روزنامه ابتکار
1400/03/13
روحانی در جلسه هیئت دولت: قصد انجام نطق خداحافظی ندارم؛ به موقع حرفهایی خواهم زد
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه راه حل امام(ره) برای اداره کشور از طریق انتخابات و مردم بود، گفت: یکی از ثمرات مهم انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه همین صندوق رای و انتخابات بود.به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین روحانی در جلسه هیئت دولت اظهار کرد: امام(ره) از آغاز نهضت با مردم انقلاب را شروع کرد و پیشبرد و همه جا گره ها را با کمک مردم باز کرد. کدام انقلاب را در جهان سراغ دارید که ۴۷ روز بعد از آن مردم پای صندوق رای بیایند.
وی افزود: صندوق رای نتیجه و دستاورد مهم انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه است. در نهضت مشروطه هم مردم پای صندوق می آمدند و حالا بعدها به انحراف کشیده شد. یکی از ثمرات مهم نهضت امام(ره) و انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه همین صندوق رای و انتخابات بود و راه حلی که امام(ره) برای اداره کشور داشت از طریق انتخابات و مردم بود.
روحانی با بیان اینکه میزان رای ملت است شعار اصلی امام(ره) بود، تاکید کرد: ما نباید از امام(ره) فاصله بگیریم بلکه باید روز به روز به ایشان نزدیک تر شویم و نباید بگذاریم خدایی ناکرده یک سیر قهقرایی اتفاق بیفتد. نظریه امام(ره) این بود که مردم نقش اصلی و تعیین کننده در قدرت و اداره کشور داشته باشند و بر همین نظریه هم جمهوری اسلامی را بنیان گذاری کرد. به همین دلیل خیلیها مخالف بودند و میگفتند الان موقع انتخابات و رای گیری نیست.
رئیس جمهوری در ادامه یادآور شد: در ۲۲ بهمن ۵۷ انقلاب اسلامی رخ داد و در ۱۰ فروردین ۵۸ یعنی ۴۷ روز بعد از انقلاب مردم برای همه پرسی تعیین نظام پای صندوق رای رفتند. حالا بعضی ها از کلمه همه پرسی خیلی خوششان نمیآید اما اساس نظام و نهضت ما با همه پرسی شروع شد و در همان سال اول انقلاب ۵ همه پرسی و انتخابات مهم انجام گرفت که دوبار مردم در همه پرسی و سه بار در انتخابات شرکت کردند.
روحانی همچنین خاطرنشان کرد: یک بار مردم در همهپرسی برای تعیین نظام جمهوری اسلامی و یک بار در همهپرسی بعد از نهایی شدن قانون اساسی شرکت کردند و سه بار هم در انتخابات اعضای خبرگان قانون اساسی، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی شرکت کردند و این پنج انتخابات و همهپرسی در همان سال اول انقلاب انجام شد. این پنج حضور مردم در سال اول پای صندوق رای نشان میدهد که ذات این انقلاب چیست.
وی اضافه کرد: در انقلابی که در سال اول خود مردم را پای صندوق رای دعوت میکند نشان میدهد که امام میخواهد بگوید راه و مسیر ما و اداره کشور از این طریق و با آرای مردم است. این مسیر و راه امام است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری هم بوده و ایشان همواره بر حضور مردم و حضور اکثریت پای صندوق آرا تاکید کردند و این خط و راهی است که ادامه دارد.
رئیس جمهوری همچنین تصریح کرد: نکند خدایی ناکرده فردی از روی نادانی بگوید حالا مهم نیست مردم کم بیایند رای بدهند. یک نفر مهمترین مسئله را می گوید مهم نیست در حالی که صندوق و انتخابات مهمترین مسئله ما است و همه ما باید کاری کنیم که مردم ما با امید و نشاط پای صندوق بیایند و رای بدهند و به فرد اصلح هم رای بدهند؛ البته نه اینکه این فرد از نظر شخصی اصلح باشد بلکه باید از لحاظ برنامه و استراتژی هم اصلح باشد چرا که بهترین فرد باید بیاید تا بتواند این بار سنگین را پیش ببرد.
روحانی با بیان اینکه من الان نمیخواهم نطق خداحافظی انجام بدهم، اظهار کرد: ما دو ماه دیگر در خدمت مردم هستیم و من در پایان دولت و به موقع حرف هایی را که باید گفته شود خواهم گفت. اگر دولت قوی با پشتوانه آرای قوی مردم و با شعار و استراتژی روشن در جهان در کشور نبود گذراندن سه سال و نیم جنگ اقتصادی که در این مدت گذشت به مراتب سخت تر از آنچه که اکنون گذشته می بود.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه تدبیر این دولت کاری کرد که ترامپ نتوانست خودش را از آن نجات بدهد، یادآور شد: ترامپ همه تلاش خود را کرد که ما را شکست بدهد، اما به جز رژیم صهیونیستی و چند کشور مرتجع کوچک هیچ کسی کنارش نایستاد و حتی متحدان قدیمی آمریکا هم با او همراهی نکردند. چرا از پیروزی سیاسی ملت ایران در طول سال های ۹۷ تا ۹۹ کمتر صحبت می شود. چرا از شکست ترامپ کمتر صحبت می شود. ترامپ بارها به شورای امنیت آمد اما شکست خورد. به عنوان رئیس شورای امنیت آمد یا آمد اسنپ بک را اجرا کند و یا آمد جلوی رفع تحریم تسلیحاتی ایران را بگیرد، ولی در همه این موارد شکست خورد و همه کشورها به جز چند استثنا ترامپ را تقبیح کردند.
وی ادامه داد: آیا اگر توان این دولت برای اغنای افکار عمومی جهان و سیاستمداران و سران جهان نبود چنین چیزی را شاهد بودیم. این از افتخارات تاریخ ایران است و فکر نمی کنم در تاریخ ایران سابقه داشته باشد که در سازمان ملل ایران چند بار مقابل آمریکا به پیروزی برسد و یا در مصاف آمریکا در دادگاه بینالمللی لاهه چند بار موفق شده باشد. چرا این مسائل گفته نمیشود. چرا نمیآیند بگویند در تاریخ ایران این پیروزیهای ملت بزرگ ایران و شکست آمریکا کم نظیر بوده است.
روحانی در ادامه عنوان کرد: ما الان بعد از هشت سال به نقاط خوبی رسیدهایم و همه امروز به تعامل سازنده افتخار میکنند و هیچ کس از تقابل استقبال نمی کند. امروز همه از مذاکره صحبت می کنند و فقط بعضیها میگویند اگر ما بیاییم بهتر مذاکره میکنیم. خوب چه بهتر. اگر میتوانید اهلا و سهلا. مهم این بود که بفهمید راه درست مذاکره و تعامل با جهان است و الحمدلله در این هشت سال این موضوع را فهمیدید.
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه ما به عقب برنمی گردیم، بیان کرد: ما به دستاوردها و نقطههایی رسیدهایم که نمیتوانیم به عقب برگردیم. امروز هیچ کسی نمیتواند بگوید برجام بد است. اگر می توانند بیایند بگویند. بالاخره بعد از هشت سال فکر ما یکی شده و البته ممکن است در شیوهها اختلاف نظر داشته باشیم. اما چرا کسی نمیگوید که آمریکا ایستاد تا ایران را تحریم صددرصدی کند و جنگ اقتصادی به راه بیندازد تا نظام را سرنگون کند، اما نتوانست. گفتند سه ماه دیگر و شش ماه دیگر نظام سرنگون میشود و برای ما فرش قرمز پهن میکنند اما بعد خودشان فهمیدند که راهشان اشتباه بوده و خودشان به دنبال مذاکره آمدند.
وی همچنین یادآور شد: خود ترامپ برای مذاکره جلو آمد و یکی از مسئولان مهم منطقه شرق آسیا را خدمت مقام معظم رهبری فرستاد و تقاضای مذاکره کرد. دهها بار از من از طرق مختلف از اروپا و غیر اروپا گرفته تا کشورهای منطقه درخواست مذاکره کرد. آیا این به معنای پیروزی ما نبود؟
روحانی با این پرسش که باید ببینیم چرا آمریکاییها در هدف خود شکست خوردند، گفت: آگاهی، بیداری، صبر، استقامت و مقاومت مردم ما باعث شکست آمریکا شد. مردم ما چهار سال صبر کردند. اینکه میبینید امروز در وین مذاکرات به خوبی پیش می رود به خاطر صبر مردم است و همه باید این را بفهمند. پیروزی ما در سایه ایستادگی و مقاومت ملت، تدبیر دولت و راهنمایی و ارشاد مقام معظم رهبری بود. پیروزی مجانی به دست نمیآید و برای آن بهای سنگینی پرداخت شده است.
رئیس دولت تدبیر و امید همچنین اظهار کرد: این ها میگفتند وقتی در سال ۹۷ فشار را شروع کنیم که در اردیبهشت ۹۸ هم این فشار را شروع کردند در ۹۸ این ها دیگر پول ندارند و ناچارند بروند از بانک مرکزی استقراض کنند و بعد از این هم یعنی تورم. حتی بسیاری از اقتصاددانان می گفتند که در سال ۹۸ تورم سه رقمی می شود اما چرا نشد. چون دولت برای بودجه یک ریال از بانک مرکزی قرض نگرفت و از پایه پولی استفاده نکرد. این کار عظیم دولت در سال های ۹۸، ۹۹ و امسال بود. یک راه افزایش درآمد، مالیات بود و راه دیگر سهام شرکتهای دولتی بود که به بازار عرضه کردیم و راه دیگر اوراقی بود که منتشر کردیم. ضمن اینکه ما در بودجه صرفه جویی هم کردیم که این هم راه دیگری بود. اما بهترین شیوه همین انتشار اوراق بود که اخیرا مقام معظم رهبری هم در یکی از بیاناتشان به همین اوراق اشاره کردند.
وی در ادامه عنوان کرد: آیا یک روز شد که کالاهای اساسی در بازار نایاب شود و مسئله بگویند دارو یا نان یا گوشت و روغن نیست. حتی در زمان کرونا و روزهای سختی که همه مبادلات ما با همسایگان قطع شد چنین اتفاقی نیفتاد. آیا کسی پرسید ما چگونه کشور را اداره کردیم که امروز بزرگترین صادرکننده بنزین در منطقه و یا صادرکننده ریل شده ایم در حالی که یک عمر برای راه آهن از خارج ریل می خریدیم اما اکنون توان صادر کردن آن را داریم. این کار ملت است و دولت هم یعنی نوکر و خادم مردم و در کنار مردم.
سایر اخبار این روزنامه
تبلیغات کاغذی انتخابات چه زیانهایی برای محیط زیست و فرهنگ دارد؟
دنیای تکنولوژی نجاتدهنده کاغذ
محمد یوسفی آرامش
سبقت در وعدههای بیسرانجام
دبیر کمیته علمی کشوری کووید19:
«قارچ سیاه» چیز جدیدی نیست
روحانی در جلسه هیئت دولت:
قصد انجام نطق خداحافظی ندارم؛ به موقع حرفهایی خواهم زد
نشانهای از «توهم» یا طرح یک «کودتا»
خطونشان ترامپ برای بازگشت به کاخ سفید
احیای برجام به کجا میرسد؟
ماراتن مذاکرات وین، چند گام تا خط پایان
«ابتکار» وضعیت بازار سرمایه در دولت دوازدهم را بررسی کرد
تقصیر دولت در اوج و فرود بورس
حجتالاسلام رئیسی:
در قوه قضائیه خیلی تلاش کردند که مرا به حاشیه ببرند
سخنگوی سپاه :
اجازه خدشه دار شدن منزلت اجتماعی سپاه را نمیدهیم
وزیران کشور ایران و تاجیکستان تفاهمنامه همکاری امضا کردند
سخنگوی ستاد رئیسی اعلام کرد
گمانهزنیهای رسانهای در مورد کابینه احتمالی رئیسی صحت ندارد
انجام ماموریت بزرگ با «صبوری» و «اتحاد»
امتیاز میخواهیم، نه معجزه!
دراگان اسکوچیچ: از تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا ناامید شدم
انجام ماموریت بزرگ با «صبوری» و «اتحاد»
امتیاز میخواهیم، نه معجزه!
انجام ماموریت بزرگ با «صبوری» و «اتحاد»
امتیاز میخواهیم، نه معجزه!