روزنامه ایران
1400/03/13
امروز همه به تعامل سازنده افتخار میکنند نه تقابل
گروه سیاسی/ رئیس جمهوری در جلسه روز گذشته هیأت دولت، با اشاره به تأکید این روزهای همه شخصیتها و نامزدهای انتخابات بر تعامل با جهان و صحه گذاشتن بر امر مذاکره، از این تغییر در گفتمان سیاسی استقبال و تأکید کرد که برای ما مهم نبود چه کسی مذاکره میکند، برای ما مهم این بود که بفهمید راه، مذاکره و تعامل با جهان است، این مهم بود و الحمدلله این را در این 8 سال فهمیدید. حجتالاسلام حسن روحانی در عین حال، صندوق رأی و انتخابات را، یک دستاورد مهم، هم در انقلاب مشروطه و هم در انقلاب اسلامی توصیف کرد و گفت: راه حلی که امام راحل برای اداره کشور داد از طریق انتخابات و مردم بود و «میزان رأی ملت است» شعار اصلی امام راحل بود.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهوری در سخنان روز گذشته خود، از روزهای 13، 14 و 15 خرداد به عنوان ایام بسیار مهم و سرنوشتساز در تاریخ انقلاب اسلامی و کشور نام برد و گفت: اساس تفکر امام(ره) در نهضت و انقلاب اسلامی بر مبنای مردم بود، امام(ره) در حرکت انقلاب به دنبال جنگ مسلحانه و چریکی نبود و راه حل مد نظر ایشان، جوشش و همفکر شدن مردم با مسیر نهضت و حرکت انقلاب اسلامی بود.
روحانی، صندوق آرا را نتیجه و دستاورد مهم انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه دانست و با بیان اینکه امام(ره) معتقد بود مردم باید نقش اصلی و تعیینکننده در قدرت و اداره کشور داشته باشند، تصریح کرد: نباید از راه امام(ره) فاصله بگیریم، روز به روز باید به امام(ره) و آرمانهای امام(ره) نزدیکتر شویم و نباید اجازه دهیم که سیر قهقرایی اتفاق بیفتد.
رئیس جمهوری اضافه کرد: نکند روزی خدای ناکرده از مسیر و راه امام که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری هم بوده است، فاصله بگیریم و بگوییم مشارکت مردم مهم نیست، نباید کسی بگوید که این مهمترین مسأله (مشارکت مردم) مهم نیست.
روحانی با اشاره به پنج انتخاباتی که پس از پیروزی انقلاب تا تشکیل نخستین دولت جمهوری اسلامی برگزار شد، تصریح کرد: کدام نهضت و انقلابی را در جهان سراغ دارید که در طول یک سال پس از پیروزی انقلاب مردم را 5 بار به انتخابات دعوت کند؟ این نشان میدهد که مسیر امام(ره) در اداره کشور بر مبنای آرای مردم است. او با بیان اینکه امام(ره) از آغاز، نهضت خودش را با مردم شروع کرد، مردم را بیدار کرد و به حرکت در آورد و نهضت و انقلاب را با مردم پیش برد، گفت: همه جا هم گره اصلی با دست مردم باز شد. همه باید کاری کنیم که مردم با راحتی، امید و نشاط پای صندوق آرا آمده و به اصلح رأی بدهند که نه تنها از لحاظ فردی بلکه از لحاظ برنامه و استراتژی هم اصلح باشد.
خاطره روحانی از 14 خرداد 1368
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به رحلت امام خمینی در 13 خرداد 1368 و برگزاری جلسه خبرگان در 14 خرداد آن سال، گفت: عصر این روز در مجلس خبرگان رهبری، تصمیم بسیار مهم و تاریخسازی گرفته شد که در آن هم هدایتهای قبلی امام راحل تأثیر داشت و هم لطف و عنایت خداوند که اصل مسأله بود.
او با اشاره به اینکه قبل از رأیگیری نهایی برای مقام معظم رهبری به عنوان رهبر انقلاب، در تنفس، همه بحثها این بود که شورای رهبری چند نفر باشد، افزود: خود من در آن لحظات در بیرون سالن خدمت مقام معظم رهبری بودم و صحبت میکردیم. یکی از بحثها این بود که شورای رهبری 3 نفر یا 5 نفر باشد. بیشتر ذهنها و فکرها این بود که 3 نفر یا 5 نفر به عنوان شورای رهبری انتخاب میشوند، اما با پایان تنفس، در رأیگیری مجلس خبرگان، شورایی رأی نیاورد و این یک نقطه جدیدی در تاریخ سیاسی کشور بود.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه قبل از غروب آفتاب، با رأی خبرگان، ایران دارای رهبر جدید شد، ادامه داد: موقع اذان مغرب به همهجا اعلام شد. آن شب خبرگان با امامت مقام معظم رهبری نماز جماعت مغرب و عشا را برپا داشتند. هیچکس فکر نمیکرد که شب قبل، امام رحلت فرموده و در کمتر از 24 ساعت، رهبر بعدی پرچم و مسئولیت را بر دوش گرفته باشد. از این رو به باور من 14 خرداد از آن روزهای بسیار مهم و سرنوشتساز تاریخی است.
ضرورت انتخاب دولت با پشتوانه
رأی قوی مردم
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه اگر یک دولت قوی، با پشتوانه قوی مردم و با استراتژی و شعار روشن با جهان روی کار نبود، گذراندن 3.5 سال جنگ تمام عیار اقتصادی، سختتر از آن بود که گذشت، اظهارکرد: تدبیر این دولت کاری کرد که ترامپ نتوانست از انزوا و تنهایی نجات یابد، حتی متحدین سنتی امریکا هم در کنارش قرار نگرفتند و تقریباً همه کشورهای جهان ترامپ را بهخاطر خروج از برجام تقبیح یا محکوم کردند.
رئیس جمهوری با اشاره به شکستهای پیدرپی ترامپ و دولت او در شورای امنیت، دادگاه لاهه و در تلاشهای متعدد ضدایرانی خود، افزود: این کار بدون توان دولت برای اقناع افکار عمومی و سیاستمداران و سران جهان امکانپذیر نبود و در تاریخ سابقه ندارد که ایران در سازمان ملل و دادگاه لاهه روبه روی امریکا قرار گرفته باشد و در همه آنها امریکا شکست بخورد. چرا اینگونه موارد گفته نمیشود؟
او با بیان اینکه امروز همه به تعامل سازنده با جهان افتخار میکنند و هیچکس از تقابل با دنیا استقبال نمیکند، اظهارکرد: امروز همه از مذاکره حرف میزنند و حتی بعضیها میگویند ما بیاییم بهتر مذاکره میکنیم. الحمدلله، پس مذاکره را قبول کردید و میگویید ما بیاییم بهتر مذاکره میکنیم، اهلاً و سهلاً، شما تشریف بیاورید، برای ما آن مهم نبود، مهم این بود که بفهمید راه، مذاکره و تعامل با جهان است، این مهم بود و الحمدلله این را در این 8 سال فهمیدید.
روحانی گفت: ما در 8 سال گذشته به دستاوردهای بزرگی دست یافتیم و به جایی رسیدیم که هیچکس نمیتواند بگوید برجام بد است و امروز پس از 8 سال فکرها یکی شده است، البته ممکن است اختلافنظری در شیوه عمل وجود داشته باشد.
چرا از شکست ترامپ صحبت نمیشود؟
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امریکاییها با تحریم صددرصدی و جنگ اقتصادی به دنبال سرنگونی نظام بودند و به صراحت آن را اعلام میکردند، اظهارکرد: اما نتوانستند کاری از پیش ببرند و خودشان دنبال مذاکره بودند، برای همین ترامپ یکی از مسئولان مهم منطقه شرق جهان را خدمت مقام معظم رهبری فرستاد و تقاضای مذاکره کرد. حتی دهها بار از طرق مختلف از من تقاضای مذاکره کرد.
روحانی با طرح این سؤال که آیا اینها به معنی شکست امریکا نیست؟ و نیز این سؤال که چرا این شکستها گفته و بیان نمیشود؟ گفت: آگاهی، بیداری، صبر و مقاومت مردم عامل اصلی شکست امریکا بود، اینکه امروز در وین مذاکرات بهخوبی پیش میرود بخاطر صبر مردم است و این پیروزیها بهخاطر صبر مردم، تدبیر دولت و ارشاد و راهنماییهای مقام معظم رهبری به دست آمده است، ضمن اینکه برای این پیروزیها بهای سنگینی پرداخت کردهایم.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امریکایی منتظر بودند پس از تحریم و کمبود منابع ارزی، دولت از بانک مرکزی استقراض کند و به این ترتیب تورم افزایش یابد، گفت: این همان چیزی بود که برخی در داخل هم پیشبینی میکردند، اما دولت با شیوههایی از جمله افزایش درآمدهای مالیاتی، عرضه سهام دولتی در بازار، انتشار اوراق و صرفهجویی در بودجه مسیر تأمین بودجه و اداره کشور را طی کرد و یک ریال از بانک مرکزی برای تأمین بودجه استقراض نکردیم و از پایه پولی نیز استفاده نشده است و با تدبیر دولت بود که کالاهای اساسی در بازار حتی در دوران کرونا، نایاب نشد.
روحانی اضافه کرد: در 2 ماهه اول امسال مبلغی که برای بودجه عمرانی پرداخت شده بیش از 5 برابر 2 ماهه اول پارسال است و این نشان میدهد که ملت زنده است و مقاومت میکند. آقای بایدن ماهها قبل در تبلیغات انتخاباتی رسماً اعلام کرد که اگر پیروز شود به برجام باز میگردد و زمانی این را گفت که در رقابت تنگاتنگ با رقیب خود قرار داشت و این نشان میدهد که نظر مردم امریکا هم بر این مبنا بوده است و از آنجا که مردم امریکا به بایدن رأی بیشتری دادند، لذا آنان هم فهمیدند که راه اصلی تعامل و مذاکره است. از این رو در وین پای میز مذاکره آمدند.
رئیس جمهوری تأکید کرد: امروز مسائل اصلی با امریکا حل و فصل شده است و اگر اراده بر این باشد که در این دولت این کار انجام شود، این دولت این کار را انجام داده است و دولت به وعدهای که به ملت ایران برای لغو تحریم داد وفادار بود و یکبار در سال 94 و بار دیگر در 1400 آن را شکستیم.
روحانی با بیان اینکه در موضوع کرونا هم به مردم وعده دادیم که تا پایان دولت آن را مهار میکنیم، گفت: امروز در کرونا از قله به سمت سرازیری در حال حرکت هستیم و در پایان دولت این ویروس را مهارشده تحویل دولت بعد خواهیم داد.
رئیس جمهوری اهمیت افتتاحهای روز پنجشنبه را مورد اشاره قرار داد و گفت: با این افتتاحها، علامتی را به دنیا و ترامپ و دیگران دادیم و کمر آنان را شکستیم. آنان دیدند که علیرغم فشار فقط در یک روز دهها هزار میلیارد تومان در بخشهای مختلف طرح به افتتاح میرسد. البته از هفته آینده در روزهای دوشنبه نیز افتتاح خواهیم داشت تا امریکاییها و بدخواهان بفهمند که ایران در مسیر تولید استوار ایستاده و فرمان جهش تولید را اجرایی میکند و بر این اساس آخرین پنجشنبه افتتاح روز عیدغدیر خم خواهد بود.
سایر اخبار این روزنامه
ایام رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی و شهادت امام جعفر صادق (ع) را تسلیت میگوییم
سخنرانی رهبرمعظم انقلاب در سالگرد ارتحال امام (ره)
زمان بیدار شدن غول آسیا
امام و مردم
حمایت مردمی بزرگترین سرمایه است
امروز همه به تعامل سازنده افتخار میکنند نه تقابل
مردم در اندیشه امام محور تصمیمات هستند
شایعه مغناطیسی شدن بدن پس از تزریق واکسن کرونا
شناور خارک آتش گرفت و غرق شد
آغاز طرح «آمایش سرزمین»
بازگشت شیرازیها به بافت تاریخی ترمیم شده شهر
برجنشینها راضی، مسکونینشینها ناراضی!
نامزدان 1400 چه گفتند؟
وعدههای انتخاباتی در ترازوی نقد
اولین مناظره شنبه 15 خرداد
مشاهده دود گسترده در نزدیکی پالایشگاه تهران
سلام ایران