روزنامه ابتکار
1400/03/09
شکلگیری روابط تنها مبتنی بر شبکههای اجتماعی چه عواقبی دارد؟ ازدواج به سبک جدید در «کلاب هاوس»
اخیرا بسیاری از جوانان دست به اقدام عجیبی زده و در فضای مجازی برای ازدواج اقدام می کنند.به گزارش میزان، گسترش فضای مجازی نه تنها در مشاغل بلکه در روابط عاطفی افراد و یا حتی تشکیل خانواده نیز تاثیر خود را گذاشته است، فضاهای مجازی نسل جدیدی از فضاهای روابط اجتماعی را برای همه ما ایجاد کرده است؛ البته با اینکه عمر زیادی ندارند، توانستهاند در زندگیها به نوعی جای خود را باز کنند، بسیاری از مردم در سنین مختلف، از گروههای اجتماعی متفاوت در فضای مجازی کنار هم آمدهاند و از فاصلههای بسیاردور در دنیای واقعی، با هم ارتباط برقرار میکنند، به طوری که امروزه، بخش عمدهای از جرایم ، مربوط به حوزه کامپیوتر، اینترنت و فضای مجازی است که امنیت اجتماعی را هدف قرار دادهاند. به طور کلی میتوان گفت این روزها جوانان بیشتر وقت و سرمایه جوانی خود را صرف فضای مجازی کرده و همه انتخابهای آنها اعم از خرید و آموزش و بهویژه دوستیها و ازدواج آنها مجازی شده است اما آشنایی در فضایی مجازی و ایجاد ارتباط در این دنیای عجیب یک روی دیگر سکه است که هرچه فضای مجازی گسترش پیدا میکند با آن بزرگتر میشود و روشهای مختلفی دارد.
ازدواج در کلاب هاوس!
کلاب هاوس یک شبکه اجتماعی مبتنی بر گفتوگوی صوتی است. در این شبکه اجتماعی نوظهور، کاربران به مکالمه، مصاحبه و گفتوگوهای صوتی افراد مختلف گوش میدهند. کلاب هاوس مبتنی بر زمان حال است نه گذشته، به طوری که در سایر شبکههای اجتماعی شما تصاویر و ویدئوهای ضبط شده از گذشته را به اشتراک میگذارید، اما در این برنامه امکانی برای به اشتراک گذاری مطالب گذشته وجود ندارد، یا باید صحبت کنید یا به صحبتهای دیگران گوش فرا دهید این یعنی مهمترین اندامی که در کلاب هاوس کاربرد دارد نه چشم بلکه گوش و زبان است. همین مهم امکان فعالسازی قوه تخیل حتی همذات پنداری بین کاربران را افزایش میدهد، اما نکته جالب اینجاست که جوانان با روی کار آمدن این اپلیکیشن که به نظر میرسید قشر فرهیخته کشور را درگیر کند بیشتر درگیر این پدیده اجتماعی شدند و حالا ارتباطات عاطفی خود را در این شبکه اجتماعی شکل میدهند آن هم با یک گفتوگو ساده در فضای اتاق به اتاق این اپلیکیشن و سپس آشناییهای بعدی نیز شکل میگیرد.
لزوم افزایش «سواد عاطفی» در میان جوانان
امیر محمود حریرچی، جامعه شناس، در گفتوگو با میزان در پاسخ به این سوال که چرا جوانان بیشتر تمایل به آشنایی مجازی دارند، اظهار کرد: این روزها با توجه به شرایط کرونا در کشور آشنایی فضای مجازی داغ شده است و جامعه نیز همراهی میکند و وارد دنیای مجازی میشوند.
وی افزود: در واقع این نوع آشناییها بر اساس سرگرمیها و لارتباطهای موقت صورت میگیرد، به نوعی این آشناییها بر اساس عدم شناخت و فقط چند عکس انجام میشود اما در عمل پس از مدتی با مشکل روبهرو میشوند.
این جامعهشناس بیان کرد: نبود سواد عاطفی درست از سمت جوانان باعث شکلگیری این روابط میشود، در واقع سواد عاطفی با توجه به تعداد روابط اجتماعی به دست میآید و بسیار مهم است و نبود این موضوع میتواند منجر به روی آوردن به روابط در فضای مجازی شود.
وی گفت: باید جوانان در زمینه بالا بردن سواد عاطفی خود تلاش کنند و به فضای مجازی اعتماد نکنند.
تغییر در روابط عاطفی از نسلی به نسل دیگر
نکته قابل توجه این است که مهمترین اقدام در فرآیند قبل از ازدواج موضوع آشنایی بین زن و مرد است که در شیوههای سنتی با نظارت بزرگترها به وجود میآید و در اکثر موارد آن گونه ازدواجها به یک زندگی پایدار و بادوام منجر میشود اما با استقرار شبکههای اطلاعرسانی و اینترنتی آرام آرام زمینه برای شکلگیری ازدواجها بر مبنای وب فراهمشده است، گسترش این نوع ارتباطات در سالهای اخیر دوام و پایداری برخی از ازدواجها را با تهدید روبهرو کرده است، ازدواجهای اینترنتی به دلیل مبتنی نبودن بر پایههای فرهنگی ارزشهای جامعه و آشنا نبودن افراد با یکدیگر و ارزشهای خانوادگی طرف مقابل بهسرعت فرو میپاشد در این شیوه آشنایی به دلیل اینکه مواجهه فیزیکی به وجود نمیآید، افراد میتوانند هویت کاذب برای خود دستوپا کنند و به طرف مقابل اطلاعات غیر واقعی بدهند این امر نخستین حلقه زنجیر انحراف از اخلاقیات است که در آشناییهای اینترنتی رخ میدهد.
کلام اخر
در این میان باید به این نکته توجه داشت که آشناییت در فضای مجازی میتواند عواقب خطرناکی برای جوانان داشته باشد، بسیاری از افراد هستند که در فضای مجازی آسیبهای روحی شدیدی به آنها وارد شد؛ اذا انتظار میرود مسئولان و خانوادهها به فکر فرزندان خود در چگونگی بر قرار کردن ارتباطات عاطفی باشند و به قول برخی از کارشناسان علاوه بر بالا بردن سواد رسانهای به سواد عاطفی فرزندان خود نیز اهمیت ویزه بدهند.
سایر اخبار این روزنامه
کنسرنت آنلاین شهرامناظری با قطع و وصلهای مکرر برگزار شد
کنسرت با سازهای پنهان
ژوبین صفاری
بیچاره اقتصاد
منع تردد بین استانی از ۱۲ تا ۱۷ خردادماه تصویب شد
جریمه سنگین در انتظاران مسافران خرداد
شکست تیم ملی ایران برابر روسیه
«امتحان» جوانان برای روزهای سخت
شکلگیری روابط تنها مبتنی بر شبکههای اجتماعی چه عواقبی دارد؟
ازدواج به سبک جدید در «کلاب هاوس»
حواشی انتخابات 1400 بررسی شد
بازار داغ وعدههای انتخاباتی
چرا ایران درگیر بحران آب است اما امارات نه؟
خشکسالی در مرداب بی تدبیری
درباره اجرای قانون اساسی
روحانی به شورای نگهبان نامه نوشت
هشدار تند سردار قاآنی به اسرائیلیها
رژیم صهیونیستی باید به فکر ترک فلسطین باشد
یک دیپلمات پیشین کشورمان مطرح کرد
تاثیر مذاکرات وین بر تصویب FATF در ایران
میزان عوارض جانبی واکسن های چینی کرونا اعلام شد
سه سال از درگذشت مرحوم استاد ناصر یمین مردوخی گذشت
حسن رعیت:
من فقط یک کارمند بودم