شما در مؤسسه بسامد و گام دوم که من نماینده آنها هستم دو سال کار کردند. ما دو برنامه با عنوان فصل پروانگی و گفتمان دولت مردم منتشر کردیم و برنامههای جدی در حوزههای مختلف داریم.
نامزد انتخابات ادامه داد: من یک جراح سر و گردن هستم. به این نتیجه رسیدم که با مسکن نمیشود بیمار را درمان کرد و تومورهای سرطانی باید برداشته شود. وقتی از جراحی صحبت میکنیم حرف از یک عمل غیرعاقلانه نیست. امروز وقت جراحیهای بزرگ رسیده است. چرا مشکلات باقی مانده؟ آیا گذشتگان زحمت نکشیدهاند. البته کارهایی کردند، اما بعضاً هم با خطاهای بزرگ هم به لحاظ شخصی و هم در تصمیمات روبهرو بودند اما مهمتر از آن حکمرانی و روش اداره کشور غلط بوده است. چرا دولتهای ما تقریباً همه دورهشان را ناموفق به اتمام رساندند؟ ما باید به این سمت برویم که مسائل کشور را به صورت پایدار حل کنیم. وی با بیان اینکه دولتهای ما سکولار هستند، افزود: با اینکه امام مکتب سیاسی ولایت فقیه را آورد، نظام اداری ما باقیمانده از گذشته است. بانک، کنکور، تأمین اجتماعی و همینها که گلوی مردم را میفشارند نظامهای کهنه هستند.
مهرعلیزاده: معتقد به یکسانسازی نرخ ارز هستم
ستاد انتخاباتی محسن مهرعلیزاده روز گذشته در بیانیهای این گونه موضع گرفت که به عنوان تنها نامزد انتخاباتی اصلاحطلب تأیید صلاحیت شده، با اعتقاد به قانون اساسی و اصول و مشی و منش اصلاحطلبی، معتقد است علیرغم همه محدودیتها و گلایهها میتوان حماسهای دیگر از جنس دوم خرداد آفرید و دولت سوم خاتمی را تشکیل داد. به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این بیانیه «حریف پر زور» و دارای «همه امکانات و ابزارهای قدرت» توصیف شده و در عین حال خاطرنشان شده است: در آستانه این انتخابات نیز اصلاحطلبان پرچمدار خواست و اراده ملتاند. زمان برای تصمیمگیری تنگ است. دو راه در پیش روست. تحریم گفته یا ناگفته انتخابات و پشت کردن به صندوقهای رأی و تسلیم در برابر خواست و اراده انحصارطلبان و یا حضور و تکرار دوباره با حداقلهای موجود و نمایش دوباره حضور پر شورو سرشار از شور و اراده ملت. مهرعلیزاده در گفتوگویی به تشریح دیدگاهها و برنامههایش پرداخت. از جمله در حوزه مسائل اقتصادی با بیان اینکه ارز چند نرخی رانت و فساد ایجاد میکند، گفت: من معتقد به یکسان سازی نرخ ارز هستم و باور دارم که قیمت ارز باید در بازار تعیین شود و دولت دخالتی نکند. او که برنامه اقتصادیاش را با عنوان «اقتصاد اجتماعی» مطرح کرده است، گفت: در این طرح مردم زیر چرخ توسعه له نخواهند شد و هزینه آن را پرداخت نخواهند کرد بلکه به جای پرداخت هزینه توسعه، خود بخشی از توسعه هستند و در بعد اجتماعی مورد توجه قرار میگیرند. این نامزد ریاست جمهوری با تأکید بر لزوم شفافیت در قیمت کالاها افزود: باید سامانهای طراحی کنیم تا در زمینه صدور مجوز واحد تولیدی چابکسازی شود. او با اشاره به برنامههای پیشنهادیاش برای افزایش تولید گفت: افزایش تولید نیاز به بازار فروش دارد و برای این کار باید سلایق مختلف در نظر گرفته شود. علاوه بر این در مسیر صادرات موانعی هست که باید حذف شود. او همچنین تأکید کرد: اگر بتوانیم روابط خارجی را تنظیم کنیم، رشد اقتصادی از ۶ درصد در پایان چهارسال به ۹ درصد میرسد. او در توئیتی به بازدید یکی از نامزدها از بیمارستان واکنش نشان داد و نوشت: « نتیجه لشگرکشی جناب قالیباف به بیمارستان را که دیدید، دیگر شما مشتی رأی را به قیمت جان چند انسان تمام نکنید! عیادت بیمار، تجمع در فضای بسته، نمایش چهره بیمار و مراجعه بیمورد به بیمارستانها ممنوع است! با این نمایشها کادر درمان را فرسوده نکنید، اصلاح تعرفه و هزینه درمان پیشکش!» گفتنی است که روز گذشته، محمود زمانی قمی عضو ارشد بنیاد باران و استاندار استان مرکزی در دولت حسن روحانی به عنوان رئیس ستاد محسن مهرعلیزاده منصوب شد. محمدجواد حقشناس هم ریاست شورای سیاست گذاری ستاد مهرعلیزاده را برعهده گرفت.
همتی: «تعامل، از خانه تا جهان» شعار دولت من است
عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم شعار دولتش را «تعامل، از خانه تا جهان» اعلام کرد. به گزارش ایرنا، همتی که از شبکه اجتماعی توئیتر برای بیان دیدگاههایش بهره میگیرد، در صفحه توئیتریاش نوشت: معیشت اولین دغدغه مردم است و رفاه مهمترین نیاز آینده کشور. اما شرط لازم برای تحقق این دو به داشتن بینش اقتصادی در اعمال سیاستهای اجرایی و تنشزدایی در سیاست خارجی و شرط کافی داشتن سیاستهای اقتصادی دانش محور و غیرپوپولیستی است. او در ادامه افزود: «تعامل، از خانه تا جهان» شعار دولت من است. بدون توافق برای رفع تحریم و بهبود رابطه با جهان و منطقه و بدون توافقهای مسألهمحور در داخل میان نیروهای سیاسی و اجتماعی و میان حاکمیت و شهروندان نه میتوان وضعیت معیشت مردم را بهتر کرد، نه حکمرانی را باکیفیتتر و نه ایران را قدرتمندتر. همتی روز شنبه در توئیتی دیگر از حامیان نامزدهای رد صلاحیت شده و ناامیدان از اصلاح، پرسید: قهر با صندوق مؤثره یا تغییر صحنه و نتیجه انتخابات با رأی به تنها نامزدی که توانایی و دانش بهبود وضعیت اقتصادی را دارد و پیروزی غافلگیرانهاش صدای اعتراض شما را به نحوی مؤثر بلند میکند؟ او همچنین در توئیتی با بیان اینکه «آمدهام با صدای بلند از مخالفان بپرسم چه زمانی بهتر از امروز برای حل همزمان دو پرونده تحریم و FATF است؟»، نوشت: «کارنامه دو سال و نیم من تغییر سیاستهای بانک مرکزی و پیشتازی در خنثیسازی تحریم بوده است و برخلاف کاسبان سیاسی - اقتصادی تحریم، من آبرویم را گذاشتم تا در بدترین شرایط، روند حرکتی بانک مرکزی را اصلاح و از فروپاشی اقتصاد جلوگیری کنم.»
همتی دیروز هم با حضور در شبکه یک سیما با بیان اینکه شرایط اقتصادی امروز شایسته مردم ایران نیست، گفت: امروز هیچ چیز بنیادیتراز رسیدگی به وضعیت معیشت مردم نیست که در شأن آنها قرار ندارد. ما امروز به اصلاحات اقتصادی نیاز داریم و دولت آینده باید به دنبال رفع مشکلات اقتصادی در وهله نخست باشد. وی افزود: تا آنجا که من اطلاع دارم تا هفتاد درصد مردم دغدغه اصلیشان مسائل اقتصادی است. من به یک دوره چهار ساله ریاست جمهوری فکر میکنم و به نظرم ما به این چهارسال برای حل مشکلات اقتصادی مردم نیازمند هستیم.
سایر اخبار این روزنامه
واکسیناسیون عمومی از مردادماه آغاز میشود
به خانههای فروخته شده خود در اروپا و امریکا برگردید
شاد باش ای عشق خوش سودای ما...
مسیر نفت،آب و برق در دولت آینده
آژیر قرمز کرونای هندی در شهرهای جنوبی
ما بچه فایزریها
توافق «لاپید» و «بنت» برای حذف «نتانیاهو»
هدف ما این است که مردم زیباییهای فوتبال را ببینند
بازگشت موج گرما به کشور پساز بارشهای پراکنده بهاره
برنامههای اجتماعی نامزدان 1400
صفحات ویژه جشنواره بینالمللی فیلم فجر
سلام ایران
4 راهکار برای تحقق برنامههای اقتصادی
محیط زیست و رسالت خطیر رئیس جمهوری آینده
واکسیناسیون؛ تنها راه نجات ملی از قید کووید19