مقاومت عراق: تا اخراج آخرین سرباز امریکایی مقاومت می‌کنیم

سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: مشاور امنیت ملی عراق، تلویحاً آخرین روز سال جاری میلادی را به عنوان زمان خروج نظامیان امریکایی از کشورش اعلام کرده است. در شرایطی که وزیر امور خارجه عراق، همچنان از لزوم باقی ماندن امریکایی‌ها دفاع می‌کند، این موضع‌گیری علاوه بر تأیید تغییر شکل ادامه حضور نیرو‌های امریکایی، نوعی امتیازدهی به نخست‌وزیر در آستانه انتخابات پیش رو نیز ارزیابی می‌شود. گروه‌های مقاومت همچنان تأکید دارند که تسلیم این اظهارات نخواهند شد و تا خروج کامل نظامیان امریکایی از پای نخواهند نشست. زمان رسمی خروج نیرو‌های امریکایی از عراق به‌طور رسمی اعلام نشده، اما گمانه‌زنی‌ها، حاکی از این است که آخر سال ۲۰۲۱ امریکایی‌ها باید عراق را ترک کنند. سخنان قاسم الاعرجی در جریان حضور در نشست‌های دور چهارم گفت‌وگوی راهبردی با امریکا در واشنگتن هم این برداشت را تأیید می‌کند. مشاور امنیت ملی عراق با اعلام اینکه آن‌ها به طرف امریکایی گفته‌اند، نیازی به حضور نیرو‌های رزمی خارجی در خاک‌شان ندارند، تصریح کرد: «روز ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱، طعم خاصی خواهد داشت.» فؤاد حسین پیش از گفته بود که نیرو‌های امنیتی عراق همچنان نیازمند برنامه‌هایی برای آموزش، تسلیح، تجهیز و ساخت هستند. اظهارات الاعرجی در کنار موضع‌گیری حسین، نگرانی‌ها را از تغییر رنگ و لعاب حضور امریکایی‌ها در عراق معنادار می‌کند. به خصوص که عراق پس از یک بار تعویق انتخابات پارلمانی، خود را برای برگزاری آن در پاییز پیش رو آماده می‌کند و مصطفی الکاظمی نیز می‌تواند با چنین روندی، از برگ برنده اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر خروج نیرو‌های امریکایی از عراق امتیاز بگیرد، آن‌هم در شرایطی که عملاً امریکایی‌ها خاک عراق را ترک نکرده‌اند.
فریب مذاکرات را نمی‌خوریم
بی‌جهت نیست که نیرو‌های مقاومت به اعلام زمان خروج نیرو‌های امریکایی از عراق به دیده تردید می‌نگرند. قیس الخزعلی، دبیرکل جنبش عصائب اهل‌الحق عراق در شبکه اجتماعی توئیتر با ابراز تأسف از موضع فؤاد حسین نوشت: «ما و هر فرد عراقی که به نهاد‌های نظامی و امنیتی کشورش مفتخر است، با آن مخالفیم.» الخزعلی تأکید کرد: «همه می‌دانند که حضور امریکا در عراق هیچ ارتباطی با منافع عراق ندارد، بلکه با منفعت رژیم اسرائیل مرتبط است که عراق و عراقی‌ها را دشمن اول خود می‌داند.»
ابوعلی العسکری، مسئول امنیتی کتائب حزب‌الله عراق نیز در توئیتی نوشت: «نمایش مذاکرات، عراقی‌ها را فریب نخواهد داد.»‌وی در ادامه با تأکید بر لزوم راستی‌آزمایی خروج نیرو‌های امریکایی از عراق، این روند را اینطور تشریح کرد: «دشمن به صراحت عقب نشینی نیرو‌های خود را اعلام کند و بعد از آن به صورت میدانی به وسیله کمیته‌های پارلمانی ملی و امنیتی با صلاحیت، صحت این عقب‌نشینی بررسی شود. در غیر این صورت مقاومت به افزایش عملیات خود علیه تمام مقر‌های آنان تا خروج آخرین سرباز ادامه خواهد داد و آن موقع هیچ یک از آنان در برابر آتش مقاومت محافظت نخواهند شد.»


نصر الشمری، سخنگوی جنبش النجبای عراق هم گفت: «اظهارات وزیر خارجه نمایانگر دیدگاه عراق ِقدرتمند نیست. اظهارات وزیر خارجه بیانگر دیدگاه اشغالگر امریکایی است که هدف آن، طولانی کردن زمان اشغال است.» سخنگوی النجبا تصریح کرد: «ما این اظهارات وزیر خارجه را که از توانمندی‌های امنیتی ما می‌کاهد، رد می‌کنیم و آن را اهانت به فداکاری‌ها و خون‌های ریخته شده می‌دانیم.»
با هر عنوانی ممنوع است
هماهنگی مقاومت عراق در بیانیه‌ای، یکی از شدید‌ترین واکنش‌ها را به هر گونه تغییر ماهیت حضور امریکایی‌ها در عراق نشان داده است. این هیئت با تأکید بر ضرورت خروج تمامی نظامیان خارجی و در رأس آن‌ها امریکایی‌ها از عراق در این بیانیه اعلام کرد: «اجازه حضور یک سرباز خارجی تحت هر عنوانی در خاک عراق عزیزمان را نمی‌دهیم. مربیان امریکایی همراه با نیرو‌های ائتلاف بین‌المللی یک شکست کامل را رقم زدند و با تجربه ۱۰ ساله خود در عراق باعث سقوط تمامی نهاد‌های امنیتی و نظامی شدند.» سید عمار حکیم، رئیس جریان حکمت ملی عراق در پیامی درباره مذاکرات راهبردی عراق و امریکا نوشت: «با اعتماد کامل به هیئت عراقی مذاکره‌کننده در دور تازه گفت‌وگوی راهبردی با امریکا در واشنگتن، امیدواریم که با مهارت و عملکرد حرفه‌ای منافع عالی کشور را در نظر داشته باشند و مذاکرات را چنان پیش ببرند که به توافقی سازنده و استوار بینجامد که موجب خروج نیرو‌های رزمی خارجی از کشور شود و در آن بر همکاری امنیتی و اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور تمرکز شود.» فاضل جابر الفتلاوی، عضو ائتلاف صادقون در پارلمان عراق، موضوع خروج نیرو‌های امریکایی را که وی از آن‌ها با عنوان اشغالگر یاد کرده است، هدفی استراتژیک دانسته که آرزوی مردم عراق است. الفتلاوی گفت: «مسئولیت هیئت مذاکره‌کننده در واشنگتن تعیین محدوده زمانی برای عقب‌نشینی نیرو‌های نظامی خارجی و امریکایی است.»
علاوه بر موضع‌گیری‌های لفظی، گروه مقاومت لواءالثارین عراق بامداد شنبه با ترسو واشغالگر خطاب کردن نیرو‌های امریکایی، مسئولیت حمله پهپادی به پایگاه نظامیان امریکایی در اربیل کردستان عراق، را برعهده گرفت. ائتلاف امریکایی نیز این حمله را تأیید کرده است.