شمارش اسکناسی آرا به نفع لیست خاص

شمارش اسکناسی آرا به نفع لیست خاص نوراحسینی: تا ظهر روز شنبه خبرهای غیررسمی از حضور 15 نفر از لیست شورای ائتلاف در میان منتخبان شورای ششم شهر تهران حکایت داشت.
محمد سالاری و محمد علیخانی از لیست جمهور، مرتضی طلایی، حسن بیادی، ابوالفضل قناعتی و عبدالمقیم ناصحی هم از لیست شورای وحدت شانس قرارگرفتن در میان 21 منتخب شورای ششم را داشتند؛ اما عصر همین روز در ستادهای انتخاباتی یاران قالیباف اعلام شد که تمام 21 نفر شورای ائتلاف با اختلاف رأی 80 هزار نفری با نفر 22 به شورای شهر آینده راه یافته‌اند و جشن پیروزی قبل از اعلام رسمی فرمانداری در این ستادها آغاز شد؛ اما به گفته برخی از نامزدهای این انتخابات که ناظرانی هم در شعب رأی‌گیری داشتند، به‌ دلیل عدم رسیدن اصولگرایان به لیست واحد بیشتر رأی‌دهندگان انتخابات شورای شهر به صورت ترکیبی اسامی را نوشته‌اند.
اما به گفته معترضان، لیست‌هایی که ابتدای آن نام مهدی چمران و پرویز سروری است، به اسم شورای ائتلاف خوانده می‌شود.
حسن بیادی، عضو شورای وحدت و کاندیدای دوره ششم شورای به رویداد 24 گفته است که آرا به صورت اسکناسی شمرده می‌شود؛ و اسکناسی یعنی اینکه به محض دیدن اسم یکی از اعضای لیست ائتلاف (مثلا آقای چمران)، از شمردن رأی مابقی اسامی که به صورت ترکیب چند لیست از سوی مردم نوشته شده، خودداری کرده و همه را جزء رأی لیست ائتلاف محاسبه کرده‌اند.


او با بیان اینکه زبان ما از اتفاق رخ‌داده قاصر است و به اعتراض‌های ما پاسخی داده نشده است، تأکید می‌کند: جامعه روحانیت نیز طی نامه‌ای به نحوه شمردن آرا اعتراض کردند، اما هنوز نتیجه‌ای نداشته و نمی‌دانیم باید چه کاری انجام دهیم.
ستادهای لیست جمهور و شورای وحدت نیز در نامه‌ای به این نحوه شمارش اعتراض کرده‌اند. روز گذشته محمد سالاری، عضو شورای شهر تهران، در توییتر خود نوشت: ‏شیوع پدیده مذموم ‎شمارش دسته‌ای آرا که با دیدن سرلیست و چند نفر دیگر، تمام 21 رأی به نفع لیست ائتلاف ‎اصولگرایان محاسبه می‌شود، بی‌توجهی به ‎حق‌الناس و خیانت در امانت است. به همراه دیگر همکارانم در ‎لیست جمهور، اعتراض خود را نسبت به این بدعت خطرناک به مراجع قانونی اعلام کردیم.
در نامه اعتراض‌آمیز شش عضو شورای شهر کنونی که در انتخابات دوره ششم هم شرکت کرده بودند، به فرماندار تهران آمده است که «علیرغم اینکه در این دوره انتخابات اکثریت شهروندان تهرانی به لیست‌های انتخاباتی به صورت ترکیبی رأی دادند و با توجه به اینکه مطابق قانون انتخابات کشور الزاما باید اسامی تعداد کاندیداها که در آرای مأخوذه درج شده است به صورت تک‌تک شمارش و محاسبه شود اما اطلاعات و گزارش‌های واصله و شبهات موجود حکایت از آن دارد که در فرایند خواندن آرام و تجمیع در صندوق‌های اخذشده درخصوص لیست ائتلاف اصولگرایان به صرف اینکه نفرات اول کاندیداهای این لیست هستند، همه آرای برگه‌های رأی به نفع لیست مذکور خوانده و محاسبه می‌شود و شمارش موسوم به شمارش دسته‌ای به‌ صورت فراگیر در حال انجام بوده و ادامه دارد؛ لذا این‌جانبان همان‌طوری ‌که دو شبانه‌روز گذشته اعلام کردیم، اعتراض خود را به این شیوه و فرایند اعلام می‌داریم و خواهشمندیم نسبت به توقف این فرایند و اصلاح آن جهت جبران تضییع حقوق وارده به سایر نامزدها اقدامات لازم را مبذول فرمایید».
روز گذشته نیز معاون سیاسی و اجتماعی و رئیس ستاد انتخابات شهرستان تهران در نامه‌ای به مدیران مناطق 19 تا 22 تأکید کرده بود در شمارش آرای انتخابات شورای شهر، نسبت به شمارش دقیق آرا به‌ویژه تعرفه‌‌هایی که بر مبنای لیست گروهی است فردفرد نامزدها با دقت لحاظ شوند.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران هم روز گذشته در حاشیه شورای شهر درباره انتخابات شورای شهر تهران به رسانه‌ها گفته که هنوز نتایج مشخص نشده است. با توجه به طیفی که در انتخابات شرکت کردند، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر برنده‌شدن احتمالی لیست ائتلاف مطرح است اما گفتن آن شاید صحیح نباشد و باید منتظر اعلام رسمی باشیم.
او در پاسخ به این سؤال که جلسات شورای پنجم تا چه زمانی انجام می‌شود هم توضیح داده که در قانون دوره شورای شهر چهارساله است و براساس قانون تا آخر مردادماه باید حضور داشته باشیم، اما صحبت‌هایی شده است که چون دولت در اواسط مردادماه جابه‌جا می‌شود خوب است که شورا‌ها نیز در همین زمان جابه‌جا شوند. نمی‌دانم درباره تناقص این زمان در وزارت کشور چه تمهیداتی در نظر گرفته‌اند و آیا می‌توانند دوره را دو هفته کم کنند یا پایان دوره، اول شهریور خواهد بود یا خیر، هنوز پاسخی جدی از وزارت کشور برای ما نیامده است که پایان دوره اواسط مرداد است یا پایان مرداد. در هر صورت ما در مردادماه شورای شهر را به گروهی که توانسته‌اند رأی مردم را به دست بیاورند، تحویل می‌دهیم.