روزنامه خراسان
1400/05/06
10 روز مرگبار کرونایی
محمد بهبودی نیا-پیک پنجم زودتر از آن چه انتظار می رفت و بلافاصله پس از پیک چهارم اتفاق افتاد. وضعیت کنونی شیوع، ابتلا، بستری ها و فوتی های کرونا طبق اعلام مسئولان با این که هنوز به قله نرسیده، نگران کننده و بسیار خطرناک اعلام می شود؛ از بیمارستان های مشهد خبر می رسد که تخت ها در حال پر شدن است و همین دیروز معاون درمان علوم پزشکی مشهد اعلام کرد که اورژانس 12 بیمارستان دیگر به بیماران کرونایی اختصاص یافته است. از همین رو، روز گذشته نشستی خبری با حضور اعضای کمیته علمی ستاد کرونای استان و مسئولان اجرایی در این زمینه برگزار شد تا آن طور که روابط عمومی علوم پزشکی مشهد در دعوت نامه به رسانه ها اعلام کرده بود، به تشریح شرایط «بسیار خطرناک» کرونا در استان بپردازند. به گزارش «خراسان رضوی»، دکتر کیانی عضو کمیته علمی ستاد کرونای استان در این نشست با اشاره به وضعیت بحرانی استان در پیک پنجم کرونا گفت: سرعت واگیر این نوع از ویروس کرونا به زیر یک دقیقه رسیده است و بر اساس برآوردهای انجام شده متاسفانه آمارهایی را تجربه خواهیم کرد که در تمام دوران قبل بیسابقه است، این در حالی است که هنوز به قله پیک پنجم نرسیدهایم.مردم واکسن بزنند
وی افزود: در این پیک سن ابتلا پایین آمده و به ۴۰ تا ۵۰ سال رسیده است، اکنون واکسیناسیون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما متاسفانه هنوز ۴۳ درصد از جمعیت مد نظر به دلایل مختلف واکسن تزریق نکرده اند. وی درباره عوارض و میزان تاثیرگذاری واکسیناسیون گفت: در 502 هزار واکسن تزریق شده تنها 300 نفر دچار عارضه نادر شده اند، متاسفانه برخی افراد به دلیل دریافت اطلاعات غیرواقعی، از تزریق واکسن خودداری می کنند اما به دلیل وجود یک عارضه نادر نباید از زدن واکسن خودداری شود، طبق آمار به دست آمده جمعیت مبتلایان پس از واکسیناسیون در گروه هدف به نصف رسیده است. عضو کمیته علمی ستاد کرونای استان تصریح کرد: طبق آمار میزان رعایت پروتکلها به زیر ۵۰ درصد رسیده و زمانی که ۸۰ درصد پروتکلها رعایت و واکسیناسیون در سطح بالا انجام شود، میتوان انتظار اثربخشی لازم را داشت. وی در پاسخ به انتقادی مبنی بر دلیل جدیت نداشتن مسئولان استان در تعطیلی برخی اماکن ونظارت بر رعایت دقیق پروتکل ها گفت: ستاد کرونای استان تابعی ازستاد ملی کروناست، کانون پیک پنجم استان سیستان و بلوچستان بود و ما از شش هفته قبل و قبل از انتخابات هشدارهایی را در باره احتمال شیوع این بیماری به سایر نقاط کشور دادیم اما اقدام آن چنانی انجام نشد، سوال این جاست که در دو ماه گذشته چند بار ستاد ملی کرونا برگزار شده است؟ ما زورمان به ستاد ملی کرونا نمیرسد و آگاهیبخشی بیشتر را در دستور کار قرار داده ایم.
امکان بروز کمبود دارو و امکانات
در مشهد
کیانی به لزوم توجه بیشتر وزارت بهداشت به استان خراسان رضوی برای تامین امکانات اشاره کرد و گفت: 30 درصد بیماران بستری در بیمارستان های مشهد از سیستان و بلوچستان، گلستان و دیگر استان ها هستند، از طرفی در طول ۱۸ ماه اخیر آمار بستری واگیر بیسابقه است، اکنون در شرایط بحران هستیم و انتظار داریم در ۱۰ روز آینده آمار فوتی ها بالاتر رود. وی افزود: ظرفیت بیمارستان های مشهد در حد این شهر دیده شده و دولت و وزارت بهداشت باید توجه بیشتری به تامین امکانات و هزینه های بیمارستان های مشهد داشته باشند. در کیت کمبود داریم و این امکان نیز وجود دارد که در زمینه دارو و امکانات به مشکل برخورد کنیم. وزارت بهداشت در تامین امکانات در شهرهای مسافرپذیر از جمله مشهد کوتاهیهایی را داشته است.دکتر نهبندانی رئیس اداره امور بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست به ارائه آماری از تزریق واکسن در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی پرداخت و ضمن تاکید بر لزوم واکسیناسیون در شرایط فعلی گفت: حدود 756 هزار دوز واکسن در اختیار دانشگاه قرار گرفته و ۵۶۴ هزار دوز تزریق شده است. وی افزود: حدود 50 درصد جمعیت بالای 80 سال واکسن را دریافت کرده اند و مرگ و میرناشی از کرونا در این جمعیت به 14 درصد رسیده است، افرادی که واکسن زده اند در صورت ابتلا دوره بیماری کوتاه تری را تجربه می کنند و در این افراد مرگ و میر به صفر رسیده است. وی تصریح کرد: سه میلیون و ۵۳۵ هزار و ۶۷ نفر در دانشگاه علوم پزشکی واجد تزریق واکسن هستند اما ۱۲ درصد از این جمعیت واکسینه شدهاند.
میانگین فوتی های کرونایی سه روز گذشته از مرز 30 نفر گذشت
همچنین نهبندانی در گفت و گو با خراسان رضوی درباره تعداد فوتی های کرونایی در بیمارستان های تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در روز یک شنبه 38 نفر، روز دوشنبه 32 و در روز سه شنبه نیز 28 فوتی ناشی از بیماری کرونا داشته ایم ،البته تعدادی از این فوتی ها از میان بیماران مربوط به استان های دیگر از جمله خراسان جنوبی و گلستان بوده اند که برای درمان به بیمارستان های مشهد منتقل شده بودند. وی افزود: در طول سه روز گذشته آمار فوتی ها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیش از ۲۰ نفر در روز بوده است.دکتر توکلی از استادان ایمنی شناسی دانشکده پزشکی مشهد نیز در این نشست به بالا رفتن سرعت واکسیناسیون در دو هفته اخیر در استان اشاره کرد وگفت: تعدادی از مردم درباره این که کدام واکسن موثرتر است، سوالات زیادی را مطرح می کنند و در پاسخ باید گفت هر واکسنی که تزریق شود بی شک موثر است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد:
افزایش تصاعدی ابتلا به کرونا در استان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آمار بیماران بستری در استان به صورت تصاعدی در حال افزایش است. به گزارش مهر، دکتر قلیان اظهار کرد: مراقبت از بیماری کرونا مانند مراقبت از قند و فشار خون بالا به خودمان برمیگردد بنابراین برای حفظ سلامت شخصی هم که شده ، باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم.
سایر اخبار این روزنامه
تلاش برای احیای فرصت های اقتصادی ایران در سوریه
شلیک در طبقه منفی 2
چرا تلویزیون، دیگر «شوق پرواز» ندارد؟
بهره برداری های نارس در جاده مرگ
۷۸۰۹ جدایی بعد از 29 سال زندگی
عید اکمال دین و اتمام نعمت الهی
بر قدر غدیر این سخن از غیب رسیدهاست - کامل شده دین، عید تولای امیر(ع) است
آوار مسکن بر سر دولت رئیسی
کابوس جاده 234 کیلومتری
«حضور مستشاری»؛ اسم رمز باقی ماندن یانکی ها در عراق
شکست طرح آزادسازی نرخ پروازها
راز عجیب کوله پشتی!
10 روز مرگبار کرونایی