دلتا به عمق رسید

سرویس جامعه جوان آنلاین: ویروس کرونای دلتا حالا در ۲۵ استان کشور به سویه غالب تبدیل شده و به تعبیر رئیس‌جمهور ویروس هندی به استان‌های جنوبی اکتفا نکرده و به عمق کشور نفوذ کرده‌است و در مجموع در شرایط نامناسب‌تری نسبت به هفته‌های گذشته داریم. در این میان به باور اغلب پزشکان واکسن تنها راهکار مقابله با بحران کروناست و آن طور که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته قرار است در این هفته سرعت واکسیناسیون افزایش یابد. همچنین بنا شده از فردا واکسیناسیون گروه سنی ۶۸ ساله هم در کشور آغاز شود. ویروس کرونای دلتا به چالش جدید دنیا تبدیل‌شده و وضعیت فعلی در دنیا نشان می‌دهد بیشترین ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور برزیل بعد هند و بعد اندونزی و سپس روسیه است که درگیری زیادی عمدتاً با ویروس دلتا دارند. به گفته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران نیز ۲۵ استان روند صعودی دارند و تقریباً اکثر شهرهایشان دارد درگیر می‌شود. بر اساس آخرین وضعیت رنگبندی کرونایی کشور، در حال حاضر ۱۴۳ شهرستان قرمز، ۱۸۶ شهرستان نارنجی و ۱۱۹ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
ورود کرونا به عمق کشور
حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: «ویروس هندی به استان‌های جنوبی و شرقی اکتفا نکرده و وارد عمق کشور شده‌است، البته ورود آن به استان‌ها متفاوت است و در مجموع شرایط، شرایط نامناسب‌تری نسبت به هفته‌های گذشته بوده است.»
رئیس‌جمهوری ادامه داد: «ما جلوی پرواز‌های هند و بسیاری از پرواز‌ها را گرفتیم، اما در عین حال مسیر‌های غیرمجاز موجب بروز این وضعیت شدند.» روحانی با اشاره به وضعیت واکسن کرونا تصریح کرد: «ما ۶۰ میلیون جمعیت بالای ۱۸ سال داریم که ۶۵ تا ۷۰ درصد از این جمعیت ۶۰ میلیونی باید واکسینه شوند، یعنی بالای ۴۰- ۴۲ میلیون نفر باید واکسینه شوند تا این زنجیره قطع شود. البته تا واکسن عمومی و همگانی که ۴۰- ۴۳ میلیون نفر در کشور واکسن بزنند، فاصله زیاد است، اما در عین حال گروه‌های هدف و آن‌هایی که یا از نظر سن و سال یا از نظر بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر در خطر هستند در اولویت قرار گرفتند.»


روحانی با تأکید بر اینکه تزریق واکسن بیش از هفته‌های گذشته شده است، گفت: «این آمادگی وجود دارد تا روزی ۵۰۰ هزار نفر از مردم واکسینه شوند و این امر، امید بسیار و همچنین مصونیت ایجاد می‌کند و خطر مرگ را کاهش می‌دهد.»
واردات ۲/۹ میلیون واکسن
وضعیت واردات واکسن بهتر شده‌است. کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه روز جمعه یک میلیون دوز واکسن وارد کشور شد، افزود: «شنبه نیز ۵۰۰ هزار دوز واکسن وارد شد و روز یک‌شنبه ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۰، طبق وعده قبلی ۴۴۰ هزار دوز دیگر واکسن وارد کشور می‌شود.» جهانپور ادامه داد: «طی روز‌های آتی و هفته آینده نیز محموله‌ای به میزان ۲/۹ میلیون دوز واکسن وارد خواهد شد و محموله‌های دیگری بالغ بر ۲تا ۳میلیون دوز واکسن از کشور‌های مختلف که با تلاش همکاران در وزارت امور خارجه و حمایت بانک مرکزی و وزارت بهداشت، از کشور‌های ژاپن، نروژ، چین و سایر کشور‌هایی که واکسن‌های مجاز را تهیه می‌کنند، وارد می‌شود.»
آغاز واکسیناسیون ۶۸ ساله‌ها
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با هم از بهبود روند واکسیناسیون در کشور از این هفته خبر داد. به گفته رئیسی میزان قابل‌توجهی واکسن به دست وزارت بهداشت رسیده و قرار است در این هفته باز هم واکسن برسد و سرعت واکسیناسیون بالاتر خواهد رفت.
وی همچنین گفت: «از فردا از گروه ۷۰ ساله‌هایی که قبلاً برای واکسیناسیون فراخوان شده‌بودند، دو سال پایین‌تر خواهیم آمد و به این ترتیب واکسیناسیون گروه سنی ۶۸ سال به بالا، از دوشنبه شروع خواهد شد.»
رئیسی در عین حال از مردم خواست وقتی به مراکز مراجعه کنند که پیامک برای آن‌ها ارسال شده‌است و بدون فراخوان حضور پیدا نکنند؛ چراکه قاعدتاً تجمع ایجاد می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: «مراکز تجمیعی واکسیناسیون را زیاد و ظرفیت تزریق را بالا برده‌ایم، اما تأکیدمان این است که بدون نوبت‌دهی مراجعه نکنند و اینکه ۲ و ۳ صبح بروند و اسم بنویسند، روشی منسوخ شده‌است و آن را توصیه نمی‌کنیم.»
همه بیمارستان‌ها برق اضطراری دارند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین درباره قطعی برق و مشکلات ناشی از آن در مراکز درمانی و برخی حاشیه‌سازی‌های اخیر در فضای مجازی، نیز گفت: «قطع شدن برق خوشایند نیست و همه از این موضوع ناراحت هستند، اما اینکه گفته شود با قطعی برق CCU و ICU از کار می‌افتد و بیماران خفه می‌شوند، شایعه است و باید کنار گذاشته شود. در بحث اعتبار بخشی بیمارستان‌ها همیشه یکی از بخش‌های اصلی، برق اضطراری است و به هر دلیلی ممکن است در هر جای دنیا قطعی برق رخ دهد و معنای آن این نیست که همان زمان که برق قطع شود، برق اتاق عمل هم قطع می‌شود. ما برق پشتیبان داریم و تاکنون مشکلی در این زمینه نداشتیم.»
وی با تأکید بر اینکه از قطع شدن برق دفاع نمی‌کنم، افزود: «اگر بیمارستانی قرار باشد با قطع برق همه چیزش از کار بیفتد که دیگر بیمارستان نیست و باید در آن را ببندیم و اگر چنین چیزی رخ دهد اشکال از بیمارستان است. قطعی برق برایمان دردسر ایجاد می‌کند، اما مدیریت سلامت داریم.»
رئیسی ادامه داد: «همین موضوع برای واکسن‌ها هم است. به مردم قول می‌دهم که از زمانی که واکسن با هواپیما به کشور می‌رسد تا زمانی که در دورترین نقاط روستایی مصرف می‌شود، زنجیره سردش رعایت می‌شود و زنجیره سرد ما تا سطح روستا پیش‌بینی شده‌است.»
با تمام قول‌ها و وعده‌ها تاکنون تنها ۵/۲ درصد از جمعیت‌کشور واکسینه شده‌اند و همین مسئله موجب شده تا آن‌هایی که پولش را دارند برای واکسینه شدن به کشور‌های همجوار همچون ارمنستان و امارات بروند یا حتی در داخل از طریق مراکز زیر‌زمینی واکسیناسیون واکسن دریافت کنند. آن‌هایی که پولش را ندارند، اما همچنان منتظرند وعده‌های مسئولان بهداشتی محقق شود و آن‌ها هم علیه ویروس تاجدار واکسینه شوند.