روزنامه شرق
1400/04/22
۱۰ فرمان قضائی
محسنیاژهای اولویتهای دستگاه قضا را مشخص کرد ۱۰ فرمان قضائی شرق: دستگاه قضائی در مدت کوتاه ریاست سیدابراهیم رئیسی تغییرات بسیاری به خود دید و سند تحول نیز در این مدت تدوین شد اما با رفتن او به پاستور مسئله ادامه اصلاح ساختاری و رفع مشکلات سیستم قضائی و اجرای این سند با تردیدهایی مواجه شد. ازاینرو اولین تصمیمات رئیس جدید قوه قضائیه که با سابقه طولانی قضاوت و مدیریت در دستگاه قضا با حکم رهبری بر این مستند تکیه زده، اهمیت دوچندان یافته است. این درحالی است که بسیاری معتقدند سلامت دستگاه قضا و جاریشدن عدالت قضائی مهمترین آیتم در افزایش رضایت عمومی و کاهش مفاسد اقتصادی در ابعاد خرد و کلان خواهد بود. برای رسیدن به این هدف نیازمند به ادامه روند اصلاح ضعفهای قضائی هستیم و تصمیمات اژهای میتواند حرکت در این مسیر را سهل یا سخت کند. در همین راستا غلامحسین محسنیاژهای، در اولین اقدام قضائی خود در مسند ریاست قوه قضائیه با صدور 10 دستور مهم به معاونان و مسئولان عالی قضائی کشور در اولین جلسه شورای عالی قوه قضائیه، از راهبردهای خود بر ادامه مسیر تحول با رویکرد «تحول و تعالی» در این دستگاه پرده برداشت و برای رسیدن به راهحل مشکلات سه هفته زمان تعیین کرد. 10 دستوری که بخشی از آن برای همکاری و همافزایی با سایر قوا و بخشی هم مقابله با نفوذ و رفع مشکلات کارکنان قضائی و مواردی از این دست بود.به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در اولین جلسه شورای عالی قوه قضائیه پس از انتصابش به ریاست دستگاه قضا که صبح دیروز برگزار شد، از مقام معظم رهبری به خاطر عنایتی که به قوه قضائیه داشته و دارند و اعتماد و حسنظن ایشان نسبت به خود، تشکر کرد.
محسنیاژهای در این نشست از معاونت منابع انسانی خواست که با همکاری معاونتهای مالی و پشتیبانی، مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و سایر بخشها ظرف سه هفته مشکلات کارکنان دستگاه قضا را احصا و راهکارهای پیشنهادی خود برای حل این مشکلات را همراه با یک زمانبندی مشخص ارائه دهد. او افزود: کار همکاران دستگاه قضائی دشوار است و در کنار سختی کار، مشکلات اداری نیز وجود دارد که باید همه تلاش خود را به کار گیریم تا این مشکلات، چه از لحاظ استخدامی و اداری و چه از لحاظ رفاهی و معیشتی برطرف شود یا به حداقل برسد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به مشکلات مراجعان به دستگاه قضا اظهار کرد: مردم ما در طول ۴۲ سال گذشته امتحان خود را بهخوبی پس دادند و ما مدیون آنها، خصوصا کسانی هستیم که در راه اسلام و قرآن و انقلاب از جان و مال و آبروی خود گذشتند. محسنیاژهای افزود: حل برخی از مشکلات مردم در حوزه اختیارات و وظایف مجلس و دولت است اما بخشی از این مشکلات مربوط به دستگاه قضا میشود که ما وظیفه داریم با حل این مشکلات، صادقانه و بیمنت به مردم خدمات ارائه دهیم.
رئیس قوه قضائیه به بازرسی ویژه مأموریت داد که ظرف حداکثر سه هفته با همکاری دادستان انتظامی قضات و دیگر بخشها از جمله سازمان زندانها، سازمان ثبت و بازرسی کل کشور، مشکلات مراجعین به دستگاه قضا را احصا و همراه با راهحل و زمانبندی مشخص برای اقدام لازم ارائه کند.
او در این زمینه به ذکر دو نمونه از مشکلات مردم پرداخت و گفت: یکی از مشکلات این است که برخی از مردم نمیدانند وقتی مشکل قضائی دارند، باید به کجا مراجعه کنند و وقتی مراجعه میکنند نیز با مشکلات دیگری مواجه میشوند. اژهای همچنین یکی دیگر از مشکلات را دستگیری یک فرد بدون اطلاع به خانواده او عنوان کرد و گفت که شاید چند ساعت بازداشت یک فرد برای ما عادی باشد اما حتما بیاطلاعی خانواده او، برای اطرافیانش نگرانی ایجاد میکند که این مسئله باید برطرف شود.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به وجود هفتهزار نمایندگی دستگاه قضائی در دستگاههای مختلف کشور اظهار کرد: برخی از نمایندگان قوه قضائیه ۱۰ یا ۱۵ سال از مأموریتشان گذشته یا حتی برخی از آنها بازنشسته شدهاند که باید بررسی شود آیا از ظرفیت این مجموعهها استفاده میشود و اثربخشی دارند یا خیر. او بر همین اساس به معاونت راهبردی مأموریت داد که با همکاری بخشهای ذیربط همچون معاونتهای مالی و پشتیبانی و همچنین معاون امور استانهای معاون اول، وضعیت و عملکرد نمایندگیهای قوه قضائیه در دستگاهها و میزان اثرگذاری آنها را بررسی کرده و در این خصوص گزارش دهد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه به رئیس حوزه ریاست دستگاه قضا مأموریت داد که با همکاری معاونت راهبردی و دیگر بخشهای مرتبط، ظرف یک هفته کلیه مصوبات سفرهای استانی رئیس قوه قضائیه در دوران مدیریت آیتالله آملیلاریجانی و سیدابراهیم رئیسی را بررسی و موارد بر زمین مانده را همراه با علت اجرانشدن آنها و پیشنهادات عملیاتی برای تحقق این مصوبات، احصا و اعلام کند.
محسنیاژهای همچنین به دادستان انتظامی قضات مأموریت داد که با همکاری معاونت منابع انسانی و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و بازرسی دادستانی کل کشور و بازرسی و نظارت دیوان عالی کشور ظرف دو ماه، نیروهای مستعد ولایتمدار، انقلابی و باروحیه جهادی در درون قوه قضائیه را برای استفاده در سطوح مختلف مدیریتی شناسایی و معرفی کند.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از این نشست، به دادستان کل کشور مأموریت داد که ظرف سه هفته با همکاری بخشهای مرتبط، نحوه تعامل ضابطان و قضات و همچنین همکاری نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و انتظامی با قوه قضائیه در کشف توطئهها، پیشگیری و جلوگیری از نفوذ دشمنان و کشف، تعقیب و پیگیری جریانات باندی و مرتکبان جرائم سازمانیافته و پیچیده را بررسی و پیشنهادات خود برای بهبود و تقویت این همکاری را ارائه دهد.
محسنیاژهای همچنین با اشاره به اصل مهم قانون اساسی در اجرای امر به معروف و نهی از منکر گفت: اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه با ضوابط و شرایط و دستورالعملهایش موجب کاهش ورودی پروندهها به قوه قضائیه و اقدامات قهرآمیز میشود. رئیس قوه قضائیه بر همین اساس به رئیس حوزه ریاست دستگاه قضا مأموریت داد که با همکاری نماینده دستگاه قضا در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، سازوکارهای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را که از مطالبات رهبری و مردم است پیشنهاد دهد.
محسنیاژهای با بیان اینکه ظرف چند روز آینده معاون اول قوه قضائیه را معرفی خواهد کرد، به معاون اول مأموریت داد که با همکاری سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری، دادستانی کل، معاونت حقوقی و مرکز آمار و فناوری اطلاعات، سازوکار عملی و برنامه عملیاتی برای همکاری و همافزایی قوه قضائیه با سایر قوا بهخصوص کمک به دولت را طراحی و ارائه کند.
او تصریح کرد: میخواهیم با تمام توان با قوای دیگر همدلی و همکاری کامل داشته باشیم و این مسئله با حرف تحقق نمییابد و نیاز به سازوکاری دارد تا اقدامات مشترک برای رفع مشکلات مردم و همافزایی و استفاده متقابل از ظرفیتها و توانمندیهای قوا بهطور مشخص تبیین شود.
اژهای به رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه مأموریت داد با همکاری معاونتهای راهبردی و پشتیبانی و حقوقی، بررسی کند که دلیل عدم استفاده همهجانبه از ظرفیتهای موجود در حوزه فناوریهای نوین چیست و چگونه میتوان این ظرفیتها را بالفعل کرد. او همچنین از رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه خواست که پیشنهادها و راهکارهای خود را برای حرکت مضاعف در جهت هوشمندسازی قوه قضائیه در دوره جدید مدیریت براساس اولویتهای سند تحول قوه قضائیه ارائه دهد.
محسنیاژهای با اشاره به اهمیت تداوم حرکت قوه قضائیه در چارچوب سند تحول، به معاونت راهبردی مأموریت داد که بر فرایند اجرای سند تحول در زمانبندی مشخص خود نظارت داشته باشد و با همکاری بخشهای مربوطه، مشکلات اجرای سند را احصا و پیشنهادات خود را برای رفع نواقض و ارتقای سند ارائه دهد.
سایر اخبار این روزنامه
لابی یا سامانه معرفی وزرا
گزارش یک دیپلمات برای ثبت در تاریخ
واحدهای مسکونی را مردم باید بسازند نه دولت
۱۰ فرمان قضائی
خلع ید بلوکهکنندگان معادن و سرمایههای خدادادی مردم
چالشهای پسا انتخاباتی اصلاحطلبان
افشای حقیقت یا عدم آگاهی از شفافیت
فوتبالِ گلواژهای ایران!
اعتراض در قلمرو برادران کاسترو
دیپلماسی در کابینه رئیسی(۲)
کمآبی نابرابری جنسیتی را تشدید میکند
چالشها و فرصتهای نفتي در دولت آينده (۱)
تقابل با جهان و توسعه اقتصادي؟!