روزنامه جوان
1400/04/06
هدفمان فقط و فقط طلای توکیوست
کشتی ورزش اول ایران است و امید اولمان برای مدالآوری در بازیهای المپیک. در توکیو نیز باز هم چشمانتظار افتخارآفرینیهای کشتیگیران سختکوشی هستیم که تمرینات و اردوهای متوالی را به امید به اهتزاز درآوردن پرچم کشور و شاد کردن دل ملت خود پشت سرمیگذارند. درست بعد از شاهکاری که شاگردان محمد بنا در المپیک لندن داشتند، نگاهها به کشتی فرنگی تغییر کرد و از آن پس بود که هم استقبال جوانان از این رشته بیشتر شد و هم مردم با جدیت نتایج و عملکرد فرنگیکاران ملیپوش را دنبال میکنند. پنج فرنگیکار ایرانی در المپیک توکیو معرفی شدهاند و محمدعلی گرایی نماینده وزن ۷۷ کیلوگرم ما در این میدان بزرگ خواهد بود. کشتیگیر شیرازی که دو سال پیش سهمیه این وزن را برای کشورمان به دست آورد با عملکرد خوب خود رضایت بنا را برای حضور در المپیک جلب کرد. نکته جالب اینکه برادر او نیز یکی دیگر از فرنگیکاران اعزامی به ژاپن خواهد بود. حضور همزمان برادران گرایی در کاروان المپیکی کشتی فرنگی، ایران را به کسب دو مدال خوشرنگ امیدوار کرده است. محمدعلی گرایی در گفتوگویش با «جوان» از انگیزههای فراوانش برای شاد کردن دل مردم گفت. شرایطتان قبل از اعزام به بازیهای المپیک توکیو چطور است؟تاکنون ۱۱ اردو را پشت سر گذاشتهایم و در این مدت تمرینات به صورت منظم پیگیری شده است. تمام تلاشمان این بوده که با کمک مربیان ضعفهایمان را شناسایی و رفع کنیم. تا قبل از اعزام به توکیو تمرینات ادامه خواهد داشت و دو اردوی دیگر نیز برگزار خواهیم کرد. در مدت زمان باقی مانده باز هم به تلاشمان ادامه میدهیم و حریفان را آنالیز میکنیم، نقاط قوت را تقویت میکنیم تا به امید خدا و دعای خیر مردم بهترین نتیجه را در المپیک بگیریم.
به آنالیز حریفان اشاره کردید، در وزن شما چند حریف قدر در المپیک حاضر خواهند بود؟
خب باید همه حریفان را جدی گرفت. در توکیو ۱۵ فرنگیکار در وزن من حضور خواهند داشت و هر ۱۵ نفر نیز بهترینهای جهان هستند. همگی قدر و عنواندار هستند. باید همه را آنالیز کنیم. در بازیهای توکیو هر کشتیگیر برای رسیدن به سکو باید چهار بار مسابقه دهد و فرقی نمیکند با کدام حریف رقابت کنیم. همگی جزو بهترینها هستند. المپیک هر چهار سال یک بار برگزار میشود و برترینهای هر رشته فقط و فقط با هدف کسب مدال با بهترین آمادگی به این بازیهای میآیند.
در این مدت شرایط سخت تمرینی و اردوها را با چه انگیزهای پشت سرگذاشتهاید و خود را برای حضور موفق در المپیک آماده میکنید؟
انگیزه همه ورزشکاران المپیکی کسب مدال طلای این بازیهاست. همه ما تمرین میکنیم و میجنگیم تا با یک مدال خوشرنگ بازیهای المپیک در این روزهای سخت اقتصادی و کرونایی دل مردممان را شاد کنیم. تنها کاری که فعلاً از دست ما ورزشکاران برای شاد کردن مردم برمیآید، مدالآوری و افتخارآفرینی در عرصه بینالمللی است و امیدواریم این بار در توکیو هم به خوبی از عهده این مسئولیت برآییم.
سهمیه وزن ۷۷ کیلوگرم کشتی فرنگی خیلی زود به دست آمد. چطور شد که در سال ۲۰۱۹ موفق به کسب سهمیه شدید؟
در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ نورسلطان قزاقستان موفق به کسب سهمیه المپیک شدم و اولین رویداد کسب سهمیه توکیو ۲۰۲۰ محسوب میشد. در جهانی قزاقستان به نفرات اول تا سوم سهمیه داده میشد و خوشبختانه من نیز روی سکوی سوم ایستادم و سهمیه را قطعی کردم. دو سال از آن زمان میگذرد. بعد از شیوع کرونا مسابقات لغو شد و از جهاتی این مسئله به نفع من تمام شد. در این دو سال توانستم با خیال از نظر فنی خودم را تقویت و روی شکست حریفانم در المپیک تمرکز کنم.
محمد بنا، سرمربی تیم ملی برخلاف غلام محمدی سرمربی تیم کشتی آزاد، برای انتخاب ترکیب نهایی اعزامی به توکیو رقابتهای انتخابی برگزار نکرد. آیا ملاک قرار دادن نتایج ملیپوشان در تورنمنتهای خارجی حق را به حق دار رساند؟
سال گذشته قبل از مسابقات جهانی صربستان در سالن ۱۲ هزار نفری آزادی یک دوره رقابتهای انتخابی برگزار شد و همه ما کشتی گرفتیم و من نیز یکی از نفرات برتر بودم. به نظرم فرنگیکاران بیشتر از آزادکاران رقابتهای انتخابی برگزار کردند چراکه به تورنمتهای خارجی بیشتری اعزام شدیم. معتقدم که انتخابیها حتماً نباید به صورت رودرو برگزار شود و ما در هر اعزام خارجی با نفرات زیادی کشتی گرفتیم. فرنگیکاران حاضر در تورنمنتهای بینالمللی به صورت جدی محک میخوردند و هر کسی برای آنکه در لیست نهایی اعزام قرار بگیرد تمام تلاشش را به کار گرفت.
حضور دو برادر ملیپوش در کاروان المپیک ایران اتفاقی جالب توجه است. اینکه هر دو نفر شما فرنگیکار هستید کار را برایتان سخت نمیکند؟
قطعاً باعث خوشحالی من است و از اینکه محمدرضا نیز در مسابقات کسب سهمیه مقتدرانه ظاهر شد واقعاً خوشحال شدم. درواقع برادرم با عملکردی که در این رقابتها داشت برای حریفانش در المپیک خط و نشان کشید. از صمیم قلب امیدوارم او بتواند با یک مدال زرین دل یک ملت را شاد کند.
فکر میکنید در توکیو میتوانید با دلگرمی دادن به هم روی عملکردتان تأثیر بگذارید؟
تقریباً از سال ۲۰۱۷ با هم اردوی تیم ملی هستیم و به مسابقات زیادی نیز اعزام شدهایم، در بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا همراه هم بودیم. البته در قهرمانی جهان قسمت نشد هر دو حضور داشته باشیم. در این سالها، چون در یک وزن نبودیم رقیب هم نبودیم و این باعث میشد که همزمان در اردوی تیم ملی حاضر باشیم.
منتظر دو مدال خوشرنگ از برادران گرایی در المپیک باشیم؟
اینکه آرزوی همه ورزشکاران است. همه تمرینات و تلاشمان نیز بر اساس کسب عنوان قهرمانی و مدال طلاست. ولی بازیهای المپیک است و نمیشود از حالا قول صددرصدی داد. در هر صورت ما دست از تلاش نخواهیم کشید و نیتمان فقط و فقط طلای توکیو است.
انتظارات از رشته کشتی به عنوان ورزش اول کشور بالاست و فرنگیکاران نیز از این مسئله مستثنی نیستند. این بار روانی شرایط را برای ملیپوشان اعزامی سخت نمیکند؟
انتظارات بالاست و این انتظارات بحق هم است. چون در سالهای اخیر کشتی فرنگی ایران قابلیت و پتانسیل خود را به اثبات رسانده است. توانایی تکرار سه طلای المپیک لندن را داریم و اگر فرنگیکاران در توکیو بتوانند قدرت واقعیشان را به نمایش بگذارند مطمئن باشید یک معجزه دیگر از کشتی فرنگی ایران رقم خواهد خورد.
تیم ملی فرنگی با پنج نماینده به ژاپن اعزام خواهد شد. در شرایط فعلی در کدام اوزان شانس بیشتری برای کسب مدال داریم؟
در همه اوزان شانس زیادی برای رفتن روی سکو و مدالآوری داریم. تمامی نفرات بهترینهای ایران هستند و با تمام قوا پیش میروند. در این مدت در همه رقابتهایی که اعزام شدیم بهترین عملکرد را داشتیم و نشان دادیم یک سر و گردن از رقبا بالاتر هستیم. در کل کشتی ایران تمام هم و غم خود را برای بازیهای المپیک گذاشته است و فکر نمیکنم سایر رشتهها به اندازه ما زحمت بکشند.
محمد بنا به سختگیری در تمرینات معروف است. ملیپوشان فرنگی چطور با سختگیریهای سرمربی تیم ملی کنار میآیند و انتظارات او را برآورده میکنند؟
آقای بنا در کارشان قوی هستند و از یک کادر حرفهای و قوی نیز در کنار خود استفاده میکنند. او همه چیز را تحت کنترل دارد و اگر سختگیری هم میکند، قطعاً بجاست. ما نیز همانند یک سرباز وظیفهمان است که به صحبتهایش گوش کنیم و دستورات را انجام دهیم. محمد بنا ما را از بین گود زیر نظر دارد و قطعاً مسائل را بهتر میداند. برای موفقیت باید به حرفهایش گوش کنیم.
به عنوان یک المپیکی فکر میکنید در قبال انتظارات زیادی که از شما و کشتی میرود به همان اندازه نیز از ورزش اول ایران حمایت میشود؟
چه بگویم، فعلاً که نیاز به حمایت نداریم. در این ۱۱، ۱۲ اردویی که پشت سرگذاشتیم آقای دبیر به عنوان رئیس فدراسیون برای مهیا کردن شرایط و امکانات زحمات زیادی برایمان کشیده و مشکلی نداشتیم.
از طرف وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به اردوهای شما سر زده شده است و به مشکلاتتان رسیدگی کردهاند؟
نگاه کشتیگیران به بیرون نیست. فقط نگاهمان به خودمان و اطرافیانمان در فدراسیون، کادر فنی و بچههای تیم ملی است.
در فاصله کوتاه باقی مانده تا شروع بازیهای المپیک انتظارتان از مسئولان ارشد ورزش چیست؟
در این چند سالی که من هم مثل خیلیهای دیگر در تیم ملی کشتی گرفتم، انتظارات زیادی داشتیم که برآورده نشده و وعدههای زیادی داده شده است که اجرایی نشدهاند. دیگر چقدر بگویم، باید تحمل کنیم تا بازیهای المپیک نیز تمام شود. آن وقت ببینیم وعدهها به کجا میرسند و عملی میشوند یا نه. ما هم مشکلات معیشتی خاص خود را داریم، ولی فعلاً همه فکر و ذکرمان بازیهای المپیک است.
سایر اخبار این روزنامه
حقالناس؛ حتی یک رأی!
گامهای بلند سه قوه برای مبارزه با فساد
آخرین تلاشهای رئیسی برای زندانزدایی و آزادی زندانیان
اصلاحات در مسیر پوستاندازی یا حذف از سیاست
رونمایی از واکسن اسپوتنیک وطنی
انفصال دائم ۲ معاون شهردار در حکم کلینیک اطهر
یک ابتذال هزاران میلیاردی
موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات ۵ هزارو ۱۵۶ محکوم
پیچاندن امریکایی احیای برجام با بهانه چرخش سانتریفیوژهای ایران
نخستین رژه حشدالشعبی در بحبوحه تنش با امریکا
تداوم روسیهآزمایی ناتو در سواحل کریمه
همه تقصیردوپینگ را گردن ورزشکار نیندازید
فوتبال ایران منتظر دادگاه ویلموتسگیت
پوست موز تورم زیر پای دولت سیزدهم
هدفمان فقط و فقط طلای توکیوست