بدرقه غریبانه!

سرویس ورزشی جوان آنلاین: تیم ملی بسکتبال کشورمان پس از برگزاری مراسم رونمایی از پیراهن ملی، امشب غریبانه راهی توکیو می‌شود. این مراسم که حکم بدرقه ملی‌پوشان را قبل از اعزام به بازی‌های المپیک داشت بدون حضور مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برگزار شد تا یک‌بار دیگر غربت بسکتبال ایران توی ذوق بزند! روز گذشته فدراسیون مراسمی را تحت عنوان «رونمایی از پیراهن تیم ملی» برای حضور در سی‌و‌دومین دوره بازی‌های المپیک در تالار آزادی ترتیب داده بود. مراسمی که اعضای تیم ملی مردان، اعضای تیم سه نفره زنان و نمایندگان اسپانسر‌ها حضور داشتند، ولی نه یک نفر از وزارت آمده بود و نه یک نفر از کمیته ملی المپیک. بدرقه تیم المپیکی در شرایطی انجام شد که مسئولان ارشد ورزش به شکل معناداری ثابت کردند ارزشی برای بسکتبال قائل نیستند. آن‌ها نه تنها زحمت آمدن به سالن آزادی را به خود ندادند، بلکه قدمی هم برای کاستن مشکلات سخت‌افزاری حاکم بر اردو‌های تیم ملی برنداشتند و برای‌شان فرقی نمی‌کرد که نماینده بسکتبال قاره کهن در «سونای خشک» تمرین می‌کرد. امریکا، فرانسه و چک حریفان ما در المپیک ۲۰۲۰ هستند.
سقوط آزاد
رامین طباطبایی، رئیس فدراسیون در مراسم دیروز اشاره‌ای به غیبت مدیران وزارتی و کمیته ملی المپیک نکرد و ترجیح داد از دومین صعود تیم ملی به بازی‌های المپیک پس از انقلاب اسلامی صحبت کند، اما ملی‌پوشان واقعیت‌های زیادی را بیان کردند و در آستانه شروع بازی‌های ۲۰۲۰ گلایه‌های‌شان را دوباره به زبان آوردند. صمد نیکخواه‌بهرامی که هم کاپیتان تیم ملی است و هم پرچمدار کاروان کشورمان از مهیا نبودن امکانات اولیه و نداشتن تجهیزات لازم انتقاد داشت: «المپیک بزرگ‌ترین رویداد ورزشی جهان است و اوضاع سختى خواهیم داشت، اما نباید توقع غیرواقع‌بینانه داشته باشیم. تمرینات پرفشارى را پشت سر گذاشته‌ایم که چند برابر دوره گذشته بود و کادر فنى و بازیکنان بیشتر از توان خود کار کردند. اوضاع موجود در حد المپیک نیست و فضاى خاصى را تجربه مى‌کنیم. این وضع صرفاً مخصوص بسکتبال نیست و شرایط باید در خور المپیک باشد و از امکانات لازم برخوردار باشیم. ما از نظر سخت‌افزارى عقب هستیم و نمی‌توانیم خودمان را با کشورهاى بزرگ مقایسه کنیم. باید منتظر سقوط آزاد ورزش کشور باشیم. به دلیل کمبود تجهیزات و امکانات، چند سالى است فریاد مى‌زنیم، اما گوش شنوایی نیست و وضع خطرناک و نگران‌کننده‌اى در ورزش ایران داریم.» کاپیتان نیکخواه با تأکید بر افتخاری که نصیبش شده است، گفت: «افتخار بزرگى نصیب من شده و امیدوارم لایق و شایسته پرچمداری کاروان باشم. مردم توقع بالایى از ما دارند، اما باید واقع‌بین باشیم. در جام جهانى ۳۲ تیم حضور دارند، اما در المپیک ۱۲ تیم شرکت می‌کنند و اوضاع بسیار متفاوت است. تیم‌ها برنامه‌ریزى بسیار مناسبى داشته‌اند. ما در جام جهانى دو مرحله بالا رفته‌ایم، اما در المپیک شرایط بسیار متفاوت است.»‌
از دنیا عقبیم


سنتر تیم ملی نیز بر کمبود‌های حاکم بر ورزش و به‌ویژه رشته بسکتبال صحه گذاشت. حامد حدادی یکی از بسکتبالیست‌های باتجربه ما در المپیک است. او که اخیراً دچار مصدومیت شده بود با پشت سر گذاشتن دوران نقاهت، تیم ملی را در توکیو همراهی می‌کند. حدادی از تلاشش برای کمک به تیم ملی می‌گوید: «به دلیل مصدومیت دیر به تیم اضافه شدم و حدود دو، سه ماه است که بچه‌ها تلاش مى‌کنند و من هم تمام تلاش خود را خواهم کرد تا به تیم ملى کمک کنم. نیازمند حمایت مردم و رسانه‌ها هستیم تا عملکرد بهترى از خود نشان دهیم و تمام سعی خود را مى‌کنیم تا در المپیک نمایش خوبى داشته باشیم. از بسکتبال دنیا عقب هستیم، باید این عقب‌افتادگى را جبران کنیم و بتوانیم با امکانات و تجهیزات بهتر فاصله خود را با بسکتبال دنیا کم کنیم.» ارسلان کاظمی دیگر ملی‌پوش کشورمان نیز ابراز امیدواری کرد در توکیو یکی از حریفان را شوکه کنیم: «به‌خاطر همین چند بازی تدارکاتی که برای تیم ملی فراهم شد باید تشکر کرد، چون وضعیت مالی کشور سخت است. المپیک میدان بزرگی است و حریفان پرقدرتی پیش‌رو داریم، اما دوست داریم و امیدواریم حداقل یک تیم را شوکه کنیم. شرایط به‌خاطر کرونا سخت است، اما سعی می‌کنیم بهترین عملکرد را داشته باشیم.»
توقع منطقی
مهران شاهین‌طبع نیز در گفتگو با خبرنگاران از رفتار‌های عجیب برخی رسانه‌ها گلایه کرد. سرمربی تیم ملی عملکرد تیم در سه سال و نیم گذشته را مطلوب خواند: «طى سه سال و نیم گذشته عملکرد بسیار خوبى داشتیم، در بازى‌هاى آسیایى که با کسب نایب‌قهرمانى همراه شد در مسابقات انتخابى کاپ آسیا، مسابقات جام جهانى و مسابقات انتخابى المپیک نیز به خوبى عمل کردیم. راه سختى را پشت سر گذاشته‌ایم و بازیکنان با جان و مال‌شان همراه تیم ملى بودند و در طول این مدت نوسانات تیم ملى بسکتبال ایران را تحمل کردند. برخى‌ها رفتارى را داشتند که در شأن بسکتبال ایران نبود، اما نشان دادیم که با کار گروهى و تلاش مى‌توانیم به همه چیز برسیم.» شاهین‌طبع از همه خواست توقع منطقی از تیم ملی داشته باشند: «باید توقع منطقى داشته باشیم. در تقابل با امریکا، فرانسه و جمهورى چک در مسابقات المپیک باید با ثبات نسبى حرکت کنیم. صددرصد از کیفیت کارى که انجام داده‌ایم، راضى نیستم و مى‌توانیم تغییراتى انجام دهیم و عملکرد بهترى را به نمایش بگذاریم. مسلماً سرعت تیم‌هاى اروپایى و مهارت فردى و تفکر کار گروهى آن‌ها در مدت زمان اندک دست‌یافتنى نیست، اما با برنامه‌ریزى هیچ چیز دست نیافتنى نیست.»‌
شاهین‌طبع با کنایه به منتقدان استفاده از بازیکنان دورگه افزود: «کسانى که اسم بازیکن دورگه را بر زبان مى‌آورند نهایت تبعیض نژادى را در مورد آن‌ها قائل هستند. ما بازیکنان ایرانى داریم که در خارج از کشور زندگى مى‌کنند و در لیگ‌هاى معتبر حضور دارند. باید بدانیم که تیم ملى خیریه نیست و کیفیت این بازیکنان را در لیگ‌هاى خارجى مى‌بینید. ترکیه از بازیکن امریکایى استفاده مى‌کند و صربستان بازیکن خارجى دارد. متأسفم براى کسانى که از تهران خارج نشده‌اند، اما از بازیکنان تیم ملى بسکتبال انتقاد مى‌کنند. چرا در مورد مربیان خارجى صحبتى نمى‌کنید، در حالى که مربیان داخلى له مى‌شوند. به جایى رسیده‌ایم که مأموریت من تقریباً تمام شده است، اما از برخى بازیکنان تیم ملى ناراحت هستم و باید همبستگى بیشترى داشته باشیم. هر دو هفته یک‌بار تهیه‌کنندگان صداوسیما تغییر مى‌کنند و کاسبى راه انداخته‌اند. ما هرگز با شانس به المپیک صعود نکردیم، در حالى که چین با هزینه ۳۰ میلیون دلاری نتوانسته به المپیک راه پیدا کند.»