روزنامه ابتکار
1400/05/03
فرمانده قرارگاه ستاد کرونای استان تهران: شرایط تهران وخیم است
فرمانده قرارگاه ستاد کرونای استان تهران گفت: امکان دارد ۳۰ درصد افرادی که واکسینه شدند، به بیماری مبتلا شوند، بنابراین به افرادی که در اماکن پرخطر تردد دارند، توصیه میشود از دو ماسک استفاده کنند.به گزارش ایلنا، علیرضا زالی فرمانده قرارگاه ستاد کرونای استان تهران و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد برخی انتقادها از روند واکسیناسیون کرونا، بیان کرد: در روزهای اخیر واکسیناسیون سرعت بیشتری پیدا کرده است.البته موضوعی که امکان دارد به افزایش سرعت واکسیناسیون کمک کند، بالا بردن تعداد مراکز است، همین الان هم در تهران ۸۱ مرکز تجمیع واکسیناسیون داریم و در تلاش هستیم با کمک معاون بهداشتی و سایر دستگاههای مختلف در استان تهران این مراکز را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: همچنین خوشبختانه فعالیت سامانه پیامکی کمی بهتر و مستمرتر شده است، مردم بیش از روزهای گذشته به این سامانه اعتماد کردند و استقبال مردم تهران به این سامانه طی چند روز اخیر خیلی جدیتر ارزیابی میشود که به نظر همین موضوع در فرآیند نوبت دهی به ما کمک خواهد کرد.
زالی افزود: ما ۱۰ الی ۱۴ روز در فرآیند واکسیناسیون تهران عقب بودیم و در این رابطه انقطاعی ایجاد شد که در بحبوحهی انجام واکسیناسیون برای گروه سنی بالای ۷۵ سال با قطع واکسیناسیون روبرو شدیم، همکاران ما در دانشگاه تلاش میکنند تا این خلاء زمانی که به وجود آمده را با افزایش برنامهها جبران کنند و از طرفی با توجه به اینکه همکاران ما نگران تامین واکسن بودند، خوشبختانه وزارت بهداشت تضامین مورد نیاز را به دانشگاه تهران داده است تا واکسن مکفی برای افراد بالای ۶۰ سال را تامین کنیم.
وی در مورد برخی اظهارنظرها در فضای مجازی مبنی بر اینکه وضعیت تهران وخیمتر از آن چیزی است که در رسانهها مطرح میشود، گفت: شرایط تهران آنقدر وخیم است که همین آمارها هم خود نشان دهندهی وخامت اوضاع است و حتی نیاز به جنبه افراط و تفریط در اطلاعرسانی ندارد، ما الان در تهران بیش از ۸۰۰۰ بیمار بستری داریم که این خودش میتواند مهمترین و تلخترین خبر باشد و بیش از ۲۰ هزار مراجعه سرپایی داریم که این نشان دهنده وخامت جدی و مستمر است. زالی افزود: تهران شهری است که در حال حاضر به شدت قرمز است و متاسفانه شاخصها رو به افزایش است. وقتی مراجعان سرپایی ما از مرزی مشخص بالاتر میروند، این نگرانی را داریم که تا یک الی دو هفتهی آینده در حوزههای بستری تهران تنزل و تقلیل را شاهد نخواهیم بود که این اعداد خود نگرانکننده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته میشود، در برابر ویروس دلتا، ماسک هم تاثیری نخواهد داشت، بیان کرد: در مورد اینکه ماسک مانع از ابتلا به ویروس دلتا میشود، هنوز هیچ مطالعهی جهانی وجود ندارد و آخرین مطالعه ثبت شده این است که کماکان فاصلهی اجتماعی استفاده از ماسک و شستشوی دستها کماکان روی تمام ویروسهای جهش یافته موثر است، اما چون ویروس دلتا خیلی سرایتپذیر و قدرت بالایی از مسری بودن را دارد، در صورتی که افراد فاصله مورد لزوم را رعایت نکنند، نسبت به بقیه جهشهای ویروس سریعتر انتقال بیماری رخ میدهد.
زالی ادامه داد: توجه کنید که ماسک هم به تنهایی کفایت نمیکند، به خصوص ماسکهای معمولی که ما استفاده میکنیم، فقط تا حدود ۷۰ درصد احتمال انتقال ویروس را کم میکند و این هم در صورتی است که کیفیت ماسک و لایههای فیلترینگ آن خوب باشد.
وی افزود: حتی امکان دارد ۳۰ درصد افرادی که واکسینه شدند هم مبتلا شوند، بنابراین به افرادی که در اماکن پرخطر تردد دارند، توصیه میشود از دو ماسک استفاده کنند.
زالی در مورد کمبود داروهای کرونا، گفت: اخیرا وزارت بهداشت بخشی از داروی کرونا به نام رمدسیور را از طریق واردات اورژانسی تامین کرده و کمبود مرتفع شده است، اما مشکل ما بیش از کمبود دارو، به مسئله پرداخت هزینه آن توسط بیمارستانها مربوط است.
وی تصریح کرد: یک دوره مصرف این دارو برای یک بیمار ۴ الی ۵ میلیون تومان هزینه دارد و بیمارستانها باید این هزینه را به صورت نقد پرداخت کنند و در زمینه مکانیسم پرداخت، مشکلاتی وجود دارد که باعث اختلال شده است.
پیک پنجم حادتر شده است
از سوی دیگر رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، نیز در خصوص وخامت پیک پنجم گفت: پیک پنجم شیوع کرونا در مقایسه با چهار پیک قبلی بسیار حادتر، اما تعداد فوتیهای آن کمتر شده است.
بر اساس گزارشی از مهر، خسرو صادقنیت، به دلایل ایجاد پیک پنجم کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: پس از شیوع ویروس دلتا در استانهای جنوبی و انتقال این ویروس به سایر مناطق کشور و به ویژه استان تهران و شهرهای اطراف آن، وقوع پیک پنجم پیشبینی میشد.
وی با بیان اینکه از یکی دو هفته اخیر با پیک شدید این بیماری مواجه هستیم، تاکید کرد: پیک پنجم از نظر شدت با هیچ یک از پیکهای قبلی قابل مقایسه نیست.
رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، شدت ابتلای ویروس دلتا در مقایسه با ۴ پیک قبلی را بسیار بالاتر ارزیابی و خاطرنشان کرد: در این پیک، شدت و میزان ابتلاء بسیار شدید بوده و به سرعت بیمار را به بد حالی و بستری میرساند.
صادقنیت با اشاره به علائم ویروس دلتا که سریع خودنمایی میکند، گفت: اگر علامت داشتید و تست PCR شما هم منفی شد، باز اعتماد نکنید و بدانید کرونا است و حتماً باید مراقبتهای لازم صورت بگیرد.
وی با عنوان این مطلب که ابتلاء به ویروس دلتا به شدت خانوادگی شده است، افزود: کمتر افرادی را میبینیم که در مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانها، تنها باشند و حتماً یکی یا چند نفر از اعضای خانواده نیز درگیر شدهاند.
صادق نیت گفت: یکی از مهمترین علائم ویروس دلتا در پیک پنجم، ابتلای افراد سنین پایین اعم از کودکان و نوجوانان است. متاسفانه شدت ابتلای بچهها و سنین پایین در این پیک، نسبت به پیکهای قبلی افزایش زیادی داشته است.
وی ادامه داد: بی توجهی نسبت به رعایت شیوه نامههای بهداشتی، طولانی شدن روند شیوع و خستگی افراد مهمترین دلایل ایجاد پیک جدید بود که انجام برخی اقدامات میتوانست از وقوع آن پیشگیری کند.
مهمترین چالش بیمارستانها در پیک پنجم کرونا
رئیس بیمارستان سینا، نیز مهمترین چالش بیمارستانها در پیک پنجم کرونا را کمبود نیروی انسانی دانست.
بر اساس گزارش دیگری از مهر، محمد طالب پور در تشریح شرایط فعلی بیمارستان سینا، گفت: مهمترین چالش فعلی کمبود نیروی انسانی است.
وی افزود: امکان افزایش تخت ICU را داریم. در خصوص کلینیک سرپایی رمدسیویر مشکل عمده نداریم و اگر در تامین دارو مسئلهای نباشد میتوانیم حجم فعالیتهای این کلینیک را افزایش دهیم.
طالبپور ادامه داد: در زمینه نیروی پرستاری فراخوان جذب نیروی داوطلب دادیم که موفق نبودیم. عملهای الکتیو را به میزان یک سوم کاهش دادیم.
وی افزود: مشکل فضای فیزیکی در بیمارستان وجود ندارد اما محدودیت در کارکنان است.
نخستین محموله واکسن کرونا از ژاپن وارد کشور شد
با وجود نگرانیها درخصوص بحران پیک پنجم، خبرها درخصوص تسریع روندواکسیناسون کشور نیمه پر لیوان را نشان میدهد. آنطور که گفته میشود نخستین محموله از واکسنهای ساخت ژاپن، شامل «یک میلیون و ۸۷ هزار و ۵۷۰» دُز واکسن وارد کشور شده و از طریق سازمان ملل به وزارت بهداشت ایران تحویل شد.
بر اساس گزارشی از ایرنا کازوتوشی آیکاوا سفیر ژاپن اظهار کرد: ژاپن تاکنون بیش از ۳۴ میلیون دلار تجهیزات فنی از طریق سازمانهای بینالمللی در اختیار پرسنل و مراکز درمانی ایران قرار داده است.
وی با اشاره به ورود نخستین محموله از واکسنهای آسترازنکای ساخت ژاپن به ایران، افزود: توکیو در همکاری با کشورهای مختلف و سازمانهای بینالمللی، به حمایتهای خود از تلاش برای کنترل ویروس کووید۱۹ ادامه خواهد داد.
این دیپلمات ژاپنی تاکید کرد: تداوم همکاری میان دو ملت برای مبارزه با همهگیری ویروس کرونا از اهمیت فراوان برخوردار است و دو کشور به این همکاری ادامه خواهند داد.
سفارت ژاپن در ایران، اطلاع داد که روز جمعه، نخستین محموله از واکسنهای ساخت ژاپن، شامل «یک میلیون و ۸۷ هزار و ۵۷۰» دُز واکسن، از طریق سازمان ملل به وزارت بهداشت ایران تحویل شد.
ژاپن قرار است در مجموع، حدود سه میلیون دوز واکسن به ایران اهدا کند. این مجموعه، بخشی از ۱۱ میلیون دُز واکسن اهدایی توکیو به کشورهای مختلف جهان است که در چارچوب برنامه کوواکس ارائه خواهد شد.
سفارت ژاپن در پیام خود ابراز امیدواری کرده است که همکاری دولت آن کشور و سازمان ملل، بتواند گامی مثبت برای افزایش مقاومت در برابر کرونا در میان کشورهای آسیا و اقیانوسیه باشد.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
آیا صنعت توریسم ایران در دوران پساکرونا امکان رقابت با سایر کشورها را دارد؟
محمد یوسفی آرامش
خوزستان و رویکرد جدید سیاستورزی
ساختارهای معیوب بلای جان تولید است
پرواز کالاهای اساسی از سفرههای مردم
فرمانده قرارگاه ستاد کرونای استان تهران:
شرایط تهران وخیم است
2500 نیروی آمریکایی از عراق خارج می شوند؟
ره آوردهای سفر الکاظمی به آمریکا برای عراق
سخنگوی صنعت برق اعلام کرد
ورود مجدد موج گرما و احتمال خاموشیهای جدید
معاون اول رئیس جمهوری:
نخبگان و سران عشایر خوزستان به دولت برای مدیریت صحیح منابع آب کمک کنند
جواد فروغی، مرد ناشناخته کاروان ایران و اولین طلا
شکار طلای پرفروغ در توکیو
حسن روحانی:
مشکلات خوزستان باید طبق دستور رهبری حل و فصل شود
احمد خاتمی به دولت رئیسی:
استفاده از اینترنت را در ایران برای جامعه هدف محدود کنید
امیر دریادار سیاری:
ارتش برای مقابله با کرونا از تجربیات دفاع مقدس بهره گرفت
انتقاد روسیه از اسلام هراسی در اروپا
مردم حق دارند؛ صورتبندی صحیح اعتراضات خوزستان
حماس عضویت ناظر رژیم صهیونیستی را در اتحادیه آفریقا محکوم کرد