میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری: ۴۸.۸ درصد اعلام شد ردای ریاست بر تن رئیسی

وزیر کشور اعلام کرد: از مجموع ۲۸ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۴ رای ماخوذه در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی با کسب ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای به‌ عنوان رئیس جمهوری منتخب برگزیده شد.
به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، در نشستی خبری به ارائه گزارش نهایی انتخابات پرداخت و گفت: براساس تجمیع نتایج صندوق‌های رای انتخابات ریاست جمهوری از مجموع واجدین شرایط ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ۲۸ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۴ رای اخذ شده با مشارکت ۴۸.۸ درصد در انتخابات شرکت کردند که آقایان:
* سید ابراهیم رئیسی‌ ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای
* محسن رضایی ۳ میلیون و ۴۱۲ هزار و ۷۱۲ رای


* عبدالناصر همتی ۲ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۲۰۱ رای
* سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی ۹۹۹ هزار و ۷۱۸ رای کسب کرده‌اند
۳ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۷۰ رای باطله نیز اخذ شده است. بر این اساس سید ابراهیم رئیسی به‌ عنوان منتخب این دوره از انتخابات و امانت‌دار دستگاه اجرایی برگزیده شد.
وزیر کشور همچنین با درود بر روح پر فتوح امام خمینی(ره) و تبریک ولادت امام رضا(ع) اظهار کرد: امیدوارم خدا به همه ما توفیق درک معرفت ائمه اطهار عنایت کند، خوشحالم که در خدمت شما رسانه های عزیز و محترم و در مقابل ملت عظیم‌الشان ایران اسلامی تشکر و قدردانی می‌کنم از زحمات همه کسانی که در این امر مهم و خطیر و این حادثه با شکوه و با شعور همراهی کردند.
وزیر کشور افزود: یک بار دیگر قدردانی، سپاسگزاری و شکر گزاری از نعمت و توفیق داشتن اختیار اراده و اعمال حاکمیت در پناه تعالیم اسلامی و آموزه‌های دینی و به یادگار مانده امام عزیزمان را دارم. در این وضعیت ابتدا باید قدردان و شاکر خداوند متعال و بعد حضور پرشکوه مردم در این حادثه بود. علیرغم همه فشارهای روانی تبلیغاتی و فشارهای مختلف، نارضایتی‌هایی اجتماعی و سختی‌های ناشی از تحریم و ایجاد نارضایتی‌ها به وسیله عواملی که فکر می‌کردند با فشار بر مردم می‌توانند به اهداف خودشان برسند، این مردم بنا به هدایت و راهنمایی مقام معظم رهبری که لحظه به لحظه با حمایت‌ها و راهنمایی‌هایشان طریقه حرکت در مسیر انقلاب به ما می‌آموزد موجب این شکوه و عظمت شدند.
رحمانی فضلی تصریح کرد: در کنار آن از مقام معظم رهبری که همه مراحل قبل از برگزاری انتخابات و حین برگزاری انتخابات همیشه ما را راهنمایی و پشتیبانی ‌می‌کردند از رئیس جمهوری محترم که تمامی اختیارات و راهنمایی‌های لازم را در اختیار وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور قرار دادند و همه کسانی که در اجرا مشارکت داشتند اعم از استانداران، فرمانداران بخشداران و دهیاران و همه دستگاه‌های اجرایی به ویژه کسانی که به عنوان مجریان انتخابات ما را از قشر عموم مردم یاری دادند و همچنین از ناظرین شورای محترم نگهبان و مجلس به عنوان ناظر بر انتخابات شورا از رسانه‌های عزیز و صدا و سیما که کمک کردند از دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی و نظامی و قوه قضائیه و از همه کسانی که در حوزه‌های مختلف توانستیم این امر بزرگ را رقم بزنیم، تشکر می‌کنم.
وزیر کشور در پاسخ به پرسشی درباره زمان اعلام نتایج سایر انتخابات‌ها گفت: به دلیل کثرت نامزدهای انتخابات‌های شوراهای شهر و روستا شمارش آرا همچنان در حال انجام است. نتایج انتخابات های میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و همچنین میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری نیز به محض پایان شمارش و تجمیع اعلام خواهد شد.
رحمانی فضلی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره علت عدم اعلام نتایج در ساعت ۱۴:۰۰ گفت: برای اعلام رسمی نتایج باید صورت‌جلسات امضا شود؛ در ساعت ۲ بعد از ظهر هنوز در ۲۰۰ شعبه تاییدیه‌های نهایی لازم ناظرین و امضای آنها نشده بود که به من این موضوع را گفتند و من هم گفتم باید امضاهای لازم و تاییده نهایی شده باشد.
وی همچنین درباره علت حضور همتی، یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در وزارت کشور در شامگاه روز رای‌گیری خاطرنشان کرد: دیشب آقای همتی آمده بودند به اعضای ستاد خداقوت بگویند و همچنین تاکید داشتند که شرایط به گونه‌ای است که لازم دانسته بود برای اجرای کامل قانون در وزارت کشور حضور یابند. فرایند انتخابات پیچیده است، به خصوص از مرحله ثبت‌نام و اخذ رای و شمارش آن باید مراقبت شود. ما سعی کردیم با الکترونیکی کردن و تعبیه نقاط مطمئن از تقلب و تخلف جلوگیری کنیم.
وزیر کشور در پاسخ به پرسش دیگری درباره احتمال تخلف و تقلب در انتخابات تاکید کرد: هیچ تخلف یا تقلب که بتواند تاثیری بر انتخابات داشته باشد نداشتیم. هر کسی شکایتی داشت به شورای نگهبان مراجعه کند.
رحمانی فضلی در پاسخ به پرسشی درباره اعلام نتایج اولیه از سوی رئیس ستاد انتخابات کشور و اعلام اینکه آمار تعداد آرای شمارش شده تا ساعت ۱۱ صبح بر اساس ۹۰ درصد آرای اخذ شده است، گفت: آماری که از سوی آقای عرف اعلام شد، نتایج تجمیع ۹۰ درصد شعب اخذ رای بود.
سنت شکنی ابراهیم رئیسی در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری
در تاریخ ۴۲ ساله انقلاب اسلامی تاکنون ۱۴ چهره سیاسی بودند که دو یا چند بار شانس خود را برای کسب کرسی ریاست جمهوری آزموده و به پیروزی نرسیده اند اما اینبار این سنت شکسته شد و ابراهیم رئیسی به پاستور راه یافت.
‌به گزارش خبرآنلاین، سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، شاهد حضور سه کاندیدای تکراری بود که پیش از این هم شانس خود را برای رسیدن به پاستور آزموده بودند؛ ابراهیم رئیسی برای بار دوم کاندیدا شد و برخلاف روال تاریخ جمهوری اسلامی که کاندیداهای تکراری مورد اقبال قرار نگرفته بودند، توانست عبای ریاست جمهوری بر تن کند. محسن رضایی برای چهارمین بار کاندیدا شد البته یکبار هم در سال ۱۳۸۴ تا نیمه رقابت ها آمد و انصراف دارد و اینبار برای سومین بار نتوانست نظر مردم را به خود جلب کند؛ حتی با وعده یارانه ۴۵۰ هزار تومانی!
سعید جلیلی هم دومین‌بار بود که پا به عرصه رقابت انتخاباتی می گذاشت. او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ با شعار «حیات طیبه» کاندیدا شد اما با کسب بیش از چهار میلیون رای، سوم شد. در حالی که سایر کاندیداها او را به بیانیه‌خوانی در جریان مذاکرات با غرب متهم می کردند؛ در ۸ سال اخیر هم با تشکیل دولت سایه به قول خودش سایه به سایه دولت مستقر را رصد کرد و نهایتا برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ با شعار «جهاد بزرگ برای جهش ایران» نامزد شد اما پیش از برگزاری انتخابات به نفع سیدابراهیم رئیسی کناره گیری کرد.
سنت‌شکنی شد
به هر ترتیب از سال ۵۸ که نخستین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد تا امروز سیزده بار صندوق رای در جمهوری اسلامی برای تعیین رئیس جمهوری علم شده است تا از درون آن رئیس قوه مجریه مشخص شود؛ نکته جالب در برخی ادوار انتخابات این است که برخی سیاسیون تلاش کرده‌اند تا با وجود شکست در یک دوره بخت‌شان را در انتخابات دیگر امتحان کنند و این اتفاق برای ۱۴ رجل سیاسی افتاده است. علی‌اکبر پرورش، احمد توکلی، عبدالله جاسبی، محسن رضایی، زواره‌ای، شیبانی، عسگراولادی، غفوری‌فرد، محمود کاشانی، مهدی کروبی، محمدباقر قالیباف، هاشمی‌طبا و رئیسی همان سیاستمدارانی هستند که بیشتر از یک دوره خود را در معرض انتخاب مردم قرار داده‌اند. وقتی به تعداد آرای این افراد در انتخابات‌هایی که حضور داشته‌اند نگاه می‌کنیم یک نقطه اشتراک در همه آنها مشاهده می‌شود و آن اینکه با وجود افزایش چند درصدی آرا که می‌تواند ناشی از افزایش جمعیت رای دهندگان و ... باشد اما هیچکدام نتوانستند خودشان را به ساختمان خیابان پاستور برسانند و اقبال مردمی با کاندیدای تکراری یار نبود به جز این دوره که نهایتا سنت‌شکنی شد.نکته قابل توجه دیگر اینکه علی اکبر هاشمی رفسنجانی تنها سیاستمداری است که بعد از دو دوره ریاست جمهوری در سال‌های ۶۸ تا ۷۶ توانست دوباره مجوز حضور در میدان رقابت را به دست بیاورد. او سال ۸۴ به مصاف محمود احمدی‌نژاد رفت و با وجود آنکه انتخابات به دور دوم کشیده شد اما در نهایت اکثریت مردم ترجیح دادند چهره‌ای جدید بر مسند ریاست جمهوری تکیه بزند.
سایر اخبار این روزنامه