روزنامه آرمان ملی
1400/04/27
خط قرمز شما ناكارآمدي باشد؛ نه دولتهاي پيشين
آرمان ملی - یاسمین طالقانی: «داب آقای رئیسی این نباشد که میخواهیم کارهای دولتهای گذشته را محکوم کنیم؛ از همه دولتهای گذشته اگر وزیر خوب، کارآمد، توانمند و قادر پیدا میکنند، استفاده کنند و هیچ دولتی برای آنها خط قرمز نباشد.» این جملات توصیههایی است که بسیاری از دلسوزان به رئیسی میکنند و تاکید دارند به صرف اینکه فلان وزیر کارآمد در دولت اصلاحات و روحانی حضور داشته، نباید کنار گذاشته شود. اکنون هم محمدرضا باهنر این توصیه را به رئیسی میکند. دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین میگوید که رئیسی باید از وزرای دولت اصلاحات هم استفاده کند و ادامه میدهد: «دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی، دولت آقایاحمدینژاد، بالاخره نیروهایی کارآمد بودهاند و در دوره خودشان موفقیتهایی داشتهاند. از این نیروهای توانمند استفاده شود و البته نیروهای جدید هم بیایند و وارد چرخه کار شوند؛ یعنی میخواهم این جمله کلی را بگویم که پیشنهاد می کنم که از میان دولتهای گذشته هیچ دولتی برای آقای رئیسی خط قرمز نباشد. اگر نیروی باصلاحیتی پیدا کردند، این نگرانی را نداشته باشند که این آقا در فلان دولت بوده است.» باهنر ادامه داد: «دولتی بر سر کار میآید و طبیعی است که وزیر را عوض میکند. وزیر هم میگوید معاونان را عوض میکنم و معاون هم میگوید، مدیران کل را عوض میکنم. مثلا در آموزشوپرورش مدیرکل میگوید میخواهم رئیس ادارات را عوض کنم، رئیس اداره هم میگوید میخواهم مدیر مدرسه را عوض کنم و مدیر مدرسه هم میگوید میخواهم فرّاش را عوض کنم؛ این که نمیشود. در کشور ما حداکثر 100 تا 150 پست سیاسی داریم و بقیه سیاسی نیستند؛ کارمند هستند و کارشان را میکنند و یکی موفقتر و یکی ناموفقتر است؛ بنابر این همین اشکال ایجاد میکند و تا این تعویضها انجام شود، چهار سال تمام میشود. در حالی که ضرورتی ندارد.» وی خاطر نشان کرد: «اینکه بگوییم 32 استاندار زمان آقای روحانی به درد نمیخورند و هر 32 استاندار باید عوض شوند، ضرورتی ندارد. به دولت آقای روحانی حتما ایراداتی وارد هست؛ کما اینکه به دولت آقای خاتمی، احمدینژاد و مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی هم وارد بوده، اما نقاط مثبتی هم داشته اند. اگر بگوییم نقاط مثبت نداشته اند، پس این همه کار را چه کسی انجام داده است؟ هم 10 مجلس گذشته و هم 12 دولت گذشته کمک دادهاند و مملکت پیشرفت کرده است.» وی گفت: «ما دو دوره دولتهایی داشتیم که زیاد کار میکردند، ولی خیلی فکر نمیکردند و بعضی از دولتها هم بودند که فقط فکر میکردند و کار نمیکردند. ما دولتی میخواهیم که هم فکر داشته باشد و هم اهل تلاش، کار و فعالیت باشد.» باهنر معتقد است: «باید میدان را برای جوانها باز کرد. بعضی از ما آنچنان به پست چسبیدهایم که فقط ملکالموت باید مردم را نجات بدهد، نگذاریم به آن نقطه برسد و خودمان کار را تحویل بدهیم. البته تجربهای که داریم این است که باید در اتاق فکر استفاده شود.» باهنر در بخش دیگری گفت: «مهم این است که رئیسجمهور منتخب خودش را رئیس همه مردم بداند و «جمهور» به معنای 80 میلیون نفر است. متاسفانه برخی تنگنظریها در برخی از دولتها بود که مثلا نگاه کنند در کدام استان بیشتر رای آوردهاند و کدام استان کمتر رای آوردهاند، کدام شهرستان بیشتر رای آوردهاند و کدام شهرستان رقیبشان بیشتر رای آورده است. این تقسیمبندیها خیلی تنگنظری است.توصیه یک اصلاحطلب به رئیسی
علی محمد نمازی عضو شــورای مرکزی حزب کارگزاران هم گفته است: «اگر رئیسی به شعار فراجناحی واقعا پایبند است، باید از مدیران با تجربه و متخصص استفاده کند که اصولگرایان در این زمینه دست پری ندارند، زیرا کمتر در امور اجرایی بودهاند؛ بنابراین باید به سمت انتخاب وزرای موفق دولتهای خاتمی، احمدینژاد و روحانی برود. البته در این بین هماهنگ کردن این وزرا کار شخص رئیسجمهور است. وزرا از هر طیف و جناحی باشند نیاز به یک هماهنگکننده قوی دارند تا بتوانند در کنار هم کار کنند و این مسئولیت شخص رئیسجمهور است که آنها را در کنار هم هماهنگ کند و به اصطلاح جوش دهد.» وی ادامه داد: «دوره افراطیگری و شعاری عملی کردن سپری شده است امروزه همه دلسوزان کشور که تخصص و سابقه اجرایی دارند، دنبال خدمت به مردم هستند اگر رئیسی قویترین افراد را صرفنظر از حزب و جناح انتخاب کند و مجلس شورای اسلامی هم همکاری کند، کابینه قوی تشکیل میشود.»
دولت آماده تعامل با دولت
اکنون دولت روحانی درصدد تعامل حداکثری با دولت رئیسی است چنانکه وزرا یکبهیک به دیدار رئیسی میروند. رئیس دفتر رئیسجمهور هم به این موضوع اشاره کرد و گفته است: «رئیسجمهوری و وزرا هیچکدام نمیخواهند هیچ وزیر یا فردی را به دولت منتخب تحمیل کنند. معتقدیم کسی حق فشار و فضاسازی ندارد و رئیسجمهوری منتخب باید با آزادی کامل همکاران و هر فردی را که به او اطمینان دارد، انتخاب کند.» محمود واعظی ادامه داد: «رئیسجمهوری دستور داده است انتقال قدرت آرام داشته باشیم و از طرف دیگر همه اطلاعات خود را در اختیار آقای رئیسی قرار دهیم. میخواهیم طوری عمل کنیم وقتی رئیسجمهوری منتخب، دولت را تحویل گرفت به اندازه ما اطلاعات داشته باشد.» واعظی اشارهای به هشت سال پیش کرد و طعنهای به دولت محمود احمدینژاد زد: «میخواهیم همکاری داشته باشیم، چون سال ۹۲ کسی با ما همکاری نکرد و ما خود دنبال این وزیر و آن وزیر میرفتیم و اطلاعات میگرفتیم.»
سایر اخبار این روزنامه
پشت پرده مافياي شركت هاي آب
فرهادی بازهم «قهرمان» شد
ويروس سوار بر بنز -و اكسن حركت لاك پشتي
بازشدن پرونده قدیمی خیانت در تیم امید
مرگ یک نفر به دلیل خشکسالی، 6 نفر را آب برد!
10میلیون واکسن کرونا طی دو هفته آینده تزریق میشود
واقعا اين طالبان با قبل تفاوت كرده است؟
خط قرمز شما ناكارآمدي باشد؛ نه دولتهاي پيشين
صدای اعتراض برای آب را بشنویم
ازدواج سنتی ومدرن
واکسیناسیون سرعت میگیرد؟
اصولگرايان دچار دولت سايه نشوند
رشد اقتصادی؛ اولویت اول و آخر