ارتش و سپاه بازوان دفاعی کشور، خادمان فدایی ملت

سرویس سیاسی جوان آنلاین: حضور نهاد‌های انقلابی و سازمان‌های نظامی کشور برای کمک‌رسانی به مردم سیستان و بلوچستان و تبدیل کردن یک بحران به فرصتی برای خدمتگزاری بیشتر به مردم نشان می‌دهد در ابعاد کلان هم می‌توان با هم‌افزایی این نیرو‌ها با بقیه مجموعه‌های اجرایی و اداری کشور به خصوص در دولت سیزدهم بسیاری از مشکلات موجود را که تبدیل به دغدغه‌ای برای مردم کشور نیز شده در کوتاه‌ترین زمان ممکن حل کرد. امنیت کلیدی‌ترین و محوری‌ترین نیازمندی یک کشور در هر حوزه‌ای محسوب می‌شود؛ نیازمندی‌ای آنچنان حیاتی و کلیدی که گاه می‌تواند تمام ابعاد زندگی را در یک کشور در هر حوزه‌ای تحت تأثیر قرار دهد.
تقریباً هر مسئله‌ای در صورت عدم‌رسیدگی درست و بموقع چه در حوزه اقتصادی، چه در حوزه اجتماعی و چه در حوزه فرهنگی می‌تواند یه یک بحران تبدیل شود و جامعه را با دغدغه‌هایی فراتر از آن مسئله روبه‌رو کند.
شاید واضح‌ترین نمونه در این باره بحران قطعی برق و کمبود تولید انرژی در کشور باشد. اگر چه این کمبود تنها یک مشکل مقطعی آن هم در یک بازه زمانی یک هفته‌ای بود، اما رسانه‌های معاند خارجی تلاش کردند با استفاده از همین مسئله فضای داخلی کشور را دچار تلاطم کنند، نمونه آن هم خط خبری رسانه‌هایی بود که تلاش می‌کردند این موضوع را تبدیل به یک بحران جدی در جامعه ایران و اغتشاشات غیرقانونی کنند. در چنین شرایطی است که دستگاه‌های اجرایی نیاز به کمک‌هایی فراتر از توان خود دارند تا بتوانند این مشکلات را رفع و رجوع کنند و نقش دستگاه‌های حاکمیتی برجسته‌تر می‌شود.
تجربیات دنیا چه می‌گوید


نقش نیرو‌های نظامی به عنوان ذخیره راهبردی هر نظام سیاسی در دنیا برای رفع مشکلات غیرقابل حل پذیرفته شده است، به عنوان مثال کمتر کسی است که بداند بزرگ‌ترین سازمان پیمانکاری در دنیا، سپاه مهندسی ارتش امریکاست که وظیفه حفاظت و توسعه زیرساخت‌های حیاتی این کشور را بر عهده دارد. هم اکنون این سازمان نظامی که زیر نظر وزارت دفاع امریکا فعالیت می‌کند، وظیفه نگهداری صد‌ها سد، ایجاد خطوط مرزی و نگهداری آن و همچنین بازسازی مناطق مصیب‌زده در اثر سوانح هوایی را بر عهده دارد.
همچنین در دوران همه‌گیری کرونا، زمانی که واکسیناسیون سرتاسری در این کشور آغاز شد، گارد ملی این کشور در کنار نهاد‌های بهداشتی فدرال و ایالتی وظیفه مدیریت واکسیناسیون را بر عهده دارند.
نمونه‌های دیگری از این نقش‌آفرینی را در کشور‌های دیگری همچون برزیل، بریتانیا، هند و چین نیز می‌توان دید. در چین بدون نقش‌آفرینی ارتش این کشور در قرنطینه شهر‌های بزرگ، امکان حل این بحران در این مدت کوتاه وجود نداشت. با در نظر گرفتن تمام این موارد نقش‌آفرینی نهاد‌های نظامی در چنین بحران‌هایی نه تنها پذیرفته شده بلکه جزئی غیرقابل چشم‌پوشی در حل مشکل محسوب می‌شود.
مسئله‌ای که به بحران تبدیل شد
در طول ۱/۵ سال اخیر و از زمان همه‌گیری کرونا بار‌ها و بار‌ها نهاد‌های نظامی به عنوان کمک حال دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی وارد عمل شده‌اند، به عنوان مثال اجرای طرح شهید سلیمانی و پیگیری وضعیت کرونا به صورت خانه به خانه نقش مهمی در مهار پیک‌های قبلی کرونا و کاهش تعداد کشته‌شدگان داشته است. ضدعفونی معابر عمومی و تولید ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده نیز از جمله اقداماتی بود که نهاد‌های نظامی و بازو‌های مردمی آن با اجرای آن‌ها به مهار این ویروس کمک کردند.
در هفته‌های اخیر نیز با همه‌گیری سویه جدید ویروس کرونا فشار زائد‌الوصفی به دستگاه‌ها و نهاد‌های بهداشتی کشور وارد شده است. این سویه جدید به دلیل ایجاد عفونت سنگین و ورود از مرز‌های شرقی بسیاری از مردم را در نقاط جنوبی کشور درگیر کرده است.
کمبود زیرساخت‌ها و مشکلات مربوط به رساندن کمک به روستا‌های دوردست سبب شده است روند گسترش ویروس سرعت بیشتری در این مناطق بگیرد و این مناطق به حوزه‌های قرمز رنگ کرونا اضافه شوند.
این مسئله بغرنج بلافاصله با تبلیغات غیرمنصفانه رسانه‌ای خارجی روبه‌رو شد. در این تبلیغات این گونه وانمود می‌شد که نظام جمهوری اسلامی ایران به دلیل تفاوت‌های قومی و مذهبی به دنبال محروم نگه داشتن این مناطق است، حتی کار به آنجا رسید که نقل‌قول‌های جعلی منتسب به برخی علمای مذهبی منتشر شد که بلافاصله با تکذیب همراه شد. علاوه بر بحران کرونا ماجرای آب نیز با خشکسالی‌های اخیر به مشکلات این مناطق اضافه شد و همین مسئله کار را حساس‌تر از قبل کرد. در چنین شرایطی بود که باز هم نهاد‌های نظامی کشور اعم از ارتش و سپاه برای کمک به مردم بلوچستان وارد عمل شدند.
ارتش و سپاه برای کمک به میدان می‌آیند
اولین قدم را در این باره ارتش جمهوری اسلامی برداشت. امیر سرلشکر موسوی در فرمانی خطاب به امیر سرتیپ حیدری، فرمانده نیروی زمینی و فرمانده میدانی مبارزه با کرونا در ارتش، دستور داد در امدادرسانی به خواهران و برادران عزیز سیستان و بلوچستان به ویژه در تأمین نیاز آب، شتاب کنند.
در پی این دستور تیپ ۱۸۸ و ۱۵۸ نیروی زمینی ارتش با استفاده از پنج تانکر ۵ هزار لیتری آب‌رسانی به مناطق روستایی ملادادی بخش هیرمند شهرستان زابل را آغاز کردند.
همچنین نیروی زمینی ارتش تانکر‌های ۲۰۰ لیتری آب به روستاییان این مناطق اهدا کرد. یگان‌های نیروی زمینی ارتش نیز خدمات پزشکی و درمانی به مردم مناطق روستایی شهرستان زاهدان، زابل و خاش را برعهده گرفتند.
از سوی دیگر نیرو‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز سرعت بخشیدن به خدمات درمانی و امدادی را با تأسیس بیمارستان‌های صحرایی بر عهده گرفتند و هم اکنون این بیمارستان‌ها در شهر‌ها و مناطق روستایی سیستان و بلوچستان مستقر شده است.
این اقدامات کمک‌رسانی از سوی دستگاه‌های امدادی ارتش و سپاه با استقبال گسترده‌ای از سوی مردم منطقه نیز روبه‌رو شده است. در فضای مجازی نیز این خدمات به عنوان نشانه‌ای از دروغ بودن تبلیغات رسانه‌های معاند در خصوص وجود تبعیض علیه مردم سیستان و بلوچستان تعبیر شده است. چنین رویدادی نشان می‌دهد چگونه مسئله‌ای که می‌توانست در آینده به یک بحران امنیتی در منطقه سیستان و بلوچستان تبدیل شود با حضور بموقع نهاد‌های انقلابی و نظامی به یک فرصت برای نظام جمهوری اسلامی برای اثبات خود تبدیل شد.
این اتفاق به خوبی می‌تواند نشان دهد همانند تمام کشور‌های دنیا تا چه اندازه نهاد‌های و دستگاه‌های نظامی می‌توانند در مشکلات لاینحل به کمک کشور بیایند.
خادمان ملت در انتظار فرصت خدمت‌رسانی
شاید در این باره بد نباشد که سخنان سردار سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مرور کنیم. وی در سخنرانی هفته قبل خود در آیین الحاق برخی تجهیزات دفاعی به نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح می‌کند: ستاد کل سپاه وظیفه دارد از نزسا حمایت کند تا قدرت‌شان تمام‌کننده باشد، البته قدرت دفاعی تمام‌ناشدنی است و نباید هم متوقف شود؛ مقتدر مقابل تهدیدات، خدوم برای ملت.
تأکید بر کلیدواژه «خدمت به ملت» شاید مهم‌ترین بخش از این سخنرانی بود؛ نیرویی که در عین داشتن قدرت نظامی بالا در مقابل دشمن، منشأ خدمات فراوان برای کشور و مردم است.
شاید کمتر کسی به یاد داشته باشد که در دهه ۷۰ شمسی بسیاری از طرح‌های بزرگ واکسیناسیون از جمله ریشه‌کنی فلج اطفال با کمک نیرو‌های بسیجی در کشور انجام شد. با کمک همین نیرو‌ها بود که میلیون‌ها کودک در مناطق مختلف کشور از جمله روستا‌های دورافتاده در مقابل این بیماری واکسینه شدند. واقعیت این است که اکنون هم کشور با مشکلات و مسائل فراوانی رو‌به‌رو است که برخی از آن به یک معضل مزمن تبدیل شده‌اند و مردم را رنج می‌دهند. حل این مشکلات نیز جز با هم‌افزایی نیرو‌ها امکانپذیر نخواهد بود.
دولت سیزدهم که کمتر از یک ماه آینده سکان قوه اجرایی کشور را در دست خواهد گرفت، می‌تواند با به کارگیری توان دستگاه‌های نظامی و انقلابی به عنوان خادم مردم و هم‌افزا کردن نیرو‌ها بسیاری از مشکلات موجود را حل کند، البته کسی شک ندارد که در گذشته نیز این نهاد‌ها و دستگاه‌ها خدمات فراوانی را به کشور انجام داده‌اند که نمونه آن ساخت ده‌ها سد و نیروگاه توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا بوده است، اما در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت موجود و انتظارات مردم از دولت سیزدهم هم‌افزایی بیشتر چاره و راه‌حل مشکلات موجود خواهد بود.