۱۰ دستور رئیس قوه قضائیه برای ادامه مسیر تحول قضائی

شهروندآنلاین: حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نخستین جلسه شورای‌عالی قوه قضائیه پس از انتصاب خود به ریاست دستگاه قضا از مقام معظم رهبری به خاطر عنایتی که به قوه قضائیه داشته و دارند و اعتماد و حسن ظن ایشان نسبت به خود، تشکر کرد.

او افزود: «از همه همکاران انتظار داریم که دست‌به‌دست هم دهند تا دستگاه قضائی در دوره تحول و تعالی توفیقات گذشته را با جدیت بیشتری ادامه دهد و منشأ خدمت‌رسانی بهتر به مردم باشد.»

ظرف 3 هفته مشکلات کارکنان دستگاه قضا احصا شود
رئیس قوه قضائیه در ادامه به ارایه ۱۰ دستور خطاب به معاونان و مسئولان عالی قضائی در جهت بهبود عملکرد قوه قضائیه در خدمت‌رسانی به مردم پرداخت و از معاونت منابع انسانی خواست که با همکاری معاونت‌های مالی و پشتیبانی و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و سایر بخش‌ها ظرف سه هفته مشکلات کارکنان دستگاه قضا را احصا و راهکارهای پیشنهادی خود برای حل این مشکلات را همراه با یک زمانبندی مشخص ارایه دهد.

بازرسی ویژه ظرف 3 هفته مشکلات مردم در مراکز قضائی را احصا و راه‌حل ارایه کند
رئیس قوه قضائیه به بازرسی ویژه مأموریت داد که ظرف حداکثر سه هفته با همکاری دادستان انتظامی قضات و دیگر بخش‌ها از جمله سازمان زندان‌ها، سازمان ثبت و بازرسی کل کشور، مشکلات مراجعان به دستگاه قضا را احصا و راه‌حل و زمانبندی مشخص برای اقدام لازم را ارایه کند.



محسنی اژه‌ای در این زمینه به ذکر دو نمونه از مشکلات مردم پرداخت و گفت: «یکی از مشکلات این است که برخی از مردم نمی‌دانند وقتی مشکل قضائی دارند، باید به کجا مراجعه کنند و وقتی مراجعه می‌کنند نیز با مشکلات دیگری مواجه می‌شوند.»

او یکی دیگر از مشکلات را دستگیری یک فرد بدون اطلاع به خانواده‌اش عنوان کرد و گفت که شاید چند ساعت بازداشت یک فرد برای ما عادی باشد، اما حتما بی‌اطلاعی خانواده او، برای اطرافیانش نگرانی ایجاد می‌کند که این مسأله باید برطرف شود.

معاونت راهبردی عملکرد ۷هزار نمایندگی قوه قضائیه در دستگاه‌های مختلف کشور را بررسی و گزارش کند
رئیس قوه قضائیه با اشاره به وجود 7هزار نمایندگی دستگاه قضائی در دستگاه‌های مختلف کشور اظهار داشت: «برخی نمایندگان قوه قضائیه ۱۰ یا ۱۵ سال از مأموریت‌شان گذشته یا حتی برخی از آنها بازنشسته شده‌اند که باید بررسی شود آیا از ظرفیت این مجموعه‌ها استفاده می‌شود و اثربخشی دارند یا نه.»

محسنی اژه‌ای بر همین اساس به معاونت راهبردی مأموریت داد که با همکاری بخش‌های ذی‌ربط همچون معاونت‌های مالی و پشتیبانی و همچنین معاون امور استان‌های معاون اول، وضعیت و عملکرد نمایندگی‌های قوه قضائیه در دستگاه‌ها و میزان اثرگذاری آنها را بررسی کند و در این خصوص گزارش دهد.

رئیس قوه قضائیه به رئیس حوزه ریاست دستگاه قضا مأموریت داد که با همکاری معاونت راهبردی و دیگر بخش‌های مرتبط، ظرف یک هفته کلیه مصوبات سفرهای استانی رئیس قوه قضائیه در دوران مدیریت آیت‌الله آملی‌لاریجانی و آیت‌الله رئیسی را بررسی و موارد بر زمین مانده را همراه با علت اجرا نشدن آنها و پیشنهادات عملیاتی برای تحقق این مصوبات، احصا و اعلام کند.

محسنی اژه‌ای همچنین به دادستان انتظامی قضات مأموریت داد که با همکاری معاونت منابع انسانی و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و بازرسی دادستانی کل کشور و بازرسی و نظارت دیوان‌عالی کشور ظرف دو ماه، نیروهای مستعد ولایتمدار، انقلابی و با روحیه جهادی درون قوه قضائیه را برای استفاده در سطوح مختلف مدیریتی شناسایی و معرفی کند.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از این نشست، به دادستان کل کشور مأموریت داد که ظرف سه هفته با همکاری بخش‌های مرتبط، نحوه تعامل ضابطان و قضات و همچنین همکاری نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و انتظامی با قوه قضائیه در کشف توطئه‌ها، پیشگیری و جلوگیری از نفوذ دشمنان و کشف، تعقیب و پیگیری جریانات باندی و مرتکبان جرایم سازمان‌یافته و پیچیده را بررسی کند و پیشنهادات خود برای بهبود و تقویت این همکاری را ارایه دهد.

ضرورت اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه

محسنی اژه‌ای با اشاره به اصل مهم قانون اساسی در اجرای امر به معروف و نهی از منکر گفت: «اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه با ضوابط و شرایط و دستورالعمل‌هایش موجب کاهش ورودی پرونده‌ها به قوه قضائیه و اقدامات قهرآمیز می‌شود.»

رئیس قوه قضائیه بر همین اساس به رئیس حوزه ریاست دستگاه قضا مأموریت داد که با همکاری نماینده دستگاه قضا در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، سازوکارهای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را که از مطالبات رهبری و مردم است، پیشنهاد دهد.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه ظرف چند روز آینده معاون اول قوه قضائیه را معرفی خواهد کرد، به معاون اول مأموریت داد که با همکاری سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری، دادستانی کل، معاونت حقوقی و مرکز آمار و فناوری اطلاعات، سازوکار عملی و برنامه عملیاتی برای همکاری و هم‌افزایی قوه قضائیه با سایر قوا به خصوص کمک به دولت را طراحی و ارایه کند.

محسنی اژه‌ای بر همین اساس به رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه مأموریت داد با همکاری معاونت‌های راهبردی و پشتیبانی و حقوقی، بررسی کند که دلیل عدم استفاده همه‌جانبه از ظرفیت‌های موجود در حوزه فناوری‌های نوین چیست و چگونه می‌توان این ظرفیت‌ها را بالفعل کرد.

او از رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه خواست که پیشنهادات و راهکارهای خود را برای حرکت مضاعف در جهت هوشمندسازی قوه قضائیه در دوره جدید مدیریت بر اساس اولویت‌های سند تحول قوه قضائیه ارایه دهد.