روزنامه جوان
1400/03/25
روحانی: نیاز باشد غنیسازی را در هرسطحی از همان روز آغاز میکنیم
سرویس سیاسی جوان آنلاین: ایران مدتهاست در مسیر تبدیل شدن به یک قدرت دریایی در حال حرکت است و در این میان نیروی دریایی مهمترین ابزار کشورمان برای رسیدن به این جایگاه است. وجود صدها کیلومتر ساحل در اقیانوس هند و دریای عمان این فرصت بیبدیل را برای ایران ایجاد کرده است که بتواند در عرصه دریایی جهان خوش بدرخشد. حضور نیروی دریایی در مأموریتهای گوناگون از جمله حفاظت از کشتیهای باری و نفتکش، مقابله با دزدان دریایی و همچنین مقابله با شیطنتهای غرب و متحدان آنان در این منطقه از جمله اقدامات نیروی دریایی بوده است. حالا رونمایی از ناوشکن «دنا» برای ایران قدم مهم دیگری در این مسیر است و توانمندی جدیدی را به ایران به عنوان یک قدرت دریایی تمام عیار میدهد. روز گذشته نیروی دریایی کشورمان شاهد رونمایی از یکی از دستاوردهای خود در عرصه ساخت تجهیزات نظامی بود. مسیری که با ساخت ناوشکن جماران و دماوند آغاز شده بود با رونمایی از ناوشکن دنا تکمیل شد.«دنا» چهارمین فروند از ناوشکنهای کلاس جماران، تحت نظارت نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در مجموعه صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی و ساخته شده و از فردا آماده الحاق به ناوگان جنوب نیروی دریایی راهبردی ارتش است.
این ناوشکن تمام ایرانی مجهز به انواع تجهیزات و سامانههای دفاعی و تهاجمی ساخته شده در داخل کشور است و علاوه بر قابلیت دریانوردی طولانی در دریاها و اقیانوس ها، توانایی جستوجو، کشف، شناسایی، رصد، مقابله و در صورت نیاز انهدام هرگونه تهدید هوایی، سطحی و زیرسطحی را داراست.
عرشه پرواز با قابلیت نشست و برخاست بالگرد از ویژگیهای مهم عملیاتی ناوشکن دناست، همچنین مینشکار «شاهین» با طول ۳۳متر و عرض ۱۱متر و آبخوری برابر ۱۸۰سانتیمتر با نظارت نیروی دریایی ارتش و توسط متخصصین جوان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده است و بهرهمندی این شناور بومی از تکنولوژی روز دنیا، ردیابی و خنثی کردن انواع مینهای دریایی از قابلیتهای مینشکار شاهین است.
نیروی دریایی و هوایی ما در پایان جنگ مستقیماً با امریکا جنگیدند
در این مراسم علاوه بر رونمایی از این دستاورد جدید، حسن روحانی رئیسجمهور به نکات مهمی در خصوص تحولات جاری کشور و همچنین اقدامات نیروی دریایی اشاره کرد.
وی در سخنان خود با اشاره به اقدامات نیروی دریایی گفت: نیروی دریایی همواره یک نیروی پرتوان و قدرتمند ما از آغاز انقلاب تا به امروز بوده است و مردم به یاد دارند در جنگ تحمیلی، ظرف ماههای اولیه نیروی دریایی ارتش، به طور کلی نیروی دریایی عراق را منهدم کرد و دیگر در آبهای خلیج فارس شناوری را به نام شناور عراقی نمیدیدیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه نیروی دریایی و نیروی هوایی تنها دو نیرویی بودند که در سال پایانی جنگ مستقیماً با ارتش امریکا روبهرو شدند، گفت: جنگ ما البته با متجاوزین جهانی بود، ولی ظاهرش جنگ ما با صدامیان بود، اما نیروی دریایی و هوایی ما علاوه بر جنگ با متجاوزین در سال پایانی در خلیج فارس با امریکاییها روبهرو شدند.
روحانی ادامه داد: امروز دیگر نیروی دریایی تعلق به خلیج فارس یا دریای عمان ندارد و همه اقیانوسها محل فعالیت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است و امروز میبینیم که نداجا از دریای عمان حرکت میکند، اقیانوس هند را پشت سر میگذارد و در اقیانوس اطلس حرکت میکند و هزاران کیلومتر را بدون آنکه نیازمند پهلوگیری در بندری باشد، با خودکفایی کامل آبهای بینالمللی را میپیماید که این قدرت بزرگ نیروهای مسلح و ارتش است.
وی گفت: این دولت قدرتمند و توانمند در کنار مردم و با رهبری رهبر معظم انقلاب، با همه این سختیها و مشکلات دست از توسعه و تقویت نیروهای مسلح برنداشته است. امروز شاهد الحاق دو ناو به نداجا هستیم که هر دو ناو در طول دولتهای یازدهم و دوازدهم ساخته شده است و این نشان میدهد هیچ فشار و جنگی نمیتواند ملت ما را به زانو دربیاورد.
لازم باشد سطح غنیسازی را بالا میبریم
روحانی با اشاره به تلاش دولتهای یازدهم و دوازدهم برای توسعه سواحل مکران، بندر جاسک و چابهار، تصریح کرد: این دولت توانسته گاز را به تمام این منطقه و استان سیستان و بلوچستان و اقصی نقاط این منطقه برساند و توانسته آب را به اعماق این مناطق برساند و این آبادانی را ما در شرق و جنوب شرق کشور شاهدیم، به زودی بندر جاسک یک بندر مهم صادراتی برای نفت ایران خواهد بود.
رئیسجمهور تأکید کرد: خوشحالم که در طول این هشت سال قدرت پدافند هوایی ایران از هر زمان دیگر برتر و بالاتر شده است و آنچه مورد نیاز کشور بود در این حوزه با تلاش دیپلماتیک حل و اس ۳۰۰-وارد کشور شد، مدرنترین سلاحهای پدافند هوایی در طول این مدت ساخته شد و توان موشکی ما بسیار قویتر از سابق شد و توانستیم در زمینه نیروی دریایی ناوچهها، زیردریاییها و موشکهای مورد نیازمان را بسازیم، از جمله موشکهای کروز دریایی که از ۳۰۰ کیلومتر به هزار کیلومتر رساندیم.
وی گفت: قدرت و توان جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح، صرفاً برای بازدارندگی و دفاع پشیمانکننده است و هیچگاه دولت جمهوری اسلامی و نیروهای مسلح قصد تجاوز به هیچ کشوری نداشته و ندارند و به همسایگان بسیار با صراحت اعلام میکنیم قدرت نیروهای مسلح ما پشتیبان و حافظ صلح شما هم است و علیه شما نیست. اگر ما نیروی دریایی قدرتمندی در خلیج فارس و دریای عمان داریم، حافظ امنیت این مناطق است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرتی است که امنیت منطقه را برای خود و برای همسایگان خود تضمین میکند.
روحانی با تأکید بر اینکه ارتش مدافع استقلال و حاکمیت کشورهای منطقه است و جهانیان دیدند که در منطقه هر جا تروریستها خواستند حضور و حاکمیت پیدا کنند، این نیروهای مسلح ایران بودند که به درخواست دولت آن کشورها به یاری آنها شتافتند، خاطرنشان کرد: ما برای دفاع از کشورمان نه نیازمند سلاحهای کشتار جمعی هستیم و نه به دنبال آن هستیم و این فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی است که این نوع سلاحها را خلاف معیارها و موازین اسلامی دانستند و ما خودمان قربانی سلاحهای کشتار جمعی هستیم. ما دنبال توانمندی هستهای، هوایی، فضایی، موشکی برای صنعت داخلی خودمان هستیم. قدرت هستهای ما برای ساخت سلاح هستهای نیست و امریکا و اروپا این را به خوبی بدانند و بفهمند.
رئیسجمهور با بیان اینکه ما قادر به غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم هستیم و در دولت دوازدهم برای اولین بار در تاریخ غنیسازی ۶۳ درصد انجام دادیم، گفت: اگر روزی نیاز داشته باشیم به غنیسازی بالاتر همان روز آن کار را میکنیم. غنیسازی ما برای نیازمندیهای کشورمان در بخشهای پزشکی و در بخشهای صنعت و انرژی است. وی گفت: دیدید که بزرگترین قدرت نظامی دنیا یعنی امریکا آن روزی که لازم بود، پهپادش را سرنگون کردیم و آن روزی که لازم بود پایگاهش را موشکباران کردیم و این توانمندی نیروهای مسلح غیور است. ما قصد جنگ و تنش نداریم، اما در عین حال در برابر متجاوزان سر فرود نمیآوریم.
روحانی با اشاره به دور جدید مذاکرات در وین عنوان کرد: امروز در مذاکرات وین به خوبی روشن شده است که اگر امریکاییها و ۵+۱ به تمام تعهدات خودشان عمل کنند، بلافاصله جمهوری اسلامی ایران هم بعد از راستیآزمایی به تعهدات خود عمل میکند، آنها منطق جمهوری اسلامی ایران را پذیرفتهاند و آن چند مورد باقی مانده را هم بپذیرند تا جهان و منطقه ما شاهد رشد و تعامل بیشتر باشد.
ارتش زیر بار هیچ قلدرمآبی نخواهد رفت
همچنین امیردریادار خانزادی در این مراسم تأکید کرد: این نقطه آغازی است که قطعاً سنگبناهای اساسی آن قدرت و توان تولید آرایههای دریایی اقتدارآفرین همچون ناوشکن جماران، دماوند، سهند، دنا و مینشکار شاهین است که به دست توانمند صنعتگران ایرانی در مجموعههای دفاعی ساخته شده و با اقتدار کارکنان توانمند زبده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، این جوانان انقلابی و بصیر به خدمت گرفته میشوند و اراده بزرگ ملت ایران اسلامی را در دریا تحمیل میکنند. وی گفت: حضور در دریاهای آزاد به نمایندگی از ملت ایران، حق نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است و در این ارتباط هیچ نهیبی را نپذیرفته و زیر بار هیچ زورگوی قلدرمآبانهای نخواهد رفت. حرکت مقتدرانه ناوگروههای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریاهای آزاد با رعایت حقوق بینالملل دریاها تابعی از سیاستهای دفاعی کشور است که از سوی فرماندهی معظم کل قوا ابلاغ و جاری میشود و در اجرایی شدن آن نداجا جان بر کف و راسخ ایستاده است.
امیر دریادار خانزادی تصریح کرد: این ظرفیتها که رشد تصاعدی نیروی دریایی در گام دوم انقلاب را نوید میدهد، متضمن زدودن ترتیبات امنیتی تفرقهانگیز استکبار جهانی و بیرون راندن آن از منطقه خواهد بود و با این روند قطعاً مجموعههای نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دوشادوش یکدیگر امنیت جمعی را در منطقه بیش از پیش تضمین میکنند و برای این کار حضور هیچ نیروی فرامنطقهای را نمیپذیرند و تحمل نمیکنند.
سایر اخبار این روزنامه
شیوه رفتاری و سیاسی رهبر انقلاب درباره فعالان عرصه انتخابات
دولت قوی با رأی سدید
خیز مشارکت درسنجشهای اجتماعی
واکسن ایرانی برکت کرد
روحانی: نیاز باشد غنیسازی را در هرسطحی از همان روز آغاز میکنیم
تشکیل شکنندهترین «کابینه سهامی» در تلآویو
پوپولیسم اصلاحطلبانه و کارگزارانه!
نه نهضت آزادی تغییر کرده و نه صلاحیت احراز مسئولیت دارد
«دهه كرامت» فرصت تقويت رابطه پدرها و دخترهاست
درسی که فوتبال ایران باید از ماجرای اریکسن بگیرد
مأموریت ۱۶ ساله در نفت
فرصت طلایی اقتدار همهجانبه ایران
اقتصاد کشور نیاز به آواربرداری دارد
دعواهای خانوادگی رعیت بر سر واردات