اصلاح‌طلبان در 24 سال گذشته توجهی به جامعه نداشتند

  سرویس سیاسی-
روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت:«اگر عملکرد جریان اصلاح‌طلبی طی 24 سال گذشته با رویکردی عملگرایانه مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد می‌توان نشانه‌های بروز این وضعیت [گسست اجتماعی] را در ادوار گذشته نیز ردیابی کرد. در حقیقت اصلاح‌طلبان از دوم خرداد 1376 که توانستند با خیزشی اجتماعی رأی بخش قابل توجهی از جامعه منتقدان وضع موجود را به دست بیاورند تا 28 خرداد 1400 هیچ اقدام موثری برای اقناع و توجه به این گروه‌های اجتماعی به انجام نرساندند. به دیگر بیان همواره این مردم بودند که در بزنگاه‌های خطرخیز جمع شده و از این جریان حمایت کردند. کمااینکه پس از عبور از رویدادهای سال 1388 در انتخابات 92، 94 و 96 با اقبال به این جریان زمینه و زمانه را به منظور حضور دوباره آنها در نهادهای انتخابی حاکمیت فراهم آوردند».
در ادامه این مطلب با اشاره به باخت اصلاح‌طلبان در انتخابات اخیر آمده است:«تفاوت این دوره [با دوره‌های قبل] در اینجاست که این بار اصلاح‌طلبان بدنه اجتماعی خود را نیز تا حد زیادی از دست داده‌اند. در حقیقت علاوه‌بر میدان سیاست آنها حریم جامعه را نیز به رقیب واگذار کرده‌اند... چه اینکه این جریان چنان در راهروهای قدرت سرگرم چانه‌زنی بود که آرمان‌ها و اهداف خود را به طور کلی فراموش کرده بود».
بالاترین تورم سالانه دهه 90 در دولت روحانی ثبت شد


روزنامه دنیای اقتصاد دیروز در گزارشی نوشت: «براساس آمار منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران، تورم میانگین خردادماه به رقم ۴۳درصد رسید که از ابتدای دهه ۹۰ رقم بی‌سابقه‌ای است. آمار تورم منتشرشده خردادماه نشان می‌دهد که تورم ماهانه به ۵/ ۲درصد رسیده که نسبت به تورم ماه قبل شاهد افزایش بوده است. این افزایش بیشتر تحت‌تاثیر تورم کالاهای خوراکی و آشامیدنی رقم خورده است.»
در این گزارش همچنین آمده است: «طبق این گزارش تورم ماهانه خرداد به 5/ 2 درصد رسید و از کف 20 ماهه خود در اردیبهشت فاصله گرفت. ماه گذشته تورم ماهانه به 7/ 0 درصد رسیده بود. در ادامه این گزارش تورم نقطه به نقطه در خرداد 1400 اعلام شد؛ تورم نقطه به نقطه خردادماه در عدد 6/ 47 درصد قرار گرفت که از افزایش 7/ 0 درصدی تورم نقطه به نقطه نسبت به ماه گذشته خبر می‌دهد. آمار بعدی اعلام شده در این گزارش نرخ تورم سالانه بود که در اردیبهشت‌ماه سال‌جاری در عدد 41 درصد ایستاده بود و در خردادماه با افزایش دو درصدی به رقم 43 درصد رسید. این تورم بالاترین تورم سالانه به ثبت رسیده در دهه 90 است و در سال‌های اخیر این سطح از تورم سابقه نداشته است. این در حالی است که سال گذشته نرخ تورم هدفگذاری شده سالانه 22 درصد اعلام شده بود. دلایل مختلفی برای این تورم می‌توان در نظر گرفت اما اصلی‌ترین متهم این اتفاق را می‌توان رشد پایه پولی دانست.»
اگر نگران ایران بودید مسکن را به این روز نمی‌­انداختید
روزنامه شرق در شماره دیروز خود یادداشتی از عباس آخوندی منتشر کرده است. در بخشی از این یادداشت آمده: «میزان آرای باطله، پدیده‌ انتخابات 1400 بود که جای توجه و واکاوی سیاسی و اجتماعی دارد. در این یادداشت پذیرش مسئولیت حقوقی و اجتماعی از سوی نهادهای ناظر و مجری انتخابات که نقشی تعیین‌کننده در به‌وجودآوردن این وضعیت داشتند و جبران آن توسط آنان، مورد توجه است.»
نویسنده در ادامه آورده است: «بی‌گمان این پدیده‌ای است که برای صلح و امید اجتماعی زیان‌بار است. خصلت عمومی دولت‌های ناشی از اراده‌ اقلیت اغلب تکریم خود و نفی دیگران، کاربستِ ایجادِ محدودیت برای شهروندان به‌ نام نظم است؛ همانند آنچه در مجلس در وضعیت جاری می‌بینیم[!!] در این بستر، نه‌تنها نمی‌توان انتظار تحقق توسعه داشت بلکه باید در انتظار آسیب اجتماعی، انحطاط اخلاقی، مهاجرت، فقر و... در رفتارهای روزانه مردم بود. از این‌رو، این قلم نگران ایران است.»
نکته عجیب آن است که اصلاح‌طلبان در چند نوشته و یادداشت تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا خوانش مورد پسند خود را از انتخابات اخیر به جامعه القا کنند. در حالی که اگر در میان مردم جامعه پرسش کنید تقریبا اکثر اعتراض مردم به شرایط اقتصادی و وضعیت به وجود آمده در این سال‌ها است. حالا طیف موسوم به اصلاح‌طلب می‌خواهد با هر شعبده‌ای خوانشی دیگر از رویدادها ارائه دهد تا ضعف عملکرد خود را بپوشاند.
نکته دیگر این است که طیف موسوم به اصلاح‌طلب در 4سال مجلس قبل (دهم) چنان عملکرد ضعیفی داشت که حتی روزنامه‌های اصلاح‌طلب نیز ناچار به اقرار این وضعیت شدند. در آن زمان عباس آخوندی نگران مواردی از قبیل آسیب‌های اجتماعی و یا عدم توسعه یافتگی نبود ولی حالا که مجلس یازدهم تمام توانش را برای رفع مشکلات مردم گذاشته، وی نگران می‌شود!
ضمن آنکه باید گفت عباس آخوندی که نوشته «نگران ایران است» اگر در این نگرانی صادق بود در قریب به 6سالی که وزیر راه و شهر‌سازی بود به گونه‌ای عمل نمی‌کرد که وضعیت قیمت مسکن و اجاره بها امروزه به این ورطه درافتد. عباس آخوندی نگران برای ایران! کسی است که در پایان دوره مسئولیت اخیر خود حتی به نساختن خانه هم افتخار کرد.
رکوردشکنی نرخ تورم 26 ساله در دولت برآمده از مدعیان اصلاحات
روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد روز گذشته در گزارش اقتصادی خود با عنوان «نرخ تورم در آستانه ركورد 26 ساله» نوشت: «بر اساس تازه‌ترين گزارش مركز آمار از پايان خردادماه، نرخ تورم ماهانه برخلاف دو‌ماه ابتدايي سال، روند رو به رشدي داشته است. چنانكه با جهشي 1.8 درصدي به 2.5 درصد در پايان خردادماه امسال رسيده. البته نرخ تورم در دو مقياس سالانه و ميانگين با شتاب كمتري نسبت به ماه‌هاي گذشته حركت كرده است. تورم ميانگين (دوازده ماه منتهي به خرداد امسال) با دو واحد درصد افزايش به 43 درصد رسيده و تورم نقطه‌اي (دوازده ماه منتهي به خرداد امسال نسبت به دوازده ماه نسبت به خرداد سال گذشته) نيز با حدود 0.7 واحد درصد افزايش 47.6 درصد بوده است. برآيند آنچه در خرداد ماه رخ داد افزايش تورم در دو گروه كالاهايي«‌خوراكي و آشاميدني» و «كالاهاي غيرخوراكي و خدمات » بود. به نظر مي‌رسد با روند فعلي آنچه تا تابستان رخ مي‌دهد، ‌نرخ تورم در آستانه رسيدن به ركورد سال‌هاي پس از انقلاب يعني 49.5 درصد در سال 1374 خواهد بود. »
رکوردشکنی نرخ تورم طی 26 سال گذشته توسط دولت برآمده از اصلاح‌طلبان در حالی است که رئیس‌جمهور دیروز در بیان دلایل کاهش مشارکت مردم در انتخابات مدعی شده بود که «دلیل مشارکت 48 درصدی از نظر من روشن است. بیخودی نگوئیم بخاطر معیشت، مردم نیامدند. من علت را می‌دانم، اما نمی‌خواهم اشاره کنم.».
این در حالی است که بر اساس نظرسنجی «ایسپا» که اواخر شهریور 99 منتشر شد، «69 درصد مردم معتقد بودند وضع اقتصادی، پنج سال قبل (پیش از برجام) بهتر بود و وضع زندگی در این مدت بدتر شده. فقط 12 درصد گفته‌ بودند وضع شان بهتر شده است». «87 درصد مردم خواستار نظارت دولت بر قیمت‌ها بودند»؛ چیزی که خلاف آن در این 9 ماه اتفاق افتاد و دولت در سه ماه گذشته استارت زننده چند باره گرانی‌ها در اقلام اساسی بود. در همان نظرسنجی، 53 درصد مردم، علت اصلی مشکلات را ناکارآمدی برخی مدیران و 22 درصد هم تحریم‌ها عنوان کرده، و 25 درصد هم دلایل دیگر را برشمرده‌ بودند. 55 درصد معتقد بودند دولت توانمندی‌های زیادی در کمک به بهبود وضع زندگی مردم دارد. همچنین 80 درصد معتقدند دولت باید در حد زیاد برای رونق کسب و کار دخالت و نظارت کند».