شلیک اخطار به امریکا

در پی حمله سحرگاه دوشنبه امریکا به مرز عراق با سوریه که انتقاد‌های داخلی در امریکا را به دنبال داشت، حشدالشعبی همانطور که انتظار می‌رفت، این تهاجم را در نخستین گام با حمله راکتی به یک میدان نفتی در خاک سوریه پاسخ داد. گروه‌های مقاومت علاوه بر اینکه همچنان تأکید دارند واشنگتن باید هر چه زودتر خاک عراق را ترک کند به صراحت اعلام کردند که امریکا باید منتظر پاسخ‌های محکم‌تری باشد.
۲۴ ساعت بعد از حمله هواپیما‌های امریکایی به سه نقطه از استقرار نیرو‌های حشدالشعبی با دستور مستقیم جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا که به شهادت چهار نفر از نیرو‌های حشدالشعبی منجر شد، شامگاه دو شنبه منابع خبری، از وقوع حمله شدید راکتی به پایگاه میدان نفتی العمر در دیرالزور واقع در خاک سوریه و نزدیک مرز این کشور با عراق خبر دادند. در این حمله که ائتلاف امریکایی نیز آن را تأیید کرد، دست‌کم هشت فروند راکت به سمت مقر‌های ائتلاف امریکایی در این میدان نفتی شلیک شد. پاره‌ای گزارش‌ها از آسیب دیدن چند خودرو زرهی امریکا حکایت دارد. با وجود این، سخنگوی ائتلاف بین‌المللی، مدعی شد حملات مذکور صدمات جانی و مالی نداشته است. اگرچه ائتلاف، سعی در عادی جلوه دادن شرایط دارد، اما بالگرد‌های امریکایی از بیم اقدامات بیشتر، بر فراز مواضع حشدالشعبی در مرز عراق با سوریه رصد شده‌اند. از این رو یک منبع امنیتی در حشدالشعبی الانبار دیروز اعلام کرد که نیرو‌های حشد در منطقه القائم تا نوار مرزی با سوریه در غرب الانبار در حالت آماده باش به سر می‌برند.»
منتظر پاسخ دوبرابری باشید
اگرچه سازمان ملل طبق معمول به فراخواندن همه طرف‌ها به خویشتنداری بسنده کرده است، اما در عراق، نیرو‌های مقاومت مصمم هستند که پاسخ قاطعی به امریکا بدهند. محمود الربیعی، سخنگوی دفتر سیاسی جنبش عراقی «صادقون» شاخه سیاسی گروه مقاومت «عصائب اهل الحق»، روز سه شنبه در جریان مراسم تشییع پیکر شهدای حشدالشعبی به شبکه خبری روداو گفت که امریکا با این اقدام می‌خواهد کمر عراق را بشکند. وی با تأکید بر اینکه این جنگ جز با نابودی نیرو‌های امریکا پایان نخواهد یافت، خاطرنشان کرد: «ما مواضع متعددی داریم. هر حادثه‌ای پاسخی در پی دارد. پاسخ به آن‌ها سخت‌تر از آن چیزی خواهد بود که انتظارش را دارند.»


اکرم الکعبی، دبیرکل مقاومت اسلامی نجبا نیز راهکار سیاسی برای اخراج اشغالگران را شکست‌خورده توصیف کرد و خطاب به امریکا گفت: «تا آزادی کامل عراق از شر شما، عقب‌نشینی نخواهیم کرد، کوتاه نخواهیم آمد و به هر حمله، پاسخ دوبرابری خواهیم داد. امروز مقاومت نظامی حرف آخر را در میدان جنگ می‌زند و عراق را سربلند می‌کند.»
ابوفدک انتقام بگیر
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا روز دو شنبه در دفاع از حمله اخیر کشورش، آن را اقدامی دفاعی برای هدف قرار دادن زرادخانه تسلیحاتی گروه‌های عراقی در نزدیکی مرز عراق و سوریه توصیف کرد. این در حالی است که احمد المکصوصی، فرمانده تیپ ۱۴ حشدالشعبی عراق که مقر نیرو‌های تحت فرمانش در حمله به غرب استان الانبار، هدف قرار گرفت، گفت: «دولت یک کمیته برای بررسی و بازدید از حمله امریکا به غرب استان الانبار اعزام کرد. نیرو‌های حشدالشعبی که هدف قرار گرفته‌اند در داخل مرز‌های عراق و در مسافت ۱۳ کیلومتری مرز با سوریه مستقر بودند. این نیرو‌ها هیچ زرادخانه تسلیحاتی یا درگیری و اصطکاکی با نیرو‌های خارجی نداشتند.»‌المکصوصی با اعلام اینکه این حمله با بمبی به وزن یک تن و ۲۵۰ کیلوگرم با چندین پهپاد و جنگنده صورت گرفت و بیش از یک مقر هدف قرار گرفت، از سازمان ملل و سازمان‌های حقوق‌بشری خواست که این جنایت امریکا را که واشنگتن به انجام آن اعتراف کرده، محکوم کنند.
دیروز همچنین، هزاران نفر از مردم بغداد با حضور شخصیت‌های مطرح از جمله فالح الفیاض، رئیس حشدالشعبی، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق، ابوفدک المحمداوی، رئیس ستاد کل نیرو‌های حشدالشعبی و هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح پیکر شهدای حشدالشعبی را تشییع کردند و ضمن سر دادن شعار «ای ابوفدک انتقام بگیر.»، «مرگ بر امریکا» و «مرگ بر اسرائیل»، از گروه‌های مقاومت عراق خواستند «پاسخی ویرانگر» به این اقدام امریکا بدهند.
امریکا باید برود
حملات امریکا، محکومیت طرف‌های مختلف از جمله مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق را به دنبال داشت. برهم صالح، رئیس جمهور عراق هم در بیانیه‌ای حمله اخیر را محکوم کرده است. یک منبع آگاه که نامش فاش نشد، به پایگاه خبری المعلومه گفت که هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح، در جریان دیدار با الکاظمی گفته است که شیوه برخورد با نظامیان امریکایی و خروج آن‌ها مطابق با جدول زمانبندی تغییر کرده و آن‌ها باید هر چه سریع‌تر خاک عراق را ترک کنند. الکاظمی نیز ضمن انتقاد از این اقدام امریکا، متعهد شده است پیام گروه‌های سیاسی را درباره خروج فوری به واشنگتن برساند. وزارت خارجه عراق هم اعلام کرد: «وزارت خارجه بار دیگر با این اقدام که عراق در هرگونه درگیری یا رویارویی برای تصفیه‌حساب‌ها در اراضی‌اش یکی از طرف‌ها باشد، مخالفت خود را ابراز می‌کند. این اقدام، تجاوز و نقض حاکمیت ملی و خروج آشکار از موازین و میثاق‌های بین‌المللی محسوب می‌شود.»
قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق، روز سه‌شنبه، در گفتگو با شبکه «الجزیره» به موضوع خروج نیرو‌های امریکایی اشاره کرد و گفت: «عراق نیازی به نیرو‌های رزمی خارجی ندارد. این کشور به اندازه کافی نیرو دارد. در جریان سفر نخست‌وزیر به واشنگتن بر سر زمانبندی خروج نیرو‌های امریکا از عراق توافق خواهد شد.»
خطر تشدید تنش نظامی
بایدن با استناد به اختیاراتش ذیل بند ۲ قانون اساسی امریکا که به رئیس‌جمهور اختیار می‌دهد برای محافظت از نظامیان امریکایی، تصمیمات لازم را با توجه به اصل ضرورت «دفاع از خود» اتخاذ نماید. فرمان حمله را صادر کرده است. با این حال قانونگذاران امریکایی از این توجیه قانع نشده‌اند. کریس مورفی، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنا در مصاحبه‌ای با پولیتیکو گفت: «این خطر وجود دارد که بدون اینکه رأی دهندگان اظهارنظر کنند، وارد الگویی از تشدید تنش‌های نظامی شویم.» باب منندز دیگر عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا هم روز دو شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «کنگره تنها نهادی است که اختیار صدور مجوز استفاده از نیرو‌های نظامی و اعلان جنگ را در اختیار دارد و کمیته روابط خارجی مجلس سنا در حال برنامه‌ریزی برای شنیدن توجیه‌های بیشتر دولت درباره این حملات است.»