افزایش ۷/۲درصد مرگ‌های کرونایی

آن طور که دبیر کل سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده، سویه دلتای کرونا در ۹۸ کشور شناسایی شده‌است و به‌سرعت در حال تبدیل شدن به گونه غالب در بسیاری از کشورهاست. در ایران هم پیک پنجم از موج اول کرونا با سویه غالب کرونای دلتا یا هندی در کشور در حال فراگیری است. در طول هفته گذشته همه آمار‌های کرونایی افزایشی بوده و با افزایش ۲/۱۳ درصدی تعداد بیماران سرپایی کرونا مثبت، افزایش ۱۱ درصدی بیماران بستری و افزایش ۲/۷ درصدی در بیماران فوت شده مواجه بوده‌ایم. همچنین اوضاع سیستان و بلوچستان همچنان بحرانی است. این استان با اختلاف فراوان با میزان میانگین کشوری، شاهد بالاترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری در کشور بوده و پس از آن استان‌های یزد و هرمزگان بالاترین میزان موارد مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را داشتند. حالا با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا بنا شده تا در شهر‌های قرمز تنها مشاغل نوع یک مجاز به فعالیت باشند. با وجود این روز گذشته در حالی که بنا بود بازار تهران تعطیل باشد، اما تمام حجره‌های بازار باز بود! تابستان با سویه جهش یافته دلتای کرونا همراه شد. به گفته تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت سویه دلتای کروناویروس که دست کم در ۹۸ کشورجهان گسترش پیدا کرده، به سرعت در حال تبدیل شدن به گونه غالب در بسیاری از کشورهاست. حالا مدتی است سر و کله این ویروس در ایران هم پیدا شده و نیمی از استان‌های کشور را زیر پا گذاشته‌است. آمار‌های کرونایی هم شکل افزایشی گرفته‌است. در ۲۴ ساعت منتهی به روز یک‌شنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۷۸۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۹۵ نفر از آن‌ها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۸۱۸ نفر رسید. در همین زمان، ۱۶۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۴ هزار و ۷۹۲ نفر رسید. در حال حاضر ۹۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. به گفته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا طبق تصمیم این ستاد بنا شده تا تنها مشاغل ضروری مثل داروخانه، نانوایی، مطب و سوپرمارکت باز باشند.
رشد ۲/۷ درصدی فوتی‌های کرونایی
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش ۲/۱۳ درصدی بیماران سرپایی کرونا مثبت، افزایش ۱۱درصدی بیماران بستری مبتلا به کووید۱۹ و افزایش ۲/۷ درصدی در بیماران فوت شده در کشور خبر داد.


در هفته گذشته، استان سیستان و بلوچستان با اختلاف فراوان با میزان میانگین کشوری، شاهد بالاترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری در کشور بوده و پس از آن استان‌های یزد و هرمزگان بالاترین میزان موارد مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را داشتند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «شدت بروز بیماری در حال حاضر در استان سیستان و بلوچستان از زمان شیوع بیماری در این استان بی‌سابقه است و موج فعلی بیماری در این استان به مراتب بزرگ‌تر و سهمگین‌تر از موج‌های قبلی است.»
وی ادامه داد: «میزان عمل به توصیه‌های بهداشتی در کشور با کاهش نسبت به هفته‌های اخیر، به حدود ۶۹ درصد رسیده و استان‌های آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان دارای پایین‌ترین میزان عمل به توصیه‌های بهداشتی در کشور هستند.»
لاری از تمامی مردم خواست برای پیشگیری از انتشار بیشتر کرونا از سفر‌های تابستانی پرهیز کنند.
پیشگیری از انتشار ویروس با اعمال محدودیت‌ها
حالا علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت کرونای تهران در نامه‌ای خطاب به استاندار تهران با توجه به قرمزشدن وضعیت کرونا در تهران، خواستار اجرای محدودیت‌های کرونایی در پایتخت شده‌است.
علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم با بیان اینکه ما نباید اجازه دهیم که ویروس پخش شود و بعد بخواهیم اقدامی کنیم، تأکید کرد: «نباید اجازه دهیم که چنین ویروسی با چنین خصوصیاتی پخش شود و بعد روی بیمارستان‌ها و کادر درمان‌مان فشار وارد شود و منجر به خستگی آن‌ها و از دست دادن منابع شود. بعد هم این اتفاق می‌افتد که بیمار از این بیمارستان به آن بیمارستان معطل و سرگردان می‌شود و خود این موضوع هم می‌تواند منجر به پخش بیشتر ویروس شود. بنابراین باید محدودیت‌ها را زودتر از این اعمال می‌کردیم و اکنون هم باید قوی‌تر این اقدام را انجام داده و سرعت واکسیناسیون هم بالا رود.»