روزنامه جوان
1400/04/09
چشمانداز دولت سیزدهم
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود در دیدار با رئیس و مسئولان قوه قضائیه در سالگرد شهدای هفتم تیر با تجلیل از حضور آگاهانه مردم در انتخابات ۲۸ خردادماه و تأکید بر اینکه مردم با صفوف پرشور خود از ساعت اول صبح، حماسه عظیم و واقعی آفریدند و مشت محکمی بر تحریمکنندگان، مخالفان و معترضان انتخابات زدند، با اشاره به روند رقابتهای انتخاباتی نامزدها و تأکید نامزدها برای اینکه مشکلات اقتصادی کشور راهحل دارد و بنبستی در آن وجود ندارد از طمأنینه و آرامش روحی ناشی از برخورد خوب مسئولان و دیگر نامزدها با رئیسجمهور منتخب تشکر و یادآور گردیدند که این انتخابات حقاً و انصافاً یک حماسه بود و تحلیلگرانی که چشم به انتخابات ایران داشتند فهمیدند که چه اتفاق مهمی رقم خورده است.روند تحولات سیاسی کشور در سالهای اخیر سبب انباشته شدن انتظارات مردم از دولت سیزدهم گردیده که ناشی از تحریمها و ناکارآمدها و ضعفهای دولت دوازدهم است، این شرایط دولت آقای رئیسی را در آستانه تشکیل در شرایط ویژهای قرارداده که میتوان آن را از تمامی دولتهای گذشته متفاوت دانست. در این میان بدیهی است که بیان اهمیت مشکلات و مسائل پیش رو به معنی ناتوانی در حل آنها نیست، چراکه رهبر معظم انقلاب در آستانه انتخابات با ترسیم شرایط کشور، از نامزدهای ریاست جمهوری خواستند که با درک درست از این شرایط و سنجش آن با تواناییهای خود برای حل آن وارد عرصه رقابتها شوند و جناب آقای رئیسی هم در مقایسه با تمام روسای جمهور گذشته در آستانه ورود به پاستور از مشکلات و مسائل کشور آگاهی بیشتری داشته که این هم خود میتواند در توفیق ایشان در انجام این مسئولیت تاریخی مؤثرتر باشد.
در عرصه مدیریت افکار عمومی اگرچه منتخب مردم در انتخابات ۲۸ خرداد در جریان تبلیغات انتخاباتی از دادن وعدههای غیرقابل اجرا پرهیز داشت، اما طبعاً وعدههایی که دیگر نامزدها دادند، ممکن است در افزایش انتظارات مردم تأثیرگذار باشد. اما در کنار آن به دشمنان نظام اسلامی که تا قبل از انتخابات، تمامی تلاش خود را بر تحریم انتخابات و ناامیدسازی مردم برای حضور در پای صندوقهای رأی متمرکز کرده بودند پس از پیروزی مردم در انتخابات و برگزاری انتخاباتی حماسه گون که باید آن را مشت محکمی بر سینه تحریمکنندگان و مخالفان انتخابات دانست، این روزها با تمرکز بر مسائل و مشکلات کشور و دامن زدن به انتظارات و بزرگنمایی برخی از اعتراضات کارگری و صنفی، تلاش دارند شکست خود در تحریم انتخابات را در ناکارآمدسازی دولت آینده جبران کنند.
اما مروری بر برخی از جلوهها و نشانههای انتخابات، نویدبخش غلبه دولت بر مشکلات و افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی نظام در سالهای پیش رو خواهد بود.
الف- روند برگزاری انتخابات و نحوه رقابتها (فارغ از برخی ضعفها و آسیبها که باید در جای خود موردبررسی قرار گیرد) در مقایسه با انتخابات داشته از شرایط مطلوبتری برخوردار بود و به همین دلیل در شرایطی که پیشبینی میشد متأثر از راهبرد دشمنان بیرونی و معاندان داخلی عرصه سیاسی کشور در قبل، حین و پس از انتخابات با چالشهایی مواجه شود، اما اینگونه نشد و انتخاب سیزدهم با ویژگی مشارکت قابلقبول با توجه به همه عوامل بازدارنده انتخاباتی سالم قانونی و اخلاقی و بارأی حداکثری به گزینه اصلح بود، که این امر الزامات اولیه آغاز به کار یک دولت جدید است.
ب- انتخابات ایران در حالی برگزار شد که مردم و کشور همزمان با چند رویداد و موضوع مواجه بودند که:۱) اعمال و تداوم سیاست فشار حداکثری امریکا ۲) ناکارآمدی غربگرایان در دولت روحانی ۳) جنگ روانی دشمنان و بدخواهان برای تحریم انتخابات و کاهش مشارکت ۴) همهگیری بیماری کرونا بهویژه در موج چهارم ۵) گلهمندی و دلخوری فراگیر مردم از وعدههای دروغ و عملی نشده ۶) شرایط بد معیشتی با بالاترین نرخ تورم طی ۷۵ سال اخیر ۷) اختلال در فرایند اخذ رأی در هنگام برگزاری انتخابات. در چنین شرایطی آگاه بودن مردم از وضعیت و مشارکت آنان در انتخابات نماد عظمت ملت ایران بود که آن را به رخ جهانیان کشاند و سیلی محکم مردم به دشمنان ضدانقلاب خارج نشین و بدخواهان داخلی که مترصد براندازی بودند؛ و این بهترین سرمایه برای دولت جدید است.
ج-اعتماد مردم همزمان به فرآیند انتخابات و جریان انقلابی برای تغییر وضع موجود، مؤیدی دیگر برای دولت جدید است. انتخابات این درسآموزی را داشت که گفتمان انقلاب همچنان برای حل مشکلات در جامعه معتبر است. انتخابات اخیر نشان داد مشارکت بیش از آنکه به دوقطبیسازیهای کاذب و غلط و همچنین رقابت سیاسی در انتخابات ربط داشته باشد به رضایتمندی اجتماعی وابسته است.
د-دولت برای آغاز به کار نیاز به راهبرد جدید ندارد. چندین سال است که رهبر حکیم انقلاب با نگاه جامع و کلان نگر خود مؤلفه «اقتصاد مقاومتی» را که مبتنی بر تقویت تولید ملّی است بهعنوان بهترین راه پیشرفت اقتصادی کشور مطرح میکنند و علاوه بر تعیین راهبرد کلی در این حوزه، هرساله بر اساس این نگاه، مسائل و مشکلات اقتصاد را بهطور جزئی رصد کرده و برای حل آنها، از مسئولین مطالباتی داشتند.
اصلاح نظام بانکی و جلوگیری از سوءاستفادههای بانکی، جلوگیری از واردات بیرویه، جلوگیری از خصوصیسازیهای غلط در عین تأکید بر خصوصیسازیهای اصولی و حفظ ارزش پول ملّی، بخش مهمی از این مطالبات در حوزه اقتصاد است. مبتنی براین نکات و انتظارات، چشمانداز دولت سیزدهم را باید در تلاش برای تحقق گامهای زیر دید، با این امید که دولت سیزدهم بتواند دولت تراز اسلامی که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم ابعاد آن را ترسیم نمودهاند، محقق کند:
۱- التزام عملی به شعارهای انقلاب، اهتمام به حفظ ارزشهای انقلاب و حمایت از جریان انقلابی کشور؛
۲- تهیه برنامههای اجرایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و پیگیری اجرای آن باقدرت و نشاط کاری و احساس مسئولیت؛
۳- مقابله با هرگونه رانتخواری و فساد اداری و اقتصادی و نظارت دقیق بر عملکرد دستگاهها برای جلوگیری از شکلگیری کانونهای فساد خیز؛
۴- دل بریدن از بیگانگان و اتکا به درون؛
۵- جوانگرایی در عرصه مدیریتی کشور و زمینهسازی برای حضور آنان؛
۶- باورمندی به مبانی نظام اسلامی و داشتن روحیه انقلابی در انجام کارها؛
۷- مدیریت جهادی با تلاش مجاهدانه و خدمات شبانهروزی؛
۸- پاسداری از آزادی و استقلال کشور و ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی و دوری از سبک زندگی غربی؛
۹- پاکدستی و ساده زیستی و حاکم نکردن نگاه مادی به مقام و مسئولیت؛
۱۰- عمل به قانون اساسی و وفاداری به تعهدات ناشی از سوگند به قانون اساسی؛
۱۱-... و دهها ویژگی دیگر که لازمه یک دولت تراز گام دوم انقلاب است و آقای رئیسی باید خود را آماده تشکیل چنین دولتی کند.
سایر اخبار این روزنامه
پلیس تروریستهای لندن!
این منطقه ممنوعه قدرت «شایسته» فروپاشی است!
شلیک اخطار به امریکا
مانع توافق بروکراسی پارلمانی یا خباثت امریکایی؟!
چشمانداز دولت سیزدهم
غایبان انتخابات هم امروز امیدوار هستند
دلتای کرونا در چله تابستان
این ۹۰ درصد گمراهکننده!
ارتباط دستگاه قضایی با رسانه از وقوع جرم پیشگیری میکند
دلار پای خود را از گلیم ۲۵ هزار تومان فراتر گذاشت
مبارزه با مفاسد اقتصادی سرعت میگیرد
بازگشت امریکا به برجام، اقتصاد ایران را متحول نمیکند
خدماترسانی به منطقه رواسان تبریز به همت زوج جهادگر
لقمه گلوگیر وزارت ورزش برای باشگاههای دولتی