روزنامه کيهان
1400/03/29
مردم باز هم حماسه آفریدند/علیرغم گلایهها، بیتدبیریها و کرونا
سرویس سیاسی-دیروز روز تجلی ارادههای ملی بود و دوباره برگ زرینی به تقویم ملت این کشور افزود، روزی که ملت ایران در برگههای زرین رأی بار دیگر نوشتند که اینجا سرزمین سردار شهید قاسم سلیمانی و هر یک از ایرانیان یک سردار سلیمانی است که در تمامی بزنگاهها حاضر بوده و با حضورشان بر تن دشمنان لرزه میافکنند.
دیروز ملت ایران بار دیگر نوشتند که هیچگاه ناجوانمردیهای دشمنان خود را از یاد نخواهد برد و زیر بار همه مشکلات و سختیهای تاریخ پرغرورش سر خم نکرده و سر خم کردن خیال خام دشمنان است.مردم ایران دیروز بار دیگر بزرگترین نمایشگاه قدرت و عزت ملی را به جهانیان نشان دادند و دوباره آمدند و با هر انتخاب خود به اقیانوس بیکرانی شدند از حضور یکپارچه ملت ایران.
شکوه حماسه و حضور در شعب اخذ رأی در جایجای کشورمان از دقایق ابتدایی شروع فرآیند رأیگیری آغاز شد و لحظه به لحظه بر مشارکت مردم افزوده میشد و همه آمدند تا در جشن انتخابات اشتیاق و شورشان را به نمایش بگذارند.
این حکایت مراد و مرید است، رهبر معظم انقلاب گفته بودند «امروز برای ملّت ایران یک جشن باشد»... و همین هم شد، انبوه جمعیت در شعب اخذ رأی تأییدی بر حماسهساز بودن ملتی بود که همیشه دوست و دشمن را غافلگیر میکند.
فارس و لر و کرد و ترک و عرب و بلوچ و ترکمن نداشت. حضور منسجم و یکرنگ بود، از شمال و جنوب گرفته تا شرق و غرب، از خزر تا خلیج فارس، از هامون تا ارومیه، از زاگرس و البرز تا کویر ایران؛ همه حماسه بود و موج موج حضور ملت بود که دریا شد.
قرار مردم با هم راس ساعت هفت برقرار شده بود ولی اوضاع در شعب اخذ رأی فرق داشت. در حالی که قرار بود از ساعت هفت صبح دیروز، فرایند اخذ رای در شعب رایگیری آغاز شود، گزارشات مردمی اما نشان از آن داشت که رایگیری در برخی از شعب، بهدلیل بیتدبیری وزارت کشور، با تأخیر مواجه شده است. طبق گزارشات مردمی، رایگیری در شهرهای مختلف کشور با تأخیر انجام شد.
عملکرد دولت در برگزاری انتخابات حتی صدای اصلاحطلبان را هم در آورد. تا جاییکه یکی از آنها در حساب توییتری خود از تاخیر بیش از ۴۰ دقیقهای در برخی شعب اخذ رای انتقاد کرده است.
حضور اول وقت رهبر معظم انقلاب پای صندوق رأی
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ساعت ۷ صبح، دیروز آرای خود را به صندوقهای «سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری»، «ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا»، «انتخابات میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری» و «انتخابات میان دورهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی» انداختند.
ایشان در بدو آغاز زمان انتخابات در سراسر کشور، با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ در حسینیه امام خمینی(ره) در انتخابات شرکت کردند.
همچنین مراجع و علما، شخصیتها و مسئولان مختلف کشور از ساعات اولیه رأیگیری انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخابات میان دوره مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در پای صندوقهای رأی حاضر شدند.
ناراحتی مردم حق است
و به دلیل برخی از کاستیها است
آیتالله سید ابراهیم رئیسی با حضور در مسجد ارشاد شهر ری رأی خود در صندوق انتخابات انداخت و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از تمام دستاندرکاران انتخابات کمال تشکر را دارم.
رئیسی گفت: انشاءالله امروز به دست مردم پیشرفت و اجرای عدالت رقم بخورد. توصیه من بهعنوان یک نامزد این است که رأی مردم حقالناس است و باید از آن مراقبت کرد و حتی یک رأی هم نباید برخلاف آنچه مردم تصمیم گرفتهاند، باشد.
وی ادامه داد: بعضی از بخشهای کشور نیازمند تعرفه هستند و از همکاران وزارت کشور و شعب اخذ رأی تقاضا میکنم در این راستا تلاش کنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه امیدوارم امانتداری نسبت به رأی مردم انجام شود، اظهار کرد: انشاءالله خداوند کمک کند و دولتی رقم بخورد که در جهت رفع گرفتاری مردم باشد.
رئیسی گفت: من تصمیم گرفتم در اولین ساعات، رأی خود را به صندوق بیاندازم و از هرکسی که مشکلی دارد و ناامید است خواهش میکنم که رأی دهد و از همه مردم و جوانان با هر گویش و هر اقلیم و با هر نگاه سیاسی میخواهم پای صندوق بیایند و رأی خود را بیاندازند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ناراحتی مردم حق است و بهدلیل برخی از کاستیها بوده اما اگر این ناراحتی دلیل شرکت نکردن باشد، اشتباه است. مردم از صندوق رأی ناراحت نباشند و در انتخابات شرکت کنند. من از همه میخواهم در انتخابات شرکت کنند تا به نفع مردم و در جهت تغییر در وضعیت آنها اقدامات صورت گیرد.
رئیسی در پاسخ به این سؤال که قول شما به مردم چیست بیان کرد: من حرفهایی که در انتخابات زدم برای رفع مشکلات مردم بود و برای انجام این کار شب و روز نمیشناسم و تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا در نقش یک طلبه خدمتگزار مردم باشم.
وی گفت: تنها ایرانی بودن کافیست تا حقوق شهروندی تضمین شود. مردم حق دارند و دولت مکلف است به مردم خدمت کند. من مردم را صاحب حق میدانم و برای دولت وظیفه قائلم و حق را برای مردم و تکلیف را برای دولت میدانم و با تمام وجود در خدمت مردم خواهم بود تا مردم احساس کنند در زندگی آنها تغییر ایجاد شده است.
امیدوارم رئیسجمهور با آرای بالای مردم انتخاب شود
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، یکی دیگر از نامزدهای ریاست جمهوری با حضور در یکی از شعب اخذ رای حرم مطهر رضوی واقع در صحن آزادی قبل از شرکت در انتخابات در جمع خبرنگاران اظهار کرد: انتخابات ریاست جمهوری یکی از مهمترین انتخابات کشور است، چرا که عالیترین مقام اجرایی کشور در آن انتخاب میشود و اختیاراتی که رئیسجمهور دارد فوقالعاده است. مردم نیز حساسیت این انتخابات را درک میکنند و مطمئن هستم که مشارکت پرشوری دارند و امیدوارم که پیرو بیانات مقام معظم رهبری یک رئیسجمهور با تعداد آراء بالا انتخاب شود تا بتواند به پشتوانه رای مردمی بسیاری از مشکلات را حل کند.
قاضیزاده هاشمی در رابطه با دلیل رای دادن خود در حرم مطهر رضوی بیان کرد: چون امر رایدهی امر مقدسی است و انجام یک تکلیف شرعی است، بهترین مکان را حرم مطهر رضوی برای انجام آن دیدم.
در صحنه انتخابات
به آینده خود و فرزندانتان رای میدهید
محسن رضایی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم روز جمعه پس از انداختن رای خود در صندوق واقع در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) شهرری اظهار داشت: ملت شریف ایران، ملت امام حسین(ع)، از همه کسانی که تصمیم گرفتید، رای بدهید و در حال حاضر رای میدهید و بعد از این رای خواهید داد، صمیمانه تشکر میکنم.
وی گفت: مسئلهای که الان برای ما مهم بوده، اولا اداره زندگی شماست و ثانیا حضور شما در انتخابات باعث تقویت اقتدار و امنیت ایران خواهد شد و شما با حضورتان در صحنه انتخابات به خودتان رای میدهید، به آینده خودتان و فرزندانتان رای میدهید.
اگر رای نیاورم پیگیر شعارهایم خواهم بود
عبدالناصر همتی هم پس از اینکه رای خود را به صندوق انداخت، گفت: اگر رای نیاورم باز هم در خدمت مردم و پیگیر شعارهایم خواهم بود.
وی پس از شرکت در انتخابات در جمع خبرنگاران گفت: ما به انزوای خارجی پایان خواهیم داد، مردم حق دارند با رفاه و با آرامش زندگی کنند. معیشت مردم مسئله اول من است، ان شاءالله کاری خواهیم کرد حضور مردم در صحنه بیش از پیش باشد.
همتی افزود: اگر هم رای نیاورم باز هم در خدمت مردم و پیگیر شعارهایم خواهم بود. هر کسی که رئیسجمهور شود باید توسعه و رفاه کشور را به طبقات بالاتر برساند.
توقف یک ساعته قالیباف
پس از رای دادن و صحبت با مردم
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در مسجد ابوذر رای خود را به صندوق انداخت. وی با اشاره به شرایط خاص روز انتخابات ریاست جمهوری است، گفت: انقلاب اسلامی و قانون اساسی این فرصت را در اختیار مردم قرار داده که سرنوشتشان را خودشان تعیین کنند، روزی که تمام ملت ایران سرنوشت حوزه اجرایی خود را در سطح ملی و محلی به مدت
۴ سال رقم میزنند.
وی همچنین در توئیتی نوشت: صندوقهای رای بزرگترین سرمایۀ سیاسی و اجتماعی کشور ماست و ما باید از این سرمایه ملی حفاظت و حراست کنیم. راهحل مشکلات، قهر با صندوقهای رای نیست؛ هر کسی که به ایران علاقهمند است و به آینده فرزندان این آب و خاک میاندیشد، در انتخابات شرکت کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در این حوزه رایگیری به مدت یک ساعت توقف داشت و به سؤالات مردم حاضر در این حوزه انتخابیه پاسخ داد.
همه جهان به صفهای مردم ایران نگاه میکند
حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور هم ساعت 9:45 دقیقه صبح دیروز با حضور در ستاد انتخابات کشور، ضمن بازدید از روند برگزاری انتخابات انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراها، نخستین میاندوره مجلس یازدهم و دومین میاندورهای دوره پنجم خبرگان رهبری، رأی خود را به صندوق انداخت.
رئیسجمهور پس از شرکت در انتخابات گفت: همه جهانیان امروز به صندوقهای آراء و صفهای مردم نگاه میکنند؛ انشاءالله کاری بکنیم که همه علاقهمندان ایران در جهان خوشحال و دشمنان ایران مایوس شوند.
مشارکت گسترده ایرانیان خارج از کشور
در انتخابات
همزمان با برگزاری انتخابات در سراسر کشور، نمایندگیهای ایران در جهان آرای شهروندان ایرانی مقیم کشورهای مختلف را اخذ کردند. بیش از 234 شعبه در کشورهای هدف و کشورهایی که ایرانیان در آنجا حضور دارند، استقرار یافت.
شهروندان ایرانی خارج از کشور بهویژه در کشورهایی که محل استقرار معاندین و عناصر ضد کشور و ضدانقلاب است به رغم وجود مشکلات فراوان اعم از مسافت طولانی تا محل اخذ رای، سنگ اندازی و کارشکنی دولتهای میزبان برای برگزاری و عصبانت و فحاشی معاندین بطور گسترده در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده و با دیگر هموطنان خود در داخل کشور در این جشن ملی سهیم شدند.
بهعنوان مثال اواسط هفته پیش خانمی سن و سالدار از ایلینویز آمریکا به یکی از آشنایان خود در قم پیام میدهد که من برای رای دادن باید به شهری بروم که 6 ساعت با محل زندگیام فاصله دارد.یعنی برای رای دادن باید 12 ساعت رانندگی کنم. از دفتر رهبر انقلاب استعلام کنید شرکت در انتخابات واجب عینی است یا کفایی؟ پاسخ دفتر رهبری این بوده است که واجب عینی است مگر موجب عسر و حرج شود. پاسخ به آن خانم منتقل میشود و او در جواب مینویسد: به 12 ساعت رانندگی اطلاق عسر و حرج نمیشود.انشاءالله در رایگیری شرکت میکنم.» بسیاری از هموطنان مقیم خارج در این دوره با مشقت و حتی مخاطرات فراوان در انتخابات شرکت کردند؛ راههای بسیار دور، تهدیدات، حملات فیزیکی و فحاشیهای معاندین مدعی آزادی! و...
برای نمونه در انگلیس این جماعت مدعی آزادی و دموکراسی دست یکی از کسانی که در انتخابات شرکت کرده بود را شکستند.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (جمعه) همزمان با برگزاری سیزدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری با حضور در ستاد انتخابات خارج از کشور توضیحاتی درباره صندوقهای اخذ رای مستقر در خارج از کشور داد.
وی با بیان اینکه یکی از منظمترین انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور را داریم، یادآور شد: در حال حاضر در ۱۳۳ کشور گفتوگوها را برای برگزاری انتخابات انجام دادیم و ۲۳۴ صندوق اخذ رای در سراسر جهان بدین منظور اختصاص داده شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد: هرچه در توان وزارت خارجه و نظام جمهوری اسلامی ایران بوده برای آمادهسازی مشارکت آنها انجام شده است.
پوشش گسترده خبری انتخابات ۱۴۰۰
در رسانههای خارجی
رسانههای خارجی نیز همزمان با شروع «سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری»، «ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا»، «انتخابات میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری» و «انتخابات میان دورهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی» به بازتاب این رویداد پرداختند. این رسانهها بهویژه به مشارکت حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین دقایق آغاز رأیگیری اشاره کردند.
خبرنگار المیادین از ایران گزارش داد: ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری رأی خود را به صندوق انداخت. مردم کرمان آرای خود را در نزدیکی مزار شهید قاسم سلیمانی به صندوق انداختند.صفهایی از رأیدهندگان مقابل مراکز رایگیری در کرمان وجود دارد.
خبرنگار المیادین در ادامه اعلام کرد: هرچه به ساعات وسط روز نزدیک میشویم، استقبال از رایگیری افزایش مییابد. روند انتخابات به خوبی پیش میرود و مشکلی تا این لحظه بروز نکرده است. ۶ هزار مرکز رایگیری در تهران و حومه آن وجود دارد.
المیادین به نقل از یک مسئول در ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی، گزارش داد: با وجود تبلیغات رسانههای بیگانه، فضا بسیار خوب است.خبرنگار المیادین همچنین از مشارکت گسترده رأیدهندگان در تهران هم خبر داد.
بخش انگلیسی خبرگزاری بیبیسی نیز با تهیه گزارشی بلندبالا درباره انتخابات امروز ایران، به معرفی نامزدها، پیشبینی درباره اینکه کدام یک از آنها برنده نهایی خواهد بود؛ اینکه نحوه گزینش و رد صلاحیت نامزدها چگونه بوده است و مواردی از این قبیل پرداخت حال آنکه در نهایت، با استناد به برخی نظرات به اصطلاح کارشناسانه، تحلیلی از نحوه اداره کشور در صورت برنده شدن یک نامزد اصولگرا و تأثیر این روند بر مسائل اجتماعی، سیاسی و برجام ارائه کرد. این رسانه انگلیسی همچنینتردیدهایی را درباره حضور پرشور مردم در صحنه انتخابات ۱۴۰۰ مطرح کرد و بدون کوچکترین اشارهای به تحریمهای آمریکا، ضعفهای اقتصادی را از دلایل آن دانست.
خبرگزاری روسی اسپوتنیک با پوشش زنده انتخابات امروز ایران، گزارشی لحظه به لحظه از وقایع ارائه میدهد که شامل تصاویری از حضور پرشور مردم در حوزههای اخذ رأی، مشارکت حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در انتخابات، حال و هوای رایگیری بر سر مزار شهید حاج قاسم سلیمانی و موارد دیگر است.
خبرگزاری رویترز با لحن مغرضانهای که خاص رسانههای غربی است، تلاش کرد تا بیش از آنکه روی حضور پررنگ مردم در انتخابات ریاست جمهوری ایران مانور دهد؛ به تحلیلهایی درباره وضعیت اقتصادی و پیشبینی اینکه پیروزی از آن کدام یک از نامزدها خواهد بود؛ بپردازد.
سایر اخبار این روزنامه
ملت ایران به توفیق الهی از این انتخابات خیر خواهد دید
مردم باز هم حماسه آفریدند/علیرغم گلایهها، بیتدبیریها و کرونا
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه و اعلام آمادگی مقاومت فلسطین برای پاسخ
هشدار نسبت به کلاهبرداری صرافیهای خارجی از کاربران ایرانی رمز ارزها
مشکلات و اختلالات متعدد در شعب اخذ رأی /بیتدبیریهای دولت دامن انتخابات را هم گرفت
اولین قدم در هندسه گام دوم (یادداشت روز)
رویترز: رئیسی احتمالا پیروز انتخابات ایران است(خبر ویژه)