دلال‌ها دوباره نسخه «مربی موفق» را می‌پیچند!

سرویس ورزشی جوان آنلاین: شاید آن روز که هدایت تیم ملی را به دراگان اسکوچیچ سپردند کسی توقع چنین نتیجه‌گیری و موفقیتی را نداشت. آن روز‌ها اوضاع اینقدر خراب بود که کمتر کسی باور می‌کرد سرمربی خونه‌به‌خونه بابل و صنعت نفت آبادان بتواند مقابل عراق و بحرین، ایران را سربلند از زمین خارج کند. شاید هم اصلاً تیم ملی را به اسکوچیچ دادند که با کمترین هزینه حذف شود و رنگ جام جهانی قطر را به خود نبیند، اما .... اما تیم ملی با کمترین هزینه برخلاف سال‌های قبل هم بحرین چرک را برد و هم عراق مدعی را تا حالا اسکوچیچ تبدیل به موفق‌ترین مربی شود که در هفت بازی رسمی هفت پیروزی بزرگ را به دست آورده، اما گویا خرج‌تراشی و دلال‌بازی خاصیت فوتبال ایران است و ندیدن موفقیت عادتی زشت که دست از سر فوتبال برنمی‌دارد. این روز‌ها بحث، بحث پیچیدن نسخه اسکوچیچ است، به این بهانه که او بزرگ نیست و ایران برای رسیدن به قطر ۲۰۲۲ یک مربی با نام بزرگ می‌خواهد. این روز‌ها باز هم بوی دلالی و دلال‌بازی به مشام می‌رسد و عزیزی‌خادم این راه را خوب بلد است.
جدایی دراگان کی کلید خورد؟
پس از بازگشت تیم ملی فوتبال از بحرین و صعود مقتدرانه با چهار برد از چهار بازی و قرار گرفتن در صدر بود که جدایی دراگان اسکوچیچ از تیم ملی کلید خورد. مربی که با وجود کارنامه قابل قبولش گویا چندان مورد نظر عزیزی‌خادم نیست و این مسئله سبب شده به‌رغم عملکرد خیره‌کننده این مربی کروات، رئیس فدراسیون فوتبال به دنبال تغییرات روی نیمکت تیم ملی برای مرحله نهایی انتخابی باشد.
عزیزی‌خادم ۲۶ خرداد پس از بازگشت به ایران با بیان اینکه قرارداد اسکوچیچ به پایان رسیده نشان داد که فدراسیون فوتبال به دنبال یک مربی جدید برای نیمکت تیم ملی است: «زحمات اسکوچیچ قابل تقدیر است، از او ممنونم و تا امروز از او حمایت کردیم. از بازیکنان هم همین‌طور. با این حال این موضوع را هیئت رئیسه فدراسیون تصمیم می‌گیرد. قرارداد اسکوچیچ با تیم ملی ایران تمام شده است. مبنای تصمیمات فدراسیون، جمعی است و من هم به عنوان عضوی از فدراسیون تابع تصمیمات جمع هستم و برنامه‌ریزی خواهم کرد.»


عزیزی‌خادم ۳۱ خرداد و در حاشیه دیدار سوپرجام بین پرسپولیس و تراکتور هم همچنان موضع‌گیری مبهمی داشت تا مشخص شود که گمانه‌زنی‌ها درباره جدایی اسکوچیچ جدی است. او اینطور به گمانه زنی‌ها درباره سرنوشت نیمکت تیم ملی پاسخ داد: «هنوز زمان داریم و همه باید لذت ببرند. کادرفنی و تیم کمک کردند. همه باید اکنون استراحت کنند و لذت ببرند.»
هیئت رئیسه هماهنگ با رئیس برای تغییرات
جالب اینکه در این راه عزیزی‌خادم هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال را هم با خود همراه کرده است، این را می‌توان از صحبت‌های احسان اصولی در گفت‌وگویی که اول هفته با خبرگزاری فارس داشت به خوبی متوجه شد: «تا آنجایی که من در جریان هستم قرارداد اسکوچیچ با تیم ملی به اتمام رسیده، اما تصمیم‌گیری در مورد ادامه همکاری با وی در نشست هیئت رئیسه با اطلاعات فنی و داده‌هایی که در اختیار ما می‌گذارند صورت خواهد گرفت.»
اصولی در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به عملکرد خوب سرمربی تیم ملی، مطرح شدن پایان قرارداد وی و همچنین تصمیم‌گیری در هیئت رئیسه برای ادامه همکاری با او کار درستی است یا خیر پاسخی داده که به نظر می‌رسد هیئت رئیسه هم چندان توجهی به نتایج اسکوچیچ ندارد و موافق تغییرات است: «حتی اگر نتایج موفقیت تیم ملی اظهرمن‌الشمس هم باشد، باز هم باید داده‌ها را بررسی کنیم.»
اسکوچیچ: می‌توانند تمدید نکنند
در روز‌هایی که گمانه زنی‌ها درباره آینده اسکوچیچ روی نیمکت ایران بالا گرفته، این سرمربی بامداد سه‌شنبه به استودیوی برنامه فوتبال برتر تلویزیون رفت و برای اولین بار نسبت به این شنیده‌ها واکنش نشان داد. او گفت که تا سال ۲۰۲۳ با ایران قرارداد دارد، اما فدراسیون فوتبال می‌تواند قرارداد او را به صورت مرحله تنظیم شده و مرحله اول آن به پایان رسیده را تمدید نکند: «قرارداد من تا سال ۲۰۲۳ است، اما طوری تنظیم شده که اگر از این مرحله صعود نکنیم یا به مرحله نهایی جام جهانی نرسیم، فسخ می‌شود. قرارداد من تا سال ۲۰۲۳ است، اما مشروط به عملکردم است. قرارداد من آنجاست و واقعیت را به شما می‌گویم. قرارداد من در شرایط عادی تمدید می‌شود و لازم به فعال‌سازی و تمدید خودکار نیست، فقط اگر نتیجه نمی‌گرفتم، قرارداد به صورت اتومات می‌توانست فسخ شود یا آن را فسخ کنند. در قرارداد من بند زیادی وجود ندارد و خیلی مختصر است. شاید قرارداد ویلموتس را سه بار باید مرور کنید، اما قرارداد من مختصر است. هر زمان که فدراسیون فکر کند من برای آن‌ها مفید نیستم، می‌توانند من را تغییر بدهند.»
صحبت‌های اسکوچیچ درباره عدم جلسه با عزیزی‌خادم پس از بازگشت به ایران هم نشان داد که این مربی کروات رابطه خوبی با رئیس جدید ندارد تا جدایی او تقویت شود: «بعد از بازگشت از بحرین جلسه‌ای نداشتم، اما شاید انتظار رابطه خیلی دوستانه‌ای با رئیس فدراسیون فوتبال نداشته باشم و یک رابطه کاملاً حرفه‌ای است.»
نه کی روش، نه برانکو
حالا دوباره نام‌های زیادی ردیف شده‌اند برای نسشتن روی نیمکت تیم ملی، نام‌های آشنایی که اگر خوب دقت کنیم تاکنون هزینه‌های بالایی را به فوتبال ایران تحمیل کرده‌اند، اما گویا فوتبال ایران به حیف و میل پول عادت کرده و نمی‌پسندد که با حداقل هزینه راهی جام جهانی شود. این روز‌ها صحبت از کارلوس کی‌روش، برانکو، گابریل کارلدرون و حتی علی دایی است. با این حال احسان اصولی، عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال با تکذیب این نام‌ها می‌گوید اسمی مطرح نشده است: «من به عنوان عضو هیئت رئیسه و مقام مسئول در فدراسیون فوتبال می‌گویم که هیچ بحثی را در مورد اینکه چه کسی باشد یا نباشد مطرح نکردیم. هر نکته‌ای هم که توسط رسانه‌ها مطرح می‌شود قابل احترام، اما گمانه‌زنی است.»
مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و عزیزی خادم هم دوشنبه شب در حاشیه بازی سوپرجام بازگشت کی‌روش را تکذیب کرده‌اند تا معادلات نیمکت تیم ملی پیچیده‌تر شود: «این موضوع شایعه است. حاشیه درست نکنید.» برانکو هم شایعه نشستن روی نیمکت ایران را رد کرده است: «هیچ پیشنهادی از ایران ندارم و به آن فکر هم نمی‌کنم. من تحت قرارداد فدراسیون فوتبال عمان هستم و به قراردادم به عنوان یک مربی حرفه‌ای پایبند.» حالا با این تفاسیر باید منتظر ماند و دید سرنوشت نیمکت تیم ملی در حالی که تنها کمتر از سه ماه تا شروع مرحله نهایی انتخابی جام جهانی فرصت است، چه می‌شود. به هر حال در حال حاضر مسئله سپردن تیم ملی به اسکوچیچ یا یک مربی بزرگ‌تر است که تا هفته‌های آینده به‌طور قطع باید تکلیف آن مشخص شود.