بعضی ‌اشخاص حقیقی و حقوقی ۱۰۰۰ واحد مسکونی خالی دارند

 
محمد اسلامی دوشنبه شب با حضور در یک گفت‌وگوی تلویزیونی درباره آخرین وضعیت مالیات بر خانه‌های خالی گفت: برنامه این است که واحدهای خالی به سازمان امور مالیاتی معرفی شوند. هدف این است کسانی که مسکن را احتکار کرده و باعث التهابات بازار شده‌اند را کنترل کنیم تا سرمایه‌ها در بخش‌های مولد به کار گرفته شود. مسکن نیز برای مصرف‌کننده مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تا کنون 1/3 میلیون واحد خالی را شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی کرده‌ایم افزود: فکر می‌کنم این 1/3 میلیون واحد حداقل ۶۰ درصد از خانه‌های خالی است. بیشتر از این هم ممکن است باشد و ما الان داریم ۲۵ میلیون خانوار که صاحب خانه هستند را شناسایی می‌کنیم. از روزهای آینده وزارت راه و شهرسازی برای افراد پیامک ارسال می‌کند و وضعیت خانه را با مالک بررسی می‌کند که البته این گزینه دوم ما است. گزینه اول این بود که هرکسی در هرجا ساکن است در سامانه املاک و اسکان ثبت‌نام کند که از این طریق سه میلیون نفر خودشان را معرفی کردند.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر گزینه ما این است که برای مالک پیامک می‌فرستیم و اعلام می‌کنیم شما این خانه را دارید، آیا تایید می‌کنید یا تایید نمی‌کنید. این رفت و برگشت کمک می‌کند که آن 1/3 میلیون واحد به یک عدد دیگری برسد و بتوانیم به سازمان مالیات امور مالیاتی معرفی کنیم. البته در این 1/3 میلیون تردیدی نیست. اینها‌اشخاص حقوقی یا حقیقی هستند که هزار یا ۶۰۰ یا ۴۰۰ واحد خالی دارند.‌اشخاص حقوقی باید دو برابر‌اشخاص حقیقی مالیات بپردازند. سازمان امور مالیاتی بیش از ۱۰ تا ۱۵ روز دیگر وقت ندارد و بایدهرچه سریعتر مالیات را اعمال


کند.
تأکید رئیس‌جمهور منتخب
بر کیفیت صنعتی سازی
وزیر راه و شهرسازی همچنین با‌ اشاره به نشست ویژه الزامات ساخت مسکن با حضور رئیسی، رئیس‌جمهور منتخب، یادآور شد: هم‌اکنون ۵۳۴ هزار واحد طرح اقدام ملی مسکن به مرحله اجرا رسیده که آقای رئیسی گفتند پرشتاب این برنامه را پیگیری کنید و به یک میلیون واحد برسانید.
به گفته اسلامی، تاکید آقای رئیسی این بود که اولا بخش خصوصی انبوه‌سازی که به کار گرفته می‌شود الزامات کیفیت و مطلوب ساختن را لحاظ کند و تعهدات به موقع انجام شود. ثانیا دولت فضا را باز کند که بخش خصوصی بیاید و سهم بیشتری بر عهده بگیرد. طبیعی است که این ساخت‌وسازها تماما توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و بخش دولتی نداریم. با انبوه‌سازان تهران که در جلسه حضور داشتند صحبت شد و اعلام آمادگی کردند که بیشتر بتوانند نقش ایفا کنند. وی همچنین با‌اشاره به رونمایی از طرح صنعتی‌سازی مسکن در روز یکشنبه هفته جاری توضیح داد: صنعتی‌سازی که وزارت راه و شهرسازی دنبال می‌کند این است که تمام کار ساختمان و تاسیسات برق و مکانیک در کارخانه انجام شود در مکان زمین پروژه فقط نصب شود. از سال گذشته درخصوص این تکنولوژی مذاکره کردیم و امیر حاتمی -وزیر دفاع- اهتمامی در این خصوص داشت که این اتفاق افتاد و کارخانه افتتاح شد.
این مسئول بیان کرد: به عنوان اولین مورد در شهر جدید ایوانکی که نزدیک همان کارخانه است یک منطقه را هماهنگ کردیم تا در اختیارشان قرار گیرد و تکنولوژی ساخت را پیاده کنند. قبلا طبق قانون و آیین‌نامه مصوب دولت در ساماندهی زمین و مسکن می‌توانسیتم زمین را حداکثر پنج سال قسطی واگذار کنیم که این را به ۱۰ سال رسانیدم. اگر یک انبوه‌ساز بیاید ما زمین با اقساط ۱۰ ساله می‌دهیم که صنعتی‌سازی انجام دهد. رئیس ‌مجلس هم چند بار بر گسترش این تکنوژی و مردمی کردن آن تاکید داشت که فکر می‌کنم یک جریان پویا و موثری برای تحول در صنعت ساختمان کشور ایجاد خواهد شد.
اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر میانگین زمان اتمام یک پروژه ۱۲ طبقه ۲۴ ماه و بیشتر است افزود: از طریق صنعتی‌سازی این زمان به یک پنجم می‌رسد. ما منتظریم که تفاهم‌نامه را به امضا برسانیم. مجریان معتقدند هزینه ساخت از طریق صنعتی به ۸۰ درصد هزینه با شیوه سنتی می‌رسد که البته این تخمین است و باید پس از احداث محاسبه شود.