راهکار روحی روانی کشتی که می‌تواند سرمشق باشد

بدون شک برای رسیدن به سکو و مدال المپیک باید سخت تلاش کرد، اما تمام این تلاش‌ها در تمرین کردن برای رسیدن به آمادگی ایده‌آل جسمانی یا حتی فراهم بودن شرایط و امکانات و زیرساخت‌های لازم خلاصه نمی‌شود. صدالبته که تمرین کردن اصولی، برپایی اردو‌های تمرینی، حضور در مسابقات متعدد و فراهم بودن امکانات لازم و ضروری است، اما همه این مسائل زمانی جواب می‌دهد که ورزشکار از لحاظ روحی روانی نیز شرایط مساعدی داشته باشد. مسئله‌ای که فدراسیون کشتی از آن غافل نیست.
همدلی در کشتی را این روز‌ها به وضوح می‌توان دید. درست زمانی که رئیس فدراسیون سعی دارد با دعوت از مدال‌آوران و کشتی‌گیرانی که سابقه حضور در المپیک را داشتند، دو‌بنده‌پوشان را از لحاظ روحی روانی نیز برای حضوری پرقدرت در توکیو آماده کند، با استقبال قهرمانان سابق کشتی ایران مواجه می‌شود که بی‌هیچ منتی حاضرند تمام تجربیات و شناخت خود از المپیک را در اختیار کشتی‌گیرانی بگذارند که کمتر از یک ماه دیگر قرار است در آوردگاهی بزرگ روی تشک بروند.
پهلوانی به ایستادن روی سکو‌های قهرمانی و دستیابی به گردن‌آویز‌های طلا نیست. پهلوانی، یعنی حضور امروز در اردو‌های تمرینی دوبنده‌پوشانی که تشنه شنیدن تجربیات و خاطرات پیشکسوتانی هستند که سال‌ها پیش حضور در المپیک را تجربه کرده‌اند و خاطرات‌شان می‌تواند راهکاری برای جوانانی باشد که امروز در آستانه حضور در یکی از بزرگ‌ترین رقابت‌های ورزشی دنیا قرار دارند.
دعوت دبیر از مدال‌آوران سابق المپیک برای بالا بردن روحیه و انگیزه کشتی‌گیران اعزامی به المپیک نشان می‌دهد که رئیس فدراسیون در واپسین روز‌های باقیمانده تا المپیک توکیو علاوه بر فراهم کردن شرایط و امکانات، حواسش به نیاز‌های روحیه روانی و مسائل انگیزشی تیم نیز هست. نیازی که حضور قهرمانانی، چون منصور برزگر، علیرضا حیدری و دیگر مدال‌آوران و کشتی‌گیران المپیکی ایران می‌تواند آن را برطرف کند.


تجدید خاطرات منصور برزگر در خانه کشتی در جمع ملی‌پوشان اعزامی به المپیک می‌تواند همان اهرم فشاری باشد که دوبنده‌پوشان المپیکی ایران برای کسب موفقیت در توکیو بدان نیاز دارند. ملی‌پوشانی که تا به امروز برای رسیدن به شرایط ایده‌آل بدنی از جان مایه گذاشته‌اند، اما حالا علاوه بر آمادگی فیزیکی نیازمند آمادگی روحی روانی نیز هستند. ورزشکارانی که هم‌صحبتی آن‌ها با مدال‌آوران المپیکی ایران می‌تواند آن‌ها را با جو و شرایط بزرگ‌ترین رویداد ورزشی دنیا آشنا کند تا بعد از حضور در المپیک به لحاظ روحی روانی دچار آسیب نشوند. علاوه بر آن حضور پیشکسوتانی، چون برزگر و حیدری در اردوی تیم‌های ملی کشتی می‌تواند برای کشتی‌گیران اعزامی ایران دلگرمی باشد. دلگرمی که از سوی جامعه کشتی و پیشکسوتانی که هم‌صحبتی با آن‌ها و استفاده از تجربیات باارزشی که طی سال‌ها جمع‌آوری کرده‌اند، باعث بالا رفتن روحیه و انگیزه ملی‌پوشان المپیکی خواهد شد.
ورزشکاران المپیکی ایران در این واپسین روز‌های باقیمانده تا رقابت‌های توکیو در کنار تمرینات فیزیکی، نیازمند حمایت‌های روحی روانی هستند و این چنین راهکار‌هایی می‌تواند باعث دلگرمی آن‌ها شود و روحیه و انگیزه‌های‌شان را تا حد زیادی بالا ببرد، خصوصاً که تعوق یک‌ساله المپیک و همه‌گیری کرونا طی دو سال اخیر صدمات روحی بسیاری به ورزشکاران زده است. ورزشکارانی که حالا در آستانه المپیک به دلیل تمرینات پرفشار نیازمند حمایت‌های روحی روانی و همچنین آشنایی با جو المپیک هستند و این‌چنین حمایت‌های همدلانه می‌تواند انگیزه و روحیه‌ای مضاعف باشد برای آن‌ها تا در بهترین شرایط برای کسب موفقیت راهی توکیو شوند. راهکاری که فدراسیون کشتی برای بالا بردن روحیه و انگیزه ملی‌پوشان اعزامی به توکیو در پیش گرفته و می‌تواند سرمشقی برای دیگر فدراسیون‌ها نیز باشد.