روزنامه جوان
1400/04/17
عیارسنجی مدیران در دولت تراز انقلاب
پس از چهار دهه پر فراز و نشیب و پیشرفتهای شگرف و بعضاً معجزه آسا در حوزههای علمی و فناوری در زمینههای نانو، هستهای، هوافضا، سلولهای بنیادی، ژنتیک، صنایع پیشرفته دفاعی، صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی، صنایع نیروگاهی، ساخت تونل و سد مردم در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، تشکیل دولت اسلامی و تحقق سومین مرحله از مراحل پنجگانه فرایند تحقق اهداف انقلاب اسلامی (که مقام معظم رهبری در ۲٤ مهرماه سال ۱۳۹۰ در جمع دانشگاهیان کرمانشاه بیان فرمودند) را بهعنوان تنها راه برون رفت از وضع موجود و غلبه بر مشکلات کشور مطالبه کرده و با اعتماد به دولت آیتالله رئیسی به تشکیل دولت تراز انقلاب اسلامی امیدوار شدهاند. این حقیقتی انکارناپذیر است که مردم در انتخابات اخیر به ملاکهایی همانند ژن خوب، آقا زادگی، ثروت، ارتباط نزدیک با مسئولان، رانت، تفکرات و زد و بندهای سیاسی پشت پا زده و نه گفتهاند.تحقق مطالبه عمومی مردم در تشکیل دولت اسلامی، مستلزم پیشبینی و فراهم آوردن الزامات تحقق دولت اسلامی مورد انتظار مردم است. از مهمترین الزامات تحقق چنین دولتی، بکارگیری سرمایه انسانی و مدیران تراز انقلاب اسلامی است. تردیدی نیست که تشکیل دولت اسلامی منحصر در شخص رئیسجمهور نبوده و همه مدیران دولت در جای جای کشور را شامل میشود. دولت اسلامی هزاران مدیری را شامل میشود که در عرصههای مدیریتی در سطح کشور (از دهداری و بخشداری بهعنوان کوچکترین واحد سیاسی و از مدیران ادارات و سازمانهای محلی، استانی و کشوری تا وزرا و معاونان رئیسجمهور) به انجام وظایف محوله مشغول خواهند شد. زمان آزمون و خطا گذشته و چنانچه بخشی از مدیران مجموعه دولت سیزدهم واجد ویژگیهای مدیران تراز انقلاب نباشند، تشکیل دولت تراز انتظاری واهی و آرزویی دست نایافتنی بوده و ناامیدی و بی اعتمادی مردم به نظام اسلامی را بیشتر خواهد کرد. مدیریتِ بکارگیری افراد در دولت اسلامی باید مبتنی بر شناخت قابلیتها و شایستگیها باشد. خوشبختانه رئیس دولت سیزدهم نیز با درک این مهم و به منظور شناسایی و جذب مدیران تراز انقلاب، اقدام به راه اندازی سامانه «یاران رئیسی» نموده و «کارآمدی»، «فسادستیزی»، «روحیه انقلابی» و «مردمی بودن» را از جمله مهمترین ویژگیها مورد تأکید قرار داده است، اما ویژگیهای مدیران تراز منحصر در آنها نیست. ایران قوی دولت قوی میخواهد و دولت قوی مدیران قوی، شجاع، مؤمن، انقلابی، خستگی ناپذیر، دانا، متخصص و پاکدست میخواهد.
مجموعه افرادی که بهعنوان همکار دولت انقلابی ایفای نقش نموده و انجام وظیفه میکنند، بر اساس دیدگاههای امامین انقلاب، قانون اساسی و مبانی نظری انقلاب اسلامی باید دارای شاخصها و ویژگیهای زیر باشند:
۱ ـ داشتن سوابق مثبت در حوزه فسادستیزی و پاکدستی. ۲ - مؤمن، معتقد و وفادار به اصول، مبانی، آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی. ۳ - هدفگیری آرمانهای انقلاب و داشتن همّت بلند برای رسیدن به آنها. ٤ - اعتقاد راسخ به نظام ولایی و در عمل ولایتمحور و خود را سرباز نظام دانستن. ۵ - پایبندی به استقلال کشور در همه زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... ۶ - داشتن تقوای دینی و سیاسی. ۷ ـ داشتن توان علمی، تجربه و تخصص بالا متناسب با گام دوم انقلاب و دولت تراز انقلاب. ۸ ـ حساسیت در برابر دشمن و درک عمیق از موقعیت انقلاب و نظام اسلامی. ۹ ـ دشمن شناسی و داشتن درک قوی نسبت به تهدیدات، نقشههای دشمنان و جبهه استکبار. ۱۰ - داشتن روحیه جوانی و رویکرد روحیه خدمت خالصانه به مردم. ۱۱ - داشتن روحیه ضدیت با غربگرایی و غربزدگی و افراد با روحیه: «مرعوب»، «مجذوب»، «مطلوب» و «همکار» غرب. ۱۲ - داشتن روحیه خدمتگزاری به مردم و تلاش واهتمام جدی برای گرهگشایی از مشکلات کشور و مردم. ۱۳ـ تنفر از اشرافیگری و روحیه عافیتطلبی، دنیاگرایی و ثروت اندوزی. ۱۴- داشتن مرزبندی شفاف و آشکار با جریانات ضدانقلابی، مخالفان و معاندان انقلاب و نظام. ۱۵- اعتقاد عملی به مدیریت جهادی و تفکر بسیجی. ۱۶- معتقد به دیپلماسی مقاومت و ایستادگی در برابر استکبار و عدم تبعیت از کفار. ۱۷ - معتقد و مؤمن به مبارزه با نفوذ دشمنان در هر شکل آن. ۱۸ - معتقد و مؤمن به استفاده حداکثری از ظرفیتهای داخلی و اقتصاد مقاومتی و داشتن تجربه در حوزه اقتصاد مقاومتی. ۱۹ ـ مؤمن به آرمانها و خط و سیره حضرت امام راحل (ره). ۲۰ - معتقد به مبارزه جدی و تمام عیار با تحریفکنندگان شخصیت و راه امام راحل. ۲۱- داشتن روحیه امانتداری و خوش سابقه در حفظ، حراست و صیانت از بیتالمال و حقوق مردم. ۲۲ - پیشتاز در مبارزه با هر نوع رانتخواری، خاصهخواری و دستاندازی به بیتالمال در حیطه مسئولیتی خود. ۲۳- پیشگام در مبارزه جدی با انواع مفاسد مالی، اقتصادی و اخلاقی. ۲۴- باور قلبی به پیشرفتهای علمی و فناورانه کشور و داشتن عزم جدی برای سرعتبخشی به پیشرفتهای کشور با تکیه به تواناییهای داخلی. ۲۵- صادق بودن با مردم در تمامی موضوعات و مسائل. ۲۶ - داشتن روحیه شفافیت و پاسخگویی درباره عملکرد خود. ۲۷- داشتن شرح صدر بالای مدیریتی در برخورد با موضوعات و مسائل و مشکلات مدیریتی. ۲۸- فقدان هر گونه سابقه تابعیت، علاقهمندی، دلبستگی و دلدادگی به دولتها و گشورهای بیگانه ۲۹ - اعتقاد راسخ و عملی به فصلالخطاب دانستن حضرت امام خامنهای در همه مسائل و موضوعات. ۳۰ - و به طور کلی باید (به ویژه در بین جوانان کشور) در جستوجوی افرادی بود که به داشتن «علم و دانش»، «تدین»، «حسن تدبیر»، «سعه صدر»، «نظم و انضباط»، «حسن سابقه»، «داشتن پشتکار»، «داشتن قدرت تشخیص و تجزیه و تحلیل»، «آینده نگری»، «قدرت و توانایی»، «قاطعیت»، «شجاعت»، «تجربه کاری» شهرت داشته باشند.
جمهوری اسلامی این روزها برای «تحقق اهداف والای انقلاب»، «تقویت روحیه امید و افزایش اعتماد مردم»، «خنثیسازی تحریمهای ظالمانه دشمن»، «رفع محرومیتها»، «رفع مشکلات معیشتی مردم»، «فسادستیزی و توزیع عادلانه منابع»، «عدالت ورزی»، «نشان دادن قدرت کارآمدی نظام دینی» و... بیش از پیش به مدیرانی با ویژگیهای مذکور نیاز دارد.
سایر اخبار این روزنامه
نخبهکشی در آزمون کارنامه سبزها
حالا که تصویب کردید، ابلاغ هم بکنید!
خادم ملت ومقتدر مقابل دشمن
عیارسنجی مدیران در دولت تراز انقلاب
راهاندازی دومین خط تولید کووایران برکت
عدالت دال مرکزی گفتمان دولت سیزدهم
شوک فلزی به وین
میزبانی تهران از نشست بینالافغانی
امریکا زیر آتش عراقیها
تضمین خواهی از طالبان در مذاکرات تهران
فوتبال هم ناظم اخلاق میخواهد هم معلم اخلاق
«کرونا» تهدید و فرصتی برای گردشگری در دولت سیزدهم
دکل حاشای قطعی برق بلند است!