روزنامه جوان
1400/03/11
نامزدها دال مرکزی مطالبات مردم را شناختهاند
سرویس سیاسی جوان آنلاین: هفتمین روز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری با حضور نامزدهای انتخابات در برنامههای مختلف تلویزیونی و رادیویی در شبکههای مختلف رسانه ملی گذشت. برنامههایی که در آن از برخی شعارهای فانتزی ادوار گذشته ریاست جمهوری خبری نیست و معطوف به اقتصاد و راههای مبارزه با فساد است. از این رو مبارزه با قاچاق، استقرار عدالت، نقد سیاستهای پولی و مالی دولت تدبیر و امید و اصلاح ساختارهای فسادزا مهمترین برنامههای نامزدهای انتخابات بود.نامزدهای ریاست جمهوری گویی در این دوره از انتخابات دال مرکزی مطالبات مردم را به درستی دریافته و میکوشند، برنامههای خود را در مسیر پاسخ به خواست عمومی مردم که ساماندهی اقتصاد و مبارزه با فساد است، تنظیم و دنبال کنند. باید دید برنامههای کدامیک از آنها علمی و قابلیت اجرایی دارد. اکنون که به واسطه اوضاع کرونایی حاکم بر کشور، امکان سفرهای استانی، دیدارهای چهره به چهره نامزدها و برگزاری اجتماعات مردمی مقدور نیست، مناظرهها و برنامههای تلویزیونی میتواند محک خوبی برای ارزیابی شایستگیهای علمی و مدیریتی نامزدهای انتخابات برای اداره کشور خواهد بود. رئیسی: بازار باید پیشبینیپذیر شود
سید ابراهیم رئیسی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری دیروز پس از ضبط برنامه تبلیغاتی خود در رادیو فرهنگ در پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره برنامههای دولتش برای تثبیت قیمتها گفت: از ابتدای کار دولت تلاش میکنیم ثبات در بازار حاکم شود و تغییرات نسبت به دستورالعملها، بخشنامهها و مقررات به حداقل ممکن برسد. وی با اشاره به معضل غیرقابل پیشبینی بودن بازار برای تولیدکنندگان بر اثر تکانههای اقتصادی تأکید کرد: آرامش باید بر بازار داد و ستد حاکم شود تا فعالان اقتصادی با پیشبینی وضعیت آینده، بتوانند برای کالاهایشان قیمت تعیین کنند.
این نامزد ریاست جمهوری وظیفه دولت را هدایت، حمایت و نظارت دانست و با تأکید بر لزوم کاهش مداخلات بی مورد دولت در بازار گفت: باید از فعالیتهای اقتصادی غیر مولد، «جذابیت زدایی» شود تا به جای سرمایهگذاری در ارز و سکه، تولید رونق یابد. ما از طرفی با پدیده خطرناک خلق نقدینگی و رشد آن و از طرف دیگر با سرریز نقدینگی به سوی فعالیتهای غیر مولد مواجهیم که صدای تولیدکننده را در آورده است. اگر نقدینگی به درستی مدیریت و به سوی تولید هدایت شود، نگرانیها کاملاً برطرف میشود. نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری مدیریت توزیع اعتبارات را هم از برنامههای جدی دولت آینده دانست و اظهار داشت: تسهیلات بانکی باید برای امر تولید، ازدواج و مسکن درست توزیع شود. رئیسی عدالت را موضوعی محوری در دولت مردمی دانست و افزود: اگر ظرفیتها درست توزیع شود نگرانی جوانان برطرف میشود و این از برنامههای مهم ماست که با حل مسئله مسکن، اشتغال و تولید در کشور، به مردم آرامش دهیم. وی درباره برنامههای دولتش برای اینترنت و فضای مجازی هم گفت: اینترنت و فضای مجازی تمام لایههای زندگی ما را تحتتأثیر قرار داده و هیچ ساخته بشری به این سرعت فراگیر نشده است. رئیسی افزود: امروز اینترنت به حق مردم تبدیل شده و مسائل آموزشی و اقتصادی و تحقیق و پژوهش در اقصی نقاط کشور در بستر فضای مجازی انجام میشود. باید استفاده از اینترنت برای دهکهای پایین رایگان شود. زاکانی: در شهر دنبال قاچاقچی نگردید
علیرضا زاکانی، دیگر نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم بعد از ضبط برنامه تبلیغاتی در شبکه خبر سیما گفت: با راهکارهای کارشناسی تلاش میکنیم که نخبگان و خبرگان را قانع و مردم را راضی کنیم و قطعاً ما با وجود اینکه با دریایی از مشکلات مواجه هستیم، هیچ انسدادی در کشور نداریم. زاکانی گفت: نباید در شهر به دنبال قاچاقچی باشیم، کولبران هم قاچاقچی نیستند، قاچاقچیان واقعی را باید در پس پرده سراغ گرفت. نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه راهحل مشکلات در خارج نوعی توهم است بر توجه هرچه بیشتر به ظرفیتهای بیشتر تأکید کرد و گفت: آمدهایم که به فضل الهی ریشه فساد، بروکراسی غلط و مفسدهها و فاسدان اقتصادی را بخشکانیم. وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چند ماه پس از استقرار شما در دولت شاهد کاهش نوسانهای قیمتی و تورم خواهیم بود، گفت: با برنامهای که جزئیاتش را به تدریج منتشر میکنیم در سال اول دولت تغییر را کاملاً ملموس خواهید دید و این سیاستهای آسیب زننده و بی ارادگیها در جهت تنظیم بازار مرتفع خواهد شد و پس از چهار سال فضای جدیدی برای مردم در حوزه کسب و کار و تولید و خلق ثروت ایجاد میشود.
جلیلی:قاچاق کالا مافیایی است
سعید جلیلی هم پس از ضبط برنامه تبلیغاتی گفتگو با نخبگان در پاسخ به پرسشی مبنی بر برنامه دولتش برای مبارزه با قاچاق کالا اظهار داشت: قاچاق کالا معضلی است که به تولید، اشتغال و پیشرفت کشور لطمه میزند. وی گفت: این از موضوعات بسیار مهم است، اما آنچه اهمیت دارد این است چه تمرکز و تعریفی از مبارزه با قاچاق کالا داشته باشیم، زیرا یک وقت ممکن است تلاشمان را صرف مقابله با چند کولبر کنیم و حالت دیگر این است که با در نظر گرفتن بحثهای اساسی در قاچاق کالا آن را منحصر به قاچاق محدود نکنیم بلکه بدانیم که در این عرصه حتی از مبادی رسمی، مافیا عمل میکند. جلیلی تصریح کرد: حتی یک پله جلوتر این که قاچاق کالا به عنوان واردات از مبادی رسمی انجام شود و عنوان قاچاق هم نداشته باشد که این به تولید کشور لطمه میزند. وی تأکید کرد: دولت حتما باید برای مقابله با این گونه قاچاق برنامه داشته باشد و یکی از مهمترین برنامههای ما این است که مبارزه با قاچاق صرفاً منحصر به مبادی نیست بلکه مقاصد را هم در بر میگیرد.
جلیلی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چند ماه پس از انتخاب احتمالی به سمت رئیسجمهور دیگر شاهد نوسانات قیمت کالاها نخواهیم بود، اظهار داشت: برای داشتن اقتصاد سالم، قبل از هر چیز داشتن ثبات، حیاتی است. وی تأکید کرد: برنامه دولت من از روز نخست کارش باید این باشد که در بازار ثبات ایجاد کند و این هدف زمانی تحقق مییابد که بتوانیم بخشهای مختلف بازار را هماهنگ کنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: نمیشود بخش پولی کشور با بخشهای مالی و بیمه ناهماهنگ باشد پس باید برنامهای داشت که از روز نخست این هماهنگی را آغاز کرد به نحوی که در بخشهای پولی اعم از ریالی و ارزی؛ از روز نخست دولت، سیاستهای مشخصی را اعمال کرد.
مبارزه با قاچاق نیازمند اصلاحات ساختاری
وقتی فقط ۱۲ درصد از قاچاق کشف میشود و کسی پاسخگو نیست، یعنی نیازمند اصلاح ساختاری در این زمینه هستیم.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از ضبط برنامه تبلیغاتی برای شبکههای استانی، گفت: این معنا ندارد که هم سیاستگذار هم ناظر و هم مجری مبارزه با قاچاق در یک ستاد با هم تجمیع شوند و فعالیت کنند بلکه باید این سه مقوله از هم جدا و اصلاح شود. وی افزود: اینکه نهادی فراقوهای برای مبارزه با قاچاق فعالیت میکند و پاسخگو نیست، نشان میدهد که ما نیازمند اصلاحات جدی در این زمینه هستیم. باید وزیر و مسئول مربوطه همچون وزرای اقتصاد و صنعت در این باره مسئولیت بپذیرند و پاسخگو هم باشند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری میزان قاچاق در طول یک سال در کشور را، ۱۳۸ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و اظهار داشت: متأسفانه از این میزان قاچاق، فقط ۱۲ درصد یعنی ۱۷ هزار میلیارد تومان کشف میشود که این بسیار ناچیز است و نشان میدهد که ما سازمان یا ستاد عریض و طویلی را فعال کردیم که پاسخگو نیست و کار خودش را میکند؛ بنابراین ما نیازمند اصلاح ساختاری در این زمینه هستیم.
قاضیزاده هاشمی خاطرنشان کرد: سال گذشته واردات کشور نصف شد، اما درآمد گمرک ۴۰ درصد افزایش یافت و این نشاندهنده جهتگیریهای دستوری دولت است در حالی که باید از مصرفکننده و تولیدکننده حمایت و با رانت ارز برخورد شود. وی گفت: برخی نگاهها به جای اصلاح ساختارها به سمتی میروند که کارتهای بازرگانی افراد را باطل کنند؛ در حالی که اصل مطلب این است که اهلیت را باید محور قرار دهیم. همتی: مخالف ارز ۴۲۰۰ تومانی بودم
عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم در گفتوگوی تلویزیونی یک شنبه شب با اذعان به این نکته که معیشت مردم دچار آسیب فراوان شده است، گفت: نحوه مدیریت اقتصاد ما اشکال دارد. وی افزود: عدالت در پرداخت یارانه نداریم. در حاشیه شهرها مردم با فلاکت زندگی میکنند. من حتما برنامهی خاصی برای پرداخت یارانهها دارم، اما عدد آن را اعلام نمیکنم و شعار پوپولیستی نمیدهم. نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید قدرت خرید مردم را اصلاح کنیم. باید اعتباری به مردم پرداخت کنیم تا بتوانند کالا بخرند و سپس تولید افزایش مییابد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من از اول مخالف ارز ۴۲۰۰ تومانی بودهام. من معتقدم ارز دولتی فساد ایجاد میکند. در چند مرحله نیز از دوستان دولت و رئیسجمهور محترم خواهش کردم که این ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنند. اما ایشان نیز دلایل خودشان را داشتند و به مسائل جامعه اشاره میکردند. وی تأکید کرد: نظام غلط توزیع ما، از مسیر گمرک تا اینکه به مصرفکننده برسد آنقدر رانت ایجاد کرده است که از هدف اصلی اش فاصله گرفته است. همتی گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی و مبنای آنکه قیمتگذاری دستوری است، اشکال دارد. همه اصرار داریم که قیمتها را تعیین کنیم. دولت نباید زانویش را بر گلوی بخش خصوصی بگذارد، دولت باید به تقویت زیرساختها توجه کند. مهرعلیزاده در اندیشه جلب نظر اصلاح طلبان
محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دیروز در نامهای به رئیس جبهه اصلاحات خواستار حمایت این جبهه از وی شده است. مهرعلیزاده در نامه خود به بهزاد نبوی نوشته است: «اینجانب محسن مهرعلیزاده معاون رئیس دولت اصلاحات، نامزد اصلاحطلب سیزدهمین دوره ریاستجمهوری تأیید صلاحیت شدهام. استدعا دارد فرصتی را جهت حضور و ارائه برنامههای اینجانب در جلسه مجمع عمومی آن جبهه محترم تعیین کنید.»
گفتنی است، جبهه اصلاحات ایران پس از اعلام نتایج بررسی صلاحیتها با صدور بیانیهای اعلام کرد، هیچ نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم ندارد. اکنون باید دید در روزها و هفتههای آینده که فرصت چندانی تا برگزاری انتخابات نمانده است، دو نامزد اصلاحطلب حاضر در رقابتهای انتخابات یعنی مهرعلیزاده و همتی، کدام یک خواهند توانست حمایت جبهه اصلاحات را به خود جلب کنند؛ رقابتی که میتواند برای هر یک از این دو نامزد تعیینکننده باشد.
سایر اخبار این روزنامه
واکسیناسیون «تمام ایرانی» از هفته آینده
عبرت بزرگ از «دوران انحلال و فساد» شوراها
«18هزار پا» به درخواست حاج قاسم ساخته شد
«صبح آخرین روز» و مظلومیت مضاعف شهید شهریاری
برنزی به رنگ طلا
پدر فوتبالیها، ناپدری المپیکیها
کاهش ۲۱ درصدی تولید با هدف «گرانی پشت گرانی» خودرو
شبهای فوتبال و مناظره!
آقایان نامزدها! سخن را چنین خوار مایه مدارید
امام (ره) و مشارکت سیاسی
نامزدها دال مرکزی مطالبات مردم را شناختهاند