روزنامه ایران
1400/03/30
28میلیون و 933 هزار و 4 رأی میزان مشارکت در انتخابات 28 خرداد
وزیر کشور عصر دیروز با اعلام رسمی آمار مربوط به سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: از کل واجدین شرایط ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر کل آرای مأخوذه، ۲۸ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۴ نفر در انتخابات مشارکت داشتند که این به معنای رقم خوردن مشارکت 48.8 درصدی است.براساس شمارش آرا، محسن رضایی میرقائد با سه میلیون و ۴۱۲ هزار و ۷۱۲ رأی و عبدالناصر همتی با دو میلیون و ۴۲۷ هزار و ۲۰۱ رأی در رتبههای بعدی قرار گرفتند و سید امیر حسین قاضیزاده هاشمی نیز ۹۹۹ هزار و ۷۱۸ رأی بهدست آورد.
بر اساس اعلام وزیر کشور آرا باطله مأخوذه ۳ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۷۰ رأی است و به این ترتیب تعداد آرای باطله در جایگاه دوم پس از تعداد آرای نامزد پیروز انتخابات قرار گرفت. از حیث درصد مشارکت در انتخابات نیز استان خراسان جنوبی با 74 درصد مشارکت بیشترین و استان تهران با 24 درصد کمترین میزان مشارکت را رقم زدند.
به گزارش ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی عصر دیروز با سپاسگزاری از همه عوامل اجرایی و نظارتی دخیل در انتخابات، نیروهای انتظامی و امنیتی و نیز همکاری رسانهها و صدا و سیما، از حضور پرشکوه مردم قدردانی کرد و گفت: «بهرغم همه فشارهای روانی، تبلیغاتی و فشارهای مختلف و نارضایتیهای اجتماعی ناشی از تحریمها و روند ایجاد نارضایتیها به وسیله عواملی که فکر میکنند با فشار به این مردم میتوانند به اهداف خود برسند این مردم بنا به هدایت و راهنمایی مقام معظم رهبری که لحظه به لحظه طریق حرکت در مسیر انقلاب را به ما میآموزند موجب این شکوه و عظمت شدند.»
رأیگیری تا ساعات آغازین روز شنبه
انتخابات 28 خرداد 1400 که 7 صبح روز جمعه آغاز شده بود ساعت 2 بامداد روز شنبه 29 خرداد پایان یافت. اتفاقی که به عنوان یکی از تبعات رأیگیری در دوران همهگیری بیماری کرونا و به دلیل تأثیر رعایت پروتکلهای بهداشتی بر سرعت روند رأیگیری از سوی وزارت کشور به عنوان نهاد مجری پیشبینی و به تأیید شورای نگهبان نهاد ناظر بر انتخابات رسیده بود. با این حال تصور اینکه صف رأیدهندگان در ساعاتی پس از نیمهشب چنان باشد که سبب شود مرحله اخذ رأی در بعضی شعب تا نزدیک به ساعت 3 نیمه شب هم ادامه یابد، باورپذیر نبود.
از ساعت 18 روز جمعه ستاد انتخابات کشور ساعت به ساعت اقدام به تمدید ساعت رأیگیری کرد. با نزدیک شدن به ساعت 12 شب و در حالی که هنوز رأیدهندگان در صفوف منتهی به صندوقهای رأی حضور داشتند، نمایندگان هر چهار کاندیدا خواستار تمدید مهلت انتخابات شدند. خواستی که از سوی ستاد انتخابات کشور اجابت شد و در توافق ستاد انتخابات کشور و هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی انجام شد. اعضای شورای نگهبان از جمله عباسعلی کدخدایی و هادی طحان نظیف در توئیتهایی تأکید کردند که «تا زمان حضور مراجعه کنندگان روند رأیگیری باید ادامه داشته باشد.»
سید اسماعیل موسوی سخنگوی ستاد انتخابات کشور ساعت 2 بامداد روز شنبه گفت: انتخابات رسماً پایان یافته است اما اگر عدهای از مراجعهکنندگان موفق به ثبتنام نشدهاند با بسته شدن در، به داخل دعوت میشوند تا رأیهای خود را به صندوق بیندازند.
کرونا مانع مشارکت نشد
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، زیر سایه سنگین همهگیری ویروس کرونا برگزار شد. رأیدهندگان در گرمای هوای روز جمعه با ماسکهایی که به صورت داشتند به پای صندوق مراجعه کردند. با این حال طبیعی بود شامگاه جمعه با کاهش دمای هوا بر میزان رأی دهندگان افزوده شود. اخذ رأی از بیماران کرونایی قرنطینه در خانه یا بیمارستان هم با ارسال صندوقهای سیار رأی انجام شد.
برگزاری انتخابات در امنیت کامل
انتخابات 28 خرداد 1400 در امنیت کامل برگزار شد. حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور روز گذشته در نشستی خبری تأکید کرد: با اشراف اطلاعاتی هیچ حادثه امنیتی در برگزاری انتخابات روز گذشته نداشتیم. به گزارش ایرنا، ذوالفقاری با بیان اینکه از حدود ۶ ماه قبل کار برنامهریزی برای امنیت انتخابات در کشور شروع و برآوردهایی در ارتباط با امنیت و آسیبپذیریهای متوجه انتخابات انجام شد، گفت: ۳۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم برای تأمین امنیت شعب اخذ رأی مأموریت داشتند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر هم مأموریت تأمین امنیت مرزها و شهرها و روستاها و راهها را عهده دار بودند.
معاون وزیر کشور در ادامه گفت: با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح که همهجانبه کار امنیت انتخابات را پشتیبانی کرد، نیروی انتظامی که مسئولیت و محوریت امنیت انتخابات را داشت، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و نیروهای بسیج که همکاری بسیار گستردهای در تأمین شعب اخذ رأی با نیروی انتظامی داشتهاند، و شورای فنی و دستگاه قضایی در سراسر کشور که هم پا بودهاند، خوشبختانه یکی از انتخابهای امن را در کشور داشتیم.
ذوالفقاری در واکنش به انتشار برخی موارد تخلف در شبکههای اجتماعی گفت: یکسری تعرفههای جعلی در شبکههای اجتماعی نشان داده شده که نیروی انتظامی در حال پیگیری است. تخلفات جزئی در شعب اخذ رأی هم داشتیم که مثلاً یکی برای نامزدی تبلیغ میکرد. به آنان تذکر داده شد و برخی هم دستگیر و به مرجع قضایی ارجاع داده شدهاند. عادل آذر عضو هیأت اجرایی انتخابات ریاست جمهوری نیز در گزارشی به خبرنگاران با بیان اینکه یکی از بهترین و منظمترین انتخاباتهای دوران بعد از انقلاب را پشتسر گذاشتیم، گفت: این توفیق حاصل نمیشد جز با مشارکت و حمایت مردم و دلسوزان نظام و کسانی که دستاندرکار این حماسه ملی بودند.
او درباره قطعی سامانه اخذ رأی الکترونیک در برخی شعب گفت: در ساعات اولیه بین ۷ تا ۹ صبح جمعه گزارشاتی مبنی بر اینکه سامانه اخذ رأی قطع و وصل میشود، به هیأت و ستاد انتخابات کشور واصل شد که با دستور وزیر کشور مشکل در اولین فرصت حل شد و در برخی شعب هم با هماهنگی هیأت اجرایی و ستاد انتخابات شیوه اخد رأی از الکترونیکی به صورت دستی تغییر کرد تا توقفی در اخذ رأی مردم پدید نیاید.
استانهای با مشارکت بالا
در حالی که استان خراسان جنوبی و تهران به ترتیب با 74 و 24 درصد بیشترین و کمترین درصد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری را از آن خود کردهاند و در حالی که نرخ مشارکت رسمی در انتخابات 48.8 درصد بوده است، برخی استانها با نرخ مشارکت بالای 60 درصد جزو استانهای با مشارکت بالا بودهاند. براین اساس استان خراسان شمالی با 65 درصد مقام دوم بیشترین مشارکت را از آن خود کرد. استان ایلام با 63 درصد نیز جزو استانهای با مشارکت بالا بود همچنان که استان سیستان و بلوچستان هم با 62 درصد و استان گلستان با 61 درصد در مقامهای بعدی ایستادند. استان مازندران هم نرخ مشارکت بیشتر از 60 درصد را داشت.
سایر اخبار این روزنامه
پیروز بزرگ انتخابات ملت ایران است
همه باید از رئیسی حمایت و با او همکاری کنیم
رئیسی هشتمین رئیسجمهور ایران شد
دیدار رئیسجمهور و رئیسجمهور منتخب
28میلیون و 933 هزار و 4 رأی میزان مشارکت در انتخابات 28 خرداد
2 واکسن ایرانی مجوز اضطراری برای مصرف عمومی را دریافت کردند
خسارت 67هزارمیلیارد تومانی خشکسالی به کشاورزی
اکران نوروز به تابستان رسید
جام قبل از پایان فصل
ما و فردای انتخابات
سلام ایران