روزنامه ایران
1400/04/27
زخمه برساز ناکوک زندگی
ندا سیجانیخبرنگار
چند روز پیش خبری در فضای رسانه و دنیای مجازی منتشر شد مبنی بر وضعیت این روزهای نوازنده چیره دست دوتار خراسان حسن سمندری که گویا شرایط معیشتی و مالی خوبی ندارد و بر همین اساس مجبور شده سازش را که تنها همدم این روزهای تلخ زندگیاش است بهدلیل شرایط بیماری دخترش بفروشد تا تأمین هزینه کند اما سرانجام این تلاشها ثمره خوبی نداشت و دختراو فوت کرد.این موضوع اگرچه در چند سطر خلاصه و نوشته شده اما حاصل یک عمر زندگی و تلاش هنرمندانی چون خانواده بزرگ سمندری است، آنان که موسیقی را تنها میراث گذشتگان خود میدانستند و با وجود مشکلات مالی بسیارو امکانات سخت زندگی در حفظ و ترویج این میراث گرانبها از نسلی به نسل بعد دریغ نکردند و امروز فرزند این استاد بزرگ، حسن سمندری که دوتار را شناسنامه خانواده سمندری عنوان میکند به آموزش این ساز میپردازد و شاید بتوان گفت این هنرمند بزرگ آخرین بازمانده موسیقی مقامی شرق خراسان در باخرز باشد.
سیدحسین سیدزاده مدیرعامــل صندوق اعتبــــــــاری هنردر خصوص مشکلات پیش آمده برای حسن سمندری و اقداماتی که این نهاد در نظر گرفته است به «ایران» گفت: درخصوص استاد سمندری هم پیگیر مشکلات این هنرمند بودیم و دراین باره با مدیرکل خراسان صحبتهایی مطرح شد تا وضعیت ایشان پیگیری شود و قرار شد مبلغی بلاعوض به حسابشان واریز شود و علاوه بر این نام آقای سمندری در لیست هنرمندان مستمری بگیر این صندوق قرار گرفت و ماهانه مبلغی به حسابشان واریز خواهد شد.
صندوق اعتباری هنرحدود دو سال پیش شبکهای راهاندازی کرد با عنوان «همرسان» که به گفته مدیرعامل این صندوق، ایجاد این شبکه در خصوص پویش سراسری همرسانی، شناسایی و شنیدن صدای هنرمندان با همراهی اهالی رسانه است. او درباره این شبکه که به نوعی میتواند ارتباط سریعتر و بهتر از شرایط هنرمندان باشد گفت:این شبکه همچنان فعال است و همکاری دوستان ادامه دارد. جالب است بگویم روز دوشنبه متوجه مشکلات و مسأله آقای سمندری بودیم و از همان روز پیگیریهای لازم انجام شد اما همکاری که مسئولیت این کار را برعهده داشت مبتلا به کرونا شد و این تعلل به همین دلیل است.حتی دراین رابطه با آقای حمید رضا نوربخش و سایرین صحبتهایی انجام گرفت. صندوق اعتباری هنر متوجه مشکلات هنرمندان است و تمامی پیامهای آنها درفضای مجازی و سایت صندوق خوانده و بررسی میشود.
اما دغدغه هنرمندان موسیقی بویژه موسیقی نواحی ایران به امروز و دیروز و شرایط کرونا خلاصه نمیشود، سالهای بسیاری است که این بزرگان از مشکلات خود سخن میگویند و صدایشان کمتر به گوش مسئولان میرسد.
سیدزاده درباره توجه بیشتر به هنرمندان موسیقی نواحی بیان کرد: ما از مسائل هنرمندان مطلع هستیم و میدانیم کرونا شرایط کسب و کار و درآمد آنها را بدتر ازقبل کرده است. حتی در نظر داریم کمک دیگری به هنرمندان داشته باشیم اما موضوع این است که از ابتدای سال تا به امروز صندوق هیچ بودجهای دریافت نکرده و با وجود پیگیریهای بسیار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمکی انجام نگرفته است.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر(ع) را تسلیت میگوییم
به نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی
تا پایان این دولت به وعده واکسیناسیون عمل خواهیم کرد
خرید واکسن خارجی معتبر در کنار تولید داخلی
مصداق «زمین سوخته» را بگویند تا توضیح دهیم
سرداران بخشخصوصی به میدان بیایند
طرح جامع مدیریت بحران آب خوزستان روی میز سران قوا میرود
5 قربانی در سیل تابستانی جنوب شرق کشور
ماندگاری پول بیشتر شد
واکسیناسیون اولویت اول کشور
زخمه برساز ناکوک زندگی
دعوت «اسد» از مخالفان برای بازگشت به سوریه
مکالمه خاموش
ایجاد ۱۰۰۰ روستای بدون بیکار، با اجرای پویش «روستای با برکت»
با ایجاد سازمان نظام صنفی خبرنگاران میتوان کارهای بزرگی کرد
صدای دادخواهی مردم افغانستان در شبکههای اجتماعی جهانی شد
کودکان در جدال با دلتا
استودیو خبر «ایران»