روزنامه کيهان
1400/05/06
بودجه آب روستاهای خوزستان 40 روز است در سازمان برنامه خاک میخورد!
سرویسی سیاسی-باورش به غایت سخت و دردناک است که بفهمی مردم مظلوم خوزستان که در این گرما زمینهایشان از شدت بیآبی ترک برداشته و دام هایشان تلف شده و گرمای سوزناک، کرونا و خشکسالی در کنار قطعی برق امانشان را بریده، در انتظار یاری دولتمردان خود نشسته باشند و اینجا در پایتخت مدیر دولتی در سازمان برنامه و بودجه نه تنها دغدغهای برای حل مشکل آنها ندارد بلکه 40 روز است که نامه مربوط به تامین اعتبار مالی حل بحران آب خوزستانیها را در کِشوی میز خود بایگانی کرده است.
روایت تلخ و تاسف بار قالیباف از ریشه اصلی مشکل آب خوزستان که همان اهمالکاری بلکه کارشکنی مدیران دولت تدبیر و امید است، در حالی است که اتفاقا حسن روحانی از موضوع مشکل آب در خوزستان نهایت استفاده انتخاباتی را به عمل آورد و در جریان برنامههای تبلیغات انتخاباتی خود در سال 92 گفته بود: «بحثهای اصولی درخصوص اقدامات اساسی در زمینه تأمین آب استان در شورای عالی آب به انجام رسیده که باید به مسئله حق آبه کارون و تأمین آب مورد نیاز به ویژه آب شرب مردم توجه ویژه شود. البته معضل آب اختصاص به استان خوزستان ندارد و برای حل مشکل آب موضوع بهرهوری آب مورد استفاده در بخش کشاورزی جزو اولویتها باید باشد.»
دیماه 92 نیز مردم خوزستان شاهد وعده دوباره درخصوص تامین آب این استان از سوی روحانی بودند. وی در جمع مردم اهواز گفته بود: «انشاءالله آب آشامیدنی اهواز بزودی وصل خواهد شد و برای خرمشهر و آبادان تلاش پیگیر میشود تا در زمانی کوتاه آنها هم به ثمر نهایی برسد.» البته این وعده روحانی نیز مانند هزاران وعده برزمین مانده، به مرحله عمل نرسید.
روحانی همچنین اردیبهشت 96 و در جریان سفر انتخاباتی خود به خوزستان گفته بود : ما درخصوص آب خوزستان قدمهایی را برداشتیم و باید گامهای بیشتری برداریم. اولین مصوبه سال 96 تامین آب خوزستان بوده است. ما در دولت دوازدهم این طرحها را به ثمر میرسانیم. وی در همان سخنرانی ، از اختصاص 15 هزار میلیارد تومان اعتبار برای حل مشکل آب خوزستان خبر داد که طبق اعلام یکی از نمایندگان اهواز در مجلس ، این اعتبار هرگز به خوزستان واگذار نشد.
و حالا در شرایطی که صبر مردم خونگرم خوزستان لبریز که نه، سرریز شده است و بیتدبیری و ناکارآمدی کارد را چنان به استخوان مردم شریف این دیار رسانده که منجر به اعتراضاتی در استان شده، رئیسمجلس در نشست مجمع نمایندگان خوزستان ناباورانه میگوید که مدیران دولت بیتدبیر نه تنها اهتمامی برای تحقق صدها وعده رنگارنگ خود به خوزستانیها نداشتهاند بلکه در مسیر حل مشکلات این منطقه از سوی نهادهای دیگر هم سنگ اندازی و مانع تراشی میکنند. جالبتر آنکه دولتمردان دولت مستعجل که طی 8 سال گذشته مسئولیت هیچ یک از اقدامات خسارتبار و فاجعهآمیز خود را نپذیرفته و همواره با فرافکنی و مقصر تراشی به دنبال توجیه بیتدبیریهای خود بودهاند، طی روزهای اخیر مشکل آب خوزستان را هم به گردن تحریم انداختند، در حالی که اظهارات روز گذشته رئیسمجلس نشان میدهد مردم کشورمان در این سالها پیش و بیش از تحریمها ، از سوی مدیران ناکارآمد و بعضا خائن گرفتار رنج و مشکلات و معضلات متعدد شدهاند.
مشکل اصلی کشور
سرکش بودن نظام اداری
و اجرایی است
محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی در نشست مجمع نمایندگان استان خوزستان که از ساعت 5:15 دقیقه صبح دیروز (سه شنبه 5 مردادماه) آغاز شد، با بیان اینکه با توجه به مردم وفادار این استان، من به اندازه کافی و فارغ از درخواستهای مردمی و مطالبات این روزهای نمایندگان، انگیزه لازم برای پیگیری مسائل استان خوزستان را دارم، گفت: مخصوصاً این امور وقتی ثمربخش خواهد بود که هم افزایی کافی در دستگاههای مختلف برای انجام یک کار وجود داشته باشد.
رئیسمجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مشکل اصلی و درد اساسی امروز ما در کشور سرکش بودن نظام اداری و اجرایی کشور است و ظاهرا کسی مسئول مسائل و مشکلات به وجود آمده نیست.
کوتاهی دو دستگاه در تنش آبی 740 روستای خوزستان
وی بااشاره به مسائل اخیر استان خوزستان با تاکید براینکه نباید نمایندگان را از جلسات کارشناسی مربوط به حل معضلات استان خوزستان حذف کرد، تاکید کرد: قطعاً نمایندگان مجلس از هر کس دیگری در انتقال پیام مردم محقتر هستند و نماینده میتواند حرف مردم را از مسئولان به صورت منسجم پیگیری کند. روز گذشته جلسهای در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها برگزار شد، در آن جلسه به این نکتهاشاره کردم که در موضوع رفع تنش آبی 740 روستای خوزستان دو مجموعه در انجام وظایف خود کوتاهی کردند.
رئیسقوه مقننه کشورمان بااشاره به تعیین اعتبار هزار میلیارد تومانی برای حل بخشی از مشکلات تنش آبی خوزستان که در جریان نظارت میدانی سال گذشته از این استان نهایی شد، تاکید کرد: حداقل در بحث تخصیص این هزار میلیارد تومان که سازمان برنامه باید به این مناطق اختصاص میداد، سازمان برنامه و وزارت نفت کوتاهی کردند، در حالی که این مسئله با پیگیری به راحتی قابل حل و فصل بود.
وی بااشاره موانع جدی که در نتیجه سیستم بروکراسی اداری مقابل تامین این اعتبار ایجاد شد گفت: از شهریور سال گذشته میدانستیم که 740 روستای خوزستان دچار تنش و بحران آب هستند اما با برنامهریزی و تصمیمات درست میتوانستیم تا تابستان امسال با کمترین هزینه، بسیاری از این مشکلات را برطرف کنیم، ولی امروز با هزینهای دوچندان باید این بحران را حل کنیم.
قالیباف با بیان اینکه در این سیستم بروکراسی ضرورت دارد که ما با پیگیریهای منسجم بر این بروکراسی بیدر و پیکر غلبه کنیم گفت: متاسفانه شاهدیم در همین رابطه یکی از مدیران سازمان برنامه بیش از 40 روز است که نامه مربوط به اعتبار هزار میلیارد تومانی را به جریان نینداخته است در حالی که در پیگیریهای ما حتی صورت وضعیت برای صنایع نفتی نیز تعیین شده است.
مسئولیت صنایع متعدد فعال در خوزستان نسبت به برداشت آنها از آبهای استان
رئیسنهاد قانونگذاری کشورمان بااشاره به وجود صنایع متعدد فعال استان خوزستان عنوان کرد: باید مشخص شود سهم این صنایع نسبت به برداشت آنها از آب خوزستان چیست. آیا این صنایع نمیخواهند آب استان خوزستان را با این درآمدهای هنگفت مدیریت کنند؟
وی بااشاره به افزایش بودجه استانی و ملی استان خوزستان در قانون بودجه 1400 اضافه کرد: برای تحقق این بودجه قطعاً نیاز به پیگیری است و نمایندگان مجمع استان باید این مهم را انجام دهند.
قالیباف همچنین بااشاره به پیگیریهایی که در حوزه زمینهای وقفی استان خوزستان انجام شده است گفت: در بسیاری از موضوعات از جمله مشکلات اوقافی مطرح شده در نشست امروز با پیگیری و بدون نیاز به بودجه، میتوان مسائل را حل کرد. تدوین نظام مسائل 16 استان
در مجلس شورای اسلامی
رئیسمجلس شورای اسلامی بااشاره به تدوین نظام مسائل استانهای مختلف در مجلس عنوان کرد: با تلاشها و وقتی که گذاشته شد، در حال حاضر نظام مسائل 16 استان به تفکیک تدوین شده و راهکارهای کوتاه و بلندمدت برای حل مسائل استانها در مرکز پژوهشها و قرارگاه محرومیت زدایی مجلس استخراج شده است.
وی تصریح کرد: مهم نیست که من چه مسئولیتی دارم، بنده حاضرم برای حل مشکلات مردم کفش هر کسی را واکس بزنم تا مسئلهای از مسائل مردم حل شود. خداوند به این کارها برکت میدهد. البته اگر فردی بخواهد در برابر حل مشکلات مردم کارشکنی کند، مقابل او میایستم.
ضرورت پرداخت حقابه به خوزستان
رئیسقوه مقننه کشورمان ضمن تاکید بر پرداخت حقابه به استان خوزستان یادآور شد: حقابههای مربوط به پروژههای انتقال آب 550 هزار هکتاری خوزستان باید با پیگیری نمایندگان دنبال شود و اعتبارات آن به حوزه آب خوزستان اختصاص پیدا کند.
قالیباف بااشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: موضوعات ریشهای و اساسی استان باید در برنامه هفتم دیده شود، اگر رقم 3 میلیارد دلاری برای خوزستان دنبال میشود باید مشخص شود که این ارقام به تفکیک از چه منابعی میخواهد تامین و در چه محلی هزینه شود. حتی اگر لازم است میتوانیم در مجلس برای این ارقام مصوبه داشته باشیم.
اقدامات صورت گرفته نباید جزیرهای باشد
وی بااشاره به اقدامات صورت گرفته در شهر اهواز عنوان کرد: اقدامات صورت گرفته در شهر یا استان نباید به صورت جزیرهای پیش برود. اگر پولی به استان و شهر اهواز تزریق میشود، این اعتبارات باید به صورت سیستمی هزینه شود.
رئیسمجلس شورای اسلامی تشکیل ستاد راهبری با محوریت مجمع نمایندگان استان خوزستان در این استان، را ضروری برشمرد و گفت: بنده نیز به سهم خود این موضوع را پیگیری خواهم کرد، خوشبختانه امروز استان خوزستان یک نماینده در هیئترئیسه و یک رئیسکمیسیون دارد و میتواند مسائل مربوط به استان را از طریق مجلس پیش ببرد.
درد خوزستان از نداری نیست
قالیباف با بیان اینکه درد استان خوزستان از کمبود ظرفیتها و نبود منابع مالی نیست، اضافه کرد: جنس محرومیت استان خوزستان با برخی دیگر از مناطق قابل قیاس نیست، چرا که در بین مردم خوزستان بیش از محرومیت، احساس تبعیض وجود دارد.
وی بااشاره به حضور خود در شهر خرمشهر در زمان جنگ عنوان کرد: سال 58 در یکی از مناطق خرمشهر یک عکس یادگاری گرفتم، پس از سالها در دورهای که در شهرداری تهران مسئولیت داشتم، به خرمشهر رفته بودم و در همان نقطه مجدداً عکس گرفتم و وقتی به این دو عکس نگاه میکنم، به عنوان یک انقلابی در مقابل سوء مدیریتها و کمکاریهایی که در این مناطق شده است هیچ پاسخی برای مردم خوزستان ندارم.
وی تاکید کرد: البته با پیگیریهای منسجم میتوانیم بسیاری از مسائل استان را حل و فصل کنیم.
ورود دیوان محاسبات
به نحوه هزینه کرد اعتبارات در خوزستان
رئیسمجلس شورای اسلامی بااشاره به تشکیل دولت جدید و تدوین برنامه هفتم، وجود ستاد راهبردی استان خوزستان را ضروری دانست و یادآور شد: یکی از مسائل مهمی که در استان باید پیگیری شود، این است که چرا با وجود حجم قابل توجه اختصاص اعتبارات برای استان خوزستان، اما خروجی کافی در استان دیده نمیشود.
وی تاکید کرد: این مسئله از طریق دیوان محاسبات نیز به طور ویژه پیگیری خواهد شد تا مشخص شود اعتبارات به چه نحو هزینه شده است.
قالیباف یادآور شد: به صورت سیستمی نیز موضوعات مربوط به نظارت میدانی در استان خوزستان نیز از طریق معاونت نظارت پیگیری خواهد شد تا این مسائل نیز به سرانجام برسد.
سایر اخبار این روزنامه
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجتالاسلام حاج سید رضا حسینی
بودجه آب روستاهای خوزستان 40 روز است در سازمان برنامه خاک میخورد!
غدیر، تأکید الهی بر اصل شایستهسالاری(یادداشت روز)
اخبار ویژه
خروج آمریکا از عراق؛ ادعا یا واقعیت؟
تشدید مشکلات مناطق آزاد از واردات بیرویه تا حقوقهای نجومی مدیران
بعضی اشخاص حقیقی و حقوقی ۱۰۰۰ واحد مسکونی خالی دارند
طرح «صیانت از فضای مجازی» به دنبال تنظیمگری و حمایت از کاربران است نه فیلترینگ
سِرّ دلبری از دلبران آل الله
طراحی اغتشاش: نقشه شلیک به امید مردم(نگاه)
رسیدگی به مسائل معیشتی مردم اولویت اول ما است
ضربه وزارت اطلاعات به یک شبکه تروریستی
روزنامه حامی دولت: روحانی درباره رکود و قیمت ارز فرافکنی میکند
بودجه آب روستاهای خوزستان 40 روز است در سازمان برنامه خاک میخورد!
بودجه آب روستاهای خوزستان 40 روز است در سازمان برنامه خاک میخورد!