کارنامه سیاهی به جای نگذاشته‌ایم

سخنگوی دولت: کارنامه سیاهی به جای نگذاشته‌ایم شرق: مرداد، آخرین ماه حضور دولت دوم حسن روحانی بر مسند امور است. این به معنی آن است که آخرین نشست‌ها و جلسات دولتی در حال برگزاری است. هرچند بعد از شیوع کرونا، ماه‌هاست که جلسات سخنگو به‌صورت مجازی و از راه دور برگزار می‌شود اما سه‌شنبه هر هفته به‌صورت ثابت ادامه داشته است. دیروز نیز هرچند این جلسه با آخرین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت هم‌زمان شد اما ربیعی به‌صورت مکتوب به سؤال‌ها پاسخ داد. از او پرسیده شد: «برخی کارشناسان معتقدند تصمیم‌های دولت روحانی مشکلاتی برای دولت آینده ایجاد خواهد کرد و گویی عملکردی پر از مشکلات به دولت آینده خواهید رسید؛ آیا دولت روحانی کارنامه سیاهی را به دولت آینده تحویل داده است؟». سخنگوی دولت پاسخ داد:‌ «ما سال‌هاست که به سیاه‌نمایی‌ها عادت کرده‌ایم اما امروز در روزهای پایانی دولت قرار داریم، نه به‌عنوان سخنگو، بلکه به‌عنوان یک شهروند مایلم بگویم نتایج این سیاه‌نمایی که به قیمت دولت‌زدایی و ناکارآمد جلوه‌دادن دولت صورت گرفت، خوانش آن در جامعه فقط محدود به دولت نمی‌ماند. با این سیاه‌نمایی‌ها روح و روان جامعه نیز آزار دید و نتایج آن امروز در هر سنجشی مشخص شده است. پاشیدن جوهر سیاه، فقط یک نقطه را سیاه نمی‌کند». ربیعی گفت: «همه کارنامه ما روشن است و بهتر است به جای طرح ابهامات کلی، مورد به مورد درخصوص هر مسئله، مطالب مدنظرشان را بیان کنند تا علت‌یابی تبیینی دولت از مسئله به دست بیاید. ما کارنامه سیاهی به جای نگذاشته‌ایم اما کارنامه سیاه‌نمایی توسط رسانه‌های پروژه‌ای خارجی و مخالفان جریانی داخلی به جای مانده است».
نباید بهانه‌ای برای استمرار تحریم‌ها داد
سخنگوی دولت همچنین با بیان اینکه سال‌های اخیر را باید سال‌های گذار و سال‌های حیاتی خواند و توصیف کرد، افزود: «تحمل سه سال تحریم و سه سال پُرفشار اقتصادی که در ماه‌های اخیر آثار حاد آن بر زندگی مردم مشهودتر شده است، پاندمی کرونا و ابهام در زمان پایان‌‌یافتن ویروس کووید ۱۹ و ضرورت مبارزه بی‌امان ملی با آن، در کنار کم‌آبی و خشک‌سالی بی‌نظیر در ۵۰ سال اخیر و تأثیر آن بر آب و کشاورزی، ‌در مجموع باعث ایجاد فشاری کم‌نظیر بر جامعه شده است». او گفت: «همچنین در هفته‌های اخیر، موضوع تغییر دولت و انتقال قدرت را نیز در پیش‌ داریم. مجموعه این موارد ایجاب می‌کند تا ما بیش از هر دوره‌ای، با هوشمندی همگانی و همدلی ملی بتوانیم این دوره را پشت سر بگذاریم. ما در مقابله با جنگ اقتصادی به نقطه‌ای رسیده‌ایم که احساس مقاومت و پایداری ایران، باید کماکان از سوی تحریم‌کنندگان درک بشود؛ برای همین نباید بهانه‌ای برای استمرار تحریم به تحریم‌‌کننده‌ها داد».
اصول و مبانی ما با تغییر دولت‌ها تغییر نخواهد کرد


ربیعی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا دستور کار مذاکرات جامع‌تر از برجام را در ارتباط با دولت ایران پیش کشیده است و آیا راهبرد احیای برجام با تغییر دولت دوازدهم تغییر خواهد کرد؟ عنوان کرد: «ما هم این گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای را شنیدیم ولی تا پیش از ارتکاب احتمالی چنین اشتباه بزرگی قصد نداریم به‌طور جدی درباره آن موضع بگیریم؛ اما به‌طورکلی، طی سال‌های گذشته باید به‌روشنی ثابت شده باشد که هر سطحی از تحریم علیه ایران محکوم به شکست است؛ بنابراین ما امیدواریم که دولت آمریکا به‌خوبی درس‌های دولت گذشته را آموخته باشد و به دام تحلیل‌ها و برداشت‌های نادرست و مخرب نیفتد».او ادامه داد: «تا وقتی آمریکا و دیگر اعضای 1+4 به تمامی تعهدات خود در برجام عمل نکرده‌اند، صحبت و حتی فکرکردن درباره مذاکراتی فراتر از آن بی‌معنی است. این رویکرد اصولی و مبنایی جمهوری اسلامی ایران و مستظهر به اسناد بالادستی نظام بوده و با تغییر دولت‌ها تغییر نخواهد کرد. البته دولت سیزدهم این اختیار قانونی را خواهد داشت که به شیوه منحصر به خود به مسئله، ابزارها و شیوه‌های دیپلماسی و تحقق اهداف مسامحه‌ناپذیر ملی نگاه کند».
تصمیمات دولت برای خوزستان
ربیعی همچنین درباره وضعیت استان خوزستان، گفت: «دولت از رنجی که به هم‌وطنان عزیزمان وارد شده،‌ آگاه و متأسف است. روند کم‌آبی و خشک‌سالی یک واقعیت است که آثار آن در این سال‌ها، بیشتر هویدا و در زندگی مردم ملموس شده است. برای همین، لازم است که این واقعیت بیش از هر مسئله‌ای نه فقط در کانون توجه سیاست‌گذاران صنعتی و کشاورزی بلکه در کانون توجه جامعه و سبک زندگی و مصرف مردم نیز قرار بگیرد». او افزود: «هیئت دولت در تصمیمات اخیر مربوط به خوزستان مقرر کرد دستگاه مسئول تغییری در نحوه توزیع آب در استان انجام بدهد. البته یکی از مباحث مهم در دولت این موضوع بود که بازکردن آب به نحوی مدیریت شود که در آینده، از آثار سوء این کار، پیشگیری بشود. در نتیجه این تصمیم، آب به‌سوی هورالعظیم جاری شده است. در مصوبه دیگری تصمیم گرفته شد برای جبران خسارت واردشده به احشام، شش میلیارد تومان پرداخت شود. همچنین قرار شد آب‌شیرین‌کن‌های لازم برای شهرهای خرمشهر و آبادان خریداری شود تا در ماه‌های آتی که به‌دلیل ورود زهاب‌های کشاورزی به رودخانه، آب وضعیت مناسبی ندارد، در موقع ضرورت مورد استفاده قرار بگیرد. در دولت، مسئله کم‌آبی برای فصل پاییز هم پیش‌بینی شده است».