روزنامه ابتکار
1400/04/12
با حکم رهبر انقلاب رئیس قوه قضائیه منصوب شد سکان هدایت قوه قضائیه در دستان حجت الاسلام اژهای
رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی محسنی اژهای را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند.
متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ غلامحسین محسنی اژهای دامت تاییداته
اکنون که جناب آقای رئیسی با رای ملت ایران توفیق خدمت در جایگاه ریاست جمهوری اسلامی ایران یافتهاند، با تشکر فراوان از خدمات ارزندهی ایشان در مدت مسئولیت قضائی و کارنامهی افتخارآمیزی که در پایهگذاریِ اقدامات ماندگار از خود به جای گذاشتهاند، جنابعالی را که علاوه بر صلاحیتهای قانونی، برخوردار از تجربهی گرانبها و شناخت عمیق و سابقهی درخشان در امر قضا میباشید، بر اساس اصل یکصد و پنجاه و هفت، به ریاست قوهی قضائیه منصوب میکنم.
انتظار اینجانب، اولاً: اهتمام جدّی به ماموریتهای اساسی دستگاه قضا در قانون اساسی است، یعنی گسترش عدالت، و احیاء حقوق عامّه، و تامین آزادیهای مشروع، و نظارت بر حسن اجرای قوانین و پیشگیری از وقوع جرم، و نیز مبارزهی قاطع با فساد.
و ثانیاً: ادامه رویکرد تحوّلی و اجرای سند تحول موجود با اهتمام ویژه.
و ثالثاً: گسترش فناوریهای نوین و تضمین دستیابی آسان و رایگان مردم به خدمات قضائی.
و رابعاً: گماردن نیروهای کارآمد و جهادی و فاضل و صالح در مسئولیتها، و تربیت مدیران شایسته برای سطوح عالی و میانی قضائی و اداری.
و خامساً: ارج نهادن به خدمات قضات پاکدامن و حفظ عزت و منزلت ایشان، و متقابلاً برخورد قاطع با معدود افراد متخلّف.
و سادساً: ارتباط با متن مردم و حضور در میان آنان که دارای برکاتِ بسیار است.
توفیقات جنابعالی و همکارانتان را از خداوند متعال مسالت میکنم و امیدوارم خدمات شما موجب رضای خدا و خلق گردد. بحوله و قوّته.
پیام رئیسی به اژهای
رئیسجمهوری منتخب، طی پیامی انتصاب حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به سمت ریاست قوه قضائیه را تبریک گفت و آمادگی خود و دولت آینده را جهت همکاری و کمک به تحقق ماموریتهای دستگاه قضایی اعلام داشت.
در متن پیام سید ابراهیم رئیس آمده است: انتصاب شایسته جنابعالی از سوی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی به سمت ریاست قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، با توجه به سوابق درخشان علمی، عملی و قضایی و داشتن روحیه انقلابی برای جنابعالی و نظام قضایی ایران اسلامی مبارک و مایه خیر و برکت است.
رئیسی افزود: اینجانب ضمن تبریک اعتماد معظمله و انتخاب جنابعالی، به آن برادر عزیز، با تاکید بر لزوم تعامل و همکاری بیش از پیش قوای سهگانه در جهت پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران و خدمترسانی به مردم این مرز و بوم، آمادگی خویش و دولت آینده را جهت همکاری و کمک به تحقق ماموریتهای قوه قضائیه اعلام میدارم.
وی اظهار کرد: توفیق بیش از پیش جنابعالی را در اجرای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و استمرار، تحول و ارتقای قوه قضائیه از خداوند متعال خواستارم.
روحانی به محسنی اژهای تبریک گفت
رئیس جمهوری در پیامی انتصاب حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای به سمت ریاست قوه قضائیه را تبریک گفت.
به گزارش ایسنا، متن پیام حسن روحانی به این شرح است:
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای غلامحسین محسنی اژهای (دامت توفیقاته)
با سلام و تحیت
انتصاب شایسته جنابعالی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به سمت ریاست قوه قضائیه را که نشان دهنده، کارآمدی و تجارب مدیریتی ارزشمندتان به ویژه در عرصه فعالیتهای قضایی است، تبریک و تهنیت میگویم.
در شروع گام دوم انقلاب اسلامی و در شرایط حساس کنونی که کشور با دشمنی قدرتهای خودکامه و استکباری مواجه است و جنگ اقتصادی و روانی آنان با هدف ایجاد شکاف در صفوف ملت و همبستگی نظام و مردم، هر روز ابعاد تازهای به خود میگیرد، نقش بی بدیل قوه قضائیه در تقویت سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی و تعمیق ارزشهای اسلامی اهمیت مضاعفی دارد.
امیدوارم با حسن تدبیر جنابعالی در راس دستگاه قضائی، شاهد آثار و برکات فراوانی در زمینه گسترش عدالت اجتماعی بدور از هرگونه مسائل جناحی و حزبی، احقاق حقوق عمومی و شهروندی، اهتمام بیشتر در حفظ کرامت انسانی و ایجاد امنیت بیشتر برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری در کشور باشیم.
همچنین ضمن قدردانی از خدمات و تلاشهای ارزنده و ماندگار ریاست پیشین قوه قضائیه، توفیق روزافزون شما را در تحقق منویات مقام معظم رهبری و خدمت بیشتر به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، از درگاه خداوند متعال مسالت دارم.
زندگینامه، سوابق و مواضع رئیس جدید قوه قضائیه
مرکز رسانه قوه قضائیه نگاهی به زندگینامه و سوابق قضایی و اجرایی و مواضع محسنی اژهای رییس جدید قوه قضائیه داشته است.
به گزارش ایسنا، مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد:
«رئیس جدید قوه قضائیه متولد ۱۳۳۵ در روستای اژیه واقع در «بخش جلگه» از توابع اصفهان است؛ این روستا در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل به شهر میشود.
غلامحسین محسنی اژهای در این روستا در خانهای که پدری کشاورز و مادری خانهدار با ۷ فرزند، ۴ دختر و ۳ پسر درآن زندگی میکردند، در فضایی آکنده از عشق و ارادت به ائمه اطهار و پایبندی کامل به شعائر دینی، رشد و نمو مییابد.
پدر غلامحسین محسنی اژهای معروف به شیخ اسماعیل در کنار کشاورزی، فردی اهل مطالعه، آشنا با علوم اسلامی کتب و نشریات اسلامی و در ارتباط مداوم با روحانیون معتمد مردم، جزو فعالین مجالس مذهبی و اهل بیت علیهم السلام و همچنین سخنران محافل و مجالس مذهبی بود.
وی از پیش از انقلاب اسلامی از مقلدین امام خمینی (ره) محسوب میشد و در هشت سال دفاع مقدس به دفعات در جبهههای دفاع از میهن اسلامی نیز حضور داشت.
زندگی روستایی، از غلامحسین محسنی اژهای شخصیتی فعال و پویا و متکی به نفس و در عین حال ساده و صمیمی میسازد؛ بطوری که چنین وجوهی از شخصیت وی، بعدها در دوران عالیترین مسئولیتهای قضایی، در سادگی و بیپیرایگی او در مجالست با همکاران نمود مییابد و از یک مدیر عالی قضایی، چهرهای صمیمی، مردمی و رسانهای میسازد که تبلور آن در مقام سخنگویی دستگاه قضایی و ارتباط و معاشرت با اهالی رسانه و طیفهای مختلف از جمله دانشجویان متجلی میشود.
غلامحسین در حالی که دوران نوجوانی را سپری میکند در سن ۱۶ سالگی به تشویق پدر که ارادتی تام به ساحت ائمه معصومین(ع) داشت و همینطور توصیه خاص حجت الاسلام و المسلمین سید حسن بهشتی نژاد امام جمعه موقت اصفهان، به تحصیل علوم دینی روی میآورد و در حوزه علمیه اصفهان به تحصیل مشغول میشود.
حجت الاسلام و المسلمین بهشتی نژاد در ۲۱ رمضان سال ۱۴۰۰ قمری (سوم مرداد سال ۶۰) توسط تروریستهای گروهک منافقین به همراه فرزند ۱۰ ساله اش در منزل مسکونی خود ترور و به شهادت رسید.
غلامحسین محسنی اژهای بعد از مدتی برای ادامه تحصیلات حوزوی به قم میرود و در مدرسه حقانی که یکی از پایگاههای مهم مبارزه با رژیم طاغوت و مورد توجه شهید بهشتی بوده است، به علم اندوزی میپردازد و در این مسیر با چهرههای شاخص انقلاب از جمله معمار نظام قضایی انقلاب اسلامی، «شهید قدوسی» آشنا میشود.
حضور وی در کانون مبارزات روحانیت علیه رژیم ستمشاهی در دوران طلبگی ادامه دارد؛ بطوریکه در زمان یکی از حملات رژیم ستمشاهی به مدرسه فیضیه در سال ۵۴، وی که طلبهای جوان و انقلابی است، در این مدرسه حضور دارد و آن صحنههای خوفناک و جنایتبار را از نزدیک مشاهده میکند، و در همین سال یک بار هم دستگیر میشود.
در ۲۰ سالگی و در عنفوان جوانی، وقتی او هنوز دوران طلبگی را طی میکند، دو سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، با دختری که در خانوادهای روحانی رشد و نمو یافته بود، ازدواج میکند که حاصل آن ۴ فرزند، یک دختر و ۳ پسر است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی غلامحسین محسنی اژهای در اواخر سال ۵۸ به توصیه و دعوت شهید قدوسی به تهران میآید و در دادگاه انقلاب اسلامی مشغول به کار میشود.
اقدامات موثر و دقیق قضائی اژهای در این سالها باعث شد وی در سال ۶۴ به عنوان نماینده قوه قضائیه در وزارت اطلاعات معرفی شود که جایگاهی مهم و حساس محسوب میشود.
در روند فعالیتهای قضایی، غلامحسین محسنی اژهای پروندههای سنگین وپیچیدهای از صاحب منصبان و دانه درشتها را پیگیری کرده که از آن جمله میتوان به پرونده فاضل خداد، غلامحسین کرباسچی و مهدی هاشمی اشاره کرد.
رسیدگی و مدیریت به همه جوانب و اطراف پروندهها در کنار توجه و تدبیر ویژه در مبانی حقوقی از ویژگیهای رسیدگیهای قضایی قاضی القضات کشور است.
وی در سال ۱۳۶۵ عهدهدار پرونده سنگین «مهدی هاشمی» میشود که علاوه بر طولانی بودن جریان رسیدگی و پیچیدگی پرونده، فشارهای سنگین سیاسی از سوی دفتر آقای منتظری که در آن هنگام منصب قائم مقام رهبری را داشته نیز بر او کارساز نمیشود و روند رسیدگی به پرونده را تحت تاثیر قرار نمیدهد.
پرونده فاضل خداداد، عرصه دیگری از فعالیتهای قضایی رئیس جدید قوه قضائیه در دهه ۷۰ است. این پرونده به دلیل آنکه در زمان خودش بزرگترین پرونده مفاسد اقتصادی محسوب میشده و بازتاب رسانهای و اجتماعی بسیار گستردهای دارد و از سوی دیگر بدلیل آنکه جریان دادگاه آن از رسانه ملی نیز پخش میشود حساسیت بالایی دارد و با صدور شجاعانه اولین حکم قاطع برای یک مفسد رانتخوار اقتصادی، وجهه مبارزه با فساد را به کارنامه غلامحسین محسنی اژهای میافزاید.
پرونده کرباسچی، شهردار اسبق تهران نیز از جمله پروندههای بسیار سنگین محول شده به اژهای است که بدلیل فعال نبودن دادسراها در آن مقطع و فقدان کیفرخواست، نقش قاضی در آن بسیار پررنگ بوده است.
پخش سراسری جریان آن دادگاه از رسانه ملی، علاوه بر صفت ضد فساد بودن، چهره یک قاضیِ مسلط، دقیق، خوشبیان و آگاه از غلامحسین محسنی اژهای را در اذهان عمومی شکل میدهد مدیریت و قضاوت در مورد دهها پرونده مهم و کلان حساس ملی در امتداد اقدامات قاضی القضات کشور قرار داشته است.
محسنی اژهای در دولت نهم به عنوان وزیر اطلاعات انجام وظیفه میکند که نهایتا پس از اختلافنظر با رئیس جمهوری وقت بر سر موضوع اطاعت از ولایت و همچنین یکی از نزدیکان رئیس جمهوری، به این مسئولیت پایان داده میشود.
سمتهای مختلفی همچون مسئولیت دادسرای امور اقتصادی تهران، مسئولیت مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت، دادستان کل ویژه روحانیت، دادستان کل کشور، معاونت اول قوه قضائیه، سخنگوی دستگاه قضا و عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام در کارنامه رئیس جدید قوه قضائیه دیده میشود.
گفتنی است رئیس جدید قوه قضائیه سالها به عنوان دادستان کل کشور و وزیر اطلاعات که مجتهد بودن لازمه داشتن مسئولیت در این مناصب است فعالیت داشته است
وی همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق بینالملل نیز هست تا این دو درجه علمی از وی شخصیتی ویژه در علوم حوزوی و دانشگاهی بسازد.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای از سال ۸۵ عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است.
همچنین تحصیلات دانشگاهی و توجه ویژه به اهمیت افکار عمومی و نخبگانی جامعه باعث شده که اژهای حضور در مجامع و نشستهای ویژه دانشجویان را در هر فرصتی مغتنم شمرده و ارتباطی گسترده و وثیق با بدنه دانشگاهی و دانشجویی کشور داشته باشد.
بیان رئیس جدید قوه قضائیه در تبیین مسائل، رویکردها و رخدادهای قضایی برای جامعه علمی و دانشگاهی کشور، آن هم در دورانی که قوه قضائیه بوسیله رسانههای معاند در معرض اتهامات واهی قرار گرفته و کمتر کسی تن به حضور در مجامع دانشجویی میداد، دانشجویانی که در نشستهای وی حضور داشتهاند، وی را از جنس خود و هم دل و هم داستان با دغدغههای عدالت خواهانه خویش توصیف میکنند.
بصیرت، دانش عمیق حقوقی در ابعاد حوزوی و دانشگاهی، تجربه طولانی در دستگاه قضائی و شناخت کامل از ساختار و نقاط قوت و ضعف این مجموعه، بیان گویا و رسا، شناخت دقیق جریانهای اجتماعی و سیاسی کشور و روحیه مردمی و اجتماعی غلامحسین محسنی اژهای وی را در قامت رئیسی تحول خواه و مدیری جهادی برای قوه قضائیه مطرح کرده که قادر خواهد بود مسیر اصلاحات قضائی را با قوت ادامه دهد.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» طرح جدید مجلس در خصوص ممنوعیت رمزارزها به عنوان ابزار پرداخت را بررسی کرد
راهکارهایی برای ایجاد رمزارز ملی
محمدعلی وکیلی
مرزها در حد یک خط ارتباطی باریک شده
کرونای دلتا از جنوب کشور در حال گسترش است؟
ویروس دلتا در یک قدمی شیوع گسترده
چرا کتابهای روانشناسی زرد پرطرفدارند؟
سراب راه خوشبختی
وضعیت در افغانستان پیچیده شد
احتمال فتح کابل به دست طالبان
نیاز به شروع قدرتمند برای صعود به جامجهانی قطر
قرعه نسبتا خوب برای سومین صعود متوالی
چالش صنعت دامپروری با بخشنامه حل نمیشود!
سرکوب قیمت، سنگری برای پنهان کردن سوءمدیریت
با حکم رهبر انقلاب رئیس قوه قضائیه منصوب شد
سکان هدایت قوه قضائیه در دستان حجت الاسلام اژهای
راه اندازی سامانه معرفی مدیران دولت به رئیس جمهوری منتخب
حسن روحانی:
اصل، داخل است اما بدون نگاه به خارج هم نمی شود
روانچی در نشست شورای امنیت:
برجام باید اجرا شود و جایگزین بهتری نیز وجود ندارد
واکنش حماس به حمله رژیم صهیونیستی به غزه
تلاش رژیم صهیونیستی نمایشی است
کنکور اصولگرایان؛ خطای قالبی اصلاحطلبان