سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد

تکمیل دُز دوم واکسیناسیون سنین بالای ۷۰ سال
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جریان انتخابات ۱۴۰۰ راضی‌کننده بود و از مردم تشکر می‌کنم.
به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی در حاشیه هفتاد و سومین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با تبریک دهه کرامت، گفت: از حضور باشکوه مردم پای صندوق‌های رای تشکر می‌کنم و از همه افراد؛ چه در ستادهای انتخاباتی و چه همکاران من که تلاش کردند محیطی فراهم کنند که عزیزان مشارکت حداکثری داشته باشند، تشکر می‌کنم. بر اساس گزارشات، رعایت پروتکل‌ها در روز گذشته خیلی راضی‌کننده بود البته در جاهایی مشکلاتی هم بود اما در مجموع وضعیت راضی‌کننده بود و از همه مردم خوب و عزیز کشورمان تشکر می‌کنم.
مرگ و میر بالا در کشورهایی نظیر برزیل و هندوستان


وی افزود: جلسه روز گذشته با حضور رئیس جمهور برگزار شد و مباحث مختلفی از جمله وضعیت جهانی کرونا مثل روند بیماری در کشور برزیل بررسی شد. متاسفانه این کشور بیش از ۲۵۰۰ مرگ ثبت کرد و هندوستان با ۱۶۰۰ مرگ بالاترین مرگ و میر را داشتند و کشورهایی مثل آرژانتین و روسیه هم وضعیت بحرانی دارند و این زنگ هشدار است که باید بیشتر دقت کرد.
نگرانی برای ۴ استان جنوبی و شرقی
وی درباره شرایط بیماری در کشور نیز گفت: وضعیت ایران گرچه در مجموع نزولی است اما باید به ویژه در استان‌های جنوبی و شرقی مراقب باشیم. استان هرمزگان، بوشهر، کرمان و سیستان و بلوچستان از استان‌هایی هستند که مراقبت بیشتر لازم دارند.
۲۲ شهر قرمز در کشور
رئیسی گفت: اکنون۲۲ شهر قرمز، ۱۷۵ شهر نارنجی و ۲۵۱ شهر زرد داریم. شهرهای قرمز عمدتا در استان‌های بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان هستند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره شهرهای قرمز ادامه داد: در استان بوشهر شهرهای تنگستان، دشتستان، کنگان، عسلویه و دشتی و در استان سیستان و بلوچستان شهرهای ایرانشهر، چابهار، نیکشر، زاهدان و در استان کرمان و هرمزگان شهرهای رودبار جنوب، کهنوج، منوجان، بستک، بندر لنگه، شجاسک، رودان، بندر عباس، پارسیان، قشم، میناب و جزیره کیش در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی در ادامه تاکید کرد: الگوی ما در تابستان سال گذشته به طوری بود که در شهرهای جنوبی کشور اوج بیماری را داشتیم. با توجه به گرم شدن هوا و تجمعات در جایی که کولرگازی روشن است، عاملی برای انتقال بیماری است؛ به همین دلیل رعایت پروتکل‌ها در این مناطق بسیار مهم است.
رئیسی درباره آزمون‌های پایه نهم و دوازدهم نیز گفت: با توجه به پایان یافتن آزمون پایه نهم و دوازدهم، مروری بر رعایت پروتکل‌ها داشتیم و از آموزش و پرورش و مردم تشکر می‌کنیم که رعایت پروتکل‌ها در این زمینه بالاتر از ۹۵ درصد بود البته برخی نقاط اشکلاتی داشت اما عدد ۹۵ درصد به بالا عدد قابل قبولی است.
تکمیل دوز دوم واکسیناسیون سنین بالای ۷۰ سال
رئیسی درباره ادامه روند واکسیناسیون کرونا در کشور نیز گفت: از امروز دُز دوم واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال و همچنین افراد بالای ۷۰ سالی که جا مانده بودند را تکمیل خواهیم کرد.
حجم انبوهی از واکسن کووایران برکت از تیرماه
وی افزود: روز پنجشنبه هم محموله جدید واکسن به دستمان رسید. اما خبر خوب بحث مجوز اضطراری داوطلبانه استفاده از واکسن کووایران برکت است که از این هفته میزان تولید این واکسن در کشور افزایش خواهد یافت و از تیرماه حجم انبوهی از این واکسن به دستمان خواهد رسید.
آخرین وضعیت ارائه مجوز مصرف اضطراری به واکسن پاستور
رئیسی ادامه داد: از طرفی واکسن انستیتو پاستور هم مراحل فاز سوم را طی می‌کند و کمیته‌های علمی و اخلاق در پژوهش و بالینی آن را بررسی می‌کنند و اگر مجوز دهند، این واکسن هم این هفته یا هفته آینده به واکسیناسیون عمومی کشور اضافه می‌شود.
اعتراض شهروندان به روند واکسیناسیون
با وجود خبرها مبنی بر روند واکسیناسیون کشور، به نظر می‌رسد شهروندان نسبت به روند واکسیناسیون نگران و ناراضی هستند. عضو کمیته علمی کرونا و رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مردم در رابطه با روند واکسیناسیون نگران هستند و اگر دستشان به واکسن از هر طریقی برسد، سعی می‌کنند برای خود و خانواده تهیه کنند، هر کسی هم بر اساس وضع مالی که دارد این کار را انجام می‌دهد.
علی رضا ناجی، عضو کمیته علمی کرونا و رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایلنا، در رابطه با در واکنش به اخباری مبنی بر فروش واکسن فایزر در برخی مناطق شهر تهران بیان کرد: گزارش‌هایی که در این رابطه منتشر می‌شود، نشان‌دهنده‌ی آن است که چون مردم نسبت به روند واکسیناسیون معترض هستند، به هر طریقی که بتوانند تزریق را انجام دهد، برای خرید واکسن یا تهیه‌ی آن به روش‌های غیرقانونی اقدام می‌کنند.
وی ادامه داد: حتی گزارش‌هایی از فروش واکسن فایزر در بخش خصوصی با عدد‌هایی از ۱۰ میلیون تومان تا ۶۰ میلیون تومان بسته به اینکه چقدر بتوانند از افراد پول بگیرند، وجود داشت تا به آنها واکسن تزریق کنند، من فکر می کنم همه‌ی اینها به این موضوع برمی‌گردد که مردم نگران هستند و اگر دست‌شان به واکسن برسد سعی می‌کنند برای خود و خانواده تهیه کنند، هر کسی هم بر اساس وضع مالی که دارد این کار را انجام می‌دهد.
ناجی افزود: یک جنبه‌ی دیگر این ماجرا هم این است که در حال حاضر افرادی هستند که برخلاف تمام توصیه‌های بهداشتی در جهان، صحبت‌هایی در مورد واکسن نزدن مطرح می‌کنند و حتی در فضای مجازی تعداد زیادی دنبال‌کننده دارند که هیچ برخوردی با آنها نشده است.
ناجی ادامه داد: در واقع اگر واکسن باشد، طبق توانی که از وزارت بهداشت می‌شناسم، می‌تواند به سرعت این واکسیناسیون را انجام دهد، اما همین که چرا منابع واکسناسیون ما کم است، خود یک بحث جداگانه‌ای است، از فرصت‌هایی که اوایل کووید از دست دادیم و مطالعاتی که به بهانه‌‌های مختلف در آنها شرکت نکردیم تا اینکه به دلیل تولید داخل، ساده انگاری در تولید داخل و امیدواری‌های نابه‌جایی که ایجاد می‌شد باعث شد تا فرصت‌ها را از دست بدهیم.
وی افزود: تمام اینها دست به دست هم داد، در کنار بدقولی‌هایی که کشورهای مختلف همچون چین و روسیه داشتند، منابع کم شود، همچنین در رابطه با کووکس تقسیم سهم درستی نداشت و همه باعث شد تا روند واکسیناسیون ما مناسب نباشد. از آنجایی که می‌دانستیم امکان دارد این اتفاقات بیفتد، به سمت تولید داخل رفتیم، امیدوارم نتایج فاز ۲ و مخصوصا ۳ واکسن‌ها به زودی منتشر شود و تولید آنها افزایش پیدا کند، چون اینکه به جامعه اطمینان دهیم که این واکسن موثر است یک مسئله و تولید خود واکسن هم یک مسئله دیگر است، امیدوارم هر دوی اینها به خوبی صورت بگیرد و منابع آن در اختیار دولت و وزارت بهداشت قرار بگیرد.
در روند واکسیناسیون، یکسری تخلفات صورت گرفت
وی در مورد روند نظارت بر واکسیناسیون ادامه داد: یکسری تخلفات صورت گرفت و سازمان غذا و دارو باید نظارت مناسب به این موضوع داشته باشد و حتی دستور وزیر بهداشت هم این بوده که نظارت‌ها در این زمینه صورت بگیرد و باید از سازمان غذا و دارو خواست که به چه صورت نظارت‌ها را انجام می‌دهد. علی‌رغم این موضوع‌ها و تلاش بسیار زیادی که کادر درمان و وزارت بهداشت انجام می‌دهد ما در بحث بهداشتی هم باید توجه بیشتری کنیم، در بحث کنترل بیماری و محدودیت‌های اجتماعی باید کارهایی انجام شود تا بیماری گسترش پیدا نکند، چون ما در آستانه‌ی قرار گرفتن در شرایط تکرار هستیم که در پیک چهارم اسفند ماه اتفاق افتاد، خواهشم این است که کنترل‌ها خیلی باید بیشتر شود تا از گسترش ویروس جلوگیری کنیم.
واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۸ سال در دست بررسی است
مسئله دیگر واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۸ سال است. مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا از بررسی واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۸ سال خبر داد.
محمدرضا صالحی، مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا در گفت‌وگو با ایلنا، با توجه به مجوز استفاده اضطراری از واکسن کووایران برکت، بیان کرد: در مورد شرایط بالینی واکسن باید بگویم که ما فاز یک را با موفقیت پشت سر گذاشتیم و نتایج ابتدایی و تکمیلی فاز یک، منطبق با ایمنی زایی قابل توجه، یعنی ۹۰ درصد با عوارض بسیار کم بوده است. برای همین ما وارد فاز دوم شدیم، در فاز دوم هم خوشبختانه نتایج به سازمان غذا و دارو تحویل داده شد که به نظر می‌رسد حدود ۸۴ الی ۸۵ درصد قدرت اثربخشی دارد.
صالحی افزود: همچنین بی‌ضرری قابل توجه دارد، از این جهت که عوارض جدی در آن دیده نشده و عوارض اغلب خفیف و در حد یک الی دو روز بوده است. بنابراین با توجه به این روندی که طی شد به نظر می‌رسد فاز سوم خوبی را هم بتوانیم پشت سر بگذاریم و نتایج خوبی را ارائه دهیم، البته دز اول دو سوم داوطلبان در فاز سوم تزریق شده که بالغ بر ۱۵ هزار نفر می‌شوند و مابقی هم به تدریج در حال تزریق واکسن هستند.
صالحی در مورد گروه سنی برای واکسیناسیون برکت، ادامه داد: فعلاً افراد پایین‌تر از ۱۸ سال نمی‌توانند از این واکسن استفاده کنند، اما در حال ترتیب دادن برنامه‌هایی هستیم تا در سن ۱۲ الی ۱۸ سال هم این بررسی را انجام دهیم که اگر نتایج آن هم منطبق با بی‌ضرری و اثر بخشی قابل توجه واکسن باشد، شاید در آینده واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۸ سال کشوری را هم داشته باشیم.
وی با اشاره به واکسیناسیون بیماران خاص و زنان باردار و شیرده، گفت: در رابطه با بیماران خاص باید بگویم که بیماران متعددی را شامل می‌شوند و طبق پروتکل کشوری توصیه‌های لازم برای آنها انجام شده است و واکسن برکت هم از این مقوله خارج نیست، و این واکسن برای اکثر بیماران خاص قابل استفاده است. برای مادران باردار و شیرده هم هنوز اطلاعات ما کامل نیست و به محض اینکه اطلاعاتمان کامل شود، اظهارنظر می‌کنیم.
سایر اخبار این روزنامه